Evolution_IV wrote: ↑21/01/2024 23:26
Leon16v wrote: ↑21/01/2024 22:19
Ne znam jel do mene ali ulica Safeta Hadzica malo niže od Hife pa sve do Aneksa je u zadnja 3-4 dana od snijega, vode i minusa kompletna pukla, rupcaga do rupcage
kod Avantija jel?
da znam da ne idem tuda, onaj lesh od ceste onako mjesecima stoji, fkt ne kontam kakvi debili vode ovaj grad i drzavu opcenito, gdje jebeni put nisu u stanju odrzavat, a koji je jako bitan i za promet robe tj.kamiona
Pravi izraz: Leš od ceste.
Sticajem okolnosti posljednje dvije godine sam poslom i privatno vezan za Zenicu. O Zenici sam imao svaku moguću predrasudu, to priznajem. Vjerujte da Zenica ima 28 puta bolje ceste i ulice nego Sarajevo. Meni je milina voziti onim njihovim Bulevarom i onim njihovim GGM -om. Ljetos vozim ulicom Safeta H, penjem se prema Anexu od Bosmala, cesta je horor horora, psujem i drzavu i kanton i trojku i antitrojku, hocu da vristim od muke jer je jedna od glavnih saibracajnica u glavnom gradu države potpuna katastrofa. Da sve bude gore, iz dvorišta jedne od onih kuca na pola puta između Anexa i Bosmala izlazi lola sa konjem i konjskim kolima. Zamal ih sve ne pokupih, on meni psuje i prijeti, zasto ja to ne pazim i kako se ja to ponašam i ko me je to i gdje ucio da vozim i ko mi dade vozačku...Ja njemu psujem sve živo i šaljem i njega i njegovog konja u materinu. Na semaforu na Anexu lola sa nekom ladno prolazi kroz svoje crveno, jedva izbjegosmo sudar, opet priča ko sam ja njemu da bilo sta kazem..
Ne šta je gore od goreg u Safeta Hadzica, da li konji koji iz dvorišta izlaze na cestu, da li likovi koji prolaze kroz crveno kao da ga nema, da li asfalt koji je uništen, rupe, katastrofa od signalizacije, triler, kamioni, guzve i sve nekako jadno stanje okolo izgleda, kao da je taj dio grada iz nekog od Kustinih filmova