Dostava hrane u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakaljin

#1826 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by kakaljin »

Kal El wrote: 09/06/2023 16:20 Znači komedija :lol: :lol:

Image
Jedino ovo limit 20 KM da bude na 15 KM

Ostalo ne vidim problem
nepass1

#1827 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nepass1 »

Narucuje li ko sta :lol:
Znaci 2,5km udaljenost od lokala. 5,70KM trazi korpa za dostavu :lol:

Ne kontam ljude koji im narucuju
Zoooka

#1828 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Zoooka »

nepass1 wrote: 13/07/2023 17:48 Narucuje li ko sta :lol:

Preko korpe nisam tri puta narucio, samo glovo.

Inace ne kontam ljude koji se zale na dostavu, druze otidji na ovih 40 stepeni onda i donesi sebi i gotova prica. Plus sto uglavnom narucujem sa jos dvije ili tri osobe pa i ne osjetimo dostavu, a i ne ciganisem na tim stvarima. Radije cu da mi donese na vrata i dati 3 marke nego hodati poslije posla umoran na ovoj žegi

i vi bi da jebete a da zenite nevino, ne ide jbg
nepass1

#1829 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nepass1 »

Kako se necu zaliti cuj 5,70 za 2,5km

Radije cu cimbur napraviti nego sest maruna dati korpi za narudzbu od 12KM
Zoooka

#1830 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Zoooka »

pa nemoj naručiti i kraj priče, šta kukaš. Uostalom imaš na glovu od besplatne dostave do 1 KM, 2 KM itd itd. Ako ti se jede nešto za šta smatraš da ti je skupa dostava onda taban fijaker i lagano po ovoj žegi
nepass1

#1831 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nepass1 »

Zoooka wrote: 13/07/2023 17:55 pa nemoj naručiti i kraj priče, šta kukaš. Uostalom imaš na glovu od besplatne dostave do 1 KM, 2 KM itd itd. Ako ti se jede nešto za šta smatraš da ti je skupa dostava onda taban fijaker i lagano po ovoj žegi
Pa vise ukazujem na bezobrazluk korpe nego sto kukam
Zoooka

#1832 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Zoooka »

Nikakav bezobrazluk, tako cijene svoju uslugu i na tebi je da platiš ili ne, apsolutno te niko ne tjera, a niti se radi o nečemu što ti treba da preživiš.
radijator

#1833 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by radijator »

nepass1 wrote: 13/07/2023 18:17
Zoooka wrote: 13/07/2023 17:55 pa nemoj naručiti i kraj priče, šta kukaš. Uostalom imaš na glovu od besplatne dostave do 1 KM, 2 KM itd itd. Ako ti se jede nešto za šta smatraš da ti je skupa dostava onda taban fijaker i lagano po ovoj žegi
Imao sam ja jednog majstora sto kad mu se nije radilo, uvijek bi lupio neke visoke cijene i tako od*ebao neinteresantne musterije.
Druze trebas shvatit da ti nisi interesantan sa svojom 12 KM narudzbom nikom.
Bas me interesuje koja je tebi max prihvatljiva cijena dostave za ovakvu narudzbu :-)
donnie_darko

#1834 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by donnie_darko »

Korpu sam davno prestao koristiti.. ne zbog cijena dostave, vec zbog jednostavne cinjenice da kad god sam pokusao narucit preko njih dobio sam poruku "zbog prevelike potraznje trenutno nismo dostupni - pokusajte za pet minuta" - i tako uvijek :lol:

Na glovu im dosta treba da pronadju kurira, ali uvijek je dostava jako dobra :thumbup:
Pandakonda

#1835 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Pandakonda »

nepass1 wrote: 13/07/2023 17:48 Narucuje li ko sta :lol:

Sto je najtuznije kuriri dobiju samo 3.5km od toga. Haver mi je poceo raditi tu i kaze da te sve dodatne namete koje postave idu njima, a njemu je 3.5km fiksno po narudzbi. Elektricnim skuterom dostavlja.

EDIT: Samo da pohvalim Glovu također jer imaju glovomaniju stalno i moze se dobre hrane naruciti za smjesnu dostavu :bih:
Nigdje

#1836 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Nigdje »

kakaljin wrote: 09/06/2023 16:22
Kal El wrote: 09/06/2023 16:20 Znači komedija :lol: :lol:

Image
Jedino ovo limit 20 KM da bude na 15 KM

Ostalo ne vidim problem

Moji naručuju od njih, nazovu ih prije narudžbe i kažu šta im treba, oni u mesnici odrade sve. (Recimo biftek nema na korpi, moji nazovu mesnicu, ako ima bif izvagaju kažu cijenu a moji za taj iznos ukucaju npr. Šniclu i napišu u napomeni)
Mada moji naručuju oko 100km da imaju za par sedmica, dostava bude 3km
Ima i neki iznos narudžbe poslije koje je dostava besplatna.
Trkeljanje, vožnja po gradu, traženje parkinga ili taksi koštaju puno više.
Nisamsdaali

#1837 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Nisamsdaali »

radijator wrote: 13/07/2023 21:47
Imao sam ja jednog majstora sto kad mu se nije radilo, uvijek bi lupio neke visoke cijene i tako od*ebao neinteresantne musterije.
Bas me interesuje koja je tebi max prihvatljiva cijena dostave za ovakvu narudzbu :-)
Nek gospoda onda vrši dostavu isključivo autodijelova, parfema i nakita ako im je malo. Glovo je maksimalno korektan po tom pitanju, dostava do 3 marke za svaki restoran koji nije baš zabačen
nepass1

#1838 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nepass1 »

radijator wrote: 13/07/2023 21:47
Ako je tebi logicno da je dostava za 2,5km udaljenosti 33% sume koju placam meni nije.
Ja sam nemam sta narucivati za 100KM ili koliko bi oni para vec htjeli.
Nigdje

#1839 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Nigdje »

Pa onda se sam spremiš, auto bus bicikl i kupiš što ti treba i kući, volia,<3
Ili ponekada imaš na globo i korpa free dostavu, pa tad naručiš ako ti odgovara
dječak sa šibicama

#1840 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Uvijek dezurni advokati tersastog tipa.

Glovo jede korpu za dorucak, ceka se wolt da pojedu olx lihvara do kraja.
xoklix

#1841 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by xoklix »

Otvorite d.o.o. za dostavu hrane u ubijte pos'o.
Da mogu stavili bi 10 KM dostavu(kao i svi mi) ,ali stavlja onoliko koliko mu tržište dozvoljava. Kad ga konkurencija pritisne ili mu zakaže broj narudžbi onda snižava cijenu.
Nije komunizam jbt...
nekome

#1842 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nekome »

i restorani placaju npr. korpu za usluge, a i ti kao neko ko narucujes hranu
avetinja

#1843 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by avetinja »

Mislim da je problem u tome što je domaće stanovništvo naviknuto na besplatnu ili minimalnu cijenu dostave od 1-2 KM, koja je ranije bila prilikom dostavljanja hrane od strane restorana iz kojih se hrana poručuje. Sada je situacija drugačija, jer hranu dostavlja firma čija je osnovna djelatnost dostava hrane. Možda se na prvi pogled dostava čini skupa, ali kada se uzmu u obzir njihova osnovna djelatnost i pogodnost da dobijete toplo jelo na kućnoj adresi bez obzira na vremenske prilike, onda se situacija čini malo povoljnijom. Treba shvatiti da je dostava hrane biznis kao i svaki drugi, te da vlasnici gledaju kako više novca zaraditi. Zbog toga su cijene dostave za manje narudžbe više, a za veće narudžbe niže, jer angažovanjem kurira za manje narudžbe rizikuju da potencijalnim naručiteljima koji žele izvršiti veću narudžbu neće moći istovremeno odgovoriti zbog zauzetosti kurira. Na kraju se sve svodi na "ko voli, nek' izvoli". Uvijek postoji kakva-takva alternativa, jer još uvijek postoje restorani koji vrše svoju dostavu koja je besplatna ili uz manju naknadu od Glovove ili Korpine dostave.
nekome

#1844 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by nekome »

“Toplo jelo” hehehe
avetinja

#1845 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by avetinja »

Meni su dostavljali topla jela, mada sam vidio da su utisci na temi bili podijeljeni.
Saka

#1846 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Saka »

Meni je na Korpi super što možeš naručiti, platiti karticom i pokupiti sam, a pritom ti vrate nešto love na račun. Pritom ne trošiš telefon na narudžbu, ne zajebavaš se sa kusurom (imaš li sitno), znaš tačno kad će biti gotovo i još te izađe jeftinije. Ovo na Glovu nema, a vjerovatno će i ovi ukinuti kad svi počnu to koristiti. :)
BHF_Manijak

#1847 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

avetinja wrote: 15/07/2023 18:21 Mislim da je problem u tome što je domaće stanovništvo naviknuto na besplatnu ili minimalnu cijenu dostave od 1-2 KM, koja je ranije bila prilikom dostavljanja hrane od strane restorana iz kojih se hrana poručuje. Sada je situacija drugačija, jer hranu dostavlja firma čija je osnovna djelatnost dostava hrane. Možda se na prvi pogled dostava čini skupa, ali kada se uzmu u obzir njihova osnovna djelatnost i pogodnost da dobijete toplo jelo na kućnoj adresi bez obzira na vremenske prilike, onda se situacija čini malo povoljnijom. Treba shvatiti da je dostava hrane biznis kao i svaki drugi, te da vlasnici gledaju kako više novca zaraditi. Zbog toga su cijene dostave za manje narudžbe više, a za veće narudžbe niže, jer angažovanjem kurira za manje narudžbe rizikuju da potencijalnim naručiteljima koji žele izvršiti veću narudžbu neće moći istovremeno odgovoriti zbog zauzetosti kurira. Na kraju se sve svodi na "ko voli, nek' izvoli". Uvijek postoji kakva-takva alternativa, jer još uvijek postoje restorani koji vrše svoju dostavu koja je besplatna ili uz manju naknadu od Glovove ili Korpine dostave.
Slazem se. Korpa je imala jedno vrijeme problem sto su trpali po 2-3 nraudzbe u jednu i onda cekas k'o debil da drugima razdijeli dok tebi donese.
To vidim vise nije slucaj ili je bar mene mimoislo.

Sto se ostatka posta tice - slazem se. S obzirom da ti na vrata donesu, ne peglas se sa restoranom hoce ti donijeti, nece ti donijeti, predaleko ste, premala narudzba itd... Kad se to uzme u obzir, meni je Korpa OK.

Nijedan dostavljac iz lokala ti nije na vrata dostavljao, vec sidjes po jelo.

Masu puta mi se znalo desiti da debili nece da prihvate narudzbu, jer je zaboga premalo npr. 20KM narudzbe, a on mora dostaviti s Ilidze/Carsije na Otoku. Pa jarane koji ce ti kurac onda "dostava" ako ces u krugu 100 metara samo dostavljati?!

Klasicna nasa balijska posla i zato neka Korpe, barem nema tih problema. I onda se cudimo sto ni u cemu ne mozemo uspjeti. Lijeni i nesposobni za rad i Bog!
McGradySA

#1848 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by McGradySA »

Možda sam loše sreće ali od četiri puta kada sam naručio sa Glova dva puta mi nisu htjrli dostaviti na vrata (treći sprat, lift radi). Prvi put me lik preko interfona zove da siđem, kaže zvao me preko Vibera a nisam se javio. Šta se imam na Viber javljati, nazovi na broj.
Drugi put sam dostavljača ganjao oko zgrade, on čekao na kraju ulice, još se ljuti što nisam ostavio bakšiš. Hrana skoro hladna. Za šta da ostavim? Ipak nisam ostavio negativnu recenziju.
Dzontra_Volta

#1849 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Dzontra_Volta »

McGradySA wrote: 16/07/2023 19:21 Možda sam loše sreće ali od četiri puta kada sam naručio sa Glova dva puta mi nisu htjrli dostaviti na vrata (treći sprat, lift radi). Prvi put me lik preko interfona zove da siđem, kaže zvao me preko Vibera a nisam se javio. Šta se imam na Viber javljati, nazovi na broj.
Drugi put sam dostavljača ganjao oko zgrade, on čekao na kraju ulice, još se ljuti što nisam ostavio bakšiš. Hrana skoro hladna. Za šta da ostavim? Ipak nisam ostavio negativnu recenziju.
Pa klikneš da ti na vrata dostavi i ima da dostavi. To i jest prednost da ja ne moram pidžamu skidati ako sam naručio i platio dostavu na vrata.
HelaS

#1850 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by HelaS »

Dzontra_Volta wrote: 16/07/2023 20:13
McGradySA wrote: 16/07/2023 19:21 Možda sam loše sreće ali od četiri puta kada sam naručio sa Glova dva puta mi nisu htjrli dostaviti na vrata (treći sprat, lift radi). Prvi put me lik preko interfona zove da siđem, kaže zvao me preko Vibera a nisam se javio. Šta se imam na Viber javljati, nazovi na broj.
Pa klikneš da ti na vrata dostavi i ima da dostavi. To i jest prednost da ja ne moram pidžamu skidati ako sam naručio i platio dostavu na vrata.
Gdje će dostavljač ostaviti romobil ili bicikl, ili automobil... Je li dostava na kućna vrata skuplja nego dostava pred ulaz zgrade? Trebala bi takva biti dvostruko skuplja usluga
Post Reply