SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#18376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Ne znam kako ostali make up artisti kubure sa otkazivanjem termina ali nije losa ideja da trazis 10KM avansa
Michun

#18377 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

FrozenCastle

#18378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by FrozenCastle »

Molim vas za preporuku za korektor u olovci za masnu kožu.
Kona__

#18379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
BJB

#18380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Za oziljke pantenol http://cosmoholicmea.blogspot.com/2013/12/new-in.htmli ona neka tekucina sto se moze naci u apotekama, nesto nashe, domace, za bubuljice Effaclar duo ili nesto jeftinije, a za podocnjake-naspavaj se :D Salim se, nemam nekih ozbiljnih problema s podocnjacima pa ne znam...
FrozenCastle

#18381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by FrozenCastle »

Kona__ wrote:za bubuljice/oziljke ili podocnjake?
Treba za bijele fleke po licu a pa da zamaže i uklopi se s kožom.
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:40, edited 1 time in total.
emmahill

#18382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

FrozenCastle wrote:
Treba za bijele fleke po licu, nema pigmenta pa da zamaže i uklopi se s kožom.
Kamuflaža onda, oni u olovci su obično tekući, lagani i namijenjeni ili za podočnjake ili za ulogu iluminatora.
DiA 2005

#18383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

Je li neko od vas koristi Farmasi kozmetiku ? Ovdje naravno ne govorim o profi sminkanju nego ono za kucnu upotrebu :D Uclanjena sam, ali nisam neki 'trgovac' pa se sve svede na jednu narudzbu u tri-cetiri mjeseca, i to nekih sapuna, kremica za ruke i sl. Kakve su im sjene ? Probala sam dvije vrste maskare i olovke za oci, uzas :sad: Jel do mene ili...
FrozenCastle

#18384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by FrozenCastle »

emmahill wrote:
FrozenCastle wrote:
Treba za bijele fleke po licu, nema pigmenta pa da zamaže i uklopi se s kožom.
Kamuflaža onda, oni u olovci su obično tekući, lagani i namijenjeni ili za podočnjake ili za ulogu iluminatora.
Jel nešto kao ona art deco kamuflaža krema/puder u kutijici?

I za ostale pitanje, znate li za toniranu kremu sa SP faktorom 50 a da cijena nije visoka, do 20 KM ili manje npr. Hvala
emmahill

#18385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Yep, Artdeco ili ako hoćeš još nešto jače Dermacolor, ili Kryolanov ili Vichyev. Za tu cijenu slabo gdje možeš naći i kremu za lice s tim zaštitnim faktorom, a kamoli da je tonirana, tj. da iole valja (tj. da nije narandžasta, masna, mljeckava i da ostaje tek u skupljenim tragovima na licu, kao što je većina jeftinijih toniranih).
emmahill

#18386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

DiA 2005 wrote:Je li neko od vas koristi Farmasi kozmetiku ? Ovdje naravno ne govorim o profi sminkanju nego ono za kucnu upotrebu :D Uclanjena sam, ali nisam neki 'trgovac' pa se sve svede na jednu narudzbu u tri-cetiri mjeseca, i to nekih sapuna, kremica za ruke i sl. Kakve su im sjene ? Probala sam dvije vrste maskare i olovke za oci, uzas :sad: Jel do mene ili...
Bila sam ja član prije pa sam dosta toga isprobala, karmini su im definivno najbolji od svega, tekući ruževi, mono sjenila također, rumenila, Serum puder, CC krema, ostalo od dekorative prosjek. Mama uzima njihove gelove za masažu za reumu i cirkulaciju s kojima je zadovoljna, ja dnevnu kremu.
MissD

#18387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa! :)

Nego, trebam preporuku za neki drogerijski korektor za područje ispod očiju, ne za posvjetljivanje nego baš prikrivanje. Sad sam na Maybelline fit me, i divan je, ali naravno nema ga više kupit ...
emmahill

#18388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

MissD wrote:Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa! :)

Nego, trebam preporuku za neki drogerijski korektor za područje ispod očiju, ne za posvjetljivanje nego baš prikrivanje. Sad sam na Maybelline fit me, i divan je, ali naravno nema ga više kupit ...
Age Rewind na FU
emmahill

#18389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

MissD wrote:Pisala sam prije par dana kako mi nije došla feelunique narudžba, ja im slala mail i sad mi došla dva paketa! :)

Meni Fit Me tamni :'(
AAmilaAA

#18390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
Bluemore

#18391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

AAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
meni su neke garnier odlicne, nesto grapefruit
hanamontanaa

#18392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanamontanaa »

Bluemore wrote:
AAmilaAA wrote:Preporuka za neku pjenu za umivanje, da je blaga da ne isusuje i da nije previse skupa? Imam ja dovoljno cistaca, al ujutru volim poslije umivanja koristiti pjenu, jer imam masnu T zonu samo da mi pokupi visak masnoce.
Ja imam mješovitu kožu i već godinama, po preporuci kozmeticarke, koristim afroditinu pjenu za umivanje i baš mi odgovara. Blaga je,fino očisti lice, ali istovremeno zatvori proširene pore.
Garnier proizvodi su mi je općenito prejaki,ali ja imam baš osjetljivu kožu :sad:
AAmilaAA

#18393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

hanamontanaa wrote:
Bluemore wrote:
Ja imam mješovitu kožu i već godinama, po preporuci kozmeticarke, koristim afroditinu pjenu za umivanje i baš mi odgovara. Blaga je,fino očisti lice, ali istovremeno zatvori proširene pore.
Garnier proizvodi su mi je općenito prejaki,ali ja imam baš osjetljivu kožu :sad:
I kod mene je taj problem, osjetljiva koza, al mjesovita, i upravo sam potrosila The Body Shop nutriorganics pjenu (predobra) al ona je nedostupna nama, i treba mi nesto blago, ali ne skupo, da se ne zaljubim u njega :D.
Koja je Afrodita u pitanju?
semmy

#18394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by semmy »

ja sam sa declare soft cleansing puderom prezadovoljna. prah je koji se u dodiru s vodom pretvara u pjenu..traje mi godinu dana i ima samo u apotekama i kozmetickim salonima.
Image
brown.sugar

#18395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Ovaj je hvaljen u blogerskoj zajednici, a kosta oko 3-4 KM.

Image
hanamontanaa

#18396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanamontanaa »

Image
Ovo je ta afroditina
VenomousV

#18397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

brown.sugar wrote:Ovaj je hvaljen u blogerskoj zajednici, a kosta oko 3-4 KM.

Image
ja koristim ovaj i veoma sam zadovoljna =)

btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?
brown.sugar

#18398 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

VenomousV wrote: btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?
Da odmah uzvratim citat. :-D

http://www.makeuparena.ba/
VenomousV

#18399 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

brown.sugar wrote:
VenomousV wrote: btw, zene, gdje i kako nabavljate nyx proizvode?
Da odmah uzvratim citat. :-D

http://www.makeuparena.ba/
ti si me obradovala a na stranici se razocarah - nema te nijanse sto trazim :(
brown.sugar

#18400 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Ajoj! :( Slobodno joj posalji poruku na FB, ima istoimeni blog. Vjerujem da je moze naruciti, a bas je draga i susretljiva. :thumbup:
Post Reply