Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1776 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Qler »

Meni nije jasno sto BHTelecom nije uradio ovo sto radi mTel, ako se toliko brinu za korisnike. Sto nije dao uslove koje je dao mTel, i dogovorio da BHTelecom pretplatnici ne mogu preci kod njih? Nego sad pizde....
fusion_ba

#1777 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by fusion_ba »

Qler wrote: 26/11/2024 13:52 Meni nije jasno sto BHTelecom nije uradio ovo sto radi mTel, ako se toliko brinu za korisnike. Sto nije dao uslove koje je dao mTel, i dogovorio da BHTelecom pretplatnici ne mogu preci kod njih? Nego sad pizde....
Imao je BHTelecom mrežu Happy prije desetak godina ali je završila neslavno. :-D
fusion_ba

#1778 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by fusion_ba »

bogata_sirotinja wrote: 26/11/2024 13:40 I na kraju, svi korisnici m:tel-a mogu preći u Novotel ako dodju u poslovnicu m:tel-a.
Misliš u poslovnicu Novotela?
bogata_sirotinja

#1779 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bogata_sirotinja »

Da, u poslovnicu Novotel-a, editovao sam post.

Takođe da dodam, lično mi je putem call centra i tehničke podrške za prodaju usluga Novotel-a rečeno da se ne realizuju prenosi m:tel brojeva iz RS u Novotel mrežu, tj. može ali samo u poslovnici Novotel-a.
Kada sam pitao zašto i kojim aktom je to uređeno, samo su rekli da je to interno pravilo na nivou kompanije.
muki_muky

#1780 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by muki_muky »

Valja budu dobre ponude i za 1.5 godinu, ali dugo do tad … Nedavno potpisao na 24 mjeseca kod BH Telecoma. :(
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1781 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

1Dante1 wrote: 26/11/2024 12:31 Nemam ja problem da za svoje novce finansiran ko mi vise daje. Samo reagujem na ove priče cij je, a svejedno je sve dok ti daje dosta nizu cijenu od konkurencije.
Poenta je malo dublja, bh telekom ide na dobos. Neko iznutra sabotira bh telekom, upusta novotel, ne reaguje kontra akcijama i popustima, i uprosto od milijardu npr skresat ce cijenu bh telekoma na 700mil (primjer dajem). Podijeliti koji milioncic u vrh odlučujuceg faktora za bh telekom i kupit ga. A sta ima mtel od toga? Pa pogledaj mrezu mtela od srbije cg pa do svakog operatera u rs. Oni su dostigli maksimum nemaju sta vise napasti, tj koje trziste uzeti. Ali imaju problem u zakonu stoji da operater ne moze imati vise od 50% trzista jer se to smatra monopolisticki, pa ce neko "lijevi" kupiti bh telekom.
1Dante1

#1782 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by 1Dante1 »

Razumijem, ali ja mogu pomoći samo ako predjem na Telekom ako barem da istu ponudu.
bumerangss

#1783 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bumerangss »

dixi5 wrote: 26/11/2024 13:41 A sto neki veliki zastitnik prava, zakona i ove drzave ne postane fransizni partner i odgovori "korisniku" da radi naredbe mtela/novotela ne smije uzeti pretplatnike iz rs?

Ono svi znaju, svi se kao bune, a niko nista konkretno da uradi :D
Mislim da tu ima diskriminacije i kršenje više zakona među.kojim i zakon o zaštiti potrošaca u BiH

Ja bih to prijavio makar RAK-u da me se tice ali posto za sad ne planiram prelazitins novotel... necu nista poduzimati :mrgreen:
benki2

#1784 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by benki2 »

ma ja samo kod bosnje sve prolazi, srbi sve svoje zastitili, cuj ne mozes se prebaciti sa mtel u rs. Jos njima da dajem pare :izet:
grafit

#1785 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

fusion_ba wrote: 26/11/2024 14:04
Qler wrote: 26/11/2024 13:52 Meni nije jasno sto BHTelecom nije uradio ovo sto radi mTel, ako se toliko brinu za korisnike. Sto nije dao uslove koje je dao mTel, i dogovorio da BHTelecom pretplatnici ne mogu preci kod njih? Nego sad pizde....
Imao je BHTelecom mrežu Happy prije desetak godina ali je završila neslavno. :-D
Kad smo već kod Happy mreže...ja sam baš tako prije desetak godina prenio dva broja iz Happy mreže u BH Telekom mrežu.
Na dan prenosa čim je nestalp signala na Happy karticama, ubacim u mobitele zamjenske kartice od BHT-a i aktiviram ih.
Sve je bilo OK, došla mreža, provjerim stanje kredita, na obje kartice dobio 5 KM.
Nisam stigao ni uspostaviti poziv niti poslati SMS kad zvoni telefon i zovu me na jedan od tih prenesenih brojeva iz Tehničke službe BHT-a i kažu mi da je došlo do greške...nije trebalo da bude odrađen prenos sa Happy mreže jer neću moći dopunjavati te brojeve u BHT mreži, takođe da sve usluge neće raditi i da me odmah prebacuju nazad u Happy mrežu.
Bukvalno sam ostao u šoku, nisam uspio potrošiti ni tih 5 KM Bonusa koji se tada dobijao za prenos a oni su me već vratili nazad na Happy mrežu.
Nakon toga ja odem u Poštu na Malti i podnesem prigovor...nakon nekoliko dana stiže pismeni odgovor od Prvostepene komisije BHT-a u kojem piše otprilike isto ono što su mi i rekli kad su me zvali.
Kako nisam bio zadovoljan odgovorom, žalim se i Drugostepenoj komisiji BHT-a koja samo potvrdi sve isto kao i Prvostepena...samim tim pomislim ili to rade onako šablonski ili uopšte nema tu nikakve Drugostepene komisije nego samo moraju zadovoljiti zakonsku formalnost.
Poslije toga pokupim sve papire i odem u RAK da podnesem prigovor na pružanje usluga BH Telekoma.
Na kraju se ispostavilo da je to bio uzaludan posao jer je dotični iz RAK-a odbio moj prigovor uz "pismeno obrazloženje" koje je u suštini bilo samo Copy-Paste odgovora ovih komisija BHT-a, baš u slovo od A do Ž sve identično.
Onda sam shvatio da se kao korisnik nemam kome ni žaliti jer je sve to isto poput stanja u Državi.
Da je i danas sve isto pokazuje i ovaj slučaj na relaciji prenosa brojeva iz MTEL mreže u NOVOTEL.
Ako već neće da prenose brojeve iz MTEL-a, onda treba pokušati prenijeti broj u neku drugu mrežu, npr. Haloo pa za tri mjeseca opet pokušati u NOVOTEL, jer tad ne mogu odbiti prenos ako se prenosi broj koji je izvorno MTEL-ove numeracije ali isti nije u MTEL mreži.
bubobih

#1786 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

benki2 wrote: 27/11/2024 14:55 ma ja samo kod bosnje sve prolazi, srbi sve svoje zastitili, cuj ne mozes se prebaciti sa mtel u rs. Jos njima da dajem pare :izet:
Kakve veze ima bosnjo ili srbin? Znam xy ljudi koji su srbi koriste bhtelekom ili obratno. De vi te nacionalisticke retorike vidite u bhtelekomu sto ovako rade/tj ne rade i sta uciniti da se odgovori konkurenciji.
Mhmdblzvc17

#1787 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

Evo aplikacija im ne radi...

Edit: proradila je
TwistedX

#1788 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by TwistedX »

bubobih wrote: 28/11/2024 13:04
benki2 wrote: 27/11/2024 14:55 ma ja samo kod bosnje sve prolazi, srbi sve svoje zastitili, cuj ne mozes se prebaciti sa mtel u rs. Jos njima da dajem pare :izet:
Kakve veze ima bosnjo ili srbin? Znam xy ljudi koji su srbi koriste bhtelekom ili obratno. De vi te nacionalisticke retorike vidite u bhtelekomu sto ovako rade/tj ne rade i sta uciniti da se odgovori konkurenciji.
Tako je, svaka čast. Idem tamo gdje je za moje pare meni bolja usluga.
holowey

#1789 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by holowey »

nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
Mhmdblzvc17

#1790 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

holowey wrote: 29/11/2024 10:34 nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
U mene nikad ne traži ponovnu verifikaciju. Kada se problem sredi, samo se učita. Samo nemoj ništa dirati kada ne radi, kad se sredi, sve biti kao što je i bilo.
Sanjarko

#1791 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sanjarko »

Da li jos daju 3 puta veci internet promet na svim opcijama ili samo daju kako vidim na nekim, a ne svim?
zippoo87

#1792 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

holowey wrote: 29/11/2024 10:34 nervira me sto svaki update trazi ponovnu verifikaciju broja... a kod mene kartica u modemu i peglanje, sjedi u auto, vozi do vikendice, izvadi iz modema, stavi u telefon, verifikuj, izvadi karticu iz telefona, stavi u modem, vozi kuci... moze li se kako ova verifikacija broja raditi preko email koda? tipa, napravim profil sa emailom, verifikujem jednom broj, i ubuduce verifikacije mogu ili preko smsa ili preko emaila?
Ne znam na sta tacno mislis,kod mene nema nikakve verifikacije broja.
Update aplikacije ako i bude,nemam pojma,odradi u pozadini a nista ja rucno ne verifikujem. Niti sam ijednom od aktivacije to radio.
Ne znam,ja sam na pretplati,mozda to ima veze.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1793 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by anex »

Sanjarko wrote: 30/11/2024 22:11 Da li jos daju 3 puta veci internet promet na svim opcijama ili samo daju kako vidim na nekim, a ne svim?
Ma imaš svega u svakoj opciji odnisno paketu.

Ja sa bonusima i redovnim gigama ne mogu ni 5 % potrošiti...
Sanjarko

#1794 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sanjarko »

anex wrote: 30/11/2024 23:01
Sanjarko wrote: 30/11/2024 22:11 Da li jos daju 3 puta veci internet promet na svim opcijama ili samo daju kako vidim na nekim, a ne svim?
Ma imaš svega u svakoj opciji odnisno paketu.

Ja sa bonusima i redovnim gigama ne mogu ni 5 % potrošiti...
E hvala Anex, da znam, jer sad trosim brzo od Haloo promet, pa cu kad potrosim da se prebacim na Novotel. :thumbup:
Hercegoviina

#1796 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Hercegoviina »

ja dobio 60 gb neta za cenera. nikad više na bhmobile.
Image
zippoo87

#1797 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Hercegoviina wrote: 01/12/2024 21:29 ja dobio 60 gb neta za cenera. nikad više na bhmobile.
Image
Sada ima bonus ,duple gige ...ne moze se potrositi :D
Ja imam 30 GB a kako sam vecinom po kuci i gradu,gdje ima wifi,ne potrosim 1-3 GB .
Ali da sam na vikendici recimo cijeli mjesec,moglo bi mi biti lagano ovih 30 GB a o 60 da ne pricam.
crnivrag

#1798 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

I kod mene se nakupilo, a sutra ide na 350 GB:

Image
Zombi_Rex

#1799 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Zombi_Rex »

Treba mi sim u autu tj samo intrenet, je li ima šta na ovoj mrezi bez pretpalte samo da dopunjavam

Zgodno bi bilo da na primjer kupim 10gb i bude dostupno dok se ne potrosi korz mjesec dva tri?
bubobih

#1800 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

Zombi_Rex wrote: 02/12/2024 00:45 Treba mi sim u autu tj samo intrenet, je li ima šta na ovoj mrezi bez pretpalte samo da dopunjavam

Zgodno bi bilo da na primjer kupim 10gb i bude dostupno dok se ne potrosi korz mjesec dva tri?
Cener mjesecno, otidji na novotel sajt provjeri detalje
Post Reply