Nije problem ni buka ni dernek, sjedio sam u kaficu preko puta mene navijaci fks, lom prave, boli me kurac. Samo pricam o blokadi grada. Nerazumljivo mi je da se uopste dopusta. Da bi neko prosetao od katedrale kroz titovu.Chmoljo wrote: ↑11/11/2021 16:21Niti idem nesto na utakmice, niti ucestvujem u korteu, ali ovo je djetinjasta generalizacija.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
I ti i takvi ko ti nekom pricati da se vrati odaklje je "sljego"
Tacno je da grad podrazumijeva i druge ljude i da ne mozes biti coban, ali isto tako, ne mozes ocekivati prigradski ili seoski mir jer jednostavno to je cijena zivota u gradu.
Vise puta sam znao istolerisati lika koji je dernecio ne tako cesto, ali jebiga sve se cuje. Jednom u pola godine. Subota. Sta sam sad trebo, sjebat mu sijelo jer mi nije dovoljno ostalih 182 dana da odmorim.
Nego, iduci korak je busenje lopte jer djeca galame sto igraju fudbal. Takvi su uvijek omiljeni u komsiluku bili.
Sarajevo Construction
- nepass1
#17626 Re: Sarajevo Construction
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17627 Re: Sarajevo Construction
Blokada traje dok ne prodju. 10-15 minuta.
Cijelih. De ba ljudi, opustite se i budite sretni sto zivite u gradu u kojem se bar nesto desava.
Cijelih. De ba ljudi, opustite se i budite sretni sto zivite u gradu u kojem se bar nesto desava.
- tramvajtrojka
#17628 Re: Sarajevo Construction
je li ti shvacas da ako hoces otici na gostovanje na derbi da mozes otici samo u grupi i da ti je tako najsigurnije jer imas policijsku pratnju od kad ss to uvelo na derbiju i jacim tekmama u evropi nikad nijedan veci incident nije nastaonepass1 wrote: ↑11/11/2021 21:22Nije problem ni buka ni dernek, sjedio sam u kaficu preko puta mene navijaci fks, lom prave, boli me kurac. Samo pricam o blokadi grada. Nerazumljivo mi je da se uopste dopusta. Da bi neko prosetao od katedrale kroz titovu.Chmoljo wrote: ↑11/11/2021 16:21
Niti idem nesto na utakmice, niti ucestvujem u korteu, ali ovo je djetinjasta generalizacija.
Tacno je da grad podrazumijeva i druge ljude i da ne mozes biti coban, ali isto tako, ne mozes ocekivati prigradski ili seoski mir jer jednostavno to je cijena zivota u gradu.
Vise puta sam znao istolerisati lika koji je dernecio ne tako cesto, ali jebiga sve se cuje. Jednom u pola godine. Subota. Sta sam sad trebo, sjebat mu sijelo jer mi nije dovoljno ostalih 182 dana da odmorim.
Nego, iduci korak je busenje lopte jer djeca galame sto igraju fudbal. Takvi su uvijek omiljeni u komsiluku bili.
al haj kad ovako imas generalizacije prema ovome kako da ti ovo bude jasno sto sam napisao
- geralt
#17629 Re: Sarajevo Construction
Eno u Glamocu jeftin kvadrat nekretnine, kafa marka, a garantovano nikad neces biti blokiran ni radi utakmice ni radi biciklisticke trke.
- Logovan
#17630 Re: Sarajevo Construction
Ma džaba govoriti, najbolje sva dešavanja ukinuti da nema apsolutno ništa što bi nekome moglo zasmetati. Neka bude totalno mrtav grad, najbolje je.
- Partyhat
#17631 Re: Sarajevo Construction
Šta ja znam koji imbecil moraš biti, to si ti izmislio da su pijani i nadrogirani. Možeš proći, to traje vrlo kratko.
Ako ti se nešto ne sviđa to možeš i normalno reći a ne da je neko pijan i nadrogiran te sebe ubjeđivati u to. Zato sam ti i rekao, tebi i takvim poput tebe najviše odgovara da se vratite gdje ste i navikli, da ne kukate radi 15 minuta ''blokade'' koja uopšte i nije blokada.
Trenutno živiš u gradu i normalno je da će nešto dešavati. Mogu misliti kakva će ti biti reakcija kada Sting bude dolazio ''ojjjj ljudiii, vidi hin tamo, sve nadrogirano, ne mere se proći''

Ako ti se nešto ne sviđa to možeš i normalno reći a ne da je neko pijan i nadrogiran te sebe ubjeđivati u to. Zato sam ti i rekao, tebi i takvim poput tebe najviše odgovara da se vratite gdje ste i navikli, da ne kukate radi 15 minuta ''blokade'' koja uopšte i nije blokada.
Trenutno živiš u gradu i normalno je da će nešto dešavati. Mogu misliti kakva će ti biti reakcija kada Sting bude dolazio ''ojjjj ljudiii, vidi hin tamo, sve nadrogirano, ne mere se proći''
- drug_profi
#17632 Re: Sarajevo Construction
Ma nemoj sad i ti pregoniti.Chmoljo wrote: ↑11/11/2021 16:21Niti idem nesto na utakmice, niti ucestvujem u korteu, ali ovo je djetinjasta generalizacija.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
I ti i takvi ko ti nekom pricati da se vrati odaklje je "sljego"
Ok mi je sve sto ne izaziva nelagodu, nemir i ne nanosi stetu drugima.
Gomila ljudi od kojih je vecina pod uticajem necega svakako nije nesto sto zelis sresti.
A ono blokiranje pola grada radi Zeljine utakmice sa Zrinjskim je vrh.
Uzeli mi sat mog zivota kojeg sam presjedio u autu umjesto da budem sa porodicom.
- Chmoljo
#17633 Re: Sarajevo Construction
Ja pregonim, a ti kazes da je vecina ljudi na necemu...
De ba ljudi, citate li vi sebe?
De ba ljudi, citate li vi sebe?
- drug_profi
#17634 Re: Sarajevo Construction
Ne većina ljudi, već većina članova tog čopora.
Što nije teško uočiti.
A brate ti pregoniš kad ideš u krajnost sa bušenjem lopte. To su bolesnici jbg.
Nije isto kad ti djeca smetaju i kad ti huligani smetaju.
- Chmoljo
#17635 Re: Sarajevo Construction
Napisao si gomila ljudi od kojih je vecina na necemu.
Blago receno pretjerujes. Pogotovo sto ne pamtim kada je bilo nekih vecih incidenata, a.prica je krenulacoko toga sto se eto blokira grad.
Nit je vecina nadrogirano i pjano, niti se blokira grad satima zbog kortea nego pretjerujete da opravdate stavove.
Sto se tice zrinjskog i blokade, ni meni nije jasna i vjerovatno nije bilo ni potrebe za.takvom blokadom, ali to je neki drugi problem.
Stvarno ne zelim nikoga uvrijediti, ali ja mogu razumjeti da sa godinama dodje i nedostatak tolerancije na neke stvari. Zato ima i opcija izmjestanja u sredinu koja vise pase. Ali nasem je covjeku prag najveca planina i ne daj boze.da.se.odesli negdje gdje je po mjeri. Lakse je mijenjati ostatak grada nego vlastito prebivaliste.
Blago receno pretjerujes. Pogotovo sto ne pamtim kada je bilo nekih vecih incidenata, a.prica je krenulacoko toga sto se eto blokira grad.
Nit je vecina nadrogirano i pjano, niti se blokira grad satima zbog kortea nego pretjerujete da opravdate stavove.
Sto se tice zrinjskog i blokade, ni meni nije jasna i vjerovatno nije bilo ni potrebe za.takvom blokadom, ali to je neki drugi problem.
Stvarno ne zelim nikoga uvrijediti, ali ja mogu razumjeti da sa godinama dodje i nedostatak tolerancije na neke stvari. Zato ima i opcija izmjestanja u sredinu koja vise pase. Ali nasem je covjeku prag najveca planina i ne daj boze.da.se.odesli negdje gdje je po mjeri. Lakse je mijenjati ostatak grada nego vlastito prebivaliste.
- tramvajtrojka
#17636 Re: Sarajevo Construction
kukanje samo da bi se kukalo preventivno zatvoren bio taj kvart jer je dosla veca skupina zrinjevaca na tu tekmu a sto se tice nadrogiranih faca nikad vise djece u historiji stadiona Grbavica nije bilo kao sada imaju slike svaka treca osoba na tekmi je dijeteChmoljo wrote: ↑11/11/2021 23:07 Napisao si gomila ljudi od kojih je vecina na necemu.
jbt da neko mene vidi u martinkama i bombarder jakni na utakmici rekao bi vidi propaliteta a ne da sam magistar ekonomije

bas se u pozadini ove slike vide zesci drogerasi i propaliteti a ne porodice sa djecom
- Logovan
#17637 Re: Sarajevo Construction
Pogledaš ovu sliku i vidiš da se ne poklapaju komentari od pojedinih sa slikom.tramvajtrojka wrote: ↑11/11/2021 23:20
bas se u pozadini ove slike vide zesci drogerasi i propaliteti a ne porodice sa djecom![]()
- drug_profi
#17638 Re: Sarajevo Construction
Ok. Kao što bih ja sada mogao naći slike koje podupiru moju tezu.
Da mi je bitno.
Navijačka tzv. kultura je zapravo kanalisanje frustracija.
Da mi je bitno.
-
Dimu1927
#17639 Re: Sarajevo Construction
ja koliko vidim onaj pravac od dogloda prema dobrosevicima nije poplavio, a tu je prije i bez vecih poplava znalo nekad biti neprohodno (nesto slicno kao podvoznjak buca potok, jaca kisa, tamo ne mozes proci)
tako da nije bas da nemaju efekta radovi na koritu miljacke na tom dijelu. na kraju krajeva kuce u doglodima nisu poplavile a jesu 2014 ako se ne varam ?
- teodorfon
#17640 Re: Sarajevo Construction
3 godine kasnije: haman su izpostovali planBlack swan wrote: ↑27/08/2018 09:34nexus_7 wrote:Pogledajte kako će izgledati novi Tibrin stambeno-poslovni kompleks ''Bulevar'' na Stupu
LINK: https://sa-c.net/projects/objekti-visok ... i-komplekshoće li se ovo mijenjati u hodu
šifra 12 katova![]()
- nepass1
#17641 Re: Sarajevo Construction
Evo hoce zdravstveni radnici da blokiraju saobracaj jer ih vlada ks ne dozivljava za povecanje plate. Kad ga blokiraju 30min mislim da ce im narod jebati sve po spisku.
E tako je i sa navijacima jer hoce da setaju titovom i blokiraju saobracaj.
Ne moze biti prihvatljivo.
Sjedes u auto, odvezes se na utakmicu, parkiras na pravo parking mjesto a ne gdje stignes, pogledas utakmicu i kuci u kafanu kako ti volja.
Ako je vec porodicna atmosfera zasto treba policijski garnison da obezbjedjuje i da se u grupama ide?
Onda mozemo i dzumasima traziti opravdanje sto blokiraju saobracajnice dok na brzinu "ciste obraz" petkom. Itd itd
E tako je i sa navijacima jer hoce da setaju titovom i blokiraju saobracaj.
Ne moze biti prihvatljivo.
Sjedes u auto, odvezes se na utakmicu, parkiras na pravo parking mjesto a ne gdje stignes, pogledas utakmicu i kuci u kafanu kako ti volja.
Ako je vec porodicna atmosfera zasto treba policijski garnison da obezbjedjuje i da se u grupama ide?
Onda mozemo i dzumasima traziti opravdanje sto blokiraju saobracajnice dok na brzinu "ciste obraz" petkom. Itd itd
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17642 Re: Sarajevo Construction
- Chmoljo
#17643 Re: Sarajevo Construction
Izvini druze, ali pojma nemas.drug_profi wrote: ↑12/11/2021 00:41 Ok. Kao što bih ja sada mogao naći slike koje podupiru moju tezu.
Da mi je bitno.
Dedo mi je umro davne '64, umro u 54. Bio masinovodja i zakleti navijac Zelje. Garant je on svoje frustracije istreso zbog osmero djece koje je imao pa je glumio huligana.
Peru vas predrasude ljudi moji...
- Thorgerson
#17644 Re: Sarajevo Construction
Ja kad bih ti vidio diplomu rekao bih da si propalitet.tramvajtrojka wrote: ↑11/11/2021 23:20jbt da neko mene vidi u martinkama i bombarder jakni na utakmici rekao bi vidi propaliteta a ne da sam magistar ekonomijeChmoljo wrote: ↑11/11/2021 23:07 Napisao si gomila ljudi od kojih je vecina na necemu.
Stvarno ne zelim nikoga uvrijediti, ali ja mogu razumjeti da sa godinama dodje i nedostatak tolerancije na neke stvari. Zato ima i opcija izmjestanja u sredinu koja vise pase. Ali nasem je covjeku prag najveca planina i ne daj boze.da.se.odesli negdje gdje je po mjeri. Lakse je mijenjati ostatak grada nego vlastito prebivaliste.![]()
bas se u pozadini ove slike vide zesci drogerasi i propaliteti a ne porodice sa djecom![]()
Sala. I ja sam zavrsio ekonomiju.
- drug_profi
#17645 Re: Sarajevo Construction
A jebogati cmoljo.Chmoljo wrote: ↑12/11/2021 08:37Izvini druze, ali pojma nemas.drug_profi wrote: ↑12/11/2021 00:41 Ok. Kao što bih ja sada mogao naći slike koje podupiru moju tezu.
Da mi je bitno.
Dedo mi je umro davne '64, umro u 54. Bio masinovodja i zakleti navijac Zelje. Garant je on svoje frustracije istreso zbog osmero djece koje je imao pa je glumio huligana.
Peru vas predrasude ljudi moji...
Bio sam i ja nekad na utakmicama redovan. Jedne nedelje na Grbavicu (uvijek dobijao iz kluba blok karata za sezonu), druge nedelje na Koševo (pitar po opredjeljenju).
Ni tad to nije bas bilo mjesto za vaspitanje djece.
Ipak ne govorim o tim vremenima. Već o sadašnjim navijačkim kulturama čopora, hordi, droge, nasilništva... koje se u društvima kao što je naše njeguju da bi u tom smjeru kanalisali negativnu energiju pojedinaca koji su skloni nasilju.
Ako je sve porodična atmsfera, za koji kurac se onda grad blokira radi tekme? Zašto se tramvaji i trolejbusi iskljucuju iz saobracaja?
Zašto kordoni policije prate igrače i navijačke konvoje? Zašto pogibe Vedran? Ko se ono popuca na Grbavici?
Ma sve ba akademici, definitivno.
I onda trpi grad i desetine hiljada ljudi jer jedan čopor hoće da se osjeća moćno tih dva sata.
- drug_profi
#17646 Re: Sarajevo Construction
I da ne zaboravim, ja govorim o čoporima tzv. organizovanim navijačima tipa Hordaša i sl.
Ne govorim o ljudima koji odu na tekmu da gledaju tekmu.
Pričam o manjini koja teroriše većinu i to se smatra normalnim.
Evo čak i ovdje.
Ne govorim o ljudima koji odu na tekmu da gledaju tekmu.
Pričam o manjini koja teroriše većinu i to se smatra normalnim.
Evo čak i ovdje.
- nosara
#17647 Re: Sarajevo Construction
Nazor sport, nazor liga, a sve se za hastalom dogovara unaprijed. 
- Chmoljo
#17648 Re: Sarajevo Construction
Pa normalno da ce od 3,4 hiljada biti sto, dvjesto, tristo kretena.
To je jednostavno stvar velikih brojeva. U svakom neboderu imas po nekoliko kretena, jer je nemoguce da od toliko ljudi nema problema.
Sad, ti pricas eksplicitno o njima, onaj kaze smeta mu sve vezano za to, blokade ha hu...
Al ko sto imakretrna u saobracaju, pa ne zabranjujemo auta, ili kako rekoh kretena po soliterima, pa ne rusimo iste, isto tako i utakmice su sastavni dio zivota jednog grada koji je dovoljno velik da sve to ima.
I mene usrkleti svaki SFF, ali mi je draze da ga ima, nego da ga nema.
To je jednostavno stvar velikih brojeva. U svakom neboderu imas po nekoliko kretena, jer je nemoguce da od toliko ljudi nema problema.
Sad, ti pricas eksplicitno o njima, onaj kaze smeta mu sve vezano za to, blokade ha hu...
Al ko sto imakretrna u saobracaju, pa ne zabranjujemo auta, ili kako rekoh kretena po soliterima, pa ne rusimo iste, isto tako i utakmice su sastavni dio zivota jednog grada koji je dovoljno velik da sve to ima.
I mene usrkleti svaki SFF, ali mi je draze da ga ima, nego da ga nema.
- drug_profi
#17649 Re: Sarajevo Construction
Pa pričamo o maltretiranju ljudi.
Zbog tih 100-200 huligana cijeli grad trpi taj dan kad je utakmica.
Izvini - to nije normalno!
Niko ne govori o zabrani utakmica koliko ja mogu vidjeti, već želimo da utakmice ne utiču na naš normalan život. Ko živi pored stadiona, njegov problem, ali da ja moram gledat igra li željo ili sarajevo da bih znao kojim putem ću negdje ići, jbg nije normalno.
Niko ne govori o zabrani utakmica koliko ja mogu vidjeti, već želimo da utakmice ne utiču na naš normalan život. Ko živi pored stadiona, njegov problem, ali da ja moram gledat igra li željo ili sarajevo da bih znao kojim putem ću negdje ići, jbg nije normalno.
- jasib
#17650 Re: Sarajevo Construction
Kako reći da je magistar ekonomije - huligandrug_profi wrote: ↑12/11/2021 10:17 Pa pričamo o maltretiranju ljudi.