Jedino ovo limit 20 KM da bude na 15 KM
Ostalo ne vidim problem
Preko korpe nisam tri puta narucio, samo glovo.
Imao sam ja jednog majstora sto kad mu se nije radilo, uvijek bi lupio neke visoke cijene i tako od*ebao neinteresantne musterije.
Sto je najtuznije kuriri dobiju samo 3.5km od toga. Haver mi je poceo raditi tu i kaze da te sve dodatne namete koje postave idu njima, a njemu je 3.5km fiksno po narudzbi. Elektricnim skuterom dostavlja.
Nek gospoda onda vrši dostavu isključivo autodijelova, parfema i nakita ako im je malo. Glovo je maksimalno korektan po tom pitanju, dostava do 3 marke za svaki restoran koji nije baš zabačenradijator wrote: ↑13/07/2023 21:47Imao sam ja jednog majstora sto kad mu se nije radilo, uvijek bi lupio neke visoke cijene i tako od*ebao neinteresantne musterije.
Druze trebas shvatit da ti nisi interesantan sa svojom 12 KM narudzbom nikom.
Bas me interesuje koja je tebi max prihvatljiva cijena dostave za ovakvu narudzbu![]()
Ako je tebi logicno da je dostava za 2,5km udaljenosti 33% sume koju placam meni nije.radijator wrote: ↑13/07/2023 21:47Imao sam ja jednog majstora sto kad mu se nije radilo, uvijek bi lupio neke visoke cijene i tako od*ebao neinteresantne musterije.
Druze trebas shvatit da ti nisi interesantan sa svojom 12 KM narudzbom nikom.
Bas me interesuje koja je tebi max prihvatljiva cijena dostave za ovakvu narudzbu![]()
Slazem se. Korpa je imala jedno vrijeme problem sto su trpali po 2-3 nraudzbe u jednu i onda cekas k'o debil da drugima razdijeli dok tebi donese.avetinja wrote: ↑15/07/2023 18:21 Mislim da je problem u tome što je domaće stanovništvo naviknuto na besplatnu ili minimalnu cijenu dostave od 1-2 KM, koja je ranije bila prilikom dostavljanja hrane od strane restorana iz kojih se hrana poručuje. Sada je situacija drugačija, jer hranu dostavlja firma čija je osnovna djelatnost dostava hrane. Možda se na prvi pogled dostava čini skupa, ali kada se uzmu u obzir njihova osnovna djelatnost i pogodnost da dobijete toplo jelo na kućnoj adresi bez obzira na vremenske prilike, onda se situacija čini malo povoljnijom. Treba shvatiti da je dostava hrane biznis kao i svaki drugi, te da vlasnici gledaju kako više novca zaraditi. Zbog toga su cijene dostave za manje narudžbe više, a za veće narudžbe niže, jer angažovanjem kurira za manje narudžbe rizikuju da potencijalnim naručiteljima koji žele izvršiti veću narudžbu neće moći istovremeno odgovoriti zbog zauzetosti kurira. Na kraju se sve svodi na "ko voli, nek' izvoli". Uvijek postoji kakva-takva alternativa, jer još uvijek postoje restorani koji vrše svoju dostavu koja je besplatna ili uz manju naknadu od Glovove ili Korpine dostave.
Pa klikneš da ti na vrata dostavi i ima da dostavi. To i jest prednost da ja ne moram pidžamu skidati ako sam naručio i platio dostavu na vrata.McGradySA wrote: ↑16/07/2023 19:21 Možda sam loše sreće ali od četiri puta kada sam naručio sa Glova dva puta mi nisu htjrli dostaviti na vrata (treći sprat, lift radi). Prvi put me lik preko interfona zove da siđem, kaže zvao me preko Vibera a nisam se javio. Šta se imam na Viber javljati, nazovi na broj.
Drugi put sam dostavljača ganjao oko zgrade, on čekao na kraju ulice, još se ljuti što nisam ostavio bakšiš. Hrana skoro hladna. Za šta da ostavim? Ipak nisam ostavio negativnu recenziju.
Gdje će dostavljač ostaviti romobil ili bicikl, ili automobil... Je li dostava na kućna vrata skuplja nego dostava pred ulaz zgrade? Trebala bi takva biti dvostruko skuplja uslugaDzontra_Volta wrote: ↑16/07/2023 20:13Pa klikneš da ti na vrata dostavi i ima da dostavi. To i jest prednost da ja ne moram pidžamu skidati ako sam naručio i platio dostavu na vrata.McGradySA wrote: ↑16/07/2023 19:21 Možda sam loše sreće ali od četiri puta kada sam naručio sa Glova dva puta mi nisu htjrli dostaviti na vrata (treći sprat, lift radi). Prvi put me lik preko interfona zove da siđem, kaže zvao me preko Vibera a nisam se javio. Šta se imam na Viber javljati, nazovi na broj.
Drugi put sam dostavljača ganjao oko zgrade, on čekao na kraju ulice, još se ljuti što nisam ostavio bakšiš. Hrana skoro hladna. Za šta da ostavim? Ipak nisam ostavio negativnu recenziju.