Hvala. Ima na beautybay pa cu kupiti.
Edit: osim ako neko ne zna za jeftiniju opciju
Moderator: anex
hvala punokakav nered wrote:Ujedam wrote:Preporuka za profesionalnog šminkera, a da nije Emina Bajrović ili Adi Hasić![]()
Hvala unaprijed
Edita Hajrulahović
https://www.facebook.com/salon.beauty.room?fref=ts
Nema svega mi..Anastasia brow pomade soft brown nema crvenog podtona, a daje ti prirodne svjetlo smedje obrve..Koristim je upravo..Michun wrote:Ma gledala sam soft brown i medium brown...ali po swatchevima mi se cini da obje imaju crvenog podtona. A ja ne volim tu crvenu u obrvama.
Kupih ash brown...nadam se da ce odgovarati. Ma imam ja tetovazu na obrvama koja je sad sivkasta pa onda ova bi isla bolje.BJB wrote:Nema svega mi..Anastasia brow pomade soft brown nema crvenog podtona, a daje ti prirodne svjetlo smedje obrve..Koristim je upravo..Michun wrote:Ma gledala sam soft brown i medium brown...ali po swatchevima mi se cini da obje imaju crvenog podtona. A ja ne volim tu crvenu u obrvama.
Imam i chocolate brown koja je topla dosta tamnija smedja..Medium brown sam prodala..
Ako hoces swatcheve na dnevnom svjetlu, isharat cu ruku zbog tebe.
Ako nisi sigurna, isprobaj Anastasia brow wiz soft brown, dok je potrosis shvatit ces da je savrsena.

Not My Idea wrote:naletila na fejsu...
https://www.facebook.com/pages/Najpovol ... k=timeline
jel ovo fejk?
35km
Jesam ja, uzimaj, savršenstvo, imam 5 komada.Michun wrote:Jel neko od vas koristio OCC lip tart?
Eeee, znala sam da ti mosh imat. Koje boje imas? Pretty boy ili anime? Da nema ljubicaste u sebi?emmahill wrote:Jesam ja, uzimaj, savršenstvo, imam 5 komada.Michun wrote:Jel neko od vas koristio OCC lip tart?
Ja imam set iz Sephore, nijanse su Clear, Femme, Electric Grandma, Authentic i Radiate + njihov kist za nanošenje, sve full size. Hoću da uzmem i još nekoliko nude nijansi za kofera pošto inače ne volim koristiti sjajila na drugima, brzo se skine sav trud sa usana a OCC traju stvarno dugo. A kako vidim po swatchevima, Pretty Boy ima više hladnog podtona od Anime, Anime je više u porodici boja bobičastog voća, no u biti dobro ti je uzeti i nekoliko nijansi iz porodica boja koje najviše koristiš i miješati ih jer su svi Lip Tarovi za to i namijenjeni.Michun wrote:Eeee, znala sam da ti mosh imat. Koje boje imas? Pretty boy ili anime? Da nema ljubicaste u sebi?emmahill wrote:Jesam ja, uzimaj, savršenstvo, imam 5 komada.Michun wrote:Jel neko od vas koristio OCC lip tart?
Btw, lakovi su im za 10.
Michun wrote:Hvala. Bitno je da traje i da se ne razlije oko usana. Ma u biti za svaki dan ja koristim nude/roze a onda ove jace ponekad. Da ne navlacim sad puno sminke...jer mi podugo traje. Mogla bi anime. Imala sam tak lak.
zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...BJB wrote:![]()
![]()
Fake logicno..Vidjela sam uzivo kod kolegicine sestre fake Naked2, boje bez imalo pigmenta..suhe nekakve prave kineske..Navodno utalila im neka u Mostaru kojoj brat nabavlja UD u London pa preprodaje u Mostaru, Naked2 40 KM..
Not My Idea wrote:zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...BJB wrote:![]()
![]()
Fake logicno..Vidjela sam uzivo kod kolegicine sestre fake Naked2, boje bez imalo pigmenta..suhe nekakve prave kineske..Navodno utalila im neka u Mostaru kojoj brat nabavlja UD u London pa preprodaje u Mostaru, Naked2 40 KM..
Aman preocito je kad je pogledas da je fake, ako si ikad vidjela originalnu UD paletu i na slici, mozes bez problema razaznati fake od originala.šatirana_ljubičica wrote:Not My Idea wrote:zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...BJB wrote:![]()
![]()
BJB priznaćeš da je to ipak otišlo malo predaleko.... do vragaBJB wrote: Aman preocito je kad je pogledas da je fake, ako si ikad vidjela originalnu UD paletu i na slici, mozes bez problema razaznati fake od originala.
@Not my idea,
MEni iskreno nije svejedno jer zelim da znam da ono sto stvaljam na ocne kapke nije otrovno..Da su to farmerke, bilo bi mi svejedno, ali ovo ide na oci.
nisi ti, ja samBJB wrote:Imam osjecaj da sam zalutala u pogresan film..
šatirana_ljubičica wrote:Not My Idea wrote:zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...BJB wrote:![]()
![]()

Uljni režim njege lica pošto ti je masna, ne isušivati je previše jer će lojne žlijezde proizvoditi više sebuma kao kompenzacija na dehidrataciju kože, redovna priprema lica za šminku i skidanje iste, eventualno koristiti prajmer ispod (Embryolisse Hydra-Mat krema, Inglot baza). Ukoliko ti taj puder odgovara u smislu finiša, matiranja/postojanosti, stepena pokrivanja, te ako ti se stanje lica poboljša, onda izgled istog na licu vrlo lako možeš manipulirati različitim načinima nanošenja - prsti, buffing kist, beauty blender, dodavanje manje količine drugog pudera hidratantnije formule, dodavanje odgovarajuće kreme za lice... Od konkretnih pudera ako imaš želju za eksperimentisanje preporučujem Artdeco mat (ne znam tačan naziv), Maybelline Fit Me Matte&Pore-less, Lancome Teint Idole Ultra, Rimmel Lasting Finish, Maybelline Better Stay, Inglot HD Perfect Cover.Not My Idea wrote:emmahill,hvala na odgovoru. impresivno je tvoje znanje o sminki, bas se vidi da uzivas u tome.
hajde,preporuci mi puder. lice mi je masno i donekle problematicno. citav zivot sam koristila samo toniranu niveu i nedavno prvi put kupila puder,
i ne odgovara mi. tezak, lice mi zabetonirano, a nos i chelo se poceli perutat.![]()
i koju kremu za lice?
hvala