Sto se tice repke, sumnjam da ima isti, ma i slican, motiv kao Keno, ali sve se to da kaznama rijesiti - uostalom, ko i Kenino driblanje zbog kojeg sam haman osjedio.
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BSn
#1776 Re: Golman reprezentacije BiH
I to sto kazes. Sto se tice klupskih igara, tu je razlika drasticna u korist Bege.
Sto se tice repke, sumnjam da ima isti, ma i slican, motiv kao Keno, ali sve se to da kaznama rijesiti - uostalom, ko i Kenino driblanje zbog kojeg sam haman osjedio.
- and
#1777 Re: Golman reprezentacije BiH
i kakva nam korist od toga?BSn wrote:A, Begovic je vrlodobar golman.cyprus wrote:Hasagić je generalno uvijek dobro branio. Broj utakmica gdje je on nešto skrivio mislim da nije veći od 2-3. 90% svega što mu raja ovdje zamjera se ustvari odnosi na njegove driblinge i poigravanja. Naravno, to se ni meni ne sviđa, ali treba uzeti u obzir širi kontekst.... Hasagić je dobar golman.and wrote:hasagić dobro branio
- BSn
#1778 Re: Golman reprezentacije BiH
Nikakva, kad su selektori i Savez nesposobni.
Valjda Susic nesto napravi po tom pitanju, dok ga Ciroljubci nisu otjerali...
- ultima_palabra
#1779 Re: Golman reprezentacije BiH
Uvijek je i bio dobar... ne svjetska klasa, što Begović (još uvijek samo) pretendira da bude. A poigravanje je njegov stil, poigravao se i Barthez pa ga to nije sprečavalo da bude među najboljima na svijetu. Dok si dobar u svom poslu, nema niko pravo da ti govori na koji način ga trebaš raditi.cyprus wrote:Hasagić je generalno uvijek dobro branio. Broj utakmica gdje je on nešto skrivio mislim da nije veći od 2-3. 90% svega što mu raja ovdje zamjera se ustvari odnosi na njegove driblinge i poigravanja. Naravno, to se ni meni ne sviđa, ali treba uzeti u obzir širi kontekst.... Hasagić je dobar golman.and wrote:hasagić dobro branio
-
LSD
#1780 Re: Golman reprezentacije BiH
Samo cekam dan kad cemo se riješiti Hasagića sa gola jednom i zauvijek
pa debil se nije ni pomakao, hem što je stao na sred gola...pa šta ce mu onda živi zid ikako.
-
Tarik19
#1781 Re: Golman reprezentacije BiH
O tome smo vec govorili i dosli do zakljucka da je Mravac glavni krivac za ovaj gol.
-
LSD
#1782 Re: Golman reprezentacije BiH
Da je Mravac debil vanserijski to znamo odavno svi mi, on jest napravio glupost u 44 minuti zato što je nesposoban da uštopa loptu...ali Mravac je tu... i dalje nas mori i yebe nam živce do daljnjeg jer i Safet ga forsira.Tarik19 wrote:O tome smo vec govorili i dosli do zakljucka da je Mravac glavni krivac za ovaj gol.
Ali kad smo vec kod slobodnjaka, pa pogledaj Hasagića i njegovog postavljana i živig zida qrca palca
- BSn
#1783 Re: Golman reprezentacije BiH
Hasagic nije klasa, jer se nikad nije rijesio sindroma primanja jefitnih golova.
Valjda zato i brani u turskom ćilibibirlibi-u, a ne negdje u Evropi.
On je samo dobar golman.
Valjda zato i brani u turskom ćilibibirlibi-u, a ne negdje u Evropi.
On je samo dobar golman.
- ratata
#1784 Re: Golman reprezentacije BiH
Hasagić kad bi onako driblao kod nekog trofejnog trenera, siguran sam da više nikad ne bi branio
Begović prima golove koje ne bi ni mnogo neiskusniji od njega primili
ovi ostali su zanemarljivi...nazalost , kad se sve sabere i oduzme mi nemamo golmana da valja
o odbrambenoj liniji da i ne govorim
Begović prima golove koje ne bi ni mnogo neiskusniji od njega primili
ovi ostali su zanemarljivi...nazalost , kad se sve sabere i oduzme mi nemamo golmana da valja
o odbrambenoj liniji da i ne govorim
-
Tarik19
#1785 Re: Golman reprezentacije BiH
Golmani nam valjaju samo sto imaju par glupih mana i obicaja.
- Edin H.
#1786 Re: Golman reprezentacije BiH
A cime ti to mozes kazniti Begovica, on je postigao ono sto je htio, da brani u Premiershipu. Trenutno je realno uz mozda Salihovica od nasih igraca u najboljoj formi.BSn wrote:I to sto kazes. Sto se tice klupskih igara, tu je razlika drasticna u korist Bege.
Prijateljske utakmice reprezentacije ocigledno vidi kao nepotreban problem, odrastao vani, nije on toliko vezan kao neki drugi igraci.
Papeta vidi kao covjeka koji ne prepoznaje njegove kvalitete.
Sa njim se mora pedagoski raditi, jer znam ako nista drugo da je njegovom ocu jako stalo da brani za reprezentaciju.
- burek_in_space
#1787 Re: Golman reprezentacije BiH
Pozvati ga na svaku narednu prijateljsku, a kada se ne odazove, trazhiti od nadlezhnih da ga kazne. Je li to Fifa, Uefa ne znam u ovom trenutku, ali nije to ni bitno toliko.Edin H. wrote:
A cime ti to mozes kazniti Begovica, on je postigao ono sto je htio, da brani u Premiershipu. Trenutno je realno uz mozda Salihovica od nasih igraca u najboljoj formi.
Prijateljske utakmice reprezentacije ocigledno vidi kao nepotreban problem, odrastao vani, nije on toliko vezan kao neki drugi igraci.
Sa njim se mora pedagoski raditi, jer znam ako nista drugo da je njegovom ocu jako stalo da brani za reprezentaciju.
A ako mu je ocu toliko stalo da brani, onda bi mogao obaviti s njim jedan razgovor, u kojem ce mu objasniti da sa ovakvim ponashanjem sebi mozhe samo zagorchati zhivot.
- Edin H.
#1788 Re: Golman reprezentacije BiH
burek_in_space wrote:Pozvati ga na svaku narednu prijateljsku, a kada se ne odazove, trazhiti od nadlezhnih da ga kazne. Je li to Fifa, Uefa ne znam u ovom trenutku, ali nije to ni bitno toliko.Edin H. wrote:
A cime ti to mozes kazniti Begovica, on je postigao ono sto je htio, da brani u Premiershipu. Trenutno je realno uz mozda Salihovica od nasih igraca u najboljoj formi.
A ako mu je ocu toliko stalo da brani, onda bi mogao obaviti s njim jedan razgovor, u kojem ce mu objasniti da sa ovakvim ponashanjem sebi mozhe samo zagorchati zhivot.
I mene to zanima kakve su mogucnosti da se kazni klub.
- and
#1789 Re: Golman reprezentacije BiH
ne znam šta bi sušić mogao učiniti na tom planu?jedino da mu na vrijeme sredi kakvu vakcinu protiv gripe?BSn wrote:Nikakva, kad su selektori i Savez nesposobni.
- jeza u ledja
#1790 Re: Golman reprezentacije BiH
Nek popricaju jos jednom i to je to. Ako se ne odazove na jos jednu utakmicu - to je treci put - prekrizit ga za duze vrijeme.
Ako sam dobro shvatio ovaj engleski zakon, Begovic ne moze dobiti novu radnu vizu, koja mu je potrebna ako zeli preci u novi klub.
Sad je pitanje, da li pravilo o radnoj vizi vazi i za strane igrace koji su dosli u Englesku kao juniori?
Ako sam dobro shvatio ovaj engleski zakon, Begovic ne moze dobiti novu radnu vizu, koja mu je potrebna ako zeli preci u novi klub.
Sad je pitanje, da li pravilo o radnoj vizi vazi i za strane igrace koji su dosli u Englesku kao juniori?
- Edin H.
#1791 Re: Golman reprezentacije BiH
Uz to ima i kanadski pasos. Nisam siguran da je nastup za reprezentacije neophodan za produzenje radne dozvole.jeza u ledja wrote:Nek popricaju jos jednom i to je to. Ako se ne odazove na jos jednu utakmicu - to je treci put - prekrizit ga za duze vrijeme.
- jeza u ledja
#1792 Re: Golman reprezentacije BiH
Jeste, viza se izdaje na duzinu ugovora, sa maksimumom od 5 godina. No, svaki put kad potpises ugovor sa novim klubom moras dobiti novu vizu, sa svim zajebancijama koje uz to idu (dopisi od FIFAe o nastupima za reprezentaciju).Edin H. wrote:Uz to ima i kanadski pasos. Nisam siguran da je nastup za reprezentacije neophodan za produzenje radne dozvole.jeza u ledja wrote:Nek popricaju jos jednom i to je to. Ako se ne odazove na jos jednu utakmicu - to je treci put - prekrizit ga za duze vrijeme.
Sto se tice kanadskog pasosa, ni to nisam siguran da ima veze, jer se za domace igrace samo smatraju drzavljani EU. Ostali jok.
Uz vaznu napomenu, da svaki klub u slucaju da igrac nema dovoljno nastupa za reprezentaciju moze poslati posebnu molbu i bla bla, pa tako dobiti vizu za igraca.
Isto tako, pravilo o 75 posto se moze zaobici ako je igrac bio povrijedjen taj period.
Ali evo, Begovic koliko mi je poznato je imao samo jedan zvanicni nastup za reprezentaciju BiH, pa je presao u Stoke.
No ja mislim da se za mladje igrace racunaju i nastupi za U-21 i U-19 selekciju, a mislim da ih je Begovic skupio nekoliko za Kanadu.
Eh, da, takodje zemlja iz koje igrac dolazi mora biti rangirana iznad 70-og mjesta na FIFA ljestvici (kao prosjek kroz period od zadnje 2 godine).
I na kraju, ovo je pravilo drzave GBR, jer oni izdaju vizu jelte, ne engleskog FA.
- Murat Sabanovic
#1793 Re: Golman reprezentacije BiH
gusa treba vratiti ...
-
michio
#1794 Re: Golman reprezentacije BiH
U Engleskoj se "domacim" igracima smatraju igraci koji su od malena tamo kao Begovic.
- jeza u ledja
#1795 Re: Golman reprezentacije BiH
To vazi za novo pravilo u kojem se definisu "home-grown players", svaki tim ce morati imati bar 8 home-grown players u timu od 25 igraca. Home-grown player je onaj koji je imao profesionalan ugovor u Engleskoj bar 3 pune sezone prije svog 21-og rodjendana (kao Begovic).michio wrote:U Engleskoj se "domacim" igracima smatraju igraci koji su od malena tamo kao Begovic.
Mislim da to pravilo nema veze sa pravilom o vizi. Ovo iznad je pravilo EPL, a ovo o vizi je zakon koji sprovodi British Home Office (odnosno drzava).
-
michio
#1796 Re: Golman reprezentacije BiH
Mozda on zna bolje. Vjerujem da igranje ili neigranje za BiH nema nikakvog uticaja na njegovu karijeru i radnu vizu.
- smoki_choko
#1797 Re: Golman reprezentacije BiH
bolje mirsa, kakvog gusaMurat Sabanovic wrote:gusa treba vratiti ...
- Murat Sabanovic
#1798 Re: Golman reprezentacije BiH
moze i mirso ...smoki_choko wrote:bolje mirsa, kakvog gusaMurat Sabanovic wrote:gusa treba vratiti ...
jbt, meni sehica zao... covjek trco da izvadi vizu,a ni sekunde nije dobio ...
- Frishak
#1799 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma Begovicu je vazno drzati mjesto, jer samo tako moze u veci klub...
kasnije se moze pozvati, ali onda ako opet otkaze, zaboravit ga ko Saliha
kasnije se moze pozvati, ali onda ako opet otkaze, zaboravit ga ko Saliha
-
Mustang1
#1800 Re: Golman reprezentacije BiH
Pored Supica njih dvojica nemaju sanse !smoki_choko wrote:bolje mirsa, kakvog gusaMurat Sabanovic wrote:gusa treba vratiti ...