Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#1801 Re: Je li moguce imati curu kad...
Hm, a kao svoje pare smijete trositi. To po onoj staroj, sto je moje moje je, sto je tvoje nase je 
- Ma.Le.Na
- JThomas
#1803 Re: Je li moguce imati curu kad...
niđe veze jedno s drugim.Gospoda Ministarka wrote:Jeste, ali to zensko "Moj dinar" je meni ekvivalent muskom "Kad zaradis kupi".JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
To sto zaradujes i sto pridonosis kucnom budetu nije razlog da natrljavas svaki dan na nos svojom neovisnoscu i da tvoj odlazak stalno visi u zraku, jer ti to zaboga mozes, imas svoj dinar.
normalan insan u zdravom odnosu nema šta sa drugom natrljava nos zato što, moš mislit', u 21. vijeku radi i ima svoj dinar. a ako nije normalan insan u zdravom odnosu...natrljavaće ga i ovako i onako.
-
Gospoda Ministarka
#1804 Re: Je li moguce imati curu kad...
Pa vidis da zene danas zive filozofiju "Moj dinar", ocito da postoji i da se natrljava na nos. Sto je meni van pameti, u kuci postoji samo kucni budet a ne moj i tvoj dinar.JThomas wrote:niđe veze jedno s drugim.Gospoda Ministarka wrote:Jeste, ali to zensko "Moj dinar" je meni ekvivalent muskom "Kad zaradis kupi".JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
To sto zaradujes i sto pridonosis kucnom budetu nije razlog da natrljavas svaki dan na nos svojom neovisnoscu i da tvoj odlazak stalno visi u zraku, jer ti to zaboga mozes, imas svoj dinar.
normalan insan u zdravom odnosu nema šta sa drugom natrljava nos zato što, moš mislit', u 21. vijeku radi i ima svoj dinar. a ako nije normalan insan u zdravom odnosu...natrljavaće ga i ovako i onako.
- madner
#1805 Re: Je li moguce imati curu kad...
Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola 
- juli84
#1806 Re: Je li moguce imati curu kad...
I nađeš neku koja optimista i uvijek će joj biti napola pun, pa jamadner wrote:Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola
- madner
#1807 Re: Je li moguce imati curu kad...
juli84 wrote:I nađeš neku koja optimista i uvijek će joj biti napola pun, pa jamadner wrote:Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola
Emancipacija trazi svoje, htjeli ste pravo glasa, sada se borite
- kmirsad
#1808 Re: Je li moguce imati curu kad...
Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet...

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1809 Re: Je li moguce imati curu kad...
pa naravno ženino više sve vrijedi to je tako
- juli84
#1810 Re: Je li moguce imati curu kad...
¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez togamadner wrote:juli84 wrote:I nađeš neku koja optimista i uvijek će joj biti napola pun, pa jamadner wrote:Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola![]()
Emancipacija trazi svoje, htjeli ste pravo glasa, sada se borite
- Sookie McSue
#1811 Re: Je li moguce imati curu kad...
Gospoda Ministarka wrote:Jeste, ali to zensko "Moj dinar" je meni ekvivalent muskom "Kad zaradis kupi".JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
izvini, molim te, ali koja normalna žena ovako razmišlja - čuj, odlazak neprestano visi u zraku, jer imaš svoje prihode? I koja žena to iznosi na dnevnoj bazi kao da je neko čudo u pitanju? Ali sve i da jest tako kako spominješ (a nije), u čemu je problem, stvarno? pa valjda svako ima pravo i da ode, i da se razvede, nije brak obaveza i teret.
- madner
#1812 Re: Je li moguce imati curu kad...
Vec sam napravio dupli racun, ne moze mi uzeti vise od onoga sto zna da imamkmirsad wrote:Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet...![]()
![]()
- spreca
#1813 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ma moguce je ako ti zena dozvoliPoison Ivy wrote:kmirsad wrote:Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Gospoda Ministarka
#1814 Re: Je li moguce imati curu kad...
NormalnaSookie McSue wrote:Gospoda Ministarka wrote:Jeste, ali to zensko "Moj dinar" je meni ekvivalent muskom "Kad zaradis kupi".JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
To sto zaradujes i sto pridonosis kucnom budetu nije razlog da natrljavas svaki dan na nos svojom neovisnoscu i da tvoj odlazak stalno visi u zraku, jer ti to zaboga mozes, imas svoj dinar.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
izvini, molim te, ali koja normalna žena ovako razmišlja - čuj, odlazak neprestano visi u zraku, jer imaš svoje prihode? I koja žena to iznosi na dnevnoj bazi kao da je neko čudo u pitanju? Ali sve i da jest tako kako spominješ (a nije), u čemu je problem, stvarno? pa valjda svako ima pravo i da ode, i da se razvede, nije brak obaveza i teret.
- kmirsad
#1815 Re: Je li moguce imati curu kad...
Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio...

- Truba
#1816 Re: Je li moguce imati curu kad...
ne reci 2 putajuli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
zznaš šta sam zamijetio kod novijih generacija... da napuštaju neke branike otadžbine koje su njihove majke i starije sestre izborile
ne bih da širim priču... ali ova nova vremena kao da donose neku UNemancipaciju povratak na staro barem što se određenog procenta žena tiče
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1817 Re: Je li moguce imati curu kad...
madneru, oni koji pricaju kao ti zavrse kao zadnji papucarimadner wrote:Vec sam napravio dupli racun, ne moze mi uzeti vise od onoga sto zna da imamkmirsad wrote:Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet...![]()
![]()
- nellington
#1818 Re: Je li moguce imati curu kad...
Kad parkiraš automobil na mjesto na punom parkingu uvijek ideš i naprijed i nazad (i skrećeš!) dok ne postigneš optimalnu poziciju.komi wrote:ne reci 2 putajuli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
zznaš šta sam zamijetio kod novijih generacija... da napuštaju neke branike otadžbine koje su njihove majke i starije sestre izborilekada se malo analizira može se to primijetiti... pa čak i nevezano za vjeru
![]()
ne bih da širim priču... ali ova nova vremena kao da donose neku UNemancipaciju povratak na staro barem što se određenog procenta žena tiče
- juli84
#1819 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne smijem više sad će napad a još mi nisu zaboravile ni onu izjavu da su sve žene kuje u duši, pa još sad ovo uf moramkomi wrote:ne reci 2 putajuli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
zznaš šta sam zamijetio kod novijih generacija... da napuštaju neke branike otadžbine koje su njihove majke i starije sestre izborilekada se malo analizira može se to primijetiti... pa čak i nevezano za vjeru
![]()
A jedva čekam taj novi pokret odmah ću se učlaniti
- Bloo
- Globalna šefica
#1820 Re: Je li moguce imati curu kad...
http://www.startbih.info/Tekst.aspx?id=194
Popović napominje da je za žene iz ruralnih sredina otežavajuća okolnost i tradicija malih mjesta u kojima su živjele prije traumatičnih iskustava.
- One nisu izvršavale nikakve obaveze van kuće jer je to radio muškarac. Po gubitku muškaraca one su suočavaju sa obavezama za koje nikada nisu dobile inpute. U ratu sam sretala žene o kojima su brinuli 11-godišnji sinovi jer su one bile nepismene, neiskusne sa vanjskim svijetom, vješte samo oko kuće, hrane i imanja – kaže Popović.
Petnaest godina poslije rata u BiH žene i muškarci podjednako traže stručnu pomoć.
Činjenica je da bolje obrazovane osobe koje žive u stabilnijim porodicama lakše podnose poremećaj, ali ženama je teže jer smo mi patrijarhalno društvo sklono da ih sasvim odbaci, a njima to najteže pada – objašnjava Tahirović.
Popović napominje da je za žene iz ruralnih sredina otežavajuća okolnost i tradicija malih mjesta u kojima su živjele prije traumatičnih iskustava.
- One nisu izvršavale nikakve obaveze van kuće jer je to radio muškarac. Po gubitku muškaraca one su suočavaju sa obavezama za koje nikada nisu dobile inpute. U ratu sam sretala žene o kojima su brinuli 11-godišnji sinovi jer su one bile nepismene, neiskusne sa vanjskim svijetom, vješte samo oko kuće, hrane i imanja – kaže Popović.
Petnaest godina poslije rata u BiH žene i muškarci podjednako traže stručnu pomoć.
Činjenica je da bolje obrazovane osobe koje žive u stabilnijim porodicama lakše podnose poremećaj, ali ženama je teže jer smo mi patrijarhalno društvo sklono da ih sasvim odbaci, a njima to najteže pada – objašnjava Tahirović.
Last edited by Bloo on 12/04/2011 10:05, edited 1 time in total.
- madner
#1821 Re: Je li moguce imati curu kad...
A ti onda, kao mister no kazes da ti je dojadila pomalo i da bi htio malo da razmislis o svemu.kmirsad wrote:Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio...![]()
![]()
Onda, se postavis kao prema Dodiku kada mora vratiti MMFov dug, trazis sve
- juli84
- Truba
#1823 Re: Je li moguce imati curu kad...
ne vozim auto jel to može šahovskim žargonomnellington wrote:Kad parkiraš automobil na mjesto na punom parkingu uvijek ideš i naprijed i nazad (i skrećeš!) dok ne postigneš optimalnu poziciju.
- Bloo
- Globalna šefica
#1824 Re: Je li moguce imati curu kad...
juli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga
molim te onda da se odreknes svih tekovina feminizma i sufražetkinja
molim te zavrsi samo osnovnu ili pak srednju, na fakultet ne pomisljaj, molim te nemoj da izaberes kakvu profesiju, takoder nemoj da bi kojim slucajem izasla na glasanje, koristila kondome ili kontracepciju, ako si pisac zabranjujem ti da objavljujes pod svojim pravim imenom - izaberio muski pseudonim, svu imovinu koju eventualno posjedujes molim te prepisi komiju ili nekome, sva dostignuca koja si eventualno postigla na bilo kojem polju molim te pripisi nekom muskom kolegi jer te niko nece ozbiljno shvatiti jer si zensko
- kmirsad
#1825 Re: Je li moguce imati curu kad...
Nema od tog ništa... ona s tim i računa...ostade joj, za novog kreditno sposobnog pastuha i useljiv stan sa regalima, Zepterom, usisivačem, tepihom... i tvojim bade mantilom ... i garaža ... s kabriom...madner wrote:A ti onda, kao mister no kazes da ti je dojadila pomalo i da bi htio malo da razmislis o svemu.kmirsad wrote:Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio...![]()
![]()
![]()
Onda, se postavis kao prema Dodiku kada mora vratiti MMFov dug, trazis sve
Pa vidiš da ih zakon štiti ko endemske vrste... a sve sudije žene...