Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dugarry wrote: ↑11/01/2025 12:18
Nije svijet krenuo 1993? Stoljeca zatiranja?
Ne razumijem poentu. Da li je poenta da su oni imali pravo za zatiru, zato sto su oni ranije zatirani?
Da li su imali pravo da uzmu dio teritorije Azerbejdzana, zato sto su oni tu bili vecina?
Oni su uradili nesto slicno sto su uradili Srbi i Hrvati u BiH tokom naseg rata. Zasluzili su da im se oduzme teritorija, ali ne vjerujemm da ce im se to desiti.
Armenci ce opstati, ako prestanu da vide profasisticku politku koju su vodili zadnjih 35 godina.
Nisu Azeri neki pravednici koji će izvršavati zasluženu kaznu armenskom narodu pa "otuđivati" teritorij da im se otupi oštrica. To nije ništa drugo već navijačka tlapnja.
A da nije Irana Azeri bi sigurno probali uzeti jug Armenije i to već jučer i to i bez priče o Karabahu. Stoljećima međusobno ratuju.
Šta da ti napišem da su Armenci zaslužili Karabah i jezero Van u Turskoj i još mnogo više zbog genocida nad dva milijuna ljudi koji su počinili Turci početkom 20tog stoljeća i da to trebaju napraviti da se Turcima otupi oštrica.
A ta priča o fašizmu i drkanje nad tim terminima neću ni komentirati.
Tacno tako.
Turci trebaju to dati Armenima kao kompenzaciju za genocid.
Ali onda Armeni to isto trebaju vratiti zbog genocida nad Turcima, Kurdima i generalno muslimanima, koji su Armeni pocinili u periodu 1918-1923.
Sta kazes za to?
Nesto razmisljam. Turci su vladali raznim narodima od 500- 1000 godina i prema svima koji su se pokorili bili prilicno tolerantni za to vrijeme, kad uporedis sta se desavallo u Inkvizicijskoj Europi.
Sta se desilo ? Mislim sta su Armeni uradili da im se tako osvete? Negdje sam procitao al ne znam jeli tacno pa pitam, da su Armeni u vrijeme dok su Turci bili na koljenima od strane Grka podrzanih od Engleza i Rusa. Armeni krenuli u Cetniciju da kolju, progone po nezasticenim Turskim selima. I onda kad si Turci napujdurili Grke. Vratili se i uradili ti sto su uradili Armenima.
Nisu Azeri neki pravednici koji će izvršavati zasluženu kaznu armenskom narodu pa "otuđivati" teritorij da im se otupi oštrica. To nije ništa drugo već navijačka tlapnja.
A da nije Irana Azeri bi sigurno probali uzeti jug Armenije i to već jučer i to i bez priče o Karabahu. Stoljećima međusobno ratuju.
Šta da ti napišem da su Armenci zaslužili Karabah i jezero Van u Turskoj i još mnogo više zbog genocida nad dva milijuna ljudi koji su počinili Turci početkom 20tog stoljeća i da to trebaju napraviti da se Turcima otupi oštrica.
A ta priča o fašizmu i drkanje nad tim terminima neću ni komentirati.
Tacno tako.
Turci trebaju to dati Armenima kao kompenzaciju za genocid.
Ali onda Armeni to isto trebaju vratiti zbog genocida nad Turcima, Kurdima i generalno muslimanima, koji su Armeni pocinili u periodu 1918-1923.
Sta kazes za to?
Nesto razmisljam. Turci su vladali raznim narodima od 500- 1000 godina i prema svima koji su se pokorili bili prilicno tolerantni za to vrijeme, kad uporedis sta se desavallo u Inkvizicijskoj Europi.
Sta se desilo ? Mislim sta su Armeni uradili da im se tako osvete? Negdje sam procitao al ne znam jeli tacno pa pitam, da su Armeni u vrijeme dok su Turci bili na koljenima od strane Grka podrzanih od Engleza i Rusa. Armeni krenuli u Cetniciju da kolju, progone po nezasticenim Turskim selima. I onda kad si Turci napujdurili Grke. Vratili se i uradili ti sto su uradili Armenima.
Bas tako!
Turci vladali stotinama godina i opet je danasnji teritorij Turske bio pun Armena, Grka, Gruzijaca....
Onda Turci pali na koljena 3-4 godiine i za to kratko vrijeme, Armeni pobiju sve sto stignu.
turci su držali manjine jer su im trebali za poreze, danak u krivi a i jednostavno da bi radili svoj poso
s druge strane ovo sto se spominje inkvizicija je potpuno pogrešno inkvizicija je elitna vojska za sopspsvene redove ko vojna policija
valjda je mislio na krizarske pohode...oni su ubijali sve redom jer im nisu trebali porezi i danak u krvi već pare da bi financirali pohode a i ideološki su bili ostrašćeniji
bitno je napomenuti da je bilo potrebno nekih 500 godina da se organiziraju krizarski pohodi nakon nestanka svih kršćanskih država na bliskom istoku i sjevernoj africi