SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#18126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma gledala sam soft brown i medium brown...ali po swatchevima mi se cini da obje imaju crvenog podtona. A ja ne volim tu crvenu u obrvama.
Hvala. Ima na beautybay pa cu kupiti.
Edit: osim ako neko ne zna za jeftiniju opciju :)
Ujedam

#18127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

kakav nered wrote:
Ujedam wrote:Preporuka za profesionalnog šminkera, a da nije Emina Bajrović ili Adi Hasić :-D

Hvala unaprijed :)

Edita Hajrulahović

https://www.facebook.com/salon.beauty.room?fref=ts
hvala puno :kiss:
BJB

#18128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:Ma gledala sam soft brown i medium brown...ali po swatchevima mi se cini da obje imaju crvenog podtona. A ja ne volim tu crvenu u obrvama.
Nema svega mi..Anastasia brow pomade soft brown nema crvenog podtona, a daje ti prirodne svjetlo smedje obrve..Koristim je upravo..
Imam i chocolate brown koja je topla dosta tamnija smedja..Medium brown sam prodala..
Ako hoces swatcheve na dnevnom svjetlu, isharat cu ruku zbog tebe. :D
Ako nisi sigurna, isprobaj Anastasia brow wiz soft brown, dok je potrosis shvatit ces da je savrsena. :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#18129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anjusha »

Vidjeh par stranica unatrag da neko pita za fixer. Nedavno sam kupila u SCC u Inglotu ovaj http://inglotcosmetics.com/makeup.fixer ... s/139/1844 i ostane mi sminka bas citav dan na licu cak i poslije boot camp treninga kod Dzeme. Toliko ostaje da su me tamo cure vec pocele zezati! Ali koristim i bazu za sminku (od Max Factor-a ili Loreal - sto nam je dostupno ovdje kupim), te tecni puder- Lancome ili Guerlain, bazu za sjenu te na kraju zavrsim pricu fixatorom. Mislim da bih mogla i da se popnem na Mount Everest sa tom sminkom. Ali sve lagano, prirodne nijanse, tako da ne izgleda previse. Taj fixator kosta 30 KM i bogme bude podugo. Preporucujem!
Michun

#18130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:
Michun wrote:Ma gledala sam soft brown i medium brown...ali po swatchevima mi se cini da obje imaju crvenog podtona. A ja ne volim tu crvenu u obrvama.
Nema svega mi..Anastasia brow pomade soft brown nema crvenog podtona, a daje ti prirodne svjetlo smedje obrve..Koristim je upravo..
Imam i chocolate brown koja je topla dosta tamnija smedja..Medium brown sam prodala..
Ako hoces swatcheve na dnevnom svjetlu, isharat cu ruku zbog tebe. :D
Ako nisi sigurna, isprobaj Anastasia brow wiz soft brown, dok je potrosis shvatit ces da je savrsena. :D
Kupih ash brown...nadam se da ce odgovarati. Ma imam ja tetovazu na obrvama koja je sad sivkasta pa onda ova bi isla bolje.
Hvala ;)
Not My Idea

#18131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

naletila na fejsu...
https://www.facebook.com/pages/Najpovol ... k=timeline
jel ovo fejk?

Image
35km :zoka:
AAmilaAA

#18132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

[quote="Not My Idea"]naletila na fejsu...
jel ovo fejk?

Image
35km :zoka
Kopija naravno :)
Michun

#18133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Jel neko od vas koristio OCC lip tart?
BJB

#18134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Not My Idea wrote:naletila na fejsu...
jel ovo fejk?

Image
35km :zoka:
:lol: :lol: :lol: Fake logicno..Vidjela sam uzivo kod kolegicine sestre fake Naked2, boje bez imalo pigmenta..suhe nekakve prave kineske..Navodno utalila im neka u Mostaru kojoj brat nabavlja UD u London pa preprodaje u Mostaru, Naked2 40 KM..

JEdna dobra vijest, od jucer cini mi se Bioderma micelarna i sve ostalo od Bioderme dostupno na feelunique, zao mi je samo sto ne isprocuju LA Roche-Posay Serozinc
emmahill

#18135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:Jel neko od vas koristio OCC lip tart?
Jesam ja, uzimaj, savršenstvo, imam 5 komada.
Michun

#18136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

emmahill wrote:
Eeee, znala sam da ti mosh imat. Koje boje imas? Pretty boy ili anime? Da nema ljubicaste u sebi?
Btw, lakovi su im za 10.
emmahill

#18137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:
emmahill wrote:
Eeee, znala sam da ti mosh imat. Koje boje imas? Pretty boy ili anime? Da nema ljubicaste u sebi?
Btw, lakovi su im za 10.
Ja imam set iz Sephore, nijanse su Clear, Femme, Electric Grandma, Authentic i Radiate + njihov kist za nanošenje, sve full size. Hoću da uzmem i još nekoliko nude nijansi za kofera pošto inače ne volim koristiti sjajila na drugima, brzo se skine sav trud sa usana a OCC traju stvarno dugo. A kako vidim po swatchevima, Pretty Boy ima više hladnog podtona od Anime, Anime je više u porodici boja bobičastog voća, no u biti dobro ti je uzeti i nekoliko nijansi iz porodica boja koje najviše koristiš i miješati ih jer su svi Lip Tarovi za to i namijenjeni.
Michun

#18138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Hvala. Bitno je da traje i da se ne razlije oko usana. Ma u biti za svaki dan ja koristim nude/roze a onda ove jace ponekad. Da ne navlacim sad puno sminke...jer mi podugo traje. Mogla bi anime. Imala sam tak lak.
emmahill

#18139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:Hvala. Bitno je da traje i da se ne razlije oko usana. Ma u biti za svaki dan ja koristim nude/roze a onda ove jace ponekad. Da ne navlacim sad puno sminke...jer mi podugo traje. Mogla bi anime. Imala sam tak lak.

Aa, razliva se pak ko ima imalo borica, obavezno ispod olovka za usne i to je to.
Not My Idea

#18140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

BJB wrote: :lol: :lol: :lol: Fake logicno..Vidjela sam uzivo kod kolegicine sestre fake Naked2, boje bez imalo pigmenta..suhe nekakve prave kineske..Navodno utalila im neka u Mostaru kojoj brat nabavlja UD u London pa preprodaje u Mostaru, Naked2 40 KM..
zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...
šatirana_ljubičica

#18141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Not My Idea wrote:
BJB wrote: :lol: :lol: :lol: Fake logicno..Vidjela sam uzivo kod kolegicine sestre fake Naked2, boje bez imalo pigmenta..suhe nekakve prave kineske..Navodno utalila im neka u Mostaru kojoj brat nabavlja UD u London pa preprodaje u Mostaru, Naked2 40 KM..
zar je toliko smijesno? znam da je tesko povjerovat al neke zene ne znaju cijene naked il mac kozmetike,ma ni pribliznu cijenu. i opcenito,nije mi jasan toliki bum i nakeda i maca,al to je vec za temu Popularne stvari koje ne kontam...
:thumbup:
Ujedam

#18142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

I dalje trazim dobrog sminkera, sminkericu! :bih:
BJB

#18143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

šatirana_ljubičica wrote:
Not My Idea wrote:
Aman preocito je kad je pogledas da je fake, ako si ikad vidjela originalnu UD paletu i na slici, mozes bez problema razaznati fake od originala.
@Not my idea,
MEni iskreno nije svejedno jer zelim da znam da ono sto stvaljam na ocne kapke nije otrovno..Da su to farmerke, bilo bi mi svejedno, ali ovo ide na oci.
Ja od MAC-a nemam nista osim tri cetkice ali znam da nikad ne bih kupila od putujuceg trgovca paletu sa sjenama za koju on/ona tvrdi da je original, zato sto je vjerovatnoca da je fake 98%. I opet zasto ne bih, zato sto ide na lice..Ma ne bi ni da ide na dupe budimo realni. :)
Last edited by BJB on 04/05/2015 12:05, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#18144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB wrote: Aman preocito je kad je pogledas da je fake, ako si ikad vidjela originalnu UD paletu i na slici, mozes bez problema razaznati fake od originala.
@Not my idea,
MEni iskreno nije svejedno jer zelim da znam da ono sto stvaljam na ocne kapke nije otrovno..Da su to farmerke, bilo bi mi svejedno, ali ovo ide na oci.
BJB priznaćeš da je to ipak otišlo malo predaleko.... do vraga :D
BJB

#18145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D Imam osjecaj da sam zalutala u pogresan film.. :run:
šatirana_ljubičica

#18146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB wrote::D Imam osjecaj da sam zalutala u pogresan film.. :run:
nisi ti, ja sam :D
Zoya

#18147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Ja ba, pazi kako se izrazavas :lol: :kiss:

Ja se samo sa NAKED mackam. Boje su predivne. Pogotovo ljeti :thumbup: Nego, Ono karminche mi je bilo predobro sto je u paletama bilo. Gdje mogu naci takvo isto? Mislim ima li se samo karmin ili sjajilo sta je vec kupiti zasebno?
emmahill

#18148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

šatirana_ljubičica wrote:
Not My Idea wrote:

Možda jer su svi YT "šminkeri" i Instagramuše poludjeli za Nejkedicama zbog sklopa nijansi i cijene kad su tek izašle jer su MAC bile poskupe pojedinačno kupovati, sad su već postale izlizane i sa dosta mana otkako su mnoge firme izbacile dosta bolje i ekonomičnije verzije. U biti ni kod jednog šminkera za komercijalna snimanja i medije nisam vidjela u kitu Nejkedice upravo jer je većina nijansi pretopla i previše metallic, i stvarno taj odnos mat-shimmer je nikakav, i ono što je shimmerasto je preintenzivno sjajno, čak i MAC su mnogi prestali koristiti zbog cijene i koncentracije pigmenta mnogih nijansi (pogotovo novijih) i prebacili se na MUFE Artist forulu i Inglot sjene, dok im je i dalje VIseArt go-to neutralna paleta. Od Nejkedica mislim da su Basic najlogičniji i najbolji izbor ali recimo za tu cijenu se može kuptii ViseArt sa dosta širim izborom nijansi i podtonova i boljim odnosom pigment-emolijenti sastava.

A Naked manija je toliko raširena da 90% djevojka misli da je to brend, a ne linija šminke u okviru UD-a, pa misle da postoje i razni puderi, korektori, rumenila, ruževi, sjajila, mono sjene, 20 paleta, olovke, maskare.... A veća je tuga što neko ne umije guglati i fino provjeriti na oficijalnoj stranici da li zaista postoje Naked/MAC dvostruki ruževi, da li je izašla Naked 4 i 5 ili da li MAC Viva Glam RiRi linija ima 15 nijansi karmina i sjajeva umjesto 3.

Realnost je da se 90% i više dobrih proizvoda za svakodnevnu ličnu upotrebu može naći u drugstore rangu, mislim da high end šminka ima dosta placebo efekta, i pod ovim ne hejtam, već stvarno mislim da ukoliko neko ne brine o koži i ne provodi pravilan skincare režim, ne koristi kremu ispod pudera i bazu ispod sjene, ne fiksira puder ničim i još dodiruje lice, nema mu pomoći u high endu dok ne nauči neke osnove. A postoji i druga strana, i dešavalo mi se da mi neke cure govore kako im recimo cijeli Clinique ne valja, a kupe BB kremu za suhu kožu dok je njihova masna, ili da Dior puderi nisu za svaki dan a kupe Forever koji je za masnu kožu i to u kategoriji teških pudera, te ga koriste za dnevnu upotrebu i još ga ne skidaju navečer kako treba.
Not My Idea

#18149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

emmahill,hvala na odgovoru. impresivno je tvoje znanje o sminki, bas se vidi da uzivas u tome.
hajde,preporuci mi puder. lice mi je masno i donekle problematicno. citav zivot sam koristila samo toniranu niveu i nedavno prvi put kupila puder,
Image
i ne odgovara mi. tezak, lice mi zabetonirano, a nos i chelo se poceli perutat. :-)

i koju kremu za lice?
hvala :)
emmahill

#18150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Not My Idea wrote:emmahill,hvala na odgovoru. impresivno je tvoje znanje o sminki, bas se vidi da uzivas u tome.
hajde,preporuci mi puder. lice mi je masno i donekle problematicno. citav zivot sam koristila samo toniranu niveu i nedavno prvi put kupila puder,
Image
i ne odgovara mi. tezak, lice mi zabetonirano, a nos i chelo se poceli perutat. :-)

i koju kremu za lice?
hvala :)
Uljni režim njege lica pošto ti je masna, ne isušivati je previše jer će lojne žlijezde proizvoditi više sebuma kao kompenzacija na dehidrataciju kože, redovna priprema lica za šminku i skidanje iste, eventualno koristiti prajmer ispod (Embryolisse Hydra-Mat krema, Inglot baza). Ukoliko ti taj puder odgovara u smislu finiša, matiranja/postojanosti, stepena pokrivanja, te ako ti se stanje lica poboljša, onda izgled istog na licu vrlo lako možeš manipulirati različitim načinima nanošenja - prsti, buffing kist, beauty blender, dodavanje manje količine drugog pudera hidratantnije formule, dodavanje odgovarajuće kreme za lice... Od konkretnih pudera ako imaš želju za eksperimentisanje preporučujem Artdeco mat (ne znam tačan naziv), Maybelline Fit Me Matte&Pore-less, Lancome Teint Idole Ultra, Rimmel Lasting Finish, Maybelline Better Stay, Inglot HD Perfect Cover.
Post Reply