Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
made_in_sarajevo
#18226 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja pisao vec ali dzaba kad lopov (sda) vice drzite lopova (sto pokusavaju svim silama predstaviti vladu). U svijetu biznisa, u svijetu opcenito kanton sarajevo je bitan ko kod nas mjesna zajednica. Postoji drzava ili plafon entitet jer svijet zna da smo retardirani. Logicno je da je jedan kanton onda zadnja rupa na sviralu.
Izjava lopova novalica da je mogao nabaviti vakcine u decembru je za streljanja, a to radi ovih botova sto se keslaju i kace stav.ba clanke prodje eto onako. E proci ce kurac.
U roku 30 dana isplata pomoci ko god je zatvoren radi korone
21 milion + 8 miliona pomoc privredi
Trznuli hercegovinu, gorazde i zenicu da se bore protiv korone policijskim satom, da se nesto pokrene
Pokrenes lopova novalica da radi svoj posao, za koji je priznao da ga boli tuki i da smo vec uveliko.mogli raditi vakcinaciju. Ta izjava je za zatvora.
Na kraju kad se vidi koliko se sda portali koprcaju, koliko lopov novalic se koprca, zahiragic govedo i sebija ubica onda znas da ovi rade odlicno svoj posao. Rade kako fasisti sda nikad nisu radili niti pokusali.
- suditi sebiju zasto nije zastitila federaciju kad se hvalila da je otkrila britanski soj i nije nista uradila da se to izoluje
- suditi novalicu za izjavu da je mogao nabaviti vakcine ali nije htio
Smrt fasistima sda, sloboda narodu!
Izjava lopova novalica da je mogao nabaviti vakcine u decembru je za streljanja, a to radi ovih botova sto se keslaju i kace stav.ba clanke prodje eto onako. E proci ce kurac.
U roku 30 dana isplata pomoci ko god je zatvoren radi korone
21 milion + 8 miliona pomoc privredi
Trznuli hercegovinu, gorazde i zenicu da se bore protiv korone policijskim satom, da se nesto pokrene
Pokrenes lopova novalica da radi svoj posao, za koji je priznao da ga boli tuki i da smo vec uveliko.mogli raditi vakcinaciju. Ta izjava je za zatvora.
Na kraju kad se vidi koliko se sda portali koprcaju, koliko lopov novalic se koprca, zahiragic govedo i sebija ubica onda znas da ovi rade odlicno svoj posao. Rade kako fasisti sda nikad nisu radili niti pokusali.
- suditi sebiju zasto nije zastitila federaciju kad se hvalila da je otkrila britanski soj i nije nista uradila da se to izoluje
- suditi novalicu za izjavu da je mogao nabaviti vakcine ali nije htio
Smrt fasistima sda, sloboda narodu!
- ultima_palabra
#18227 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno. Kad je prije par godina bila emisija obveznica KS strane banke nisu ucestvovale iako je bila mnogo povoljnija prilika od federalnih obveznica koje kupuju lopatama, jer nisu mogle maticama objasniti sta je to kanton, kako se tretira, koji su rizici subjekta i tako to. Mozes misliti kako je za proizvodjace vakcina koji nemaju nikoga u BiH.made_in_sarajevo wrote: ↑19/03/2021 20:38 Ja pisao vec ali dzaba kad lopov (sda) vice drzite lopova (sto pokusavaju svim silama predstaviti vladu). U svijetu biznisa, u svijetu opcenito kanton sarajevo je bitan ko kod nas mjesna zajednica. Postoji drzava ili plafon entitet jer svijet zna da smo retardirani. Logicno je da je jedan kanton onda zadnja rupa na sviralu.
-
miki71210
-
made_in_sarajevo
#18229 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... sao-640344
Evo za onog sto je sdp ali drka na sebiju.
Stara mi je otisla hitno gore, imala mozdani prije godinu, pocela se gubiti nisu htjeli da je ostave. Jedva na jedvite jade je smjeste na neurologiju i eto posto nije nista 15 dana lezala, ali nije jos nista i u tih 15 dana pritisak skako, jedva ct glave odradili da bi se vidjelo da ima hematom, ali nista joj nije moze kuci. Mobitel joj oduzeli, kaze nema pravo pacijent mobitel imati. Pa ne ide u zatvor. Drugi slucaj curi od 20 godina rekli ima rak ( prema misljenjima doktora vani, pitanje jel uopste ima rak), eto primat ces kemoterapiju, unistit ce te ali tako ti je i na kraju dobije koronu na klinici. Sama u sobi lezala. Ja za posa uzimam argon bocu u messeru, izvinjava se frajer sto kasni sa odgovorom, kaze posla preko glave. Ispade KCUS trosi kisika kao da nas ima 2 miliona u kantonu.
Evo za onog sto je sdp ali drka na sebiju.
Stara mi je otisla hitno gore, imala mozdani prije godinu, pocela se gubiti nisu htjeli da je ostave. Jedva na jedvite jade je smjeste na neurologiju i eto posto nije nista 15 dana lezala, ali nije jos nista i u tih 15 dana pritisak skako, jedva ct glave odradili da bi se vidjelo da ima hematom, ali nista joj nije moze kuci. Mobitel joj oduzeli, kaze nema pravo pacijent mobitel imati. Pa ne ide u zatvor. Drugi slucaj curi od 20 godina rekli ima rak ( prema misljenjima doktora vani, pitanje jel uopste ima rak), eto primat ces kemoterapiju, unistit ce te ali tako ti je i na kraju dobije koronu na klinici. Sama u sobi lezala. Ja za posa uzimam argon bocu u messeru, izvinjava se frajer sto kasni sa odgovorom, kaze posla preko glave. Ispade KCUS trosi kisika kao da nas ima 2 miliona u kantonu.
-
meridiyan
-
Iker C
#18231 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Firmama koje proizvode vakcine je bitan novac, Meho Mehic moze kupiti 5 miliona doza ako da cvrstu bankovnu garanciju . Tu se sva prica zavrsava, novac na sunce i vakcine su to . Nas je problem sto parlamentarci ne zele da izmjene zakon kako bi se pojednostavio uvoz vakcina.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18232 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakve mjere je vlada donijela, govori da ispred opštine Novi grad se igra teferic, svatovske kolone...
Nek nam je Bog na pomoci...
Nek nam je Bog na pomoci...
- Prpa.ba
#18233 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovaj lockdown je vec bolje osmisljen, vidi se da se Dino vratio iz Turske i malo vratio fokus na KS.
Ciljan udar samo na ugosititelje koji nisu jedini, ali jesu relativno najveci izvor sirenja zaraze. Ako imamo ogranicena sredstva za izbjegavanje kolapsa privrede, mozemo gasiti samo one sektore koji ce nam donijeti najvise benefita za najmanje para.
Ugostiteljstvo (unutrasnje) je definitivno to. S obzirom da je dominantan dio sektora na minimalcu, ovo ce doci kao mali finansijski stimulus. Jedino gdje se moze zapeti je u isporuci novca na racune zaposlenih, nadam se da ce tu biti maksimalno operativni i bez opstrukcija. Cak ni SDA-ovski destruktivci ovdje ne smiju igrati kontru, tako da ce se sve svesti na to jesu li Delic i Forto dovoljno operativni. Uostalom, salterski rad je i dalje dozvoljen tako da ce i to amortizovati finansijski udar.
Pomjeranje policijskog sata na 21h takodjer podrzavam, i to samo zato jer nema drugacijeg nacina da se obesmisli dernecenje u susjednim kantonima i RS-u. Razumnije bi bilo zabrana ulaska i izlaska u kanton iza 21h, ali to vec otvara pandorinu kutiju igranja granicne sluzbe i politicko je samoubistvo.
Mislim da ovaj usmjereni lockdown ima i dobru dozu politickog oportunizma - pandemija pokazuje znakove vrhunca za ovaj talas, narod se prepao, a Federacija odbila implementirati bilo kakve nove mjere. Za 14 dana je velika sansa da se Sarajevo stabilizuje i broj slucajeva krene opadati, dok ce druga podrucja nazalost tek da dostignu svoj maksimum. Strozije mjere u HNK, ZDK i BPK su vec indikator da se situacija usloznjava.
Optuzbe ce tada ici na kantone koji nisu uradili isto sto i KS, ali i na Federaciju i njen argument "drugi kantoni dobro upravljaju krizom, neka KS brine svoju brigu".
Nadam se da ce Federacija sto prije nabaviti vakcine i da nece biti daljeg odugovlacenja, ovaj usmjereni lockdown je idealna prilika da se vakcinise barem 20.000 nasih sugradjana. Ako Federacija omane, bojim se da cemo imati samo kratki period opustanja i onda opet, a tad ce kasa vec da bude prilicno prazna.
Ciljan udar samo na ugosititelje koji nisu jedini, ali jesu relativno najveci izvor sirenja zaraze. Ako imamo ogranicena sredstva za izbjegavanje kolapsa privrede, mozemo gasiti samo one sektore koji ce nam donijeti najvise benefita za najmanje para.
Ugostiteljstvo (unutrasnje) je definitivno to. S obzirom da je dominantan dio sektora na minimalcu, ovo ce doci kao mali finansijski stimulus. Jedino gdje se moze zapeti je u isporuci novca na racune zaposlenih, nadam se da ce tu biti maksimalno operativni i bez opstrukcija. Cak ni SDA-ovski destruktivci ovdje ne smiju igrati kontru, tako da ce se sve svesti na to jesu li Delic i Forto dovoljno operativni. Uostalom, salterski rad je i dalje dozvoljen tako da ce i to amortizovati finansijski udar.
Pomjeranje policijskog sata na 21h takodjer podrzavam, i to samo zato jer nema drugacijeg nacina da se obesmisli dernecenje u susjednim kantonima i RS-u. Razumnije bi bilo zabrana ulaska i izlaska u kanton iza 21h, ali to vec otvara pandorinu kutiju igranja granicne sluzbe i politicko je samoubistvo.
Mislim da ovaj usmjereni lockdown ima i dobru dozu politickog oportunizma - pandemija pokazuje znakove vrhunca za ovaj talas, narod se prepao, a Federacija odbila implementirati bilo kakve nove mjere. Za 14 dana je velika sansa da se Sarajevo stabilizuje i broj slucajeva krene opadati, dok ce druga podrucja nazalost tek da dostignu svoj maksimum. Strozije mjere u HNK, ZDK i BPK su vec indikator da se situacija usloznjava.
Optuzbe ce tada ici na kantone koji nisu uradili isto sto i KS, ali i na Federaciju i njen argument "drugi kantoni dobro upravljaju krizom, neka KS brine svoju brigu".
Nadam se da ce Federacija sto prije nabaviti vakcine i da nece biti daljeg odugovlacenja, ovaj usmjereni lockdown je idealna prilika da se vakcinise barem 20.000 nasih sugradjana. Ako Federacija omane, bojim se da cemo imati samo kratki period opustanja i onda opet, a tad ce kasa vec da bude prilicno prazna.
- Prpa.ba
#18235 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lingo nam se zaljubio u Rijanu.
Radije nam prenosi Reufologije, on je ipak nekad bio relevantan u politickom zivotu.
-
Sigma90
#18236 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Treba malo teretane, ne pale se trebe na stomacinu koja je punjena majonezom. A na posljedicu podrigivanja jos manje. Ali nema Lingo vremena za to valja botovati za Seku.
-
miki71210
#18237 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
opet samo suhe kifle? serete ga tvrdo brte mili.
- klizim po parkingu
-
foxlife
#18239 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad su forto i klapa dosli na vlast? I kako je neko u opoziciji mogao kupovati vakcine?laik1981 wrote: ↑19/03/2021 20:26Boli me cosak koji su nivo. Ako su imali mogucnost da ih nabave trebali su to uraditi i tako pokazati i narodu i kartelu kako se radi. Ako nisu imali nikakvu mogucnost da ih nabave onda im se izvinjavam. Sami su krenuli u pricu o nabavci vakcina onda kada su vidjeli da od Fadila i "drzave" nema nista. Moja poenta je da su oni morali unaprijed znati da od toga nece biti nista.. To je vlast kakvu bih ja zelio. Vlast koja misli o svemu i koja djeluje preventivno.. Nisu od juce u politici. Mozda previse ocekujem. A za Nasu Stranku sam glasao jer sam mislio da su pravi liberali. S obzirom da se ispostavilo da oni to nisu od sad glasam samo kontra SDA.BadBoy wrote: ↑19/03/2021 20:15Sve na stranu, ali kriviti kantonalni nivo vlasti zašto nije nabavio vakcine je samo takav nonsens koji ne postoji nigdje na svijetu. Hajd što mu to SDA botovi kače, al što su se i NS glasači nakačili na tu priču, to ne razumijem...laik1981 wrote: ↑19/03/2021 19:34
Fortu kritikujem jer sam glasao za njega, odnosno za NS. Ako mi vjerujes iz najbolje namjere. Nije se trebao pouzdati u Fadila delikventa ni ostale debile. Tu skolu su davno trebali nauciti. U se i u svoje kljuse. Trebali su konsultovati struku, ali pravu struku, evropsku struku, a ne ove sto sad vode ovaj krizni stab, cast izuzecima. A sto se tice Fadila vec davno je cetvorka trebala organizovati proteste i da ih za muda povjesamo.. Vjeruj da bi bio u prvim redovima.
A sto se mjera tice i sam znas da su zakasnile i da ima dosta besmislica. Izvini ali ja ne mogu klimati glavom, hvaliti i podrzavati, pa taman da mi je otac uveo te mjere, a ne Forto. Drljevic je nesposobni uljez i kamen spoticanja tog kriznog staba. Procitaj mu samo neke od mnogih intervjua koje je dao u zadnjih godinu dana i sve ce ti biti jasno.
Ako će se ići tom logikom onda treba krenuti od početka pa kriviti odbor mjesne zajednice...
-
laik1981
#18240 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Imali su citav januar i februar, a i vrijeme prije toga da sve izplaniraju. Nije da nisu mogli al sad je kasno pricati..
-
foxlife
#18241 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da se razumijemo ne branim ih samo onako logicki razmišljam
A pitanje je koliko su tada bili u mogucnosti kao kantonalna vlada da trazi vakcine i sl
-
made_in_sarajevo
#18242 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje su bile silne najave da ce ovaj val ovakav biti? Ako kcus to prati zasto heroina nije nista rekla? Dakle vracamo se opet da se preko mrtvih gazi samo da je heroina rahat.
Uostalom spominju skijanje ali tako ti je kad si retardiran i glasas za sda. Slika sa skijanja je 27. Veljace, a za ove sto nece da razumiju nista drugo osim turskog to je 27.02. i na slici trojica nacelnika. Jebem li him majku nacelnicku, ono skija umjesto fodila da rade njegov posao. Svugdje u svijetu nacelnik opstine i premijer kantona nabavljaju vakcine i ljece cijelu drzavu. Vidi se da ovi nece da rade, ukrali vakcine i respiratore, a jadna sebija se mora boriti mokrim peskirima.
Uostalom spominju skijanje ali tako ti je kad si retardiran i glasas za sda. Slika sa skijanja je 27. Veljace, a za ove sto nece da razumiju nista drugo osim turskog to je 27.02. i na slici trojica nacelnika. Jebem li him majku nacelnicku, ono skija umjesto fodila da rade njegov posao. Svugdje u svijetu nacelnik opstine i premijer kantona nabavljaju vakcine i ljece cijelu drzavu. Vidi se da ovi nece da rade, ukrali vakcine i respiratore, a jadna sebija se mora boriti mokrim peskirima.
-
foxlife
#18243 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma i to sto kazes sad bi ovi kao trebali raditi njihov posao
I sutra da govore mi smo vakcinisali bih
I sutra da govore mi smo vakcinisali bih
- Styling
#18244 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moze li moderacoja ovim SDA bojovnicima skrenuti paznju da ne trolaju temu radeci copy-paste objava sa drugih drustvenih mreza. Na taj nacin samo pokazuju koliko su intelektualno ograniceni i koliko im nedostaje argumenata za raspravu.
- Prpa.ba
#18245 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja to ipak gledam kroz prizmu da kao forum pomazemo Lingi da se nabaci Rijaldi preko Reufa. Sevap je. 
- Osim_13
- madner
#18247 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Staze odlicne.
Crno bijeli svijet ne moze skontat da svako moze odluciti da li ce otici na svjez zrak ili ne.
Crno bijeli svijet ne moze skontat da svako moze odluciti da li ce otici na svjez zrak ili ne.
-
aldinjo
#18248 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E jesu majstorski odradili sa ovim "minimalcima". Umjesto puni iznos da nadoknade za ovih 15 dana zabrane rade oni im odredili minimalne plate i doprinose. Dobro im je da bilo šta dobiju, ako i ovo dobiju na vrijeme.

- klizim po parkingu
#18249 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jes vidio ostatak mitru proslijedili kuku bilo nama sa ovakvom vlascu
forto lopove forto lopove
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18250 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svetlana Cenić Denisu Stojniću: Pojma ti nemaš! Skinite mi ovaj mikrofon da izađem!