Meni se bogami cini da mi svi kroz ovakve ili onakve poreze finansiramo te institucije, opremu, obuke, da one imaju svoje nadleznosti, obaveze, dodatke na platu, beneficiran radni staz itd. itd. Sve to im je doslovno u opisu posla, to je ono za sto su za razliku od obicnog gradjanina nadlezni, ukljucujuci i povecan rizik, tako da upravo zato da ne bismo imali divlji zapad gdje svaka shusha baci kalash na rame i ide provoditi pravdu imamo policijske organe i strukture. Da, to je tudji kurac kojeg placamo da bi se njime mlatile upravo takve gloginje. Neki problem? Mislis da se FBI, SWAT, ovi timovi po Zapadu okupe i vijecaju sta ce ako zazuji prozuji? Vise mi je stvarno zlo i od tog apologetskog pristupa policijskim strukturama koje u ovom konkretnom slucaju zakazuju. Dodajem da FBI i SWAT timovi koje sam pomenuo nemaju luksuz da pozovu EUFOR, de fakto vojne snage, da im asistiraju u ovim situacijama. Da je ovo vodja narko kartela sa sicariosima oko sebe vjerovatno ne bismo vodili raspravu u tom pravcu, ekstremno glupom za razmatrati, ali posto se radi o bjeguncu i odmetnutom politicaru sa strukturama koje su u ovom trenutku efektivno parapolicijske, mi se pretvaramo da je nesto drukcije. Ne propada nama drzava zato sto je Dodik nesto, ova situacija sa Dodikom je simptom bolesti bh. drustva u kojem svi uhljebljeni na budzet hoce da imaju prava, beneficije i privilegije, a niko odgovornosti.mali_balon wrote: ↑20/03/2025 07:25Lako je tujdim k... gloginje mlatiti sto bi narod reko.....a da im samo prozuji pored glave sasralo bi se do vrata
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- lord-executioner
#18401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
HD_2015
#18402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik otišao u Zvornik, Stevandić se vratio u Banjaluku, pa u Zvornik.
Znaju li iko u ovoj zemlji barem kako su se kretali?
Po svemu sudeći, ne samo da ih ne planiraju uhapsiti, već ih ni ne prate.
Je li se Ramo Isak oglasio?
Znaju li iko u ovoj zemlji barem kako su se kretali?
Po svemu sudeći, ne samo da ih ne planiraju uhapsiti, već ih ni ne prate.
Je li se Ramo Isak oglasio?
-
Vjecita_zavrzlama
#18403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Logicno ali znaju da je ovo jedino i realno, samo sto svoje nepismene glasace loze.sto moze proizvesti da neki Mevlid krene u napad u eto belajaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 07:50Mislim da grijesis, zelenim ne godi hapsenje Dodika vec ova situacija.
-
doktor78
#18404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rollercoaster iz euforije do dubokog beznadja, pa onda opet nazad...
-
Bossona
#18405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik(ov) Triper,........
Last edited by Bossona on 20/03/2025 08:06, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#18406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jutros nema guzve iz Lukavice prema Sarajevu. Možda je Dodikov poziv bio uspjesniji ovog puta
-
statixx
#18407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od danasnje sjednice VM o stanju u SIPA-i ne treba nista ocekivati dok se ne imenuje Vukanovic kao zamjenik Kristo. SNSD ministri nece sigurno pristati da imenuju nekog vd. SIPA na leru do daljnjeg. Mislim da je imenovanje Vukanovica slijedece sedmice na stolu jer je rok 8 dana.
- MarshalDodik
#18408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece neki Mevlid valjda.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:02Logicno ali znaju da je ovo jedino i realno, samo sto svoje nepismene glasace loze.sto moze proizvesti da neki Mevlid krene u napad u eto belajaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 07:50Mislim da grijesis, zelenim ne godi hapsenje Dodika vec ova situacija.
Imaju ljudi sa znackom, zvanjem i opremom kojo to trwbaju rijesiti.
Oni koji su su placeni da brane ustavnost drzave dok banda sa oruzjem u uniformama SAJ-a ili licnog osiguranja optuzenika nije nista drugo do negativci koje treba procesuirati, zar ne?
-
Seyfo
#18409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Uostalom,kad velike sile odluče da je on u hapsi,u hapsu je. Na ovaj ili onaj način
Uostalom,kad velike sile odluče da je on u hapsi,u hapsu je. Na ovaj ili onaj način
- muha_sa
#18410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kolko je lopina, ratnih profitera i poslijeratnih lopina, tajkuna-trebalo bi 5 "Vojkovica" izgradit jer je malo jedna murija
Ovdje je bavljenje politikom najunosniji put da od frontalnog kokuza postaneš ober milioner
Silne nekretnine koji imaju predratni frontalni kokuzi niko još nije ispito otkud im
Kako znam za sebe radim a veliki servis na autu me vrati par mjeseci u rikverc
ko mi je kriv kad nisam snalažljiv
Dodika, Špirica, ovog zlocinca debelog krmka i ostale milionere trebaju njihovi kokuzi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem hapsit i u muriju smjestit a imovinu konfiskovat--al jok
šuti i trpi--šta vas briga-nije vas pokro nego nas
Tako i ovdje--šutimo i trpimo a da se nije pokralo bili bi druga Švica
Ovdje je bavljenje politikom najunosniji put da od frontalnog kokuza postaneš ober milioner
Silne nekretnine koji imaju predratni frontalni kokuzi niko još nije ispito otkud im
Kako znam za sebe radim a veliki servis na autu me vrati par mjeseci u rikverc
Dodika, Špirica, ovog zlocinca debelog krmka i ostale milionere trebaju njihovi kokuzi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem hapsit i u muriju smjestit a imovinu konfiskovat--al jok
Tako i ovdje--šutimo i trpimo a da se nije pokralo bili bi druga Švica
-
Vjecita_zavrzlama
#18411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Srrucni i rade svoj posao onako kako treba ali imas zelene termite koji namjerno dizu hajku a njih slusaju razni Mevlidi jedino, i mogu krenut i neki teror napad kao sto neki dan ubise policajcaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 08:09Nece neki Mevlid valjda.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:02Logicno ali znaju da je ovo jedino i realno, samo sto svoje nepismene glasace loze.sto moze proizvesti da neki Mevlid krene u napad u eto belajaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 07:50
Mislim da grijesis, zelenim ne godi hapsenje Dodika vec ova situacija.
Oni koji su su placeni da brane ustavnost drzave dok banda sa oruzjem u uniformama SAJ-a ili licnog osiguranja optuzenika nije nista drugo do negativci koje treba procesuirati, zar ne?
- MarshalDodik
#18412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Strucni da su uradili svoj posao po hitnom postupku ne bi ostavljali prostora da se huskaju Mevlidi.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:21Srrucni i rade svoj posao onako kako treba ali imas zelene termite koji namjerno dizu hajku a njih slusaju razni Mevlidi jedino, i mogu krenut i neki teror napad kao sto neki dan ubise policajcaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 08:09Nece neki Mevlid valjda.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:02
Logicno ali znaju da je ovo jedino i realno, samo sto svoje nepismene glasace loze.sto moze proizvesti da neki Mevlid krene u napad u eto belaja
Obezbjedjenje oko Dodika postalo je ojaano onog trenutka kad federalne zgembe na tv-u pocele pricati o visokorizicnom.hapsenju.
A zgemba koje su to pricale u startu bile su bliske trojci ne zelenim.
Mislim realno pricamo
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#18413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.Seyfo wrote: ↑20/03/2025 08:09 Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Mostar i mrsko Sarajevo ce mu ostati san.
Da li on je na podrucju entiteta nasilno ukinuo ovlasti drzave, jeste. Medjutim BiH je i dalje neprikosnovena kao drzava. Sve zakone on koje donosi bice ponisteni. Nasilno ce ih moci primjenjivati neko vrijeme.
I ne treba zuriti s ishitrenim reakcijama i nekim ludarijama hapsenja. Jer svaki dan koji prodje bez sukoba on je slabiji. Svaki dan u ovom ludilo RS je slabija. Svaki dan njegovog ludila stanovnici ovog cetniteta su siromasniji a oni koji rade u institucijama BiH i u federaciji ce svakim danom njegovog ludila sve vise voljeti BiH a sve manje RS i samim njima ce ovakva RS biti smetnja i omca oko vrata.
Treba raditi mudro i treba raditi polahko. Treba ga pustiti da dovede RS pred zid gdje je njeno urusavanje jedina opcija. A vodi je tim putem. Jer ako im se uvedu dodatne sankcije kao entitetu a morat ce uvesti entitetu sankcije ako entitet pocne djelovati van ustavno, onda i ovako entitetu koji je na aparatima gasis jedan po jedan.
Rekao bih da ovu situaciju treba iskoristiti mudro i maksimalno oslabiti entitet kao takav. Ovo treba prebaciti u igru iscrpljivanja.
Iako ruku na srce djeluje kao pljuvanje u lice svima nama ovo sto svinjska trojka radi, osnovno sta treba je sprijeciti incidente i polahko pustiti entitet da potone zajedno sa dodickom.
- Casual's
#18414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci Tvamp nije podrzao ni Dodicka ni Svena
-
vernes81
#18415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iz daljine se bolje vidi
-
ljubijankic
#18416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bih se slozio sa ovim. Svakim danom je sve jaci. Svaki dan vrši pritisak na zaposlene u institucije a ako oni jednog dana napuste radna mjesta tek smo tad u problemu.F&N wrote: ↑20/03/2025 08:31Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.Seyfo wrote: ↑20/03/2025 08:09 Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Da li on je na podrucju entiteta nasilno ukinuo ovlasti drzave, jeste. Medjutim BiH je i dalje neprikosnovena kao drzava. Sve zakone on koje donosi bice ponisteni. Nasilno ce ih moci primjenjivati neko vrijeme.
I ne treba zuriti s ishitrenim reakcijama i nekim ludarijama hapsenja. Jer svaki dan koji prodje bez sukoba on je slabiji. Svaki dan u ovom ludilo RS je slabija. Svaki dan njegovog ludila stanovnici ovog cetniteta su siromasniji a oni koji rade u institucijama BiH i u federaciji ce svakim danom njegovog ludila sve vise voljeti BiH a sve manje RS i samim njima ce ovakva RS biti smetnja i omca oko vrata.
Treba raditi mudro i treba raditi polahko. Treba ga pustiti da dovede RS pred zid gdje je njeno urusavanje jedina opcija. A vodi je tim putem. Jer ako im se uvedu dodatne sankcije kao entitetu a morat ce uvesti entitetu sankcije ako entitet pocne djelovati van ustavno, onda i ovako entitetu koji je na aparatima gasis jedan po jedan.
Rekao bih da ovu situaciju treba iskoristiti mudro i maksimalno oslabiti entitet kao takav. Ovo treba prebaciti u igru iscrpljivanja.
Iako ruku na srce djeluje kao pljuvanje u lice svima nama ovo sto svinjska trojka radi, osnovno sta treba je sprijeciti incidente i polahko pustiti entitet da potone zajedno sa dodickom.
-
Vjecita_zavrzlama
#18417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim pricam s sda botom,my bad-produziMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 08:28Strucni da su uradili svoj posao po hitnom postupku ne bi ostavljali prostora da se huskaju Mevlidi.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:21Srrucni i rade svoj posao onako kako treba ali imas zelene termite koji namjerno dizu hajku a njih slusaju razni Mevlidi jedino, i mogu krenut i neki teror napad kao sto neki dan ubise policajcaMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 08:09
Nece neki Mevlid valjda.
Obezbjedjenje oko Dodika postalo je ojaano onog trenutka kad federalne zgembe na tv-u pocele pricati o visokorizicnom.hapsenju.
Mislim realno pricamo
- no_sekirli
#18418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma dragi ljudi, huškači-domaći i oni iz dijaspore, morate shvatiti da je presuđeni kršitelj zakona donio novi zakon u entitetu koji kaže da MUP RS nije dužan slušati državne organe. Štoviše, strogo im se zabranjuje.
I ljudi iz tog MUPa, bez obzira šta mislili, da ne odu u ćorku, da im se ne zapali kuća, dijete, moraju se povinovati tom zakonu. Moraju ga čuvati, stati mirno kad naleti na njih i sve ostalo što policija mora raditi. Nisu ni ti ljudi u sjajnoj poziciji, kad im nad glavama visi presuđeni i Karan.
MUP RS je svakako entitetski od početka i tako se i ponašaju, drugi je par cipela šta mi mislimo i kako mislimo da bi se oni trebali ponašati.
Najbitnija je stvar da opozicija vrši pritisak, da ne šuti te svoje birače i sve one druge koji nisu na strani presuđenog uvjeri, da ukoliko ne dignu svoj glas, jedan dan će presuđeni doći i u njihove domove, pljačkati preko računa za struju, prodat će im djedovinu za kopanje ruda i slično.
I ljudi iz tog MUPa, bez obzira šta mislili, da ne odu u ćorku, da im se ne zapali kuća, dijete, moraju se povinovati tom zakonu. Moraju ga čuvati, stati mirno kad naleti na njih i sve ostalo što policija mora raditi. Nisu ni ti ljudi u sjajnoj poziciji, kad im nad glavama visi presuđeni i Karan.
MUP RS je svakako entitetski od početka i tako se i ponašaju, drugi je par cipela šta mi mislimo i kako mislimo da bi se oni trebali ponašati.
Najbitnija je stvar da opozicija vrši pritisak, da ne šuti te svoje birače i sve one druge koji nisu na strani presuđenog uvjeri, da ukoliko ne dignu svoj glas, jedan dan će presuđeni doći i u njihove domove, pljačkati preko računa za struju, prodat će im djedovinu za kopanje ruda i slično.
- MarshalDodik
#18419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo nije istina.F&N wrote: ↑20/03/2025 08:31Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.Seyfo wrote: ↑20/03/2025 08:09 Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
Rs je uvijek bio siromasniji u istoj mjeri u kojoj je i danas.
Rs nikad nece financijski cucnuti dok je zemalja poput Rusije, Kine, Orbanlanda i sl.
A vjerovatno i dok je koalicionih partnera iz FBiH ma ko oni bili.
-
made_in_sarajevo
#18420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo budala i to teska budala moze reci da dodikovo hapsenje i ove druge dvojice veprova nije visokorizicno. mislim to se podrazumjeva svakako i da niko na tv-u ne kaze. ocigledno da se to mora stalno pricati, cak se mora crtati koliko je visokorizicno, jer ovdje bi neki sa palicom otisli i uhapsili dodika.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#18421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko bolan nece napustiti poslove u drzavnim institucijama. Evo znam ovo iz prve ruke da iz VSTVa od srba koji rade niko nece preci. Ljudi kazu bukvalno jednom su nas zajebali pa su Grvavicu, Hrasno, Alipasino zamijenili Mokrim, Vojkovicima, Rudom, nece opet. Ali doslovno je ovako.ljubijankic wrote: ↑20/03/2025 08:36Ne bih se slozio sa ovim. Svakim danom je sve jaci. Svaki dan vrši pritisak na zaposlene u institucije a ako oni jednog dana napuste radna mjesta tek smo tad u problemu.F&N wrote: ↑20/03/2025 08:31Ma on je vec jednim dijelom u hapsu. Jer nije slobodan covjek i ne moze se slobodno kretati. Cim ti moras izmisljati raznorazne zavrzlame da bi dosao do drugog dijela entieta ili presao u majcicu Srbiju ti nisi Slobodan covjek.Seyfo wrote: ↑20/03/2025 08:09 Na žalost,mnogi dijasporci ovih dana na ova dešavanja s Dodikom gledaju sa osmijehom na licu...ko "ja sam pametan pa sam zbrisao". Međutim ovo nije rat,to što postoji potencijalni sukob između dvije skupine ljudi ne znači da će se neko još uključiti. Koliko ljudi dnevno gine širom svijeta pa niko ne proglašava rat...
- MarshalDodik
#18422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam bot odgovori ako si kadarVjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:37Vidim pricam s sda botom,my bad-produziMarshalDodik wrote: ↑20/03/2025 08:28Strucni da su uradili svoj posao po hitnom postupku ne bi ostavljali prostora da se huskaju Mevlidi.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/03/2025 08:21
Srrucni i rade svoj posao onako kako treba ali imas zelene termite koji namjerno dizu hajku a njih slusaju razni Mevlidi jedino, i mogu krenut i neki teror napad kao sto neki dan ubise policajca
Mislim realno pricamo
-
BAK-eV
#18423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa probosnaske snage govore vec od 1995 da "Dayton" ne valja.Thorgerson wrote: ↑20/03/2025 05:20Druze, varas se. Dovoljno je na pojedinim mjestima nek se rasporede. Sta, evo to da objave, ti ces krenuti preko krupca na bjelasnicu s djecom i zenom? Hoces al malo sutra.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/03/2025 05:12Taj teško da se može desiti jer mu treba 200.000 policajaca i vojnika da čuva tako dugu granicu, a ono para što ima može mu pokriti samo tri dana jer vojska hoće da jede tri puta dnevno, hoće uniforme, puške, municiju.....a ko će proizvoditi bilo šta ako budu po linijama? Čim bi to uradio i ono malo investitora bi se pokupilo. Njega i sada u miru ubija povećanje uvoza.Thorgerson wrote: ↑20/03/2025 04:54
Zar neko fkt misli da bi se trenutno mogao desiti drugaciji scenario?
Ne mora tu biti fizicki policajac. Dovoljno je ponegdje da bude i da kazu mi zatvaramo granice. Pa ti sad jbg, na svoju odgovornost idi.
I takodjer, imas balvane, traktore. Naci ce se nesto. Vidi, mozda jeste nategnuto, ali mrtve glave kad padnu to mijenja sve, al bas sve. Plus zaboravljas eufor, koji tad hoce i morat ce stati na razgranicenja sa sprijeci dalju eskalaciju. Nije valjda da mislis da ce oni otici samo u banja luku.
I nista od ovoga nama ne odgovara, al nikako. Kome jedino odgovara? Sam zakljuci.
Ovim taj ugovor vise ne vazi.
Znaci nema ni entiteta.
Ili sad odjednom eto valja DMS?
- Ateista
#18424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo sto pominje ova iz SDS-a neku istragu zbog 100 miliona, ne znam koliko je to tacno ali prije nekoliko dana sam pisao da pretpostavljam da postoji upravo tako neka istraga oko korupcije ili nekog kriminala gdje su velike pare u pitanju. Mozda Mile ima info da istraga ne ide dobro za njega i da postoji rizik da bi mogao biti osudjen, a ako ga "njegov" sud u RS-u osudi za tako nesto, tu se ne moze vaditi da je politicki progon, udar na srbe i slicna sranja koja sad prosipa. Zbog toga mislim da je sva ova predstava tu da sebe prikaze kao politicku zrtvu i da mu to bude izgovor za bjezanje, nije tolika budala da misli da mu ovo stvarno moze proci. Ovako ce gurati dokle moze i kad ne bude islo dalje, ispaliti se negdje i vuci sve konce oko stranke iz druge drzave.
Ako bi pobjegao zbog presude za kriminal ili korupciju, u svom narodu bi ostao zapamcen kao kriminalac koji je pobjegao, ovako kad pobjegne zbog ove predude ce biti u svom narodu heroj kojeg su otjerali iz muslimanskog sarajeva.
Moguce da je isti scenarij i za ovu drugu dvojicu.
Ako bi pobjegao zbog presude za kriminal ili korupciju, u svom narodu bi ostao zapamcen kao kriminalac koji je pobjegao, ovako kad pobjegne zbog ove predude ce biti u svom narodu heroj kojeg su otjerali iz muslimanskog sarajeva.
Moguce da je isti scenarij i za ovu drugu dvojicu.
-
Tyke
#18425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je vec podignuta optuznica protiv samog vrha vladajuce stranke u GT i nivou drzave, koja je procedura da se izda naredba ili sta vec za smjenu tih istih unutar stranke ili u suprotnom da ih se skine sa vladavine te pruzi podrska i prilika opoziciji?
Jel moraju neki vanredni izvori ili moze neka smjena po hitnom postupku jer narusavaju drzavni pravni poredak i izazovaju moguci gradjanski rat
Jel moraju neki vanredni izvori ili moze neka smjena po hitnom postupku jer narusavaju drzavni pravni poredak i izazovaju moguci gradjanski rat