IRAN
- salik79
#17876 Re: IRAN
A, bas, neki dan, kada sam postavio link, napisah: "Ko kakva trebica, salje brojeve da je nazovu." 
- GandalfSivi
#17878 Re: IRAN
Kakav crni poziv ceka. Moze se Iran na glavu nasaditi, ove budale ako odluce napasti, naci ce razlog. Jedino se mogu nadati u americku javnost, jebem im mater glupi su, ali nisu valjda toliko. Opet ne znas, s jedne strane imas Kushnera koji je saudijski igrac, s druge strane imas neokone koji vec racunaju milijarde od vojne industrije i lobija, ovaj kreten od predsjednika se pogubio u svemu tome.salik79 wrote: BravoJer, koja je svrha dogovarati i pregovarati s nekim ko te iste dogovore krsi kako mu je ceif? A nije Iran njemu, nego on Iranu, slao brojeve s porukom "call me!".
Nadamo se da ce se smiriti, a ako ne, u roku tri sedmice ces ovdje na sveti rat pozivati, i pricati o svjetskim nepravdama...
- salik79
#17879 Re: IRAN
Cek, cek, sve lijepo konstatujes i onda na kraju velis kako cu ja govoriti o "svjetskim nepravdama"?! Sta je, onda, sve to sto si opisao, svjetska pravda? Pazi, oligarhija (korporokracija) na celo drzave postavi lika za kojeg je Eso Radeljas akademija nauka i preko njega sire "svjetsku pravdu i demokraciju". Pazi ti, molim te, samo izjava:
A, ako dodje do sranja, onda ce nam svima biti sranje, zapamti to. Iako, s ovim sto sad imaju u zaljevu, zajedno s nosacem, nista ozbiljno ne mogu napraviti. Samo podstaci haos. Ali, onda su i njihove guzice u pitanju.
Kada bi isao na ljekarsku procjenu, u najmanju ruku bi dobio dijagnozu - imbecil. Dvije smislene recenice ne zna sastaviti."We'll see what happens with Iran, if they do anything it will be a very bad mistake if they do anything. I'm hearing little stories about Iran if they do anything they will suffer greatly we'll see what happens with Iran," Trump said at a meeting with Hungarian Prime Minister Viktor Orban in the Oval Office of the White House. "We'll see what happens. It's going to be a bad problem for Iran if something happens I can tell you that, they're not going to be happy, they are not going to be happy people. You can figure it out yourself. They know what I mean by it.”
A, ako dodje do sranja, onda ce nam svima biti sranje, zapamti to. Iako, s ovim sto sad imaju u zaljevu, zajedno s nosacem, nista ozbiljno ne mogu napraviti. Samo podstaci haos. Ali, onda su i njihove guzice u pitanju.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#17880 Re: IRAN
Aamerički F-35, F-15 i B-52 su u zraku iznad Perzijskog zaljeva.

LINK

American B-52s fly first mission over Persian Gulf to ‘send message’ to Iran
- славянин
#17881 Re: IRAN
Ako pocne priliv trupa u UAE,S.A.,Kuvajt i Irak tada se treba poceti brinuti za eskalaciju.Druga opcije je kampanja bombardovanja ali jos uvijek nema prebacivanja vecih zracnih formacija i samo jedan nosac je u zalivu.Koliko podmornica je blizu niko jel ne zna tacno.
Mislim da je za sada jos uvijek sve natezanje.Medjutim mislim da salik ima point napokon - treba se paziti kako izbori se budu priblizavali.Kriticno je vjerovatno godinu pred izbore.
Mislim da je za sada jos uvijek sve natezanje.Medjutim mislim da salik ima point napokon - treba se paziti kako izbori se budu priblizavali.Kriticno je vjerovatno godinu pred izbore.
- Kikibombona
#17882 Re: IRAN
Potvrdjeno, Iran je napao saudijske tankere!
BREAKING: American official says Iran was responsible for sabotage of ships off UAE coast, including Saudi oil tankers.
- славянин
#17884 Re: IRAN
Not funny barem ti nebi trebalo biti vidis da “guraju” prema intervenciji. To treba pametno izbjeci - porusen iran i stotine hiljada mrtvih nije dobra stvar , ostavimo ma stranu prepucavanja “ciji je veci” jer znas da ovima ni pero nece odbiti.salik79 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- salik79
#17885 Re: IRAN
Nego sta je, nego funny. Pa i djeca u obdanistu se ovome smiju. Kakav kreten na vlasti, takav i false flag napad.славянин wrote:Not funny barem ti nebi trebalo biti vidis da “guraju” prema intervenciji. To treba pametno izbjeci - porusen iran i stotine hiljada mrtvih nije dobra stvar , ostavimo ma stranu prepucavanja “ciji je veci” jer znas da ovima ni pero nece odbiti.salik79 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Postavljao sam dva clanka, od dva mjerodavnija lika od tebe i madnera, po pitanju tog odbijenog pera.
Jedino, ako ne mislis na raketiranje SADa od strane Irana. Tu si, vjerovatno, upravu.
- славянин
#17886 Re: IRAN
Politika je takva , svi lazu svi namjestaju nemoj djaba da se lazemo o nekakvim dobricama. Znas moj stav prema vladi Irana i nadam se da ce istu narod oboriti - ali isto tako ne zelim stradanje iranskog naroda koji ima kulturu i historiju istrazivanja,napredka pa mozemo cak reci i liberalizma.
- salik79
#17887 Re: IRAN
Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua. 
- Challenger_
#17888 Re: IRAN
Ovo što danas rade USA je čisto hazarderstvo.
- Challenger_
#17889 Re: IRAN
Piše lik "napreDka". On je na vi sa elementarnom pismenošću a kamo li sa nekim višim promišljanjima.salik79 wrote:Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua.
- salik79
#17890 Re: IRAN
Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
- Challenger_
#17891 Re: IRAN
Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Koji underground level.
- славянин
#17892 Re: IRAN
Da je neko drugi napisao mozda nebi uzeo kao relevantno i “tesko” misljenje ali kada to geopoliticki mag uradi koji gazi hodnicima svjetske diplomatije i politike onda moram prihvatiti da je to tako sta cu.Challenger_ wrote:Piše lik "napreDka". On je na vi sa elementarnom pismenošću a kamo li sa nekim višim promišljanjima.salik79 wrote:Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua.
- salik79
#17893 Re: IRAN
To smo davno konstatovali, tako da vise ni ne komentarisemo po tom pitanju.Challenger_ wrote:Piše lik "napreDka". On je na vi sa elementarnom pismenošću a kamo li sa nekim višim promišljanjima.salik79 wrote:Znam tvoj stav. Identican je onom Benjamina Netanyahua.
Neki dan ja napisem pojam "prijelazna vlada", on se odvali sprdati. Ili, neko napisa "karati"/"karao", on to protumaci na sebi svojstven nacin, bez ikakvog pojma o drugom znacenju te rijeci. Jos se poce snebivati kakve prostote se pisu u vjerskoj literaturi.
- salik79
#17894 Re: IRAN
I htjede, kao usput, klizeci (nenajavljeno) uletiti i dobiti podrsku EU. Ovi se snebivali. Cini mi se da se, na kraju, nisu ni slikali s njim (sto mu je bio glavni ciljChallenger_ wrote:Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Koji underground level.
-
nemavisemojselvire
#17895 Re: IRAN
ovaj salik je tvrdijo daje homejini američke avijone dovom srušijo i rastjero i neko se s njim raspravlja tobejarabi
- славянин
#17896 Re: IRAN
Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.
Ipak suzdrzat cu se od uvreda prema vama dvojici/paru stovatelja homeinija i mula.
Ipak suzdrzat cu se od uvreda prema vama dvojici/paru stovatelja homeinija i mula.
- Challenger_
#17897 Re: IRAN
salik79 wrote:Neki dan ja napisem pojam "prijelazna vlada", on se odvali sprdati. Ili, neko napisa "karati"/"karao", on to protumaci na sebi svojstven nacin, bez ikakvog pojma o drugom znacenju te rijeci. Jos se poce snebivati kakve prostote se pisu u vjerskoj literaturi.
Bože sačuvaj.
- славянин
#17898 Re: IRAN
I opet pocinjete sa gladjenjem ledja jedan drugom i nebulozama kao “nisu se htjeli sastati eu predstavnici sa americkim kojem je bio cilj da se slikaju” - zbog tvrdnji popit ovih nema potrebe da se odgovori na neke “uvrede” od vas jer sami pokazujete domete svog razumjevanja politikesalik79 wrote:I htjede, kao usput, klizeci (nenajavljeno) uletiti i dobiti podrsku EU. Ovi se snebivali. Cini mi se da se, na kraju, nisu ni slikali s njim (sto mu je bio glavni ciljChallenger_ wrote:Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Koji underground level.![]()
).
- MMM1977
- Challenger_
#17900 Re: IRAN
Nisi čitao Kur'an, a očigledno nisi čitao ni Bibliju iliti Sveto Pismo:славянин wrote:Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.
"Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se".
Mani se politike, tužni čovječe. Radi na elementarnom obrazovanju.