bosnjaci koje ja poznajem se ne odricu bosne i hercegovine (sto za partiju koju biraju, nisam bas sigurna).
cak, naprotiv- smatraju da je jedino njima i stalo do BiH.
isti bosnjaci smatraju da je rijec bosanac samo sinonim za rijec jugonostalgicar.
a rijec jugonostalgicar znaci operisan od stvarnosti, njegova su stvarnost grupe na fb gdje se svi vole...na ulici je nevidljiv.
ti bosnjaci sebe smatraju jedinim koji stvarno nesto rade (

) za drzavu.
osnovna razlika (po meni) izmedju bosnjaka i bosanaca je sto bosnjaci ne vjeruju da ima i promil srba i hrvata koji su za cjelovitu, jedinstvenu...BiH (ne vjeruju im ni kad neki srbin ili hrvat to izjavi, jednostavno: ne vjeruju).
i iz tog nevjerovanja, slijedi pristanak na torove (da bar nesto imaju, zato i promjena imena, biva da se sta ne pobrka), ali i nastavak borbe za citavu drzavu (sto onda ovi drugi i treci zovu majorizacija i dzamahirija). posljedica pristanka ulaska u tor je borba za alfa polozaj i unutartorovsko trvenje.
bosanci vjeruju opet da je procenat srba i hrvata koji vole BiH i smatraju je svojom drzavom i plakali bi da se raspadne bitno veci od onog promila i da kapiju treba sirom otvoriti.
bosanci smatraju da bosnjaci strase srbe i hrvate i svojom prezentnoscu smetaju ispoljavanju patriotizma kod srba i hrvata prema BiH.
s druge strane ih smatraju manje evoluiranom verzijom sebe, jer padaju na velikosrpsku i velikohrvatsku pricu i prihvataju njihove metode, a to znamo cemu je vodilo onda i cemu moze voditi uvijek.
bosnjaci smatraju da bosanci nisu normalni,
zar opet da objasnjavaju koliko je ljudi pobijeno i zasto i KO ih je pobio i cuj ONI ustraseni???.
bosancima skoci pritisak kad im to bosnjaci kazu, jer ono,
koji q, sta ti mislis gdje sam ja bio, da su meni svi u njemackoj, da ja nemam mezare da obidjem?! nastavak: ali bosanac svejedno ima nadu da to moze izdobriti. jos.
bosnjaci opet smatraju bosance budalama i smatraju
bolje safe, than sorry,, haj'mo mi njih natjerati, pa cemo onda s njima fino, pa ce oni shvatiti da mi nismo talibani i da smo u stvari bas fini. ovo je najiracionalniji dio bosnjacke politike, nema logike...da ti nekog zarobis i da te on zavoli, to se zove stokholmski sindrom.
u trenucima ocaja bosnjak trazi pomoc od Allaha i svojih prijatelja istomisljenika i uljuljka se u san...a bosanac se dobro isplace i pita se je li onaj gore stvarno takva dobrica, za kakvog se izdaje, kad je sve ovo na zemlji dao, u stvari smatraju da je bolje da GA nema, jer ovo sto je stvoreno nista nije normalno.
tako nas ja vidim.
stvarno ne znam nijednog bosnjaka, a da smatra da se bosna treba rasparcati. Ali ih znam bruku koji idu onom-
sta se mi imamo prilagodjavati, dosta smo se mi prilagodjavali.
i bosnjaci smatraju da se bosanci stide islama i to ih uzasno iritira.
bosancima fali vizija, znaju sta nece, znaju sta hoce, ali ne znaju kako to da ostvare, a da bude i vuk sit i ovce na broju i pomalo se srame bosnjaka, jer umjesto da imaju posla samo na dvije fronte, imaju za ledjima mladjeg nedokaznog brata koji baca sljunak i krevelji se na ove sa kojima bosanac pokusava izaci na zelenu granu, a realno, jaci su.