Mora malo i odmorit jbo ga patak
Ukrajina
-
sumirprimus
#182226 Re: Ukrajina
Bebi joda hronicna nesanica 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#182227 Re: Ukrajina
Pratim te

- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#182228 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑01/09/2023 21:58 Treba samo biti svjestan da je ovo Ruska akcija i naredba iz Kremlja.
Ne treba nasjedati na prvokacije, kulirati ih, ali biti spreman dobro ih odalamiti ako im sta na pamet padne.
Pricam o BiH.
-
DebelinJoe
#182229 Re: Ukrajina
Lijepa ruska naselja...Šteta što će ih ukrajinski dronovi pretvoriti u građevinski šut i garež...
- Hame_
#182230 Re: Ukrajina
Jebem im mater zločinačku.
Pu!
Pu!
- studeni76
#182231 Re: Ukrajina
U principu se Bošnjaci najmanje pitaju. Jedni blokiraju na državnom nivou a drugi na federalnom. Bošnjaci mogu samo gledat al ne se i aktivno pripremat za prevenciju nekog budućeg sranja. U goroj smo situaciji nego što su ukrajinci bili, bilo kakva njihova priprema za rat bi bila protumačena kao provokacija prema nekadašnjoj drugoj sili! A kakav bi tek pritisak bio na nas jer gdje ćeš dirat u "najvažniji stabilizirajuci faktor na Balkanu".
Moje mišljenje naravno
- Hame_
#182232 Re: Ukrajina
Danas, 1. septembra, na ukrajinski nacionalni Dan znanja, 500 ukrajinske djece više nikada neće sjesti u svoje klupe, a hiljade ih roditelji nikada neće dovesti u školu.
Rusija ih je ubila radi privremene okupacije ukrajinskih teritorija.

Rusija ih je ubila radi privremene okupacije ukrajinskih teritorija.

- drug_profi
#182233 Re: Ukrajina
Jednostavno, ja bih to ovako posložio. To sam govorio i u našem ratu.
Djeca su svetinja. Svako normalan ce zastititi dijete, tuđe, nepoznato. Osjetiće bol kada ono pati cak i ako ga ne poznaje.
To je ljudski, to je obiljezje covjeka.
Oni koji su liseni tog osjecaja nisu ljudi, mentalno, karakterom, dusom i umom.
I ne trebamo na njih ni primjenjivati ljudska prava.
Ubijati ih ko bijesne kerove. Humano.
Djeca su svetinja. Svako normalan ce zastititi dijete, tuđe, nepoznato. Osjetiće bol kada ono pati cak i ako ga ne poznaje.
To je ljudski, to je obiljezje covjeka.
Oni koji su liseni tog osjecaja nisu ljudi, mentalno, karakterom, dusom i umom.
I ne trebamo na njih ni primjenjivati ljudska prava.
Ubijati ih ko bijesne kerove. Humano.
- drug_profi
#182234 Re: Ukrajina
Ok. Imaš pravo na mišljenje, a ja mislim da pod jedan nisi u pravu, a pod dva Bosanci mogu brinuti o sebi na nacin da to nije priprema za rat, vec preventiva za borbu protiv terorizma.studeni76 wrote: ↑01/09/2023 23:12U principu se Bošnjaci najmanje pitaju. Jedni blokiraju na državnom nivou a drugi na federalnom. Bošnjaci mogu samo gledat al ne se i aktivno pripremat za prevenciju nekog budućeg sranja. U goroj smo situaciji nego što su ukrajinci bili, bilo kakva njihova priprema za rat bi bila protumačena kao provokacija prema nekadašnjoj drugoj sili! A kakav bi tek pritisak bio na nas jer gdje ćeš dirat u "najvažniji stabilizirajuci faktor na Balkanu".
Moje mišljenje naravno
I prije svega, moras shvatiti da ni Hrvatskoj ne odgovara duza granica sa Srbima. Njima bi pasalo da smo mi spremni da smanjimo tu granicu.
-
emirolini
- eltroxin
#182238 Re: Ukrajina
Me nema potrebe nista blokirati, dovoljno je na 4 mjesta postaviti kontrolu i fino sviju koji ulaze i izlaze iz grada legtimisati, provjeriti podatke, zapisati… i tako kada idu na posao i kada se vracaju kuci. Tako,da im treba 3 sata da stignu na posao..drug_profi wrote: ↑01/09/2023 22:12Zapravo misle da je rat ono sto su oni radili 91-95.sumirprimus wrote: ↑01/09/2023 22:09 Super dabodda nas isprovocirali, politicki je nekorektno ali srbi u bosni ne znaju sta je rat koji stalno zazivaju.
A dobro bi im prisjelo ovaj put.
I pri tom znam da ni nama ne bi bilo lijepo.
Ali dokle misle ovako?
Ono sto ja mislim, a vjerovatno ima veze sa Helezovom posjetom UK, jeste da NATO i UK/USA imaju nekakav plan.
Da ne bi mi nasjeli na provokaciju.
Sto neko rece, najbolje bi bilo blokirati im cestu u ponedeljak ujutro, da ne mogu na posao u Sarajevo.
-
emirolini
#182239 Re: Ukrajina
Puno mi pisemo sta treba a cetnici malo po malo tri prsta u Sarajevu pa blokade pa entitetska linija. A mi samo pricamo sta treba. Stoka cetnicka je prekrsila Dejton, koji u pravilu vise ne vazi, cime prestaju bilo kakve entitetske linije pa cak i administrativne.
- Grean
#182240 Re: Ukrajina
Te kontrole su zabranjene, u sukobu sa mirovnim ugovorom.eltroxin wrote: ↑02/09/2023 00:03Me nema potrebe nista blokirati, dovoljno je na 4 mjesta postaviti kontrolu i fino sviju koji ulaze i izlaze iz grada legtimisati, provjeriti podatke, zapisati… i tako kada idu na posao i kada se vracaju kuci. Tako,da im treba 3 sata da stignu na posao..drug_profi wrote: ↑01/09/2023 22:12
Zapravo misle da je rat ono sto su oni radili 91-95.
Ali dokle misle ovako?
Ono sto ja mislim, a vjerovatno ima veze sa Helezovom posjetom UK, jeste da NATO i UK/USA imaju nekakav plan.
Sto neko rece, najbolje bi bilo blokirati im cestu u ponedeljak ujutro, da ne mogu na posao u Sarajevo.
Eh sad ces reci a evo za njih ne vazi ali mi nismo oni niti cemo ikad biti. Nemamo to u glavi, da idemo nesto u kost. Uvijek nam je prva misao sta ce stranci za nas reci. Tu su Srbi u pravu po pitanju nas. Pomalo bezmudi.
-
Juliuscezar
#182241 Re: Ukrajina
Gdje je ona Švedska brigada
- Čitalac
#182242 Re: Ukrajina
Danilov kaže da Ukrajina sada može da pogađa ciljeve udaljene i do 1.500 kilometara.
Ukrajina već dugo radi na vlastitom raketnom programu i bespilotnim letjelicama, pa više nije problem pogoditi ciljeve na teritoriji Rusije koji su udaljeni čak 1500 km, rekao je Oleksij Danilov, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu.
"Oružje koje se koristi na teritoriju Ruske Federacije je ukrajinsko. Postoje dva područja na kojima se radi određeno vrijeme: raketni program, koji je odobren još 2020, za stvaranje naše vlastite ukrajinske rakete i program bespilotnih letjelica. Sve to daje rezultate jer sada već možemo gađati mete na 700 pa čak i 1000-1500 km. Ukrajina napada samo vojne objekte Ruske Federacije, a eksplozije rafinerija nafte ili drugih objekata djelo su ruskih partizana koje Ukrajina ne kontrolira. Mi napadamo vojnu industriju, one komponente koje ubijaju našu djecu. Tome moramo stati na kraj", rekao je Danilov.
- apsidejzi
#182243 Re: Ukrajina
Rusija od kad postoji zauzima regije i inkorporise stanovnike u rusiju. Kad pogledas one hudnjake iz siromasnih krajeva rusije vidis da vise lice na mongole, kineze, indijce. Sad kad te grupe vide da je moguce nositi se sa rusima te cak da je moguce koristiti komercijalne dronove da dodjes do Moskve... Nece dugo trebati da se pocnu bunitdrug_profi wrote: ↑01/09/2023 22:02Računa se na otcjepljenja nekih teritorija od RF. Ne priča bez osnova sigurno.
- apsidejzi
#182244 Re: Ukrajina
Ma stavi kameru kao u svakom velikom evropskom gradu. Fol porez na guzvu u saobracaju. Uzmes im pare sto rade u gradu.eltroxin wrote: ↑02/09/2023 00:03Me nema potrebe nista blokirati, dovoljno je na 4 mjesta postaviti kontrolu i fino sviju koji ulaze i izlaze iz grada legtimisati, provjeriti podatke, zapisati… i tako kada idu na posao i kada se vracaju kuci. Tako,da im treba 3 sata da stignu na posao..drug_profi wrote: ↑01/09/2023 22:12
Zapravo misle da je rat ono sto su oni radili 91-95.
Ali dokle misle ovako?
-
Vedoo
#182245 Re: Ukrajina
Hvala za ovo.drug_profi wrote: ↑31/08/2023 22:12https://youtu.be/ezZD7cOqsBs?si=lHTtvo_jltwGXXePPrije deset godina, Nikolaj Lazarev, stanovnik Mariupolja, postao je TV zvijezda. Promijenio je ime u putovnici u Kolja Oko i patentirao projekt letećeg tanjura. Prema njegovim riječima, tehnologiju su mu otkrili izvanzemaljci iz svemira, s kojima je prethodno kontaktirao. Kolja je svoju djecu nazivao i "kozmičkim" imenima - Orion, Vogos, Antares, Felix, Aura, Era i O.
U proljeće 2022. godine obitelj Kolja ostala je u opkoljenom Mariupolju, koji je sa svih strana bio okružen ruskom vojskom i bio izložen žestokom granatiranju. Sve to vrijeme Kolya Oko snimao je život svoje obitelji i ono što se događa okolo na videu. U kadrovima koje je snimio vide se kuće koje gore, ljudi pokapaju mrtve susjede u dvorištu, jedu golubove i iskopavaju mrtve rođake ispod ruševina. Kolja mi je bacio snimljene videozapise. Ovaj jedinstveni video materijal, koji realno prenosi sav užas tragedije Mariupolja, spojili smo u jedan dokumentarni film.
Pogledajte, toplo preporučam
Denis Kazansky
Zna li se sudbina Kolje i djece?
- drug_profi
#182246 Re: Ukrajina
- Čitalac
#182247 Re: Ukrajina
Novi ambasador Ukrajine u Budimpešti je Sándor Fegyir. Oni koji prate rat od početka, zasigurno pamte profesora koji iz rova drži online predavanje studentima. E, to je Fegyir.

Kada je Ukrajina napadnuta od strane Rusije, Sándor Fegyir se odmah dobrovoljno prijavio da se bori za svoju zemlju. Njegova obuka započela je u travnju 2022, a od tada je na fronti kao vođa postrojbe 'Zakarpatski zmajevi'.
Dio razloga zašto je Fegyir odabran zasigurno je njegovo duboko razumijevanje Mađarske, mađarske kulture, kao i njegovo poznavanje mađarskog jezika. Uz intimno poznavanje zemlje, od izbijanja rata također je stekao slavu u Mađarskoj zbog svog angažmana u brojnim građanskim akcijama za jačanje mađarsko-ukrajinskih odnosa. Na primjer, preuzeo je vodeću ulogu u kampanji donacija koju su pokrenuli mađarski civili kroz koju je prikupljeno više od deset milijuna HUF za podršku Zakarpatskom bataljunu. U sklopu kampanje u siječnju su akumulatori, zimska odjeća i novac donirani mađarskim vojnicima koji se bore u blizini Harkova. Neki od ovih 400 etničkih Mađara koji su se borili na prvim crtama proslavili su se snimanjem videa u uniformama s mađarskom zastavom s rupom u sredini, simbolom revolucije 1956., ušivenom na rukave njihovih jakni nakon oslobađanja nekih teritorija.
- eltroxin
#182248 Re: Ukrajina
Davno sam citao DMS i fakat se ne sjecam detalja.Grean wrote: ↑02/09/2023 00:14Te kontrole su zabranjene, u sukobu sa mirovnim ugovorom.
Eh sad ces reci a evo za njih ne vazi ali mi nismo oni niti cemo ikad biti. Nemamo to u glavi, da idemo nesto u kost. Uvijek nam je prva misao sta ce stranci za nas reci. Tu su Srbi u pravu po pitanju nas. Pomalo bezmudi.
Ali gdje ima volje ima i nacina. Godinama harambase silaze sa Romanije i upadaju iz Lukavice, pljackaju i kradu auta. Ubiju ti 2 policajca i da ne smijes postaviti kontrolu?
I ne mislim da treba ici nesto u kost, sve kulturno.
-
Helios
#182249 Re: Ukrajina
Vidi ga "naerio" se isto SIVA MUNJA
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.