ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
papebih

#1826 Re: ERONET

Post by papebih »

hakazvaka wrote:jel ima neki razlog zasto je bolja ponuda u Haloo mrezi nego u ovom !hej paketu? Hocu da predjem sa kriminalnog telekoma na neku prepaid mrezu sa dobrom ponudom interneta, i ovaj Haloo je fakat dosta povoljniji od !hej, a o istom (nad-)operateru se radi, pa jel neko imao neka iskustva losa sa Haloo ili "dobra-da-vrijedi-razlike-u-cijeni iskustva" sa !hej?
Ja sam na haloo nekih 5 mjeseci i sve radi ok, jos dobijem 500mb neta od njih zbog prenosa broja.
kolacodjagoda

#1827 Re: ERONET

Post by kolacodjagoda »

hakazvaka wrote:jel ima neki razlog zasto je bolja ponuda u Haloo mrezi nego u ovom !hej paketu? Hocu da predjem sa kriminalnog telekoma na neku prepaid mrezu sa dobrom ponudom interneta, i ovaj Haloo je fakat dosta povoljniji od !hej, a o istom (nad-)operateru se radi, pa jel neko imao neka iskustva losa sa Haloo ili "dobra-da-vrijedi-razlike-u-cijeni iskustva" sa !hej?
Po čemu je telekom kriminalan?
Maharadza

#1828 Re: ERONET

Post by Maharadza »

papebih wrote:
Ja sam na haloo nekih 5 mjeseci i sve radi ok, jos dobijem 500mb neta od njih zbog prenosa broja.
Ne moraš čak ni prenijeti broj, do kraja juna mes'čini dovoljno aktivirati novi haloo broj i dobiješ 500MB x 6 mjeseci besplatno! :thumbup:
Aktivirajte haloo broj ili prenesite postojeći broj u haloo mobilnu mrežu i narednih 6 mjeseci haloo vam poklanja po 500 MB. Ukupno 3 GB.

Promotivna ponuda je aktivna od 01.04.2016. do 30.06.2016. godine.
http://www.haloo.ba/poklanjamo-bonus-mb-s71
Radar71

#1829 Re: ERONET

Post by Radar71 »

kolacodjagoda wrote:
Zbog HDMI-a
hakazvaka

#1830 Re: ERONET

Post by hakazvaka »

Radar71 wrote:
kolacodjagoda wrote:
Zbog HDMI-a
pls, on topic... zasto je telekom kriminalan je tema za sebe, samo sam rekao da zelim promjeniti providera.
Officer Crabtree

#1831 Re: ERONET

Post by Officer Crabtree »

hakazvaka wrote: pls, on topic... zasto je telekom kriminalan je tema za sebe, samo sam rekao da zelim promjeniti providera.
eh prijatelju ne može tako, ti bi da nekom spomeneš familiju pa da se samo izvučeš tek tako... :)

ima haloo svoju temu sa dosta dobrin informacija pa pogledaj, ja očekujem povećanje brzine koje je kada sam ja razmatrao (januar-februar) bilo obećavano, ne znam da li je još nešto urađeno po tom pitanju...
getriba

#1832 Re: ERONET

Post by getriba »

Officer Crabtree wrote:
hakazvaka wrote: pls, on topic... zasto je telekom kriminalan je tema za sebe, samo sam rekao da zelim promjeniti providera.
eh prijatelju ne može tako, ti bi da nekom spomeneš familiju pa da se samo izvučeš tek tako... :)

ima haloo svoju temu sa dosta dobrin informacija pa pogledaj, ja očekujem povećanje brzine koje je kada sam ja razmatrao (januar-februar) bilo obećavano, ne znam da li je još nešto urađeno po tom pitanju...
Zar haloo nema odlične brzine? Koju brzinu očekuješ?
Officer Crabtree

#1833 Re: ERONET

Post by Officer Crabtree »

Tad je bilo oko 1,5mbps
smartXL

#1834 Re: ERONET

Post by smartXL »

Officer Crabtree wrote:Tad je bilo oko 1,5mbps
To je bio period kad su se prebacivali na vlastiti apn. Prije toga a i sad je maksimalna raspoloziva brzina
getriba

#1835 Re: ERONET

Post by getriba »

smartXL wrote:
Officer Crabtree wrote:Tad je bilo oko 1,5mbps
To je bio period kad su se prebacivali na vlastiti apn. Prije toga a i sad je maksimalna raspoloziva brzina
Tako je, ne bi trebalo biti bilo kakvog limita :thumbup:
dudlov

#1836 Re: ERONET

Post by dudlov »

dudlov wrote:
getriba wrote:
SONY_91 wrote:Nakon dva dana od aktivacije broja i dalje ništa od bonusa (500 MB). Zvao podršku i jedino što su mogli reći jeste da to ide automatski i da je trebalo biti do sada ali eto nije i da i dalje čekam :) .
Sa kojeg operatera si prenio broj ?
Ako je sa haloo, onda mrka kapa. Ja sam to uradio a bonus nisam dobio.
Edit
Dobio sam bonus od 500 MB,ali sam bio uporan i zvao tehničku podršku da to odrade. Zvali su me i izvinuli se na pogrešci i bonus je aktivan. Nadam se da neću morati svakog mjeseca im dosađivati u vezi tih dodatnih 500 MB koji me sleduju zbog prenosa broja. Da dodam, bonus mi je aktivan, ali kad provjerim stanje putem koda 119, javlja mi grešku. Ma važno je da imam net nakon što potrošim uključenih 200 MB
Maharadza

#1837 Re: ERONET

Post by Maharadza »

dudlov wrote:
dudlov wrote:
getriba wrote:
Sa kojeg operatera si prenio broj ?
Ako je sa haloo, onda mrka kapa. Ja sam to uradio a bonus nisam dobio.
Edit
Dobio sam bonus od 500 MB,ali sam bio uporan i zvao tehničku podršku da to odrade. Zvali su me i izvinuli se na pogrešci i bonus je aktivan. Nadam se da neću morati svakog mjeseca im dosađivati u vezi tih dodatnih 500 MB koji me sleduju zbog prenosa broja. Da dodam, bonus mi je aktivan, ali kad provjerim stanje putem koda 119, javlja mi grešku. Ma važno je da imam net nakon što potrošim uključenih 200 MB
Kod za provjeru stanja BONUS MB je *102*2#

http://www.haloo.ba/poklanjamo-bonus-mb-s71

:wink:
hakazvaka

#1838 Re: ERONET

Post by hakazvaka »

Officer Crabtree wrote:
--> http://forum.klix.ba/bhtelecom-all-abou ... #p12471824
dudlov

#1839 Re: ERONET

Post by dudlov »

@maharadza

Ja sam sa haloo prešao na eronet i samim tim imam pravo na bonus od 500MB 12 mjeseci. Hvala na trudu za kod, ali kod eroneta je *102*0#
SONY_91

#1840 Re: ERONET

Post by SONY_91 »

dudlov wrote:Dobio sam bonus od 500 MB,ali sam bio uporan i zvao tehničku podršku da to odrade. Zvali su me i izvinuli se na pogrešci i bonus je aktivan. Nadam se da neću morati svakog mjeseca im dosađivati u vezi tih dodatnih 500 MB koji me sleduju zbog prenosa broja. Da dodam, bonus mi je aktivan, ali kad provjerim stanje putem koda 119, javlja mi grešku. Ma važno je da imam net nakon što potrošim uključenih 200 MB
Probaj provjeriti bonus MB na *118*2#
Cupko_

#1841 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

SONY_91 wrote:
dudlov wrote:Dobio sam bonus od 500 MB,ali sam bio uporan i zvao tehničku podršku da to odrade. Zvali su me i izvinuli se na pogrešci i bonus je aktivan. Nadam se da neću morati svakog mjeseca im dosađivati u vezi tih dodatnih 500 MB koji me sleduju zbog prenosa broja. Da dodam, bonus mi je aktivan, ali kad provjerim stanje putem koda 119, javlja mi grešku. Ma važno je da imam net nakon što potrošim uključenih 200 MB
Ima problema sa tim kodovima za provjeru u zadnje vrijeme. Ako i ne radi neki koji bi trebao, ne znači da to nije pravi kod.
Prijavi na 063/3801 :)
dudlov

#1842 Re: ERONET

Post by dudlov »

SONY_91 wrote:
radi kod. hvala puno
krakatoa

#1843 Re: ERONET

Post by krakatoa »

.....
hakazvaka

#1844 Re: ERONET

Post by hakazvaka »

Presao na hej prije 15-ak dana, sada i broj prenio, ukratko za sada sam prezadovoljan.

Nakon BH Telecom pretplate, puno vise slobode/fleksibilnosti, a sa ovim tarifama bukvalno me izadje 3 puta jeftinije za istu kolicinu poziva/sms/megabajta kao na Mini 15!

Znaci, 80 minuta, 150 poruka i 1,3 GB za 12 KM, sto sam na Mini 15 placao oko 35 KM.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1845 Re: ERONET

Post by Bobi »

jel ima tako nesto na pretplati, i ja sam onaj stari mini15..sad mi istice ovih dana :D?
avaks

#1846 Re: ERONET

Post by avaks »

A vala ja sam još uvijek na savršenoj, ne da mi se na pretplatu jer ova od 15 na Eri se meni pored savršene ne isplati.
Jedina opcija je ova od 25 (30 sa PDV) da se ono iole isplati prelazak kome treba pretplata baš...
hakazvaka

#1847 Re: ERONET

Post by hakazvaka »

Bobi wrote:jel ima tako nesto na pretplati, i ja sam onaj stari mini15..sad mi istice ovih dana :D?
Bezveze je i ERONET ponuda pretplate... malo interneta a puno minuta/sms, sto mi ne treba :D pogledaj njihove one pakete na sajtu, ali meni je ova savrsena puno isplativija (zbog interneta).
HardCore

#1848 Re: ERONET

Post by HardCore »

avaks wrote:A vala ja sam još uvijek na savršenoj, ne da mi se na pretplatu jer ova od 15 na Eri se meni pored savršene ne isplati.
Jedina opcija je ova od 25 (30 sa PDV) da se ono iole isplati prelazak kome treba pretplata baš...
Ova se itekako isplati, cak ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijes besplatno mobitel u vrijednosti oko 250KM, ja ga isti dan stavio na pik i prodao za 200KM :) a ugovor mi istice u 10om mjesecu pa opet jos jedan fon ;)
Sanjarko

#1849 Re: ERONET

Post by Sanjarko »

hakazvaka wrote:
Bobi wrote:jel ima tako nesto na pretplati, i ja sam onaj stari mini15..sad mi istice ovih dana :D?
Bezveze je i ERONET ponuda pretplate... malo interneta a puno minuta/sms, sto mi ne treba :D pogledaj njihove one pakete na sajtu, ali meni je ova savrsena puno isplativija (zbog interneta).
Kak sam Ja vidio ima Data Kartica za net sa govorom ukljucenim al moras izabrat neku tarifu za govor.
Napravili su neke te net nove pakete 4 Gb=18 km nova naka ponuda.
Data kartica.
Cvikeras

#1850 Re: ERONET

Post by Cvikeras »

Prenio broj, uplatio prve km-ove, sve kako treba: minute tu, poruke tu, mb tu, ukljucujuci bonus. Ali kako da namjestim da mi radi mobilni internet, ima li neki broj neke podrske ili slicno, ili ja moram nesto pritisnuti :mrgreen:

Da napomenem da je na staroj mrezi radilo ok. Mozda neki reset ili ..

Hvala gdje culi i ne culi.
Post Reply