Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gospoda Ministarka wrote:Normalna , sve manje normalnih zena ima a ocito veliki broj ovako razmislja, cim imamo ovoliko razvoda, svaki meduljudski odnos iziskuje trud i ulaganje danas se svelo na to da niko nece da se trudi jer nije primoran.
ih, nemoj sad linijom manjeg otpora - niko neće da se trudi la la la. Prvo, svako ko je u iole kvalitetnoj vezi ili braku itekako će se potruditi oko nje, i u ovom slučaju ne govorimo o stabilnim i zdravim odnosima. Mislim da je suština savjeta "imaj svoj dinar" u tome da ako ti jednog dana muž ili višegodišnji momak postane ljubomorni psihopata/nasilnik/alkoholičar/hronični prevarant/kockar/narkoman/itd itd možeš mirno i lijepo otići mirne duše, jer znaš da ne zavisiš od njega. Sigurna sam da se niko ne razvodi iz obijesti ili ćejfa.
(Doduše, mene su roditelji odgajali sa "bolje ti je nikad se ne udati, nego za svakoga, a pogotovo nemoj za budalu", tako da ja svakako brak ne gledam kao najveće životno postignuće. Mislim da se u tome jaaaako razlikujemo )
juli84 wrote:
¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
molim te onda da se odreknes svih tekovina feminizma i sufražetkinja
molim te zavrsi samo osnovnu ili pak srednju, na fakultet ne pomisljaj, molim te nemoj da izaberes kakvu profesiju, takoder nemoj da bi kojim slucajem izasla na glasanje, koristila kondome ili kontracepciju, ako si pisac zabranjujem ti da objavljujes pod svojim pravim imenom - izaberio muski pseudonim, svu imovinu koju eventualno posjedujes molim te prepisi komiju ili nekome, sva dostignuca koja si eventualno postigla na bilo kojem polju molim te pripisi nekom muskom kolegi jer te niko nece ozbiljno shvatiti jer si zensko
juli84 wrote:
¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
molim te zavrsi samo osnovnu ili pak srednju, na fakultet ne pomisljaj, molim te nemoj da izaberes kakvu profesiju, takoder nemoj da bi kojim slucajem izasla na glasanje, koristila kondome ili kontracepciju, ako si pisac zabranjujem ti da objavljujes pod svojim pravim imenom - izaberio muski pseudonim, svu imovinu koju eventualno posjedujes molim te prepisi komiju ili nekome, sva dostignuca koja si eventualno postigla na bilo kojem polju molim te pripisi nekom muskom kolegi jer te niko nece ozbiljno shvatiti jer si zensko
Joooooj ... kad ti sad uleti , ko razjaren div... zelenašica...
juli84 wrote:
ma kakva skola
kurs pletenja, kuhanja, sivanja plafon
sve ostalo je uzaludno trosenje vremena koje se moze bolje iskoristiti
kmirsad wrote:Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio...
A ti onda, kao mister no kazes da ti je dojadila pomalo i da bi htio malo da razmislis o svemu.
Onda, se postavis kao prema Dodiku kada mora vratiti MMFov dug, trazis sve
Nema od tog ništa... ona s tim i računa...ostade joj, za novog kreditno sposobnog pastuha i useljiv stan sa regalima, Zepterom, usisivačem, tepihom... i tvojim bade mantilom ... i garaža ... s kabriom...
Pa vidiš da ih zakon štiti ko endemske vrste... a sve sudije žene...
A ne ne, ostade joj zepter i regali, ali kredit je uzela na sebe, inace je pezo moj
A ja dobar sa racunovodjom, drugi konto se puni, ovaj pod admistrativnom zabranom.
juli84 wrote:
šo ba mene spominješ nemo me zezati
Što ba komi što se buniš, pa žena reče da ti prepišem svu svoju imovinu, a koja podrazumijeva par sjenila za oči, jedno za usne, desetak čipkanih vešova i nikad ne otvoreno pak kondoma (aroma jagode) i to sve kupljeno "svojim" dinarom, jel ti malo komi?
Gospoda Ministarka wrote:
Posto vidim na sto aludiras u prethodnih par postova da ti kazem, Ministarki majka nikad nije rekla.
Hajd se ti jos jednom vrati i procitaj dobro sve sto sam napisala pa mi reci tacno gdje sam ja to aludirala na tebe i u jednom svom postu, ne bavim se sukanjem forumasima to je fakat iznad mog nivoa.
Zao mi je ako si to tako shvatila.
Ostalo nemam vremena da citam, samo ovo vidjeh pa rekoh da ti odmah objasnim.
Inace reci cu da ne bih trazila od muza nikada novac za sminku, cipele i te trivijalne stvari, ne mogu 100% tvrditi ali sam poprilicno sigurna.
juli84 wrote:
Što ba komi što se buniš, pa žena reče da ti prepišem svu svoju imovinu, a koja podrazumijeva par sjenila za oči, jedno za usne, desetak čipkanih vešova i nikad ne otvoreno pak kondoma (aroma jagode) i to sve kupljeno "svojim" dinarom, jel ti malo komi?
Gospoda Ministarka wrote:
Normalna , sve manje normalnih zena ima a ocito veliki broj ovako razmislja, cim imamo ovoliko razvoda, svaki meduljudski odnos iziskuje trud i ulaganje danas se svelo na to da niko nece da se trudi jer nije primoran.
primoraš je da se trudi tako da nađeš neku neobrazovanu i bez profesije pa je onda natjeras da se trudi trljajuci joj na nos da ne bi nigdje bez tebe dospjela i da je ti izdrzavas
Što ba komi što se buniš, pa žena reče da ti prepišem svu svoju imovinu, a koja podrazumijeva par sjenila za oči, jedno za usne, desetak čipkanih vešova i nikad ne otvoreno pak kondoma (aroma jagode) i to sve kupljeno "svojim" dinarom, jel ti malo komi?[/quote]
to me ne interesuje imaš li kakvih kolekcionarskih vrednota?