Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

MarshalDodik wrote: 20/03/2025 08:43

Ovo nije istina.
Rs je uvijek bio siromasniji u istoj mjeri u kojoj je i danas.
Rs nikad nece financijski cucnuti dok je zemalja poput Rusije, Kine, Orbanlanda i sl.
A vjerovatno i dok je koalicionih partnera iz FBiH ma ko oni bili.
Sudeci prema tvoim nicku, podrzavas dodicka. Sto znaci da podrzavas genocid, da podrzavas zlocine i zlocince. Da iskrivljujes historiju. Da si zadrti cetnik ili jos gore placenik. Da mrzis Sarajevo, bosnjake, muslimane, drzavu Bosnu i Hercegovinu i sve sta ona predstavlja.

Da se sretnemo na ulici vjerovatno bi se drugacije odvijala nasa komunikacija.

Nemam ja sta s tobom pricati niti me ti trebas citirati. Ides na foe cisto da mi ne dizes pritisak.
Last edited by F&N on 20/03/2025 08:54, edited 1 time in total.
Oznaka Tablica

#18427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

ljubijankic wrote: 20/03/2025 08:05 Jutros nema guzve iz Lukavice prema Sarajevu. Možda je Dodikov poziv bio uspjesniji ovog puta
Nije lijepo lagati.

https://www.facebook.com/share/v/15xwbPAq4Q/
F&N

#18428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

@ljubijankic otkud ti iz njemacke znas da nema guzve ?
Oznaka Tablica

#18429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

F&N wrote: 20/03/2025 08:55 @ljubijankic otkud ti iz njemacke znas da nema guzve ?
Ove huskace treba preventivno samarati svako jutro da bi tokom dana bili mirni.
DaysleepeR

#18430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Moderacija je mogla ovu temu učiniti mnogo konkretnijom sa dva-tri poteza.

Ne kontam stvarno.
mali_balon

#18431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

lord-executioner wrote: 20/03/2025 07:52
mali_balon wrote: 20/03/2025 07:25
muha_sa wrote: 20/03/2025 07:22
Nema dalje--razradjeni planovi hapšenja, samo još tudje guzove poslat :-)
Lako je tujdim k... gloginje mlatiti sto bi narod reko.....a da im samo prozuji pored glave sasralo bi se do vrata
Meni se bogami cini da mi svi kroz ovakve ili onakve poreze finansiramo te institucije, opremu, obuke, da one imaju svoje nadleznosti, obaveze, dodatke na platu, beneficiran radni staz itd. itd. Sve to im je doslovno u opisu posla, to je ono za sto su za razliku od obicnog gradjanina nadlezni, ukljucujuci i povecan rizik, tako da upravo zato da ne bismo imali divlji zapad gdje svaka shusha baci kalash na rame i ide provoditi pravdu imamo policijske organe i strukture. Da, to je tudji kurac kojeg placamo da bi se njime mlatile upravo takve gloginje. Neki problem? Mislis da se FBI, SWAT, ovi timovi po Zapadu okupe i vijecaju sta ce ako zazuji prozuji? Vise mi je stvarno zlo i od tog apologetskog pristupa policijskim strukturama koje u ovom konkretnom slucaju zakazuju. Dodajem da FBI i SWAT timovi koje sam pomenuo nemaju luksuz da pozovu EUFOR, de fakto vojne snage, da im asistiraju u ovim situacijama. Da je ovo vodja narko kartela sa sicariosima oko sebe vjerovatno ne bismo vodili raspravu u tom pravcu, ekstremno glupom za razmatrati, ali posto se radi o bjeguncu i odmetnutom politicaru sa strukturama koje su u ovom trenutku efektivno parapolicijske, mi se pretvaramo da je nesto drukcije. Ne propada nama drzava zato sto je Dodik nesto, ova situacija sa Dodikom je simptom bolesti bh. drustva u kojem svi uhljebljeni na budzet hoce da imaju prava, beneficije i privilegije, a niko odgovornosti.
Ako se moze izbjeci krvoprolice pa makar i ogrebotina tog nekog specijalca kojeg placamo ja bi potpisao da ova situacija traje sve dok se ne iscrpe sve mogucnisti.....
Prava pucnjava nije film, nije ona soft kurac igrica u sumi...nije ramo sa svojim sminkerskim kurtonima, nije svrakic u zelenoj beretki itd itd.....u pravoj pucnjavi se gine......
skrbavi-admin

#18432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

mali_balon wrote: 20/03/2025 09:06
mali_balon wrote: 20/03/2025 07:25

Lako je tujdim k... gloginje mlatiti sto bi narod reko.....a da im samo prozuji pored glave sasralo bi se do vrata
Meni se bogami cini da mi svi kroz ovakve ili onakve poreze finansiramo te institucije, opremu, obuke, da one imaju svoje nadleznosti, obaveze, dodatke na platu, beneficiran radni staz itd. itd. Sve to im je doslovno u opisu posla, to je ono za sto su za razliku od obicnog gradjanina nadlezni, ukljucujuci i povecan rizik, tako da upravo zato da ne bismo imali divlji zapad gdje svaka shusha baci kalash na rame i ide provoditi pravdu imamo policijske organe i strukture. Da, to je tudji kurac kojeg placamo da bi se njime mlatile upravo takve gloginje. Neki problem? Mislis da se FBI, SWAT, ovi timovi po Zapadu okupe i vijecaju sta ce ako zazuji prozuji? Vise mi je stvarno zlo i od tog apologetskog pristupa policijskim strukturama koje u ovom konkretnom slucaju zakazuju. Dodajem da FBI i SWAT timovi koje sam pomenuo nemaju luksuz da pozovu EUFOR, de fakto vojne snage, da im asistiraju u ovim situacijama. Da je ovo vodja narko kartela sa sicariosima oko sebe vjerovatno ne bismo vodili raspravu u tom pravcu, ekstremno glupom za razmatrati, ali posto se radi o bjeguncu i odmetnutom politicaru sa strukturama koje su u ovom trenutku efektivno parapolicijske, mi se pretvaramo da je nesto drukcije. Ne propada nama drzava zato sto je Dodik nesto, ova situacija sa Dodikom je simptom bolesti bh. drustva u kojem svi uhljebljeni na budzet hoce da imaju prava, beneficije i privilegije, a niko odgovornosti.
Ako se moze izbjeci krvoprolice pa makar i ogrebotina tog nekog specijalca kojeg placamo ja bi potpisao da ova situacija traje sve dok se ne iscrpe sve mogucnisti.....
Prava pucnjava nije film, nije ona soft kurac igrica u sumi...nije ramo sa svojim sminkerskim kurtonima, nije svrakic u zelenoj beretki itd itd.....u pravoj pucnjavi se gine......
ne mora se ginut u pucnjavi imaju i plasticni i gumeni meci :mrgreen:
ljubijankic

#18433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Oznaka Tablica wrote: 20/03/2025 08:54
ljubijankic wrote: 20/03/2025 08:05 Jutros nema guzve iz Lukavice prema Sarajevu. Možda je Dodikov poziv bio uspjesniji ovog puta
Nije lijepo lagati.

Ne lažem, bogami je jutros nije bilo, ja dosao na posao 15 minuta ranije :lol:
ljubijankic

#18434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

F&N wrote: 20/03/2025 08:55 @ljubijankic otkud ti iz njemacke znas da nema guzve ?
Pricao mi jedan sto je gledao
Vjecita_zavrzlama

#18435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

ljubijankic wrote: 20/03/2025 09:10
Pricao mi jedan sto je gledao
:-)
mali_balon

#18436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

skrbavi-admin wrote: 20/03/2025 09:09
mali_balon wrote: 20/03/2025 09:06

ne mora se ginut u pucnjavi imaju i plasticni i gumeni meci :mrgreen:
Jest imaju i oni za paintball jel sa vako zove
mali_balon

#18437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

Nije lijepo lagati.

Lazes ko ker......ja iz grada prema dobrinji guzva skoro od praone pa sve gore do skretanja a dole guzva od kruznogkod gasprom pumpe do semafora
Vjecita_zavrzlama

#18438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mali_balon wrote: 20/03/2025 09:13

Nije lijepo lagati.

Lazes ko ker......ja iz grada prema dobrinji guzva skoro od praone pa sve gore do skretanja a dole guzva od kruznogkod gasprom pumpe do semafora
Laze i to iz Njemscke
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

pričo mu rođak reko mu drug :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#18440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Truba wrote: 20/03/2025 09:16 pričo mu rođak reko mu drug :mrgreen:
Cime se koriste sda botovi
ljubijankic

#18441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Otkad sad informacija da sam ja iz Njemačke :lol:
ljubijankic

#18442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Nije lijepo lagati.

Ja ti fino kazem da ne lažem. Sutra cu snimiti pa postaviti ako budem znao i ako bude ista situacija kao jutros.
ibizza

#18443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

Jutro u 07:30, uobičajna gužva kroz Švrakino prema gradu...mic po moc.
Seyfo

#18444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seyfo »

F&N wrote: 20/03/2025 08:31
Seyfo wrote: 20/03/2025 08:09 Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Uostalom,kad velike sile odluče da je on u hapsi,u hapsu je. Na ovaj ili onaj način
Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.
Mostar i mrsko Sarajevo ce mu ostati san.

Da li on je na podrucju entiteta nasilno ukinuo ovlasti drzave, jeste. Medjutim BiH je i dalje neprikosnovena kao drzava. Sve zakone on koje donosi bice ponisteni. Nasilno ce ih moci primjenjivati neko vrijeme.
I ne treba zuriti s ishitrenim reakcijama i nekim ludarijama hapsenja. Jer svaki dan koji prodje bez sukoba on je slabiji. Svaki dan u ovom ludilo RS je slabija. Svaki dan njegovog ludila stanovnici ovog cetniteta su siromasniji a oni koji rade u institucijama BiH i u federaciji ce svakim danom njegovog ludila sve vise voljeti BiH a sve manje RS i samim njima ce ovakva RS biti smetnja i omca oko vrata.

Treba raditi mudro i treba raditi polahko. Treba ga pustiti da dovede RS pred zid gdje je njeno urusavanje jedina opcija. A vodi je tim putem. Jer ako im se uvedu dodatne sankcije kao entitetu a morat ce uvesti entitetu sankcije ako entitet pocne djelovati van ustavno, onda i ovako entitetu koji je na aparatima gasis jedan po jedan.

Rekao bih da ovu situaciju treba iskoristiti mudro i maksimalno oslabiti entitet kao takav. Ovo treba prebaciti u igru iscrpljivanja.

Iako ruku na srce djeluje kao pljuvanje u lice svima nama ovo sto svinjska trojka radi, osnovno sta treba je sprijeciti incidente i polahko pustiti entitet da potone zajedno sa dodickom.
I ja se tješim da eufor i svi ostali koji trebaju da ga hapse "znaju šta rade", međutim činjenica je da svakim danom na slobodi se ima manje povjerenja u državu i sistem.
To što im je ograničeno kretanje ne znači da su u hapsu. Eno Mamić godinama uživa u BiH koja je za njega zatvor jer ne može dalje ali mu ništa ne fali.I koliko je Mamića
zigson

#18445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Nije lijepo lagati.

A nemoj zakleo se
Styling

#18446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

tramvajtrojka wrote: 19/03/2025 22:29 Image

@Prpa.ba ,@Styling eh da i vi zavrsite kod yasmina na page-u

Bas me zanima ciji je ovo bot profil mustafice koji je ovo prenio sa klixa, javi se Mustafa nece ti raja nista :mrgreen: :mrgreen:
Dje, bolan :D
benki2

#18447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Evo da je katica pametan, kao sto nije i da nije bijednik i dio kvislinske vlade, samo da postave saobracajne kontrole svako jutro na ove entitetske prelaze, pa hajmo, dokumenti, ima li oprema, pa malo zagledati i tako. Tek toliko da ih omete i uzme vremena, a sve legalno. I tako opet poslijepodne. Da se i ovi nasi malo prave pametni i da pokazu da i drugi mogu igrati igrice
Last edited by benki2 on 20/03/2025 09:30, edited 1 time in total.
JovicSA

#18448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

:lol: Šou
made_in_sarajevo

#18449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

benki2 wrote: 20/03/2025 09:29 Evo da je katica pametan, kao sto nije i da nije bijednik i dio kvislinske vlade, samo da postave saobracajne kontrole svako jutro na ove entitetske prelaze, pa hajmo, dokumenti, ima li oprema, pa malo zagledati i tako. Tek toliko da ih omete i uzme vremena, a sve legalno. I tako opet poslijepodne. Da se i ovi nasi malo prave pametni i da pokazu da i drugi mogu igrati igrice
ja bi ipak zelene beretke tu postavio i one labudove da kontrolisu
F&N

#18450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

benki2 wrote: 20/03/2025 09:29 Evo da je katica pametan, kao sto nije i da nije bijednik i dio kvislinske vlade, samo da postave saobracajne kontrole svako jutro na ove entitetske prelaze, pa hajmo, dokumenti, ima li oprema, pa malo zagledati i tako. Tek toliko da ih omete i uzme vremena, a sve legalno. I tako opet poslijepodne. Da se i ovi nasi malo prave pametni i da pokazu da i drugi mogu igrati igrice
To bi Dodik najvise volio da mi uradimo. Kad bi se ovo desilo on bi sampanjac otvorio.
Post Reply