Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- Qler
#1776 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Meni nije jasno sto BHTelecom nije uradio ovo sto radi mTel, ako se toliko brinu za korisnike. Sto nije dao uslove koje je dao mTel, i dogovorio da BHTelecom pretplatnici ne mogu preci kod njih? Nego sad pizde....
- fusion_ba
#1777 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Imao je BHTelecom mrežu Happy prije desetak godina ali je završila neslavno.
- fusion_ba
#1778 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Misliš u poslovnicu Novotela?bogata_sirotinja wrote: ↑26/11/2024 13:40 I na kraju, svi korisnici m:tel-a mogu preći u Novotel ako dodju u poslovnicu m:tel-a.
-
bogata_sirotinja
#1779 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da, u poslovnicu Novotel-a, editovao sam post.
Takođe da dodam, lično mi je putem call centra i tehničke podrške za prodaju usluga Novotel-a rečeno da se ne realizuju prenosi m:tel brojeva iz RS u Novotel mrežu, tj. može ali samo u poslovnici Novotel-a.
Kada sam pitao zašto i kojim aktom je to uređeno, samo su rekli da je to interno pravilo na nivou kompanije.
Takođe da dodam, lično mi je putem call centra i tehničke podrške za prodaju usluga Novotel-a rečeno da se ne realizuju prenosi m:tel brojeva iz RS u Novotel mrežu, tj. može ali samo u poslovnici Novotel-a.
Kada sam pitao zašto i kojim aktom je to uređeno, samo su rekli da je to interno pravilo na nivou kompanije.
-
muki_muky
#1780 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Valja budu dobre ponude i za 1.5 godinu, ali dugo do tad … Nedavno potpisao na 24 mjeseca kod BH Telecoma. 
- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1781 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Poenta je malo dublja, bh telekom ide na dobos. Neko iznutra sabotira bh telekom, upusta novotel, ne reaguje kontra akcijama i popustima, i uprosto od milijardu npr skresat ce cijenu bh telekoma na 700mil (primjer dajem). Podijeliti koji milioncic u vrh odlučujuceg faktora za bh telekom i kupit ga. A sta ima mtel od toga? Pa pogledaj mrezu mtela od srbije cg pa do svakog operatera u rs. Oni su dostigli maksimum nemaju sta vise napasti, tj koje trziste uzeti. Ali imaju problem u zakonu stoji da operater ne moze imati vise od 50% trzista jer se to smatra monopolisticki, pa ce neko "lijevi" kupiti bh telekom.
-
1Dante1
#1782 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Razumijem, ali ja mogu pomoći samo ako predjem na Telekom ako barem da istu ponudu.
-
bumerangss
#1783 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Mislim da tu ima diskriminacije i kršenje više zakona među.kojim i zakon o zaštiti potrošaca u BiH
Ja bih to prijavio makar RAK-u da me se tice ali posto za sad ne planiram prelazitins novotel... necu nista poduzimati
-
benki2
#1784 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
ma ja samo kod bosnje sve prolazi, srbi sve svoje zastitili, cuj ne mozes se prebaciti sa mtel u rs. Jos njima da dajem pare 
-
grafit
#1785 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kad smo već kod Happy mreže...ja sam baš tako prije desetak godina prenio dva broja iz Happy mreže u BH Telekom mrežu.
Na dan prenosa čim je nestalp signala na Happy karticama, ubacim u mobitele zamjenske kartice od BHT-a i aktiviram ih.
Sve je bilo OK, došla mreža, provjerim stanje kredita, na obje kartice dobio 5 KM.
Nisam stigao ni uspostaviti poziv niti poslati SMS kad zvoni telefon i zovu me na jedan od tih prenesenih brojeva iz Tehničke službe BHT-a i kažu mi da je došlo do greške...nije trebalo da bude odrađen prenos sa Happy mreže jer neću moći dopunjavati te brojeve u BHT mreži, takođe da sve usluge neće raditi i da me odmah prebacuju nazad u Happy mrežu.
Bukvalno sam ostao u šoku, nisam uspio potrošiti ni tih 5 KM Bonusa koji se tada dobijao za prenos a oni su me već vratili nazad na Happy mrežu.
Nakon toga ja odem u Poštu na Malti i podnesem prigovor...nakon nekoliko dana stiže pismeni odgovor od Prvostepene komisije BHT-a u kojem piše otprilike isto ono što su mi i rekli kad su me zvali.
Kako nisam bio zadovoljan odgovorom, žalim se i Drugostepenoj komisiji BHT-a koja samo potvrdi sve isto kao i Prvostepena...samim tim pomislim ili to rade onako šablonski ili uopšte nema tu nikakve Drugostepene komisije nego samo moraju zadovoljiti zakonsku formalnost.
Poslije toga pokupim sve papire i odem u RAK da podnesem prigovor na pružanje usluga BH Telekoma.
Na kraju se ispostavilo da je to bio uzaludan posao jer je dotični iz RAK-a odbio moj prigovor uz "pismeno obrazloženje" koje je u suštini bilo samo Copy-Paste odgovora ovih komisija BHT-a, baš u slovo od A do Ž sve identično.
Onda sam shvatio da se kao korisnik nemam kome ni žaliti jer je sve to isto poput stanja u Državi.
Da je i danas sve isto pokazuje i ovaj slučaj na relaciji prenosa brojeva iz MTEL mreže u NOVOTEL.
Ako već neće da prenose brojeve iz MTEL-a, onda treba pokušati prenijeti broj u neku drugu mrežu, npr. Haloo pa za tri mjeseca opet pokušati u NOVOTEL, jer tad ne mogu odbiti prenos ako se prenosi broj koji je izvorno MTEL-ove numeracije ali isti nije u MTEL mreži.
- bubobih
#1786 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kakve veze ima bosnjo ili srbin? Znam xy ljudi koji su srbi koriste bhtelekom ili obratno. De vi te nacionalisticke retorike vidite u bhtelekomu sto ovako rade/tj ne rade i sta uciniti da se odgovori konkurenciji.
-
Mhmdblzvc17
#1787 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Evo aplikacija im ne radi...
Edit: proradila je
Edit: proradila je
-
TwistedX
#1788 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Tako je, svaka čast. Idem tamo gdje je za moje pare meni bolja usluga.
- holowey
#1789 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
-
Mhmdblzvc17
#1790 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
U mene nikad ne traži ponovnu verifikaciju. Kada se problem sredi, samo se učita. Samo nemoj ništa dirati kada ne radi, kad se sredi, sve biti kao što je i bilo.holowey wrote: ↑29/11/2024 10:34 nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
- Sanjarko
#1791 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da li jos daju 3 puta veci internet promet na svim opcijama ili samo daju kako vidim na nekim, a ne svim?
-
zippoo87
#1792 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne znam na sta tacno mislis,kod mene nema nikakve verifikacije broja.holowey wrote: ↑29/11/2024 10:34 nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
Update aplikacije ako i bude,nemam pojma,odradi u pozadini a nista ja rucno ne verifikujem. Niti sam ijednom od aktivacije to radio.
Ne znam,ja sam na pretplati,mozda to ima veze.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- Sanjarko
#1794 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
E hvala Anex, da znam, jer sad trosim brzo od Haloo promet, pa cu kad potrosim da se prebacim na Novotel.
-
Mhmdblzvc17
- Hercegoviina
-
zippoo87
#1797 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Sada ima bonus ,duple gige ...ne moze se potrositi
Ja imam 30 GB a kako sam vecinom po kuci i gradu,gdje ima wifi,ne potrosim 1-3 GB .
Ali da sam na vikendici recimo cijeli mjesec,moglo bi mi biti lagano ovih 30 GB a o 60 da ne pricam.
- crnivrag
#1798 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
I kod mene se nakupilo, a sutra ide na 350 GB:

- Zombi_Rex
#1799 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Treba mi sim u autu tj samo intrenet, je li ima šta na ovoj mrezi bez pretpalte samo da dopunjavam
Zgodno bi bilo da na primjer kupim 10gb i bude dostupno dok se ne potrosi korz mjesec dva tri?
Zgodno bi bilo da na primjer kupim 10gb i bude dostupno dok se ne potrosi korz mjesec dva tri?
- bubobih