da se i ja ispravim nije zaje´áva nego zaje´ájeEdin H. wrote:Hvala na ispravcismoki_choko wrote:susic je zvao dzeku i reko dzeko reci begi da se ne zaje´ávaEdin H. wrote: Ja se nadam da je Susic sa njim obavio razgovor i rekao mu u Sliskovicevom stilu da se ne zaje....![]()
![]()
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#1826 Re: Golman reprezentacije BiH
- van Basten
#1827 Re: Golman reprezentacije BiH
a što je Begović uopšte branio danas? zar ga nije trebalo kazniti preko UEFAe i sl, pa da propusti utakmicu kluba zbog neopravdanog neodazivanja na utakmicu reprezentacije? Ima li uopšte još taj član pravilnika UEFAe ili je i on ukinut u svoj ovoj modernoj globalizaciji?
-
Tarik19
- zecko_kupuz
#1829 Re: Golman reprezentacije BiH
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110212094
Dakle, ona prethodna teorija pada u vodu, Sušić ipak nije popustio.
- jeza u ledja
#1830 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa-pa Asmire.
- dzeno123
#1831 Re: Golman reprezentacije BiH
Svaka cast Pape, nek se odluci ili ce branit kako bog zapovjeda ili nikako.
Po meni ovo je odlicna odluka selektora i treba da se jednom stane u kraj ovim javaslucima u i oko reprezentacije.
Po meni ovo je odlicna odluka selektora i treba da se jednom stane u kraj ovim javaslucima u i oko reprezentacije.
-
Tarik19
#1832 Re: Golman reprezentacije BiH
Nevidim zasto bih Pape uopste popustio. Ko ne postuje selektora i nacionalni dres taj mora biti kaznjen.zecko_kupuz wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110212094
- Edin H.
#1833 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne vjerujem, ali mozda nesto i bude od ovoga, jer je i engleski FA ljut na klubove zbog otkaza nekolicine igraca u njihovoj prijateljskoj utakmici.
- luckylaka
#1834 Re: Golman reprezentacije BiH
Cuj sad dobar Pape.Valjda ovdje covjek treba 300 postova napisati da je Pape LEGENDA ali nekima je lakse ,,metar u guzu nego cm u glavu,,Neko je ovdje davno rekao(Lucky)da ce Pape napraviti reda u reprezentaciji a klocovi se ismijavali ovdje racun Papeta.Te ne znaju djeca bosanski,te nema Pape satelitsku,te Pape voza krshinu(nidze veze sa fudbalom)ali btno je naci manu covjeku.Ne moramo ni otici na E.P.ali ce napraviti reprezentaciju za narednih 10 god.koja ce ipak biti neki faktor u Europi.Sorry fulio sam temu kucao sam na selektora Susica...
-
Tarik19
#1835 Re: Golman reprezentacije BiH
Rezultati jos nisu bas tu ali Pape radi puno na poboljsanje reprezentacije u svakom smislu i to treba cijeniti.
- quasar
#1836 Re: Golman reprezentacije BiH
Pape nije trebao pristati na utakmicu preko okeana.
Kodro je odbio utakmicu sa Iranom i bio je u pravu. Dobio je nogu, ali je mu je obraz neokrnjen.
Papeta volim jer se sjecam koliko nam je srece donosio, ali ova mu tekma nije trebala. Jedino sto je trebao da uradi ako je vec morao da prihvati, je da pozove one koji su na klupama u svojim klubovima, ili jos neisprobane igrace da vidi ko moze doci u obzir za kvalifikacije. Po meni Asmira nije trebao maltretirati jer svakako bi tamo sjedio na klupi. Po meni one je prvi golman i mi nemamo boljeg. Rijetki su kvalitetni i mi nemamo taj luksuz da ga odbacimo.
U Atlantu je trebao da zove Misketa, Pjanica i druge koji mu nisu na oku i ne zna im formu. Dzeksona i Begovica ne moze da ne vidi. Samo nek upali tv.
Kodro je odbio utakmicu sa Iranom i bio je u pravu. Dobio je nogu, ali je mu je obraz neokrnjen.
Papeta volim jer se sjecam koliko nam je srece donosio, ali ova mu tekma nije trebala. Jedino sto je trebao da uradi ako je vec morao da prihvati, je da pozove one koji su na klupama u svojim klubovima, ili jos neisprobane igrace da vidi ko moze doci u obzir za kvalifikacije. Po meni Asmira nije trebao maltretirati jer svakako bi tamo sjedio na klupi. Po meni one je prvi golman i mi nemamo boljeg. Rijetki su kvalitetni i mi nemamo taj luksuz da ga odbacimo.
U Atlantu je trebao da zove Misketa, Pjanica i druge koji mu nisu na oku i ne zna im formu. Dzeksona i Begovica ne moze da ne vidi. Samo nek upali tv.
-
extraordinary
#1837 Re: Golman reprezentacije BiH
Asmir odbija redovno, nije ni prvi ni zadnji put da je odbio. Zato mu malo vratiti, pa neće ni za Stoke braniti. Druga stvar, Asmir ima potencijala da bude strašan golman, a Hasagić je sasvim solidan golman kakvim bi se mnoge zemlje zadovoljile. Pa jedna Engleska do Joe Harta godinama nije imala golmana, branili su Green, James i Carson. Ne znaš koji je gori.
Treća stvar, Pape bi gore napravio i sebi i reprezentaciji da je odstupio u ovom momentu. A i kontaktirao je igrače koji su rekli da nemaju ništa protiv. Al hajd, Ibričić izgubio svog tatu Ćiru, Begović, kao što je neko dobro primijetio, oduvijek strano tijelo u reprezentaciji, pa me tako njihovi otkazi i ne iznenađuju.
Treća stvar, Pape bi gore napravio i sebi i reprezentaciji da je odstupio u ovom momentu. A i kontaktirao je igrače koji su rekli da nemaju ništa protiv. Al hajd, Ibričić izgubio svog tatu Ćiru, Begović, kao što je neko dobro primijetio, oduvijek strano tijelo u reprezentaciji, pa me tako njihovi otkazi i ne iznenađuju.
- nidokralj
#1838 Re: Golman reprezentacije BiH
@ quasar
nije stvar kako ti igraci igraju u svojim klubovima i to da ih pape moze vidjet na tv-u.mislim to je apsurdno.pozvan je i treba da se javi.nema zvijezda i zvjezdica u reprezentaciji.Dzeko je uputio zahtjev za postedjenje i to je dobio ,ali sam siguran da je pape reko :"moras doci" on bio doso.nisu nam potrebni ljudi koji hoce preko reprezentacije ganjat ugovor(citaj Begovic).ja mislim da njega treba jedno duze vrijeme zaboraviti.pa sjecate se Supica protiv Belgije.jest on u biti karina golman bio i sve , ali njemu je koncentracija bila na mjestu i potpuno je bio fokusiran na reprezentaciju.mislite da bi Begovic ikad igrao onom kvalitetom u repki kao i u klubu??(citaj Hasan Salihamidzic)

nije stvar kako ti igraci igraju u svojim klubovima i to da ih pape moze vidjet na tv-u.mislim to je apsurdno.pozvan je i treba da se javi.nema zvijezda i zvjezdica u reprezentaciji.Dzeko je uputio zahtjev za postedjenje i to je dobio ,ali sam siguran da je pape reko :"moras doci" on bio doso.nisu nam potrebni ljudi koji hoce preko reprezentacije ganjat ugovor(citaj Begovic).ja mislim da njega treba jedno duze vrijeme zaboraviti.pa sjecate se Supica protiv Belgije.jest on u biti karina golman bio i sve , ali njemu je koncentracija bila na mjestu i potpuno je bio fokusiran na reprezentaciju.mislite da bi Begovic ikad igrao onom kvalitetom u repki kao i u klubu??(citaj Hasan Salihamidzic)
- Edin H.
#1839 Re: Golman reprezentacije BiH
luckylaka wrote:Cuj sad dobar Pape.Valjda ovdje covjek treba 300 postova napisati da je Pape LEGENDA ali nekima je lakse ,,metar u guzu nego cm u glavu,,Neko je ovdje davno rekao(Lucky)da ce Pape napraviti reda u reprezentaciji a klocovi se ismijavali ovdje racun Papeta.Te ne znaju djeca bosanski,te nema Pape satelitsku,te Pape voza krshinu(nidze veze sa fudbalom)ali btno je naci manu covjeku.Ne moramo ni otici na E.P.ali ce napraviti reprezentaciju za narednih 10 god.koja ce ipak biti neki faktor u Europi.Sorry fulio sam temu kucao sam na selektora Susica...
Ma odlican je, sada cemo zbog utakmice koja se samo igrala da se napune dzepovi Saveza i Susicevog kaprica izgubiti ponajboljeg igraca u reprezentaciji, covjeka koji bi mogao biti presudan.
Asmir mozda dobije suspenziju od jedne utakmice ili ne, ali mora se gledati dugorocni interes.
Ovakve se stvari rjesavaju razgovorom sa igracem, a ne preko novina i FIFE.
-
extraordinary
#1840 Re: Golman reprezentacije BiH
Edin H. wrote:luckylaka wrote:Cuj sad dobar Pape.Valjda ovdje covjek treba 300 postova napisati da je Pape LEGENDA ali nekima je lakse ,,metar u guzu nego cm u glavu,,Neko je ovdje davno rekao(Lucky)da ce Pape napraviti reda u reprezentaciji a klocovi se ismijavali ovdje racun Papeta.Te ne znaju djeca bosanski,te nema Pape satelitsku,te Pape voza krshinu(nidze veze sa fudbalom)ali btno je naci manu covjeku.Ne moramo ni otici na E.P.ali ce napraviti reprezentaciju za narednih 10 god.koja ce ipak biti neki faktor u Europi.Sorry fulio sam temu kucao sam na selektora Susica...
Ma odlican je, sada cemo zbog utakmice koja se samo igrala da se napune dzepovi Saveza i Susicevog kaprica izgubiti ponajboljeg igraca u reprezentaciji, covjeka koji bi mogao biti presudan.
Asmir mozda dobije suspenziju od jedne utakmice ili ne, ali mora se gledati dugorocni interes.
I gripa se rješava razgovorom sa selektorom, a ne '' birani pretplatnik je trenutno nedostupan'' metodom.
-
Mustang1
#1841 Re: Golman reprezentacije BiH
Sto se nazivcirah radi budale ... Nek sam sebe suspenduje a ne preko igraci da gradi ugled...Jebo ga Mexico sto nije bio faca ko Kodro a ne sad se pravi normalan
-
mali_stane
#1842 Re: Golman reprezentacije BiH
Begovic treba da brani i to sa maximalnim povjerenjem svih u savezu, jer ipak prva engleska liga je prav u evropi, a on je jedan od najboljih u toj ligi. Hasagic je dobar, ali ipak porediti drugu tursku i prvu englesku ligu je malo bezveze a i Asmir je mladji...
-
Mobile_Disco
#1843 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa javasluk su ove utakmice sto se organizuju za saku dolara, a to sto Asmir nije htio ici na takve utakmice, fokusirao se na klub, i ja bih uradio isto na njegovom mjestu, sta ce ici kad je mjesto zagarantovano hasagicu, al opet nije isto branit u engleskoj i turskoj, velika je razlikadzeno123 wrote:Svaka cast Pape, nek se odluci ili ce branit kako bog zapovjeda ili nikako.![]()
- jeza u ledja
#1844 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma vidjecemo. Mozda su oni i razgovarali, ko zna. Ja bi Begovicu dao jos jednu sansu (na klupi), a ako se ne odazove onda 'ban'. Jednom izostanes - razgovor. Drugi put izostanes - opomena. Treci put izostanes - cao.Edin H. wrote:luckylaka wrote:Cuj sad dobar Pape.Valjda ovdje covjek treba 300 postova napisati da je Pape LEGENDA ali nekima je lakse ,,metar u guzu nego cm u glavu,,Neko je ovdje davno rekao(Lucky)da ce Pape napraviti reda u reprezentaciji a klocovi se ismijavali ovdje racun Papeta.Te ne znaju djeca bosanski,te nema Pape satelitsku,te Pape voza krshinu(nidze veze sa fudbalom)ali btno je naci manu covjeku.Ne moramo ni otici na E.P.ali ce napraviti reprezentaciju za narednih 10 god.koja ce ipak biti neki faktor u Europi.Sorry fulio sam temu kucao sam na selektora Susica...
Nema tu sta dalje.
- zecko_kupuz
#1845 Re: Golman reprezentacije BiH
Kao prvo, ne znamo uopšte da li je sve ovo što se pojavljuje po medijima Begović ikada i izjavio, ja se barem neću zalijetati i pljuvati po čovjeku.
Drugo, kada je propustio meč protiv Slovaka, uslijedila je opomena, kada je propustio i ovaj meč, na red dolazi kratkoročna sankcija, propusti li i iduće okupljanje, ima mahanje za sva vremena.
I na kraju, reći da se pokušava zadržati status prvotimca u klubu time što neće nastupiti za reprezentaciju u zvaničnom terminu je nešto najgluplje što sam ikada čuo. Nema veze gdje se igra...i s kim, kako ti nastup u reprezentativnom dresu (kao vrhunsko priznanje kvalitete) može okaljati ugled?!?

Kažem opet, nije sigurno da je ovako nešto uopšte izašlo iz Beginih usta.
Do tada...špekulirajmo i kulirajmo. 
edit: Pardon, gospon Jež, previdio sam ovaj posljednji post.
Drugo, kada je propustio meč protiv Slovaka, uslijedila je opomena, kada je propustio i ovaj meč, na red dolazi kratkoročna sankcija, propusti li i iduće okupljanje, ima mahanje za sva vremena.
I na kraju, reći da se pokušava zadržati status prvotimca u klubu time što neće nastupiti za reprezentaciju u zvaničnom terminu je nešto najgluplje što sam ikada čuo. Nema veze gdje se igra...i s kim, kako ti nastup u reprezentativnom dresu (kao vrhunsko priznanje kvalitete) može okaljati ugled?!?
Kažem opet, nije sigurno da je ovako nešto uopšte izašlo iz Beginih usta.
edit: Pardon, gospon Jež, previdio sam ovaj posljednji post.
- Edin H.
#1846 Re: Golman reprezentacije BiH
O kojim ti izjavama medijima Begovica govoris zecko?
Ja sam samo upoznat da je Susic dao izjave medijima.
- jeza u ledja
#1847 Re: Golman reprezentacije BiH
Mislim da nije rekao "izjavama medijima", vec "izjavama sto se u medijima pojavljuju".Edin H. wrote:O kojim ti izjavama medijima Begovica govoris zecko?
A "izjava" Begovica kojih se ja sjecam, je da ce izgubiti mjesto u prvom sastavu u korist Sorensena, koji je za svoju prijateljsku morao putovati samo u Dansku. (To procitah danas u nekom engleskom mediju, mislim da je neko postavio link ovdje)
Ako je to tacno, to je idiotska izjava.
Sto se tice Slovacke, bilo je nekih "izjava" u vezi gripe, gluhih telefona, itd.
No tacno je da vecinu Begovicevih "izjava" saznajemo samo iz Susicevih usta.
Nista se od ovog ne bi desilo da idiotski savez nije organizovao utakmicu u Americi usred sezone. (mada u stvari u to pocinjem sumnjati sto se tice Asmira)
- van Basten
#1848 Re: Golman reprezentacije BiH
što se tiče Begovića, mogu samo reći: BRAVO PAPE!!!
Šteta što Ibričiću nije još počela sezona, ali i on će shvatiti neke stvari kad ga ne bude na spisku protiv Rumunije. No to je za temu o Papetu ili reprezentaciji, ovdje samo o Begoviću...
Šteta što Ibričiću nije još počela sezona, ali i on će shvatiti neke stvari kad ga ne bude na spisku protiv Rumunije. No to je za temu o Papetu ili reprezentaciji, ovdje samo o Begoviću...
- Edin H.
#1849 Re: Golman reprezentacije BiH
Rekao bih to i ja da smo mi velika reprezentacija sa velikim izborom kvalitetnih igraca, pa imamo kvalitetne zamjene koje jedva cekaju da uskoce.van Basten wrote:što se tiče Begovića, mogu samo reći: BRAVO PAPE!!!
Situacija oko Papca nas je mozda kostala proslih kvalifikacija, tako bi se moglo desiti i sa ovim sto se desava oko Begovica (istina Pape je nagovjestavao prijetnje i Papcu, ali je od toga odustao).
Ja ovdje uopse ne govorim o Asmirovim moralnim kvalitetima, ali igraci su potrosna roba i dok dobro igraju treba ih maksimalno iskoristiti.
Nije lako BiH trenirati, moras svasta nesto biti, ne samo menadzer, u ovom konkretnom slucaju i dobar psiholog.
Jesu li prijavu FIFI podnijeli samo protiv Begovica ili i protiv Ibricica? Sta je sa Nadarevicem?
- van Basten
#1850 Re: Golman reprezentacije BiH
a ja to kažem baš zato što nemamo nekog izbora. Jednom se mora presjeći i reći - ovako više ne ide, reprezentacija nije prćija koju nipodaštava svaka šuša, ili ćeš igrati kako treba ili nećeš nikako. Baš zato što nam treba Begović, treba ga odmah kazniti neka vidi da nema zafrkancije, pa ako nas prekriži za sva vremena neka to uradi odmah a ne da nas handri godinama po malo.
Poslije ovog zahtjeva za kaznom (čak i ako ne bude kazne, ako mu klupski advokati ili ko već srede to sa uefom), ili će na iduću tekmu doći prvi an okupljanje ili neće nikako, ali ćemo bar znati na čemu smo
Poslije ovog zahtjeva za kaznom (čak i ako ne bude kazne, ako mu klupski advokati ili ko već srede to sa uefom), ili će na iduću tekmu doći prvi an okupljanje ili neće nikako, ali ćemo bar znati na čemu smo