Ukrajina
- karanana
#182051 Re: Ukrajina
tuzni dani prolazeeee, a oni ne dolazeeeee, ukrajina ima nas, ukrajini mi smo spaaaas.
vikendasi gdje ste sada, dok ukri u boj krecuuuuu......
vikendasi gdje ste sada, dok ukri u boj krecuuuuu......
- karanana
#182052 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#182053 Re: Ukrajina
Theiner odlican, sta ce drugo reci kad je fakat ovako jer bunkerski stahor nema nacina da ih zaustavi.
- karanana
#182054 Re: Ukrajina
nisam veliki fan theinera, ali definitivno broj 2 ima smisla, i rijec detterence generalno. vec smo vidjeli da rusi ne udaraju po energetskim objektima koliko su udarali ranije jer su dobili po njusci po energetskim objektima u beogradu i mislim jos negde, da li u kursku ili rostovu ne sjecam se...
a ovi dronovi su im poruka da mogu dobiti po njusci i u moskvi pa cak mozda i u st. peterburgu.
plus obicno ti udari na energetske objekte ne nanose previse stete, pola dana -dan bez struje i to je to, ali winter is coming struja ce znaciti vise, a onda se to prenese na njegov broj 3 kad prica o moralu. mada koliko nisko rus moze pasti? to je rupa bez dna, mi smo mala maca sta rus moze istrpiti bez pobune. dapache, koliko su ludi, mozda ih ovi dronovi i naloze i moralisu da treba braniti otadzbinu.
a ovi dronovi su im poruka da mogu dobiti po njusci i u moskvi pa cak mozda i u st. peterburgu.
plus obicno ti udari na energetske objekte ne nanose previse stete, pola dana -dan bez struje i to je to, ali winter is coming struja ce znaciti vise, a onda se to prenese na njegov broj 3 kad prica o moralu. mada koliko nisko rus moze pasti? to je rupa bez dna, mi smo mala maca sta rus moze istrpiti bez pobune. dapache, koliko su ludi, mozda ih ovi dronovi i naloze i moralisu da treba braniti otadzbinu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#182055 Re: Ukrajina
previše daješ značaja nebitnom...al hajdrndalo wrote: ↑31/08/2023 18:25Zukan putuje sluzbeno u UK, pa ti vidi sta se iza brijega valja...JoseMujica wrote: ↑31/08/2023 16:43
ne može blokirati već postojeće dozvole za izvoz, ali može ne izdati nove....e u tome je trik
Prošnjaci vazda uzmu odbranu, koja je kurac, jer tamo ministar za sve treba potpis dva zamjenika ili izbjeglice še se more krasti na sirotinji![]()
- drug_profi
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#182057 Re: Ukrajina
Ja sam konto da ide u Englesku
.
- inspiron
#182059 Re: Ukrajina
Prvoljigavci slave ulazak u BRICS, rekao vođa, nemaju sad vremena, a paralelno im se i svijet serviran kroz medije raspada pred očima, malo im je vid zamućensumirprimus wrote: ↑31/08/2023 21:07 Sta je ovo nema zabrinutih a vikend stize, uoci petka![]()
Teski dani vam dolaze ja kad vam kazem, mozda i najtezi dosad. Kvota nulirana![]()
![]()
- drug_profi
#182060 Re: Ukrajina
U suštini svako bira svoju pušku sa kojom je najslobodniji. Ima tu i malo sujevjerja. Puška ti je u ratu sve. Ako si sa nekom svašta preživio, nećeš je se lako odreći.sumirprimus wrote: ↑31/08/2023 19:59 Iskreno osim oklopnjaka ocekivo sam bolje licno naoruzanje kod njih
- drug_profi
#182061 Re: Ukrajina
Srbija je veliki kupac također. Iako se meni ne sviđa ideja da će mi na glavu padati projektili koje je moja vlada napravila, ni to nije loša poluga da se odapne, ako nešto zapne.
- Čitalac
#182062 Re: Ukrajina
Ko je, po svemu sudeći, novi ministar odbrane Ukrajine...
Rustem Umerov rođen je 1982. godine daleko od rodnog Krima – u gradu Samarkandu u tadašnjoj Uzbekistanskoj SSR (danas Uzbekistan). Potječe iz obitelji krimskih Tatara, koji su u svibnju 1944. bili prisilno deportirani iz Alushte tijekom genocida koji je počinio staljinistički režim - prisilnog iseljavanja etničkog stanovništva poluotoka. Obitelj Rustema Umerova, uključujući njegove roditelje i starijeg brata, uspjela se vratiti na Krim tek tijekom procesa repatrijacije krimskih Tatara usred raspada SSSR-a.
Završio je krimski internat za nadarenu djecu u okrugu Bakhchysaray, bio je stipendist Programa razmjene budućih lidera (FLEX), koji organizira Ured za obrazovna i kulturna pitanja Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. Program studentima daje stipendije koje im omogućuju putovanje u Sjedinjene Države, pohađanje američke škole jednu akademsku godinu i život u lokalnoj obitelji. Umerov je stekao visoko obrazovanje na Nacionalnoj akademiji za menadžment u Kijevu (diplomirao ekonomiju, magistrirao financije). Sa svojim bratom Aslanom Omerom počeo se baviti investicijskim aktivnostima, osnivajući investicijsku tvrtku ASTEM. Vodila je investicije u komunikacijama, informacijskoj tehnologiji i infrastrukturi. Zaklada ASTEM koju su osnovali jedan je od donatora Ukrainian Emerging Leaders programa na Sveučilištu Stanford (SAD). Program je osmišljen za obuku ukrajinskih političara, odvjetnika, društvenih poduzetnika, poslovnih ljudi, kao i čelnika javnih organizacija.
Tijekom svih ovih godina nastavio je ulagati napore u očuvanje kulture Krimskih Tatara i osnaživanje njezinih predstavnika u Ukrajini. Godine 2014. postao je suosnivač dobrotvorne fondacije Evkaf koja je pomagala razvoj muslimanskih zajednica i promovirala njihovu građansku aktivnost. Od 2007. bio je savjetnik čelnika krimsko-tatarskog naroda Mustafe Džemileva, bio je njegov pomoćnik-konzultant na volonterskoj osnovi. Dugi niz godina Rustem Umerov bio je i jedna od ključnih osoba u razmjeni krimskih političkih zatvorenika i ratnih zarobljenika. U proljeće 2022. Rustem Umerov, tadašnji zastupnik, pridružio se ukrajinskom izaslanstvu koje je sudjelovalo u nekoliko rundi pregovora s Rusijom. Bio je prisutan i na pregovorima u Bjelorusiji i na fazi pregovora u Istanbulu (29. ožujka 2022.), gdje je Ukrajina prvi put izrazila inicijativu o budućim sigurnosnim jamstvima.
-
RefPus
#182064 Re: Ukrajina
A_A_AKCIJA wrote: ↑31/08/2023 00:00 Odlična priča kako je njih 31 zauzelo Robotyne.
18 sati puzali kroz minsko polje, imali samo 7 ranjenih u akciji.
SpoilerShow
Nakon 18 sati puzanja, zauzimanja polozaja, nastavka pjesacenja 10 kilometara sa teretom na ledjima od 40kg, nastavili su puzati prema Kremlju. Samo moramo pricekati jos 48 sati da nam to Kenet Greg javi jer ne mogu informacije brze.
- drug_profi
#182065 Re: Ukrajina
https://youtu.be/ezZD7cOqsBs?si=lHTtvo_jltwGXXePPrije deset godina, Nikolaj Lazarev, stanovnik Mariupolja, postao je TV zvijezda. Promijenio je ime u putovnici u Kolja Oko i patentirao projekt letećeg tanjura. Prema njegovim riječima, tehnologiju su mu otkrili izvanzemaljci iz svemira, s kojima je prethodno kontaktirao. Kolja je svoju djecu nazivao i "kozmičkim" imenima - Orion, Vogos, Antares, Felix, Aura, Era i O.
U proljeće 2022. godine obitelj Kolja ostala je u opkoljenom Mariupolju, koji je sa svih strana bio okružen ruskom vojskom i bio izložen žestokom granatiranju. Sve to vrijeme Kolya Oko snimao je život svoje obitelji i ono što se događa okolo na videu. U kadrovima koje je snimio vide se kuće koje gore, ljudi pokapaju mrtve susjede u dvorištu, jedu golubove i iskopavaju mrtve rođake ispod ruševina. Kolja mi je bacio snimljene videozapise. Ovaj jedinstveni video materijal, koji realno prenosi sav užas tragedije Mariupolja, spojili smo u jedan dokumentarni film.
Pogledajte, toplo preporučam
Denis Kazansky
-
emirolini
#182066 Re: Ukrajina
Na slican nacin je oslobodjena i Susa u NK, samo sa jos vecim izazovima.RefPus wrote: ↑31/08/2023 22:00A_A_AKCIJA wrote: ↑31/08/2023 00:00 Odlična priča kako je njih 31 zauzelo Robotyne.
18 sati puzali kroz minsko polje, imali samo 7 ranjenih u akciji.
SpoilerShowSpoilerShow![]()
Nakon 18 sati puzanja, zauzimanja polozaja, nastavka pjesacenja 10 kilometara sa teretom na ledjima od 40kg, nastavili su puzati prema Kremlju. Samo moramo pricekati jos 48 sati da nam to Kenet Greg javi jer ne mogu informacije brze.
Naravno da to neki ne mogu ni poimati jer im je dupe zalijepljeno za stolicu pa ne mogu ni zamisliti takav napor.
- drug_profi
#182067 Re: Ukrajina
A kako je Vlašić oslobođen?
Puzanjem uzbrdo kroz snijeznu mecavu.
Velika djela traze velike napore, a onaj ko nije dosao u susret sa takvim izazovima i ne zna da su neke stvari tada jako jednostavne.
Velika djela traze velike napore, a onaj ko nije dosao u susret sa takvim izazovima i ne zna da su neke stvari tada jako jednostavne.
-
CrveniKuk
#182068 Re: Ukrajina
Po ovome, uskoro će Abramse u Ukrajinu.
-
CrveniKuk
#182069 Re: Ukrajina
Možda, jednog dana bi trebalo otići na more u Odesu.
- inspiron
#182070 Re: Ukrajina
Samo da kažem da za gledanje ovog filmića nije potrebno znanje jezika. U iskušenju sam da ti kažem "yeb se što sam ovo gledao" ali to je to, više ovakve tematike treba biti gurano naprijed. Ko zna ko je sljedeći...drug_profi wrote: ↑31/08/2023 22:12https://youtu.be/ezZD7cOqsBs?si=lHTtvo_jltwGXXePPrije deset godina, Nikolaj Lazarev, stanovnik Mariupolja, postao je TV zvijezda. Promijenio je ime u putovnici u Kolja Oko i patentirao projekt letećeg tanjura. Prema njegovim riječima, tehnologiju su mu otkrili izvanzemaljci iz svemira, s kojima je prethodno kontaktirao. Kolja je svoju djecu nazivao i "kozmičkim" imenima - Orion, Vogos, Antares, Felix, Aura, Era i O.
U proljeće 2022. godine obitelj Kolja ostala je u opkoljenom Mariupolju, koji je sa svih strana bio okružen ruskom vojskom i bio izložen žestokom granatiranju. Sve to vrijeme Kolya Oko snimao je život svoje obitelji i ono što se događa okolo na videu. U kadrovima koje je snimio vide se kuće koje gore, ljudi pokapaju mrtve susjede u dvorištu, jedu golubove i iskopavaju mrtve rođake ispod ruševina. Kolja mi je bacio snimljene videozapise. Ovaj jedinstveni video materijal, koji realno prenosi sav užas tragedije Mariupolja, spojili smo u jedan dokumentarni film.
Pogledajte, toplo preporučam
Denis Kazansky
- drug_profi
#182071 Re: Ukrajina
Svakako ce turizam biti jedna od najjacih grana privrede Ukrajine.
Ovaj rat im je, kao i nama, donio strasan marketing.
A imaju vecu zemlju i vise za pokazivanje.
Zato ce im biti prioritet izgradnja dobrih autocesta prema srednjoj Europi.
Vjerovatno ce i cijene prvih godina mira biti bagatelne, da ce se cak i nama isplatiti otici.
A drugo nesto razmisljam.
Onaj dron rapsrskavajuci.
Pa uzmes mavic naobicniji i stavis mu MRUD odozdo. I na dugme aktiviras upaljac.
Ne ostade u rovu citavo nista u duzini 10-20 metara
Ovaj rat im je, kao i nama, donio strasan marketing.
A imaju vecu zemlju i vise za pokazivanje.
Zato ce im biti prioritet izgradnja dobrih autocesta prema srednjoj Europi.
Vjerovatno ce i cijene prvih godina mira biti bagatelne, da ce se cak i nama isplatiti otici.
A drugo nesto razmisljam.
Onaj dron rapsrskavajuci.
Pa uzmes mavic naobicniji i stavis mu MRUD odozdo. I na dugme aktiviras upaljac.
Ne ostade u rovu citavo nista u duzini 10-20 metara
- drug_profi
#182072 Re: Ukrajina
Da, ostao sam u jako cudnim i pomjesanim emocijama, obzirom da sam iskusio 4 godine Sarajeva sa malom bebom.
- drndalo
#182073 Re: Ukrajina
Znajuci Engleze, ne ide samo da bi probao Jorksirski puding... Tako da ne mislim da je nebitno. Nije nista ni odlucujuce ali gladnom je za uhar i muha kad uleti u usta...drug_profi wrote: ↑31/08/2023 21:29Samo da razrijesim dilemu. UK je United KIngdom. Ili si mislio na UA, Ukraina?
Da, UK je Ujedinjeno Kraljevstvo. Za Ukrajinu bih napisao UKR.
- drug_profi
#182074 Re: Ukrajina
Niej uopste bezze kad MOD ide u posjetu MOD-u UK.
Prvo to je deklaracija savezništva, a drugo UK je definisala integritet i mir u BiH kao svoj strateski interes,
-
samoTEgledam
#182075 Re: Ukrajina
Srebrenica >>>>> Nezukdrug_profi wrote: ↑31/08/2023 22:22 A kako je Vlašić oslobođen?