Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo nije istina.
Rs je uvijek bio siromasniji u istoj mjeri u kojoj je i danas.
Rs nikad nece financijski cucnuti dok je zemalja poput Rusije, Kine, Orbanlanda i sl.
A vjerovatno i dok je koalicionih partnera iz FBiH ma ko oni bili.
Sudeci prema tvoim nicku, podrzavas dodicka. Sto znaci da podrzavas genocid, da podrzavas zlocine i zlocince. Da iskrivljujes historiju. Da si zadrti cetnik ili jos gore placenik. Da mrzis Sarajevo, bosnjake, muslimane, drzavu Bosnu i Hercegovinu i sve sta ona predstavlja.
Da se sretnemo na ulici vjerovatno bi se drugacije odvijala nasa komunikacija.
Nemam ja sta s tobom pricati niti me ti trebas citirati. Ides na foe cisto da mi ne dizes pritisak.
Last edited by F&N on 20/03/2025 08:54, edited 1 time in total.
muha_sa wrote: ↑20/03/2025 07:22
Nema dalje--razradjeni planovi hapšenja, samo još tudje guzove poslat
Lako je tujdim k... gloginje mlatiti sto bi narod reko.....a da im samo prozuji pored glave sasralo bi se do vrata
Meni se bogami cini da mi svi kroz ovakve ili onakve poreze finansiramo te institucije, opremu, obuke, da one imaju svoje nadleznosti, obaveze, dodatke na platu, beneficiran radni staz itd. itd. Sve to im je doslovno u opisu posla, to je ono za sto su za razliku od obicnog gradjanina nadlezni, ukljucujuci i povecan rizik, tako da upravo zato da ne bismo imali divlji zapad gdje svaka shusha baci kalash na rame i ide provoditi pravdu imamo policijske organe i strukture. Da, to je tudji kurac kojeg placamo da bi se njime mlatile upravo takve gloginje. Neki problem? Mislis da se FBI, SWAT, ovi timovi po Zapadu okupe i vijecaju sta ce ako zazuji prozuji? Vise mi je stvarno zlo i od tog apologetskog pristupa policijskim strukturama koje u ovom konkretnom slucaju zakazuju. Dodajem da FBI i SWAT timovi koje sam pomenuo nemaju luksuz da pozovu EUFOR, de fakto vojne snage, da im asistiraju u ovim situacijama. Da je ovo vodja narko kartela sa sicariosima oko sebe vjerovatno ne bismo vodili raspravu u tom pravcu, ekstremno glupom za razmatrati, ali posto se radi o bjeguncu i odmetnutom politicaru sa strukturama koje su u ovom trenutku efektivno parapolicijske, mi se pretvaramo da je nesto drukcije. Ne propada nama drzava zato sto je Dodik nesto, ova situacija sa Dodikom je simptom bolesti bh. drustva u kojem svi uhljebljeni na budzet hoce da imaju prava, beneficije i privilegije, a niko odgovornosti.
Ako se moze izbjeci krvoprolice pa makar i ogrebotina tog nekog specijalca kojeg placamo ja bi potpisao da ova situacija traje sve dok se ne iscrpe sve mogucnisti.....
Prava pucnjava nije film, nije ona soft kurac igrica u sumi...nije ramo sa svojim sminkerskim kurtonima, nije svrakic u zelenoj beretki itd itd.....u pravoj pucnjavi se gine......
Lako je tujdim k... gloginje mlatiti sto bi narod reko.....a da im samo prozuji pored glave sasralo bi se do vrata
Meni se bogami cini da mi svi kroz ovakve ili onakve poreze finansiramo te institucije, opremu, obuke, da one imaju svoje nadleznosti, obaveze, dodatke na platu, beneficiran radni staz itd. itd. Sve to im je doslovno u opisu posla, to je ono za sto su za razliku od obicnog gradjanina nadlezni, ukljucujuci i povecan rizik, tako da upravo zato da ne bismo imali divlji zapad gdje svaka shusha baci kalash na rame i ide provoditi pravdu imamo policijske organe i strukture. Da, to je tudji kurac kojeg placamo da bi se njime mlatile upravo takve gloginje. Neki problem? Mislis da se FBI, SWAT, ovi timovi po Zapadu okupe i vijecaju sta ce ako zazuji prozuji? Vise mi je stvarno zlo i od tog apologetskog pristupa policijskim strukturama koje u ovom konkretnom slucaju zakazuju. Dodajem da FBI i SWAT timovi koje sam pomenuo nemaju luksuz da pozovu EUFOR, de fakto vojne snage, da im asistiraju u ovim situacijama. Da je ovo vodja narko kartela sa sicariosima oko sebe vjerovatno ne bismo vodili raspravu u tom pravcu, ekstremno glupom za razmatrati, ali posto se radi o bjeguncu i odmetnutom politicaru sa strukturama koje su u ovom trenutku efektivno parapolicijske, mi se pretvaramo da je nesto drukcije. Ne propada nama drzava zato sto je Dodik nesto, ova situacija sa Dodikom je simptom bolesti bh. drustva u kojem svi uhljebljeni na budzet hoce da imaju prava, beneficije i privilegije, a niko odgovornosti.
Ako se moze izbjeci krvoprolice pa makar i ogrebotina tog nekog specijalca kojeg placamo ja bi potpisao da ova situacija traje sve dok se ne iscrpe sve mogucnisti.....
Prava pucnjava nije film, nije ona soft kurac igrica u sumi...nije ramo sa svojim sminkerskim kurtonima, nije svrakic u zelenoj beretki itd itd.....u pravoj pucnjavi se gine......
ne mora se ginut u pucnjavi imaju i plasticni i gumeni meci
ne mora se ginut u pucnjavi imaju i plasticni i gumeni meci
Seyfo wrote: ↑20/03/2025 08:09
Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Uostalom,kad velike sile odluče da je on u hapsi,u hapsu je. Na ovaj ili onaj način
Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.
Mostar i mrsko Sarajevo ce mu ostati san.
Da li on je na podrucju entiteta nasilno ukinuo ovlasti drzave, jeste. Medjutim BiH je i dalje neprikosnovena kao drzava. Sve zakone on koje donosi bice ponisteni. Nasilno ce ih moci primjenjivati neko vrijeme.
I ne treba zuriti s ishitrenim reakcijama i nekim ludarijama hapsenja. Jer svaki dan koji prodje bez sukoba on je slabiji. Svaki dan u ovom ludilo RS je slabija. Svaki dan njegovog ludila stanovnici ovog cetniteta su siromasniji a oni koji rade u institucijama BiH i u federaciji ce svakim danom njegovog ludila sve vise voljeti BiH a sve manje RS i samim njima ce ovakva RS biti smetnja i omca oko vrata.
Treba raditi mudro i treba raditi polahko. Treba ga pustiti da dovede RS pred zid gdje je njeno urusavanje jedina opcija. A vodi je tim putem. Jer ako im se uvedu dodatne sankcije kao entitetu a morat ce uvesti entitetu sankcije ako entitet pocne djelovati van ustavno, onda i ovako entitetu koji je na aparatima gasis jedan po jedan.
Rekao bih da ovu situaciju treba iskoristiti mudro i maksimalno oslabiti entitet kao takav. Ovo treba prebaciti u igru iscrpljivanja.
Iako ruku na srce djeluje kao pljuvanje u lice svima nama ovo sto svinjska trojka radi, osnovno sta treba je sprijeciti incidente i polahko pustiti entitet da potone zajedno sa dodickom.
I ja se tješim da eufor i svi ostali koji trebaju da ga hapse "znaju šta rade", međutim činjenica je da svakim danom na slobodi se ima manje povjerenja u državu i sistem.
To što im je ograničeno kretanje ne znači da su u hapsu. Eno Mamić godinama uživa u BiH koja je za njega zatvor jer ne može dalje ali mu ništa ne fali.I koliko je Mamića
Evo da je katica pametan, kao sto nije i da nije bijednik i dio kvislinske vlade, samo da postave saobracajne kontrole svako jutro na ove entitetske prelaze, pa hajmo, dokumenti, ima li oprema, pa malo zagledati i tako. Tek toliko da ih omete i uzme vremena, a sve legalno. I tako opet poslijepodne. Da se i ovi nasi malo prave pametni i da pokazu da i drugi mogu igrati igrice
Last edited by benki2 on 20/03/2025 09:30, edited 1 time in total.
benki2 wrote: ↑20/03/2025 09:29
Evo da je katica pametan, kao sto nije i da nije bijednik i dio kvislinske vlade, samo da postave saobracajne kontrole svako jutro na ove entitetske prelaze, pa hajmo, dokumenti, ima li oprema, pa malo zagledati i tako. Tek toliko da ih omete i uzme vremena, a sve legalno. I tako opet poslijepodne. Da se i ovi nasi malo prave pametni i da pokazu da i drugi mogu igrati igrice
ja bi ipak zelene beretke tu postavio i one labudove da kontrolisu
benki2 wrote: ↑20/03/2025 09:29
To bi Dodik najvise volio da mi uradimo. Kad bi se ovo desilo on bi sampanjac otvorio.