SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- VenomousV
#18376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam kako ostali make up artisti kubure sa otkazivanjem termina ali nije losa ideja da trazis 10KM avansa
- Michun
-
FrozenCastle
#18378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Molim vas za preporuku za korektor u olovci za masnu kožu.
- Kona__
#18379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
-
BJB
#18380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za oziljke pantenol http://cosmoholicmea.blogspot.com/2013/12/new-in.htmli ona neka tekucina sto se moze naci u apotekama, nesto nashe, domace, za bubuljice Effaclar duo ili nesto jeftinije, a za podocnjake-naspavaj se
Salim se, nemam nekih ozbiljnih problema s podocnjacima pa ne znam...
-
FrozenCastle
#18381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Treba za bijele fleke po licu a pa da zamaže i uklopi se s kožom.Kona__ wrote:za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:40, edited 1 time in total.
- emmahill
#18382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kamuflaža onda, oni u olovci su obično tekući, lagani i namijenjeni ili za podočnjake ili za ulogu iluminatora.FrozenCastle wrote:Treba za bijele fleke po licu, nema pigmenta pa da zamaže i uklopi se s kožom.Kona__ wrote:za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
- DiA 2005
#18383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li neko od vas koristi Farmasi kozmetiku ? Ovdje naravno ne govorim o profi sminkanju nego ono za kucnu upotrebu
Uclanjena sam, ali nisam neki 'trgovac' pa se sve svede na jednu narudzbu u tri-cetiri mjeseca, i to nekih sapuna, kremica za ruke i sl. Kakve su im sjene ? Probala sam dvije vrste maskare i olovke za oci, uzas
Jel do mene ili...
-
FrozenCastle
#18384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel nešto kao ona art deco kamuflaža krema/puder u kutijici?emmahill wrote:Kamuflaža onda, oni u olovci su obično tekući, lagani i namijenjeni ili za podočnjake ili za ulogu iluminatora.FrozenCastle wrote:Treba za bijele fleke po licu, nema pigmenta pa da zamaže i uklopi se s kožom.Kona__ wrote:za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
I za ostale pitanje, znate li za toniranu kremu sa SP faktorom 50 a da cijena nije visoka, do 20 KM ili manje npr. Hvala
- emmahill
#18385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Yep, Artdeco ili ako hoćeš još nešto jače Dermacolor, ili Kryolanov ili Vichyev. Za tu cijenu slabo gdje možeš naći i kremu za lice s tim zaštitnim faktorom, a kamoli da je tonirana, tj. da iole valja (tj. da nije narandžasta, masna, mljeckava i da ostaje tek u skupljenim tragovima na licu, kao što je većina jeftinijih toniranih).
- emmahill
#18386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bila sam ja član prije pa sam dosta toga isprobala, karmini su im definivno najbolji od svega, tekući ruževi, mono sjenila također, rumenila, Serum puder, CC krema, ostalo od dekorative prosjek. Mama uzima njihove gelove za masažu za reumu i cirkulaciju s kojima je zadovoljna, ja dnevnu kremu.DiA 2005 wrote:Je li neko od vas koristi Farmasi kozmetiku ? Ovdje naravno ne govorim o profi sminkanju nego ono za kucnu upotrebuUclanjena sam, ali nisam neki 'trgovac' pa se sve svede na jednu narudzbu u tri-cetiri mjeseca, i to nekih sapuna, kremica za ruke i sl. Kakve su im sjene ? Probala sam dvije vrste maskare i olovke za oci, uzas
Jel do mene ili...
-
MissD
#18387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa! 
Nego, trebam preporuku za neki drogerijski korektor za područje ispod očiju, ne za posvjetljivanje nego baš prikrivanje. Sad sam na Maybelline fit me, i divan je, ali naravno nema ga više kupit ...
Nego, trebam preporuku za neki drogerijski korektor za područje ispod očiju, ne za posvjetljivanje nego baš prikrivanje. Sad sam na Maybelline fit me, i divan je, ali naravno nema ga više kupit ...
- emmahill
#18388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Age Rewind na FUMissD wrote:Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa!
- emmahill
#18389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni Fit Me tamni :'(MissD wrote:Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa!
-
AAmilaAA
#18390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
- Bluemore
#18391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni su neke garnier odlicne, nesto grapefruitAAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
-
hanamontanaa
#18392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam mješovitu kožu i već godinama, po preporuci kozmeticarke, koristim afroditinu pjenu za umivanje i baš mi odgovara. Blaga je,fino očisti lice, ali istovremeno zatvori proširene pore.Bluemore wrote:meni su neke garnier odlicne, nesto grapefruitAAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
Garnier proizvodi su mi je općenito prejaki,ali ja imam baš osjetljivu kožu
-
AAmilaAA
#18393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I kod mene je taj problem, osjetljiva koza, al mjesovita, i upravo sam potrosila The Body Shop nutriorganics pjenu (predobra) al ona je nedostupna nama, i treba mi nesto blago, ali ne skupo, da se ne zaljubim u njegahanamontanaa wrote:Ja imam mješovitu kožu i već godinama, po preporuci kozmeticarke, koristim afroditinu pjenu za umivanje i baš mi odgovara. Blaga je,fino očisti lice, ali istovremeno zatvori proširene pore.Bluemore wrote:meni su neke garnier odlicne, nesto grapefruitAAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
Garnier proizvodi su mi je općenito prejaki,ali ja imam baš osjetljivu kožu
Koja je Afrodita u pitanju?
- semmy
#18394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam sa declare soft cleansing puderom prezadovoljna. prah je koji se u dodiru s vodom pretvara u pjenu..traje mi godinu dana i ima samo u apotekama i kozmetickim salonima.AAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.

- brown.sugar
#18395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovaj je hvaljen u blogerskoj zajednici, a kosta oko 3-4 KM.

-
hanamontanaa
#18396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ovo je ta afroditina
- VenomousV
#18397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim ovaj i veoma sam zadovoljna =)brown.sugar wrote:Ovaj je hvaljen u blogerskoj zajednici, a kosta oko 3-4 KM.
btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?
- brown.sugar
#18398 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da odmah uzvratim citat.VenomousV wrote: btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?
http://www.makeuparena.ba/
- VenomousV
#18399 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ti si me obradovala a na stranici se razocarah - nema te nijanse sto trazimbrown.sugar wrote:Da odmah uzvratim citat.VenomousV wrote: btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?![]()
http://www.makeuparena.ba/
- brown.sugar
#18400 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ajoj!
Slobodno joj posalji poruku na FB, ima istoimeni blog. Vjerujem da je moze naruciti, a bas je draga i susretljiva.