IRAN

Post Reply
salik79

#17876 Re: IRAN

Post by salik79 »

A, bas, neki dan, kada sam postavio link, napisah: "Ko kakva trebica, salje brojeve da je nazovu." :lol:
salik79

#17877 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image

:skoljka: :mrgreen:
GandalfSivi

#17878 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: Bravo :thumbup: Jer, koja je svrha dogovarati i pregovarati s nekim ko te iste dogovore krsi kako mu je ceif? A nije Iran njemu, nego on Iranu, slao brojeve s porukom "call me!". :lol:
Kakav crni poziv ceka. Moze se Iran na glavu nasaditi, ove budale ako odluce napasti, naci ce razlog. Jedino se mogu nadati u americku javnost, jebem im mater glupi su, ali nisu valjda toliko. Opet ne znas, s jedne strane imas Kushnera koji je saudijski igrac, s druge strane imas neokone koji vec racunaju milijarde od vojne industrije i lobija, ovaj kreten od predsjednika se pogubio u svemu tome.

Nadamo se da ce se smiriti, a ako ne, u roku tri sedmice ces ovdje na sveti rat pozivati, i pricati o svjetskim nepravdama...
salik79

#17879 Re: IRAN

Post by salik79 »

Cek, cek, sve lijepo konstatujes i onda na kraju velis kako cu ja govoriti o "svjetskim nepravdama"?! Sta je, onda, sve to sto si opisao, svjetska pravda? Pazi, oligarhija (korporokracija) na celo drzave postavi lika za kojeg je Eso Radeljas akademija nauka i preko njega sire "svjetsku pravdu i demokraciju". Pazi ti, molim te, samo izjava:
"We'll see what happens with Iran, if they do anything it will be a very bad mistake if they do anything. I'm hearing little stories about Iran if they do anything they will suffer greatly we'll see what happens with Iran," Trump said at a meeting with Hungarian Prime Minister Viktor Orban in the Oval Office of the White House. "We'll see what happens. It's going to be a bad problem for Iran if something happens I can tell you that, they're not going to be happy, they are not going to be happy people. You can figure it out yourself. They know what I mean by it.”
Kada bi isao na ljekarsku procjenu, u najmanju ruku bi dobio dijagnozu - imbecil. Dvije smislene recenice ne zna sastaviti.

A, ako dodje do sranja, onda ce nam svima biti sranje, zapamti to. Iako, s ovim sto sad imaju u zaljevu, zajedno s nosacem, nista ozbiljno ne mogu napraviti. Samo podstaci haos. Ali, onda su i njihove guzice u pitanju.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17880 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Aamerički F-35, F-15 i B-52 su u zraku iznad Perzijskog zaljeva.

Image
American B-52s fly first mission over Persian Gulf to ‘send message’ to Iran

:arrow: LINK
славянин

#17881 Re: IRAN

Post by славянин »

Ako pocne priliv trupa u UAE,S.A.,Kuvajt i Irak tada se treba poceti brinuti za eskalaciju.Druga opcije je kampanja bombardovanja ali jos uvijek nema prebacivanja vecih zracnih formacija i samo jedan nosac je u zalivu.Koliko podmornica je blizu niko jel ne zna tacno.

Mislim da je za sada jos uvijek sve natezanje.Medjutim mislim da salik ima point napokon - treba se paziti kako izbori se budu priblizavali.Kriticno je vjerovatno godinu pred izbore.
Kikibombona

#17882 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Potvrdjeno, Iran je napao saudijske tankere!
BREAKING: American official says Iran was responsible for sabotage of ships off UAE coast, including Saudi oil tankers.
salik79

#17883 Re: IRAN

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :roll:
славянин

#17884 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :roll:
Not funny barem ti nebi trebalo biti vidis da “guraju” prema intervenciji. To treba pametno izbjeci - porusen iran i stotine hiljada mrtvih nije dobra stvar , ostavimo ma stranu prepucavanja “ciji je veci” jer znas da ovima ni pero nece odbiti.
salik79

#17885 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :roll:
Not funny barem ti nebi trebalo biti vidis da “guraju” prema intervenciji. To treba pametno izbjeci - porusen iran i stotine hiljada mrtvih nije dobra stvar , ostavimo ma stranu prepucavanja “ciji je veci” jer znas da ovima ni pero nece odbiti.
Nego sta je, nego funny. Pa i djeca u obdanistu se ovome smiju. Kakav kreten na vlasti, takav i false flag napad.

Postavljao sam dva clanka, od dva mjerodavnija lika od tebe i madnera, po pitanju tog odbijenog pera.

Jedino, ako ne mislis na raketiranje SADa od strane Irana. Tu si, vjerovatno, upravu.
славянин

#17886 Re: IRAN

Post by славянин »

Politika je takva , svi lazu svi namjestaju nemoj djaba da se lazemo o nekakvim dobricama. Znas moj stav prema vladi Irana i nadam se da ce istu narod oboriti - ali isto tako ne zelim stradanje iranskog naroda koji ima kulturu i historiju istrazivanja,napredka pa mozemo cak reci i liberalizma.
salik79

#17887 Re: IRAN

Post by salik79 »

Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua. :thumbup:
Challenger_

#17888 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Ovo što danas rade USA je čisto hazarderstvo.
Challenger_

#17889 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua. :thumbup:
Piše lik "napreDka". On je na vi sa elementarnom pismenošću a kamo li sa nekim višim promišljanjima.
salik79

#17890 Re: IRAN

Post by salik79 »

Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Challenger_

#17891 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.

Koji underground level.
славянин

#17892 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
Piše lik "napreDka". On je na vi sa elementarnom pismenošću a kamo li sa nekim višim promišljanjima.
Da je neko drugi napisao mozda nebi uzeo kao relevantno i “tesko” misljenje ali kada to geopoliticki mag uradi koji gazi hodnicima svjetske diplomatije i politike onda moram prihvatiti da je to tako sta cu. :wink: :D
salik79

#17893 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
To smo davno konstatovali, tako da vise ni ne komentarisemo po tom pitanju.

Neki dan ja napisem pojam "prijelazna vlada", on se odvali sprdati. Ili, neko napisa "karati"/"karao", on to protumaci na sebi svojstven nacin, bez ikakvog pojma o drugom znacenju te rijeci. Jos se poce snebivati kakve prostote se pisu u vjerskoj literaturi. :-)
salik79

#17894 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.

Koji underground level.
I htjede, kao usput, klizeci (nenajavljeno) uletiti i dobiti podrsku EU. Ovi se snebivali. Cini mi se da se, na kraju, nisu ni slikali s njim (sto mu je bio glavni cilj :-) :lol:).
nemavisemojselvire

#17895 Re: IRAN

Post by nemavisemojselvire »

ovaj salik je tvrdijo daje homejini američke avijone dovom srušijo i rastjero i neko se s njim raspravlja tobejarabi
славянин

#17896 Re: IRAN

Post by славянин »

Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.

Ipak suzdrzat cu se od uvreda prema vama dvojici/paru stovatelja homeinija i mula. :wink:
Challenger_

#17897 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Neki dan ja napisem pojam "prijelazna vlada", on se odvali sprdati. Ili, neko napisa "karati"/"karao", on to protumaci na sebi svojstven nacin, bez ikakvog pojma o drugom znacenju te rijeci. Jos se poce snebivati kakve prostote se pisu u vjerskoj literaturi. :-)
:roll:

Bože sačuvaj.
славянин

#17898 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Challenger_ wrote:

Koji underground level.
I htjede, kao usput, klizeci (nenajavljeno) uletiti i dobiti podrsku EU. Ovi se snebivali. Cini mi se da se, na kraju, nisu ni slikali s njim (sto mu je bio glavni cilj :-) :lol:).
I opet pocinjete sa gladjenjem ledja jedan drugom i nebulozama kao “nisu se htjeli sastati eu predstavnici sa americkim kojem je bio cilj da se slikaju” - zbog tvrdnji popit ovih nema potrebe da se odgovori na neke “uvrede” od vas jer sami pokazujete domete svog razumjevanja politike :lol:
MMM1977

#17899 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Last edited by MMM1977 on 14/05/2019 01:55, edited 1 time in total.
Challenger_

#17900 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.
Nisi čitao Kur'an, a očigledno nisi čitao ni Bibliju iliti Sveto Pismo:
"Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se".

:arrow: 19. stih

Mani se politike, tužni čovječe. Radi na elementarnom obrazovanju.
Post Reply