Kad cujem kad mi neko kaze:
"Ma , ode sve vani, sve sto znam hoce vani, ide vani." Kad cujem izjave tog tipa onda jednostavno desi se ovo:

Malo se ljudi nafurali jer Njemacka dopusta dolazak NK radnicima u MCDonalds koji je voljan da radi papire za BH drzavljane.
U sustini, moze se na zapad otici samo na onaj nacin na koji ti dopusta njemacka vlada, nikako drugacije.
Kad Svabo kaze da moze, onda moze.
Inace, procitam tu i tamo kako se ljudi zale jer dobijaju odbijenice iz Njemacke ambasade.
A sto li dobijaju odbijenice, ako se moze tako lako otici kako se misli?
Ma ja, ode bolan sve vani.. Svi masovno pakuju kofere i odlaze na put bez povratke. Dupke je puna autobuske stanica u Sarajevu, krca se raja za odlazak u Njemacku..
Neki dan sam vidio u autobusu za Hamburg sjedi 6 putnika + dva vozaca.
Zanimljivo, jel de?
A svi odlaze, hrle vani da rade.
Moja gospodo, veze vi nemate ni o cemu pisete.
E onda dolazimo do toga koliko bi posjedovanje HR putovnice umnogome olaksalo odlazak u tudjinski svijet, jer cekanje na termin u njemackoj ambasadi kosta mnogo zivaca..
A onda dolazimo do sljedeceg pitanja u nizu:
Zasto se na termin u njemackoj ambasadi ceka po 8,9 mjeseci? Zar nije potpuno logicno da ambasada uposli jos 50 ljudi koji bi ubrzali postupak izdavanja vize ?
E pa , onda slijedi jos logicniji odgovor. Nisu Svabe sa marsa pali. Znaju oni dobro sa kim imaju posla, pa nas vec u pocetku jebu sa tim dodjeljivanjem termina.
Otprilike, poznat mi je osjecaj i odnos Nijemaca prema nama, fukari koja skapava od gladi i radi za 8 EUR dnevno u ovom prknu od drzave.
Nekad je Hitler neke ljude nazivao untermensch.
Pa mi smo za njih zadnja klasa ljudi, onaj olos sa kojim se oni ne zele mijesati ni vezivati.
Ali Boze moj, opet je bolji biti zadnji soj i klasa u Njemackoj , nego da te ovdje Hamo sa recepcije handri za 3 stoje samo jer mu se moze i samo jer on to hoce, jer je toliko pogan samo zato jer je iz Bosne.