Festina je jedna od linija satova iz Evrope koja nabrže napreduje i spada među najstarije proizvođače satova. Reč “festina” na latinskom znači “požuri”. Festina je jedan od najprodavanijih satova u Španiji, u zemlji iz koje potiče. Mada ona zapravo nije započela svoje poslovanje u Španiji, već je kompanija osnovana u Švajcarskoj 1902. godine. Pravu popularnost i svjetsku afirmaciju stiče od 1984. godine kada je Miguel Rodriguez seli u Španiju. Ona je jedna od najbolje prodavanih satova srednje cijene (mid-priced) u Evropi. Festina se distribuira u više od 50 zemalja svijeta.
Poslovna filozofija ove kompanije se zasniva na posvećenosti inovacijama i stalnom razvoju, a sve u cilju postizanja što boljeg kvaliteta kolekcija. Moto ove kompanije glasi: U životu postoji samo jedan smer – Naprijed.
Festina satovi uglavnom koriste japanski kvarcni mehanizam, dok nekoliko specijalnih modela koriste Mecaquartz mehanizam, koji predstavlja automatski kvarcni mehanizam, koji ne koristi baterije. U velikom procentu Festinine ponude su sportski hronograf satovi (sa kožnom ili metalnom narukvicom), uključujući i Internacionalnu naprednu seriju Road Warrior hronograf satova. Ona takođe proizvodi i satove od 18-karatnog zalata, zatim veoma popularne modele od čelika ili sa cirkonima.
Festina je zavanični mjerilac vremena (time keeper) na mnogim prestižnim trkama, kao što su: Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España. Pored biciklističkih trka, Festina podržava i svjetska fudbalska, košarkaška prvenstva, skijanje, hokej na ledu…
Festinu prihvataju sve generacije, osvajajući zajedno nove izazove, dieleći iskustva i intenzivno uživajući u životu.Festina Lotus Group je kupila Švajcarsku kompaniju Candino.
Januara 2002. godine, Miguel Rodriguez, direktor i osnivač grupacije satova Festina Lotus SA, se ujedinio sa holdingom švajcarskih satova Candino Swiss Watch (osnovanim 1947.), na čijem se čelu nalazi Kurt Flury. Ističući da će tom prilikom španska grupacija satova ojačati svoju poziciju u Švajcarskoj, odnosno da će ujedinjenje doneti koristi obema stranama.
Satovi
Moderator: anex
- BlackCaviar
#1851 Re: Satovi
Mrsko mi pisati pa kopiram sa drugog sajta vezanog za satove. Ukratko, Festina je kvalitetnija od ta dva. 
-
maraska
#1852 Re: Satovi
Ne znam je li bilo na temi, ali u Alti na 1. spratu u radnji sa satovima stigao Michael Kors!
Cijene, koliko sam vidjela, se kreću od 400 do 700 KM.
Cijene, koliko sam vidjela, se kreću od 400 do 700 KM.
-
Gray
#1853 Re: Satovi
BlackCaviar wrote:Mrsko mi pisati pa kopiram sa drugog sajta vezanog za satove. Ukratko, Festina je kvalitetnija od ta dva.
Festina je jedna od linija satova iz Evrope koja nabrže napreduje i spada među najstarije proizvođače satova. Reč “festina” na latinskom znači “požuri”. Festina je jedan od najprodavanijih satova u Španiji, u zemlji iz koje potiče. Mada ona zapravo nije započela svoje poslovanje u Španiji, već je kompanija osnovana u Švajcarskoj 1902. godine. Pravu popularnost i svjetsku afirmaciju stiče od 1984. godine kada je Miguel Rodriguez seli u Španiju. Ona je jedna od najbolje prodavanih satova srednje cijene (mid-priced) u Evropi. Festina se distribuira u više od 50 zemalja svijeta.
Poslovna filozofija ove kompanije se zasniva na posvećenosti inovacijama i stalnom razvoju, a sve u cilju postizanja što boljeg kvaliteta kolekcija. Moto ove kompanije glasi: U životu postoji samo jedan smer – Naprijed.
Festina satovi uglavnom koriste japanski kvarcni mehanizam, dok nekoliko specijalnih modela koriste Mecaquartz mehanizam, koji predstavlja automatski kvarcni mehanizam, koji ne koristi baterije. U velikom procentu Festinine ponude su sportski hronograf satovi (sa kožnom ili metalnom narukvicom), uključujući i Internacionalnu naprednu seriju Road Warrior hronograf satova. Ona takođe proizvodi i satove od 18-karatnog zalata, zatim veoma popularne modele od čelika ili sa cirkonima.
Festina je zavanični mjerilac vremena (time keeper) na mnogim prestižnim trkama, kao što su: Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España. Pored biciklističkih trka, Festina podržava i svjetska fudbalska, košarkaška prvenstva, skijanje, hokej na ledu…
Festinu prihvataju sve generacije, osvajajući zajedno nove izazove, dieleći iskustva i intenzivno uživajući u životu.Festina Lotus Group je kupila Švajcarsku kompaniju Candino.
Januara 2002. godine, Miguel Rodriguez, direktor i osnivač grupacije satova Festina Lotus SA, se ujedinio sa holdingom švajcarskih satova Candino Swiss Watch (osnovanim 1947.), na čijem se čelu nalazi Kurt Flury. Ističući da će tom prilikom španska grupacija satova ojačati svoju poziciju u Švajcarskoj, odnosno da će ujedinjenje doneti koristi obema stranama.
Mene zanima taj Lotus, što sam spominjao na prethodnoj strani
- piatc
#1854 Re: Satovi
Gdje ima Seiko u Sarajevu osim u Importaneu?
- O'zone
- Globalni moderator
#1855 Re: Satovi
Slabo gdje, Watch line ti je zastupnik za Seikopiatc wrote:Gdje ima Seiko u Sarajevu osim u Importaneu?
-
roki1234
#1856 Re: Satovi
hladan.preminger wrote:Valjaju li Sector satovi?
Vidim ima na oko lijepih modela sa cijenama od 300 do 800 KM? Isplati li se izvaliti npr. 500 KM za Sector neki.
Gdje si našao sectorove satove,imaš li neki naš sajt???
-
cove41
#1857 Re: Satovi
Ja mislim da sam vidio Seiko kod onog urara na ćošku, kod gradske tržnice, u centru. Ne mogu se sad sjetiti kako se zove, ali ne možeš profulatipiatc wrote:Gdje ima Seiko u Sarajevu osim u Importaneu?
- piatc
#1858 Re: Satovi
Nema veze, našao sam super povoljnu stranicu iz hong konga i naručio Seiko Divers Mens 5 SNZG17K1

Javim utiske kad stigne, a ako ne stigne - harakiri.

- BlackCaviar
#1859 Re: Satovi
Najpametnije i jeste naručiti izvana. Čestitke a naravno da će stići. Samo da te ne zakolju na carini k'o mene 
- piatc
#1860 Re: Satovi
HvalaBlackCaviar wrote:Najpametnije i jeste naručiti izvana. Čestitke a naravno da će stići. Samo da te ne zakolju na carini k'o mene
Carina za ručne satove je 10% (trebala bi biti) + 17% PDV-a, opet dosta jeftinije nego u nekoj našoj prodavnici.
- BlackCaviar
#1861 Re: Satovi
Meni na 295 KM koliko je bio sat, naplatili još 110 KM pa ti vidi 
- piatc
#1862 Re: Satovi
trebali su 85 + dhl dostava, to je to, osim ako je bio free shipping, onda si nekoga počastio 
-
shin
#1863 Re: Satovi
piatc wrote:Nema veze, našao sam super povoljnu stranicu iz hong konga i naručio Seiko Divers Mens 5 SNZG17K1
Super sat, samo pazi ne vjerujem da je diver. Provjeri da li je krunica na zavrtanje.
-
skalamerija
#1864 Re: Satovi
molim vas za misljenje da li je ovaj sat autentican, tj. da li je original?
http://img547.imageshack.us/img547/505/rado4.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/6323/rado2.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/7666/rado5.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/4673/rado1y.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/6323/rado2.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/7666/rado5.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/4673/rado1y.jpg
-
shin
#1865 Re: Satovi
Pljaka, najbolje se vidi na kopci.
Pogledaj kako je losa obrada na ivicama gdje je izrezana, plus kako je lose natpis uradjen.
Pogledaj kako je losa obrada na ivicama gdje je izrezana, plus kako je lose natpis uradjen.
-
shin
#1866 Re: Satovi
Da vidis kako prva Rado narukvica izgleda.

-
shin
#1868 Re: Satovi
Ako kupuješ sat samo se javi da ti probamo šta završiti 
-
majstor.yoda
#1869 Re: Satovi
pozdrav ljudi.
napokon se priblizava dan kada cu napokon kupiti neki malo ozbiljniji sat. na zalost, raspolazem budzetom do nekih 600-650 maraka i kupovina bi vjerovatno bila u sarajevu. po potrebi mogu otici i negdje drugo u bih, ali ako se radi bas o nekom finom satu.
volio bih ako bi neko mogao predloziti neki sat u tom iznosu. ne bih dizajnerski sat i ne bih bas klasicni, elegantni sat.
vidio sam tissot v8 koji mi se svidio, ali je bila samo smedja verzija. da ima crni, vjerovatno bih uzeo, ali u alti, bbi i na carsiji nemaju taj model. zna li neko gdje bih mogao da potrazim taj? mozda neka sugestija za nesto slicno?
vidio sam svojevremeno finu doxu u alti, ali sam cuo da doxa vise nije sto je nekad bila.
malo sam skeptican sto se tice narucivanja sa vana, jer mi je saka malo veca pa bih volio da probam prvo sat, da na kraju ne dobijem sat koji izgleda kao djeciji na mojoj ruci.
za sada nemam nekih preferenci o tome da li je kozna ili metalna narukvica, to bih naknadno razmislio.
svaka sugestija i prijedlog bi bili dobrodosli.
unaprijed zahvalan
napokon se priblizava dan kada cu napokon kupiti neki malo ozbiljniji sat. na zalost, raspolazem budzetom do nekih 600-650 maraka i kupovina bi vjerovatno bila u sarajevu. po potrebi mogu otici i negdje drugo u bih, ali ako se radi bas o nekom finom satu.
volio bih ako bi neko mogao predloziti neki sat u tom iznosu. ne bih dizajnerski sat i ne bih bas klasicni, elegantni sat.
vidio sam tissot v8 koji mi se svidio, ali je bila samo smedja verzija. da ima crni, vjerovatno bih uzeo, ali u alti, bbi i na carsiji nemaju taj model. zna li neko gdje bih mogao da potrazim taj? mozda neka sugestija za nesto slicno?
vidio sam svojevremeno finu doxu u alti, ali sam cuo da doxa vise nije sto je nekad bila.
malo sam skeptican sto se tice narucivanja sa vana, jer mi je saka malo veca pa bih volio da probam prvo sat, da na kraju ne dobijem sat koji izgleda kao djeciji na mojoj ruci.
za sada nemam nekih preferenci o tome da li je kozna ili metalna narukvica, to bih naknadno razmislio.
unaprijed zahvalan
- Sir Charles
#1870 Re: Satovi
Ovakav bih trebao dobiti uskoro, pa me zanima valja li. Cijena mu je oko 400KM. Model Festina 6821/5

-
skalamerija
#1872 Re: Satovi
majstor.yoda wrote:pozdrav ljudi.
unaprijed zahvalan
Ako je vec Tissot u pitanju ja sam kupio PRC 200 i nisam se pokajao. Imam ga vec tri godine i odlican je sat. bas sam prije nekoliko dana gledao u BBI i cijena mu je jos uvijek ista, oko 750 KM. mozda negdje ima i jeftinije.
evo slika mog sata:

- sorge_sa
-
majstor.yoda
#1874 Re: Satovi
fin masala. pogledat cu i taj. malo je iznad moj planiranog budzeta, ali ako mi se bas svidi na ruci...
hvala za link za snizenja. ja bih ipak prvo volio vidjeti kako mi lezi sat na ruci. eventualno da probam u nekoj nasoj radnji, pa da ga narucim preko neta
hvala
hvala za link za snizenja. ja bih ipak prvo volio vidjeti kako mi lezi sat na ruci. eventualno da probam u nekoj nasoj radnji, pa da ga narucim preko neta
hvala
-
majstor.yoda
#1875 Re: Satovi
znam da sam malo paranoican ali jesu li ovo fakat pravi tissot satovi? mislim, u linku pise tissotvb.com pa... a poprilicna razlika u cijenama sa zvanicne stranice tissotasorge_sa wrote:http://www.tissotv8.com/tissot-chronogr ... -1204.html
evo stranice sa snjizenjima, pa pogledaj