Jebo joj ja Mater kolko sam je pokazni moro ribat

A jooooj , jest jest ... gdje se toga sjetidobojlija81 wrote:a na stolu ona pepeljara privredne banke,plava sa motivima novca,moze šteka čikova u nju stati
mislim da ima na prethodnim stranicama i tv s heklanim miljeom i s gondolom a mozda i s onom lutkom velikomKENJAC wrote:Pionirska inzinjerija. Od januara do kraja Aprila imao 14 uzbuna nocnjih ! Jednom miniraj most , drugi put tunel , pa opet most , pa opet tunel ...Smrzavo se ko zadnje govno na prtini. Ali , svi su mi govorili kad se zavrsi obuka u Maju onda si gospodin covjek. Ja ceko taj Maj ko ozebo sunce. I dodje Maj. Meni kazu , imas srece vise nego pameti , traze dva vojnika za Slunj. Bit ce ti dobro. Odem na Slunj a tamo vojna vjezba Martin Spegelj i ostala banda. Dolazio cak i Veljko Kadijevic. Kad nije vjetar od 300 km/h onda sunce pece do 60 stepeni ! Jebo sam ocu oca tih tri mjeseca. Jel treba poslije ovog iskustva da dam moje misljenje o JNA ? Mijenjaj temu jebala vas JNA !
Hajmo malo o nezaobilaznim vezenim milijeima na TV ! Dakle na televizoru milije i ona staklena riba otvorenih usta ( ha ! Ko je ovo imo ?) a pored televizora gondola iz Venecije ! A , ko je bio ono bas hadzija, imalo se i ona plastika sto se montira na tv pa dobijes tv u boji. Gore vazda plavo , u sredini valjda crveno , a dno zeleno ! E ovo ko nije imo , nema sta da trazi na ovoj temi !
vazi wrote:kako je ovo bio tezak trenutak...
Taman htjedoh pitat ima li se gdje gledati online
Ja sam bio CVOJIN - Centar vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja. Obuka u Jakovu iza Surčina, a prekomanda u komandu I armije na Dedinju u Titovoj, Teodora DrajzeraDanguba wrote:nesto ste mi potanko...radostan dan wrote:jb mater, ja sam zaboravio šta sam bio, radioteleprinterista ili radiotelegrafista...muha_sa wrote: RTG--radiotelegrafista.
Obuka u Nišu--Viktor Bubanj, prekomanda u Zajecar.![]()
CVOJ...ma sta to znacilo ili ko zna ovu skracenicu?

mogo si tamo po 6 mjeseci a luftiraš iz kafanedirektni wrote:ARJ PVO - vezista - CVOJINradostan dan wrote:i, šta ste bili po VES-u?
6 mjeseci obuke u čačku, ostalih 6 u Ćupriji
tri mjesta za izać...umalo me šiptari obezglaviše...nisi smio sam izlazit nego po trojica...ja sa jednim slovencem i srbijance izašao i ova kurva srbijanska hajde da te slikam sa trebama u parku na klupi...ja prišo reko jel može slikanje neke dvije koke, kažu može i tup sjedoh, kako sjedoh jedno deset njiHa oko mene, da mi jebu beograd, zagreb, skoplje itd itd...reko stante ljudi boni nebili, to sam samo uspijo zucnut...kad pridje jedan omanjast crn, ti iz sarajeva...rekoh yesam...samo se razidjoše...nikad više u prištinu nisam kročio sem na tenkuDZONPI wrote:I ja sam bio Sombor Pristina
Ono nije vidjelo vojske prazni magacin 1 popuni magacin 2 i ukrug.Izadjes u grad nemogu te ocima gledat.Robija.
t. užice, čitavu godinu...direktni wrote:ARJ PVO - vezista - CVOJINradostan dan wrote:i, šta ste bili po VES-u?
6 mjeseci obuke u čačku, ostalih 6 u Ćupriji
05/04/2010 12:01
radostan dan wrote:
T. Užice, Krčagovo, stražarsko mjesto br. 5 (ako nisam šta permutovao). Stražarska kućica na vrh brda, ispod mene kasarna, lijevo KBC, preko puta kasarne fabrika municije Prvi Partizan.
4 sata ujutro, februar, minus stopedeset celzijusa i faradeja sve zajedno, noć, neka magluština, kao što to samo u kotlinama zna da bude...
bukvalno sam shvatio značenje riječi - siječeš maglu nožem.
Na meni oprema teška tonu - kapa, potkapa, šinjel, zimska vojna bluza, džemper, košulja, potkošulja, zimske pantalone,itd, itd, od najneudobnijeg materijala u istoriji odjevanja.
Plus torbak, gas maska, uprtači, pap-ovka, fišeklije, znači robija teška i da u dnevnoj sobi provedeš 2 sata u takvoj spremi, a ne na nekom brdu u po noći do praskozorja...
Pucam 4-ti mjesec vojske i vrtim slike iz civilstva, bilo čega, samo da nije u -es em- boji...
Odjednom, dole ispod mene, na tren - ogromna vatrena kugla, oblak, pojavljuje se i nestaje. Šta bi, jebo te zastavnik?
Mora da mi se učinilo...
Jebem ti stražarenje, onako smrznut, u magli od koje ne vidiš dalje od metra, sa opremom da se ne mogu raspetljati ni da pišam... ko god hoće može mi prići i pitati -Kako hoš' da te odradim?
nakon 20 minuta, ponovo ogromni vatreni oblak ispod mene. Još veći...
Jebem ti, počelo mi se i priviđati, otkud vatra u visini mog pogleda, a ispod strmina? Valjda od umora. Nosi me u kurac krasni, neispavan, promrzo, gladan svega i svačega, pola sam u JNA, a pola kod kuće, pola sam vojnik, a pola mene još po kafićima...Sanjam otvorenih očiju starke, leviske 501, april-maj, malu sarajevsku ili nikšićku, trebe...
Opet vatra. Veća. Dugotrajnija. Čovječe, gori fabrika municije Prvi partizan. Ne može biti ništa drugo... jeste da je magla, ali to je to. Je li moguće da niko ne vidi osim mene?
Hvatam se za poljski telefon da zovem dežurnog kasarne, da digne uzbunu.
Čekaj, stani... spuštam slušalicu. Kroz glavu se roje misli -8 mjeseci mi je ostalo. Spašavam fabriku, ljude, grad, državu. Da jebe oca, podvig godine, 6 mjeseci skraćenja plus godišnji plus jedan vikend i opp, ja bi se trebao skinuti za petnaestak dana.
Sav uzdrhtao, muči me jedna misao - šta ću sa publicitetom... izaći ću u svim novinama. Može li ikako bez toga, ma pusti novine, ma kako pusti novine, lako - nužda zakon mjenja, bitno je skraćenje, joj ma sram me, ja konja čuj sram, jel' te sram odslužiti vojni rok za petnaestak dana ...
A šta ću sa čestitanjima, već ih vidim postrojene sa ispruženom rukom - Koliševski, Turpukovski, Marković, Drnovšek, Jović, Vlasi, može li se to kako izbjeći ili ubrzati, daš mi orden i rješenje o otpustu, bez TV Dnevnika?
Čuj Dnevnik...nije samo to problem, dnevnik će proći, taman se vratim u normalu, doći će oni iz one emisije - Na mjestu voljno-, što ide nedeljom...i to će me naći kući.
Joj još kad mi se majka raspilavi pred kamerama, šta ću onda kukavac? I stari kad počne da pametuje kako mu je drago, kako nije ni sumnjao, kako sam ja uvjek bio savjestan i odgovoran... a lemO me kO konja, i dan danas me prati kO inspektor Kluzo.
Lomim se ja između opcije da pustim da sve izgori, ali bez publiciteta, i javnog eksponiranja ali sa pečatom - odslužio...
Bog, vjetar, atmosferski pritisak, proviđenje, sasvim je svejedno, u tih par minuta mojih dilema magla poče da se diže. Pogledam - treća smjena fabrike radil punom parom. Vatra regularno povremeno izbija iz visokih dimnjaka fabričkih hala.
Ja kako se samo čovjek brzo prešaltava kad su misli i guzica u pitanju...nesta Koliševski, nesta Turpukovski, nesta i Rinko Golubović i Šagolj i Mića Orlović...samo pred očima lete slike - podizanje lažne uzbune, nepotrebna mobilizacija kasarne i grada, koliko se robije dobija za takvo što, koja je najbliža psihijatrijska klinika u koju bi me smjestili, , kakvi se testovi tamo vrše, koje su kubikaže inekcije koje daju, itd, itd.
koja smo mi bili fora u atrmiji...tzipiripi wrote:Ja sam bio CVOJIN - Centar vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja. Obuka u Jakovu iza Surčina, a prekomanda u komandu I armije na Dedinju u Titovoj, Teodora DrajzeraDanguba wrote: nesto ste mi potanko...![]()
CVOJIN...ma sta to znacilo ili ko zna ovu skracenicu?
Između moje kancelarije i komadanta I armije, Života Panić, bilo staklo i karta, također staklena, na kojoj smo crtali (naopako) ako uleti kakav X (nepoznati) avion.
Mogu mislit koliko bi posla imao kad je NATO rokao![]()