Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
madner

#1801 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Hm, a kao svoje pare smijete trositi. To po onoj staroj, sto je moje moje je, sto je tvoje nase je :D
Ma.Le.Na

#1802 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Ma.Le.Na »

:cry: :cry: :cry: :cry:
JThomas

#1803 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

Gospoda Ministarka wrote:
JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
Jeste, ali to zensko "Moj dinar" je meni ekvivalent muskom "Kad zaradis kupi".
To sto zaradujes i sto pridonosis kucnom budetu nije razlog da natrljavas svaki dan na nos svojom neovisnoscu i da tvoj odlazak stalno visi u zraku, jer ti to zaboga mozes, imas svoj dinar.
niđe veze jedno s drugim.

normalan insan u zdravom odnosu nema šta sa drugom natrljava nos zato što, moš mislit', u 21. vijeku radi i ima svoj dinar. a ako nije normalan insan u zdravom odnosu...natrljavaće ga i ovako i onako.
Gospoda Ministarka

#1804 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

JThomas wrote:
JThomas wrote:a u idealnom svijetu bi svako imao svoj hljeb i svoj dinar. pa kom opanci kom obojci, jer bez ekonomske nezavisnosti čovjek je pijun.
To sto zaradujes i sto pridonosis kucnom budetu nije razlog da natrljavas svaki dan na nos svojom neovisnoscu i da tvoj odlazak stalno visi u zraku, jer ti to zaboga mozes, imas svoj dinar.
niđe veze jedno s drugim.

normalan insan u zdravom odnosu nema šta sa drugom natrljava nos zato što, moš mislit', u 21. vijeku radi i ima svoj dinar. a ako nije normalan insan u zdravom odnosu...natrljavaće ga i ovako i onako.
Pa vidis da zene danas zive filozofiju "Moj dinar", ocito da postoji i da se natrljava na nos. Sto je meni van pameti, u kuci postoji samo kucni budet a ne moj i tvoj dinar.
madner

#1805 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola :D
juli84

#1806 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by juli84 »

madner wrote:Eish, kucni budzet. Pa nisam lud. Ja kucni budzet punim do pola :D
I nađeš neku koja optimista i uvijek će joj biti napola pun, pa ja
madner

#1807 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

juli84 wrote:
:D

Emancipacija trazi svoje, htjeli ste pravo glasa, sada se borite :D
kmirsad

#1808 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet... :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1809 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

pa naravno ženino više sve vrijedi to je tako
juli84

#1810 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by juli84 »

madner wrote:
juli84 wrote:
:D

Emancipacija trazi svoje, htjeli ste pravo glasa, sada se borite :D
¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga :-x
Sookie McSue

#1811 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Sookie McSue »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
izvini, molim te, ali koja normalna žena ovako razmišlja - čuj, odlazak neprestano visi u zraku, jer imaš svoje prihode? I koja žena to iznosi na dnevnoj bazi kao da je neko čudo u pitanju? Ali sve i da jest tako kako spominješ (a nije), u čemu je problem, stvarno? pa valjda svako ima pravo i da ode, i da se razvede, nije brak obaveza i teret.
madner

#1812 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

kmirsad wrote:Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet... :D :D :D
Vec sam napravio dupli racun, ne moze mi uzeti vise od onoga sto zna da imam :D
spreca

#1813 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by spreca »

Poison Ivy wrote:
kmirsad wrote:Morat ćeš povečati učešće... opšte je poznato da ženin dinar vrijedi više od tvojih pet... :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:kiss: :kiss:
Ma moguce je ako ti zena dozvoli :lol:
Gospoda Ministarka

#1814 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

Sookie McSue wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
izvini, molim te, ali koja normalna žena ovako razmišlja - čuj, odlazak neprestano visi u zraku, jer imaš svoje prihode? I koja žena to iznosi na dnevnoj bazi kao da je neko čudo u pitanju? Ali sve i da jest tako kako spominješ (a nije), u čemu je problem, stvarno? pa valjda svako ima pravo i da ode, i da se razvede, nije brak obaveza i teret.
Normalna :D , sve manje normalnih zena ima a ocito veliki broj ovako razmislja, cim imamo ovoliko razvoda, svaki meduljudski odnos iziskuje trud i ulaganje danas se svelo na to da niko nece da se trudi jer nije primoran.
kmirsad

#1815 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio... :lol: :lol: :lol:
Truba

#1816 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

juli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga :-x
ne reci 2 puta

zznaš šta sam zamijetio kod novijih generacija... da napuštaju neke branike otadžbine koje su njihove majke i starije sestre izborile :mrgreen: kada se malo analizira može se to primijetiti... pa čak i nevezano za vjeru :D
ne bih da širim priču... ali ova nova vremena kao da donose neku UNemancipaciju povratak na staro barem što se određenog procenta žena tiče
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1817 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by plain vanilla »

madner wrote:
Vec sam napravio dupli racun, ne moze mi uzeti vise od onoga sto zna da imam :D
madneru, oni koji pricaju kao ti zavrse kao zadnji papucari :D
nellington

#1818 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by nellington »

komi wrote:
juli84 wrote: ¨ebla ih emancipacija i feministički pokret ko da nismo imale dovoljno problema i bez toga :-x
ne reci 2 puta

zznaš šta sam zamijetio kod novijih generacija... da napuštaju neke branike otadžbine koje su njihove majke i starije sestre izborile :mrgreen: kada se malo analizira može se to primijetiti... pa čak i nevezano za vjeru :D
ne bih da širim priču... ali ova nova vremena kao da donose neku UNemancipaciju povratak na staro barem što se određenog procenta žena tiče
Kad parkiraš automobil na mjesto na punom parkingu uvijek ideš i naprijed i nazad (i skrećeš!) dok ne postigneš optimalnu poziciju.
juli84

#1819 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by juli84 »

komi wrote:
ne reci 2 puta

Ne smijem više sad će napad a još mi nisu zaboravile ni onu izjavu da su sve žene kuje u duši, pa još sad ovo uf moram :run:
A jedva čekam taj novi pokret odmah ću se učlaniti
Bloo
Globalna šefica

#1820 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

http://www.startbih.info/Tekst.aspx?id=194

Popović napominje da je za žene iz ruralnih sredina otežavajuća okolnost i tradicija malih mjesta u kojima su živjele prije traumatičnih iskustava.
- One nisu izvršavale nikakve obaveze van kuće jer je to radio muškarac. Po gubitku muškaraca one su suočavaju sa obavezama za koje nikada nisu dobile inpute. U ratu sam sretala žene o kojima su brinuli 11-godišnji sinovi jer su one bile nepismene, neiskusne sa vanjskim svijetom, vješte samo oko kuće, hrane i imanja – kaže Popović.
Petnaest godina poslije rata u BiH žene i muškarci podjednako traže stručnu pomoć.

Činjenica je da bolje obrazovane osobe koje žive u stabilnijim porodicama lakše podnose poremećaj, ali ženama je teže jer smo mi patrijarhalno društvo sklono da ih sasvim odbaci, a njima to najteže pada – objašnjava Tahirović.
Last edited by Bloo on 12/04/2011 10:05, edited 1 time in total.
madner

#1821 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

kmirsad wrote:Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio... :lol: :lol: :lol:
A ti onda, kao mister no kazes da ti je dojadila pomalo i da bi htio malo da razmislis o svemu. :D

Onda, se postavis kao prema Dodiku kada mora vratiti MMFov dug, trazis sve :D
juli84

#1822 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by juli84 »

@sanabe :kiss:
Truba

#1823 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

nellington wrote:Kad parkiraš automobil na mjesto na punom parkingu uvijek ideš i naprijed i nazad (i skrećeš!) dok ne postigneš optimalnu poziciju.
ne vozim auto jel to može šahovskim žargonom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1824 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

molim te onda da se odreknes svih tekovina feminizma i sufražetkinja

molim te zavrsi samo osnovnu ili pak srednju, na fakultet ne pomisljaj, molim te nemoj da izaberes kakvu profesiju, takoder nemoj da bi kojim slucajem izasla na glasanje, koristila kondome ili kontracepciju, ako si pisac zabranjujem ti da objavljujes pod svojim pravim imenom - izaberio muski pseudonim, svu imovinu koju eventualno posjedujes molim te prepisi komiju ili nekome, sva dostignuca koja si eventualno postigla na bilo kojem polju molim te pripisi nekom muskom kolegi jer te niko nece ozbiljno shvatiti jer si zensko
kmirsad

#1825 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

madner wrote:
kmirsad wrote:Može, može... uvali te u kredite za regale tepihe i Zepter suđe i usisivaće... ko vračat će te zajedno... a onda, ko lukavi agent 007, spuca svoju platu za sebi novog pežoa 207, HDI, full oprema... kabrio... :lol: :lol: :lol:
A ti onda, kao mister no kazes da ti je dojadila pomalo i da bi htio malo da razmislis o svemu. :D

Onda, se postavis kao prema Dodiku kada mora vratiti MMFov dug, trazis sve :D
Nema od tog ništa... ona s tim i računa...ostade joj, za novog kreditno sposobnog pastuha i useljiv stan sa regalima, Zepterom, usisivačem, tepihom... i tvojim bade mantilom ... i garaža ... s kabriom... :lol: :lol: :lol:
Pa vidiš da ih zakon štiti ko endemske vrste... a sve sudije žene... :lol: :lol: :lol:
Post Reply