Pariz

Post Reply
costacurta

#1851 Re: Pariz

Post by costacurta »

tzipiripi wrote:
Moenx wrote:Evo jedno pitanje za sve one koji ne zale i be smatraju zrtve u Parizu kao zrtve covjecanstva
Zasto kada u Siriji djeluje ruska avijacija to je kao OK a da recimo NATO djeluje to bi citav svijet gorio
Dakle govorimo o principima
Kako je moguce da je sve OK kada jedan ruski (polu ili ne)diktator govori jezikom sile to je dopusteno a ada zapad bilo sta uradi onda je to kao nista ne valja
Mislim znam ja sve grijehe zapada -- ali zar zapad -- sve tamo negdje zapadno od Beca postao neka vrste svjetske kucke na koju se svi raznorazni revolucionari buntovnici srednja ali i niza klasa kao i bogati lideri istresaju i ucutkuju je
Da li je to posteno ja mislim da nije
Kad je ono Zapad počeo bombardovati po Siriji a kad "poludiktator"? I kad je ono Francuska počela s napadima na Libiju i nastavila sa IS? Kaže Hollande da je ovo što se desilo u Parizu objava rata .. Mislim ono :-) Rokaš tamo godinama i kad to dođe u tvju avliju kuku lele. Što kaže Assad to je sve jedna te ista arena, Sirija, Beirut, Pariz...
Ovo je samo prebacivanje borbi na tlo Europe, i ovo bi mogao biti tek početak.
Tetka tečo tetka tečo dijete ima dugu kosu treba skratit upada u oči.......... :mrgreen:
Fra US Rus GB itd su zemlje koje direktno ili indirektno učestvuju u ratu. Ako su mislili (a cisto sumnjam da jedu) da ce onaj drugi samo sjediti i skrstenih ruku čekati onda su se debelo zajebali.
Neko ima dronove i satelite i opet pogodi bolnicu skolu svatove itd neko se samo opaše TNTom i direkt u pozorište. Jbga rat je. Ginu tamo ginu vamo.
Ono sto meni ne ide u glavu je potreba nekih "nasih" likova koji veze nemaju ni sa Fra ni sa Sirijom da se ili izvinjavaju ili zestoko kritikuju.
Vidjela zaba u konja potkovicu.
Amanzaman
Meni zao i ok. Sta sad?!
Haj dalje.
Sto tolike boje Francuske zastave na FB 'ljeba vam? :roll:
.
Warashii

#1852 Re: Pariz

Post by Warashii »

KB9 wrote:previse je tih teorija i nema smisla da se o tome pise, mene samo zanima jedno, sto neko ove bradonje sto otvaraju stranice, tvitere itd ne pohapsi kod nas po kratkom postupku, pa to se sve moze uradit u roku od 24 sata maksimalno, tacno ovako kad vidim da takve osobe postoje kod nas u drzavi mozda ne bi bilo lose da i kod nas dodje koja od ovih sila svijeta da to malo pobije pa da pocnemo zivit kako treba bez tih zatupljenih mamlaza
Jbte kako ti to napisa. Sve ce nam se brige rijesiti, u ovoj našoj vukodanekazemsta, ako se rjesimo tih mamlaza.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1853 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

znaš ono kad mladen marić kaže - kad mamlaza ne bude
walter kurtz

#1854 Re: Pariz

Post by walter kurtz »

japin_mutapi wrote:znaš ono kad mladen marić kaže - kad mamlaza ne bude
selektore ko je bio najslabija karika u onom remiju :mrgreen:
mali_balon

#1855 Re: Pariz

Post by mali_balon »

Warashii wrote:
KB9 wrote:previse je tih teorija i nema smisla da se o tome pise, mene samo zanima jedno, sto neko ove bradonje sto otvaraju stranice, tvitere itd ne pohapsi kod nas po kratkom postupku, pa to se sve moze uradit u roku od 24 sata maksimalno, tacno ovako kad vidim da takve osobe postoje kod nas u drzavi mozda ne bi bilo lose da i kod nas dodje koja od ovih sila svijeta da to malo pobije pa da pocnemo zivit kako treba bez tih zatupljenih mamlaza
Jbte kako ti to napisa. Sve ce nam se brige rijesiti, u ovoj našoj vukodanekazemsta, ako se rjesimo tih mamlaza.
Ti mamlazi zive po stanisitma tipa gluhe bukovice a to je 80% BiH samim tim je nekih 80% ruralnog stanovnistva taj mamlaz samo sto oni nemaju pristup twiteru i ostalim modernom vidovima komunikacije ili ih ne znaju koristiti....
japin_mutapi

#1856 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

walter kurtz wrote:
japin_mutapi wrote:znaš ono kad mladen marić kaže - kad mamlaza ne bude
selektore ko je bio najslabija karika u onom remiju :mrgreen:
ekipa
KB9

#1857 Re: Pariz

Post by KB9 »

Warashii wrote:
naravno da ce nam neke nazovimo ih ekonomske brige ostat uz nase normalne domace "moji, nasi, vasi" al one su mi dosta draze i normalnije nego ove bradonje totalno ispranih mozgova koje izgleda kod nas i dalje niko ne shvata za ozbiljno, bolje ih je sto prije sravnit sve redom, sutnut iz drzave ili nesto slicno nego kasnije totalno zaglibit u jos jednom smislu zbog istih, ako ti to ne shvatas onda mi te pravo zao
japin_mutapi

#1858 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

mali_balon wrote: Ti mamlazi zive po stanisitma tipa gluhe bukovice a to je 80% BiH samim tim je nekih 80% ruralnog stanovnistva taj mamlaz samo sto oni nemaju pristup twiteru i ostalim modernom vidovima komunikacije ili ih ne znaju koristiti....
ovo već pomalo tukne na fašizam
Bloo
Globalna šefica

#1859 Re: Pariz

Post by Bloo »

japin_mutapi wrote:
ne čekaj udri prvi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
S
Torbicom gaaaaaaaa
mali_balon

#1860 Re: Pariz

Post by mali_balon »

japin_mutapi wrote:
mali_balon wrote: Ti mamlazi zive po stanisitma tipa gluhe bukovice a to je 80% BiH samim tim je nekih 80% ruralnog stanovnistva taj mamlaz samo sto oni nemaju pristup twiteru i ostalim modernom vidovima komunikacije ili ih ne znaju koristiti....
Prohodaj malo po BiH....izadji iz kuce i skini se sa interneta....pa kad tako odes negdje sidji malo s asflata na neki makadam pa odi do nekog sela pa priupitaj domacina o desavanjima.....
costacurta

#1861 Re: Pariz

Post by costacurta »

mali_balon wrote:
japin_mutapi wrote:
Prohodaj malo po BiH....izadji iz kuce i skini se sa interneta....pa kad tako odes negdje sidji malo s asflata na neki makadam pa odi do nekog sela pa priupitaj domacina o desavanjima.....
Jel oko Doboja uz Ozren kad kreneš?
Do Ravne Gore malo il istočno uz Drinu.
Ili diljem HZHB?

Lakse je tebi skinuti se malo sa Kurira ili Poskoka i otici na svjež vazduh. Nesh vjerovati ali Lijepa je ovo zemlja.... :bih:
mali_balon

#1862 Re: Pariz

Post by mali_balon »

costacurta wrote:
mali_balon wrote:
japin_mutapi wrote: Prohodaj malo po BiH....izadji iz kuce i skini se sa interneta....pa kad tako odes negdje sidji malo s asflata na neki makadam pa odi do nekog sela pa priupitaj domacina o desavanjima.....
Jel oko Doboja uz Ozren kad kreneš?
Do Ravne Gore malo il istočno uz Drinu.
Ili diljem HZHB?

Lakse je tebi skinuti se malo sa Kurira ili Poskoka i otici na svjež vazduh. Nesh vjerovati ali Lijepa je ovo zemlja.... :bih:
MOzemo i o tim spodobama nije problem.....ali trenutno su , na ovjo temi "nase" spodobe problem, meni ....mozda vama mamlazima nisu

A te kurire i poskoke nikda nism ni otvorio tako da ti taj pousaj duhovitosti propade....zavuci se natrag u mrak iz kojeg si ispuzao.....
Last edited by mali_balon on 15/11/2015 09:59, edited 1 time in total.
zateznistub

#1863 Re: Pariz

Post by zateznistub »

Odje je izgleda kontra Tito...

Jel napises nesto, ono odma' u kontru
apsidejzi

#1864 Re: Pariz

Post by apsidejzi »

costacurta wrote: Fra US Rus GB itd su zemlje koje direktno ili indirektno učestvuju u ratu. Ako su mislili (a cisto sumnjam da jedu) da ce onaj drugi samo sjediti i skrstenih ruku čekati onda su se debelo zajebali.
Neko ima dronove i satelite i opet pogodi bolnicu skolu svatove itd neko se samo opaše TNTom i direkt u pozorište.
.
Ovo si dobro rekao. Neko ima dronove a neko kamikaze ali sve u svemu, rat je a u ratu se ne biraju sredstva.
doli bel

#1865 Re: Pariz

Post by doli bel »

Image
:( :(
zateznistub

#1866 Re: Pariz

Post by zateznistub »

doli bel wrote:Image
:( :(
Ovo vidjeh koje jedne na FB. :thumbup:
Moenx

#1867 Re: Pariz

Post by Moenx »

tzipiripi wrote:
Moenx wrote:Evo jedno pitanje za sve one koji ne zale i be smatraju zrtve u Parizu kao zrtve covjecanstva
Zasto kada u Siriji djeluje ruska avijacija to je kao OK a da recimo NATO djeluje to bi citav svijet gorio
Dakle govorimo o principima
Kako je moguce da je sve OK kada jedan ruski (polu ili ne)diktator govori jezikom sile to je dopusteno a ada zapad bilo sta uradi onda je to kao nista ne valja
Mislim znam ja sve grijehe zapada -- ali zar zapad -- sve tamo negdje zapadno od Beca postao neka vrste svjetske kucke na koju se svi raznorazni revolucionari buntovnici srednja ali i niza klasa kao i bogati lideri istresaju i ucutkuju je
Da li je to posteno ja mislim da nije
Kad je ono Zapad počeo bombardovati po Siriji a kad "poludiktator"? I kad je ono Francuska počela s napadima na Libiju i nastavila sa IS? Kaže Hollande da je ovo što se desilo u Parizu objava rata .. Mislim ono :-) Rokaš tamo godinama i kad to dođe u tvju avliju kuku lele. Što kaže Assad to je sve jedna te ista arena, Sirija, Beirut, Pariz...
Ovo je samo prebacivanje borbi na tlo Europe, i ovo bi mogao biti tek početak.
Molim vas lijepo vdje se izmedju ostalog govori o tome kako je za svo blato ovog svijeta kriv zapad
Ali hajde neka bude, a i ja se slazem sa tim ali do odredjenog procenta

A recimo Francuzi su malo lijeniji od recimo NJemaca ONi samo locu vino i zezaju se
Ako izadjes sa AK 47 u grad, mislim nije to fazon ali to znaci samo jedno a to je da imas visak energije
Recimo nacisti su dr svj ratu u kampovima smrti odvodili u smrt mnoge neduzne
Mozda zvuci jezivo ali istina je poslije rata veliki broj tih polja smrti postale su fabrike
Sta hocu reci mozda je fazon u tome da se negativna energija pretvori u pozitivnu
Recimo arapski doseljenik koji tako zustro nosa AK 47 po Parizu mozda bi u Berlinu nosao laptop ili pak busilicu tamo negdje u bavarskim rudnicima - i ne bi bio tako zao dok pije djus u kvartu
No ko zna mozda to i nije istina
nosara

#1868 Re: Pariz

Post by nosara »

Francuski tužilac Francois Molis izjavio je da su napadači u koncertnoj dvorani Batalcan prije nego što su počeli pucati na žrtve govorili o Siriji i Iraku.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/teror ... /151114131

S druge strane...

FRANCUSKI Paris Match objavio je nove snimke razmjene vatre terorista s policijom, a na Youtubeu se pojavio i kratki video s koncerta u kojemu se vidi sam početak pucnjave. Niti članovi benda koji su zaustavili svirku niti ljudi u prvim redovima ne razumiju što se događa. No, snimka se u tom trenu prekida.

Koga interesuje link snimka ima na index.hr...
GeeTnT

#1869 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

japin_mutapi wrote:
Nije nikakvo cudo na ovim prostorima doci do ovakvih razmisljanja, pogotovo u slobodarskom entitetu. Kako bi tek digli rogove da je Hollande na javnom obracanju naciji rekao "za svakog ubijenog Francuza, pobicemo 100 muslimana" ALI nije jbg....uhhh kako bi onda nastalo kolektivno svrsavanje bratije sa ove i one strane rijeke...neki bi cetnici cak pohrlili da posalju cv u ambasadu Francuske..

Bosnjaci ce kao i prije, tako i danas kod svakog teroristickog cina imati obavezu da se izvinjavaju, ogradjuju, podizu transparente i govore da su protiv bilo kakvog terorizma ALI dzaba..nece to pomoci, nece....zna to i Katarina iako je lijepo objasnila.
Pa cak kada bi eksplodirala neka budala u nekoj od dzamija u BiH, cak i tada bi Bosnjaci imali potrebu da se izvinjavaju jer bi ova stoka izmislila pricu kako je to bila obuka pa je neko nespretno izvukao osigurac...
animals

#1870 Re: Pariz

Post by animals »

Ne znam, ali jednostavno, uletis medju nevine ljude i dignes sve u zrak,
ili pucas kalasnjikovim po nevinim ljudima..
koliko moras biti ispranog mozga, pa nisu obicni ljudi krivi za ono sto njihove vlade rade,
niti imaju utjecaja na to..
i ovo nije borba za Siriju od tih mamlaza, vec borba za Islamsku drzavu..
a sta moze biti gore od vjerski zadojenog covjeka..
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1871 Re: Pariz

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

dezurni_ucenik wrote:
Zviz wrote:
zrakomlat wrote: U pravu su u dijelu posta 100 % ali ovo obojeno sereš ko grlica, da izvineš na izrazu.
A što se tiče kolonija i Francuzi su pravili razna sranja po svojim kolonijama, ničim izazvani (što naravno nema nikakve veze s ovim što se desilo, niti pokušavam povezati, nego samo spominjem kad smo već kod kolonija).

Mislim da je Insomnia u pravu, i da ovo neće povući za sobom nikakve osvetničke akcije, vjerovatno će idil nastradati malo više u Siriji od Francuza i biće teško ući u Francusku bilo kakvoj izbjeglici iz tih područja, a ove će sada pratiti što bolje mogu.
Jarane, Parizu "prijeti" Marshall law, odnosno Europi kao kontinentu. Odnosno Pariz je vec u toj situaciji samo sto jos ne hapse sve Arape od reda.
fakat odvadi. Pises gluposti notorne.
Neki dan na drugoj temi o izbjeglicama spominje logore i plinske komore za muslimane po Evropi. :-)
mario001

#1872 Re: Pariz

Post by mario001 »

Zaštitar na Stade De Franceu, imena Zouheir, spasio je živote hiljada ljudi koji su u petak na pariškom stadionu Stade de France pratili susret između Francuske i Njemačke. Na ulazu je zaustavio bombaša samoubojicu, nakon što je na njemu otkrio eksplozivni prsluk. Bobmaš samoubica je bježeći detonirao eksplozivni pojas, a Zouheir nekako se uspio spasiti.
KB9

#1873 Re: Pariz

Post by KB9 »

animals wrote:koliko moras biti ispranog mozga
meni je ovo bas vazda bilo fascinantno, ta teza ispranog mozga, kao to su nekad bile normalne osobe, licnosti, ljudi i eto neko im bas toliko ispro mozak da se raznesu i pobiju ljude? kako li se to desi? sta li im urade? :shock:
The BEN10

#1874 Re: Pariz

Post by The BEN10 »

animals wrote:Ne znam, ali jednostavno, uletis medju nevine ljude i dignes sve u zrak,
ili pucas kalasnjikovim po nevinim ljudima..
koliko moras biti ispranog mozga, pa nisu obicni ljudi krivi za ono sto njihove vlade rade,
niti imaju utjecaja na to..
i ovo nije borba za Siriju od tih mamlaza, vec borba za Islamsku drzavu..
a sta moze biti gore od vjerski zadojenog covjeka..
"Pitam se pitam, ako godinama diljem svijeta ubijaš tuđu djecu, starce, žene, rušiš im domove, moriš ih glađu i žeđu, uništavaš im sva ljudska prava, zašto se čudiš kad smrt dođe po tvoje dijete? “Islamizacija Zapada”, floskula i alibi za zločince kojima još nije dovoljno islamske i ciganske krvi, nije zakucala na vrata Zapada. Ili bar ne onako kako to mi “zapadnjaci” zaslužujemo."
http://www.rudan.info/njemacka-u-mraku/
sahara1428

#1875 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

mO k3 wrote:NAsao sam nesto google translate je uradio posao ,sada koliko je relativno mogu samo uceni da odluce
'Ali ibn Abi Talib (radiya-llāhu'anhu) prenosi od poslanika Muhammeda (Salla'llāhu'alayhi wa sallam-):

"Kada vidite crnim zastavama, ostaje gdje si, ne mrdaj ruke i noge. To je nepoznata, slaba grupa pojavljuju. Njihova srca će biti jak kao željezo komada. Oni će se pojaviti kao država. Oni će razgovarati sa kim kompromitira / ne sluša nikoga. Oni su (navodno) pozivaju na istinu, ali to nije od naroda (istinu). Njihova imena će biti anonimni, njihovi preci će biti nepoznata i njihova kosa visi poput ženske kose. Vi ćete imati spor sa jedni drugima, onda Allah će dati jednu stranu (u svoje sporove) zakon. "

(Nu'aim ibn Hammaad (radiya-llāhu'anhu), Kitaab al-Fitan Wal-Malahim)
Slaba izmišljena predaja nastala prilikom pobune Abasija protiv Emevija za vlast u Hilafetu
Post Reply