kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
red evil

#1751 Re: kad sam bio mali

Post by red evil »

Izgleda da je u ratu bila bolja hrana, sokovi nego sad :D , ali neka ja to nisam dozivio 8-) :D

Kad sam bio u bolnici, morao sam doktorima pricat viceve, posto sam tad znao dosta viceva
U toj bolnici su bile dvije recepcionarke, starije zene, jednu sam volio, a jednu nisam, jer je ova druga stalno nesto galamila :D
nOrMaLaC

#1752 Re: kad sam bio mali

Post by nOrMaLaC »

Zvekno glavom u banderu.... :D
S4mpion

#1753 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

zvrk wrote:
S4mpion wrote:
Jeo cijeli dan zato sto su se te vrecice gomilale mjesecima,za mene je to mjesecima bilo masinsko ulje,a ne kikiriki puter ili marmelada. :lol: :lol: :lol: A nisam samo zderao k´o lud,nego sam malo i "ceifio" po cijeli dan :lol: :lol:
Ne sjecam se soka iz vrecica,ali se sjecam sokova u malim staklenkama(shvatam te potpuno,i mi smo u tim danima imali mnostvo gostiju :lol: :lol: ) Stari je ponekad donosio gajbu tih sokova iz firme,bez ikakvih obiljezja,sokovi bili kvalitetni pravo,onako kao Fructal(ili mi se to tada ucinilo),gusti sokovi,malo su nam belaja pravili,ali "dohakali" smo im :lol: :lol: :lol:

snob :lol:
Ha ya,kad mi se moze :lol: :lol: :lol: ,ali popravio sam se,tokom 5.razreda osnovne radio nekad po 200 trbusnjaka dnevno k´o neki freak :lol: :lol: :lol:
S4mpion

#1754 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

nOrMaLaC wrote:Zvekno glavom u banderu.... :D
Vala i saobracajni znakovi su bili ceste mete,al manje ofirno kad je bandera drvena,manje se cuje :lol:
S4mpion

#1755 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Mr. Brightside wrote:Image
Legendarni bajk,moj prvi bicikl koji sam dobio na poklon od rodjaka i naucio vozit za 15 minuta :D ,a sljedeci bajk sam takodje dobio na poklon od istog rodjaka i to je bio "poni".Milion puta se razbio na kisi i prasini,kocnice koce k´o prave :D 8-)
sheilak

#1756 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

pony & banana sic :D

zna li neko ono vjerovanje da ako te neko preskoci ili predje preko tebe da neces vise rasti? eh, u to se kod nas poprilicno vjerovalo :D, tako da, ako bi neko makar i slucajno presao preko nekog, nastajale bi tuce zbog toga je li bilo namjerno (hajd" se sad vrati, kretenu jedan!) :D eh, posto sam ja i kao dijete vec pokazivala naznake opsesivno-kompulzivnog poremecaja, uvijek sam sve stvari radila da bude paran broj (da bude paran broj tih akcija), to sam trazila i od drugih. sad kombinirajte to sa ovim preskakanjima preko nekoga. :D dakle, ako me neko preskocio jednom, morao se vratiti + me jos jednom preskociti i ponovo se vratiti. :lol: jesam namucila djecu tada :D trajalo je to do neke 7.-8. godine, onda sam nasla drugu opsesiju.
Kinaski

#1757 Re: kad sam bio mali

Post by Kinaski »

MedenoSrce wrote:
187 wrote:Joj ja se sjecam par seksualnih kontakta sa jednom vrsnjakinjom ... Ima li smo samo 4 godine :-) :-)
Sreca pa je vrsnjakinja inace bismo pomislili da si bio zapostavljen kao dijete
Zapostavljen ili mislis zlostavljan :D
S4mpion

#1758 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Image
Ova plasticna kasika je bila strasno fleksibilna,cesto sam je koristio umjesto pracke,stavis u kasiku kamencic,nategnes i opucas :lol: :lol: .Znao sam nekad,u nedostatku kamencica,i kilu graha potrosit gadjajuci,s balkona,narod i ptice na ulici. :lol: :lol:
Modest Musorgski

#1759 Re: kad sam bio mali

Post by Modest Musorgski »

S4mpion wrote:Image
Ova plasticna kasika je bila strasno fleksibilna,cesto sam je koristio umjesto pracke,stavis u kasiku kamencic,nategnes i opucas :lol: :lol: .Znao sam nekad,u nedostatku kamencica,i kilu graha potrosit gadjajuci,s balkona,narod i ptice na ulici. :lol: :lol:
:lol: :thumbup:
zvrk

#1760 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

joj u srce me pogodi

a ne znam ove bobe da sam vidjela :skoljka:

ja sam bar kamenja imala dovoljno hahahahahha :D

@sampion, sumnjam da si iz zaliha otvorio paket jedan i poslikao ga :)
S4mpion

#1761 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

zvrk wrote:
joj u srce me pogodi

a ne znam ove bobe da sam vidjela :skoljka:

ja sam bar kamenja imala dovoljno hahahahahha :D

@sampion, sumnjam da si iz zaliha otvorio paket jedan i poslikao ga :)
:lol: od ratnih paketa ostalo mi je samo nekoliko ovih kasika.A ova je slika sa Google-a preuzeta.Mislim,ko bi zdrav u sred rata ostavio paket za uspomenu :lol: :lol: .Ali ovaj mi keks cak ni u ratu nije bio poslastica,bio je kao drvo,kao iver :lol: :lol: ,a ove zvake ili bombone su mi nepoznate,sjecam se nekih zelenih zvaka,obicno su 2 komada bila u jednom providnom pakovanju 8-) Ovakve:
Image
zvrk

#1762 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

S4mpion wrote:

:lol: od ratnih paketa ostalo mi je samo nekoliko ovih kasika.A ova je slika sa Google-a preuzeta.Mislim,ko bi zdrav u sred rata ostavio paket za uspomenu :lol: :lol: .Ali ovaj mi keks cak ni u ratu nije bio poslastica,bio je kao drvo,kao iver :lol: :lol: ,a ove zvake ili bombone su mi nepoznate,sjecam se nekih zelenih zvaka,obicno su 2 komada bila u jednom providnom pakovanju 8-) Ovakve:
Image

nisam ja mislila da si ti ostavio za uspomenu, nego jednostavno nisi stigao pojesti :p

imam sibicu zelenu jos uvijek :D

a tabasco skoro nadjoh u basci... :)
zvrk

#1763 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

joj kad hagra dobijem u lanč paketu ...

pa stvaro :-)
Ringhio

#1764 Re: kad sam bio mali

Post by Ringhio »

.
Last edited by Ringhio on 25/08/2014 11:23, edited 1 time in total.
hakazvaka

#1765 Re: kad sam bio mali

Post by hakazvaka »

Popio aluminijski otvarac sa limenke coca-cole...

p.s.
do kada se pika da sam mali? :D
Not My Idea

#1766 Re: kad sam bio mali

Post by Not My Idea »

ti slobodno pishi sta jos uvijek radis. :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1767 Re: kad sam bio mali

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Jednom sam oprao kosu nekim sredstvom za čišćenje kupatila. Kad sam shvatio o čemu se radi brže bolje na ponovno ispiranje... 8-)
lala_sljive_krala

#1768 Re: kad sam bio mali

Post by lala_sljive_krala »

Kad sam bila mala:

- mislila sam da Bog galami na svoju zenu kad grmi, a ona plače kad kiša pada

- kada je dajdža popravljao televozore u mom prisustvu, redovno sam zurila unutra ne bih li našla te male ljude koje gledam

:)
S4mpion

#1769 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

semlaca wrote:Rodici oprala kosu omekšivačem za veš, potrošila 1.5 l omekšivača iz Njemačke 8-) i zaradila batine, a rodica alergijsku reakciju :roll:

S drugaricom pobjegla u Tuzlanku (sad robna kuća Omega) lunjale cijeli dan, našla nas njena mama prebila i nju i mene, moja mama me poštedila taj put :D

Ukrala dedi dvije cigare i s rođakom ko velika išla ulicom i cvarila :-) i dan danas prezirem cigare :roll:

@hakazvaka
moj stari kaže da si veliki kad počneš kupovati karte za tramvaj, tj kad se svojevoljno prestaneš švercati :D
Auu kad li cu ja docekati da odrastem :lol: :lol: :lol:
shiljak

#1770 Re: kad sam bio mali

Post by shiljak »

kad sam bio mali mislio sam da auto ne bi moglo uci u kucu jer je kao vece od kuce, iako sam znao da je kuca veca :D
Last edited by shiljak on 18/08/2012 01:34, edited 1 time in total.
mušema

#1771 Re: kad sam bio mali

Post by mušema »

Dioda wrote:Bila sam fascinirana dugom, i bila sam ubijedjena da cu jednog dana uspjeti protrcati ispod nje i postati musko :D
Isto, čak sam i protrčavačla ispod :-D Ali NA SVU SREĆU, još uvijek sam žensko :D :D
mušema

#1772 Re: kad sam bio mali

Post by mušema »

Kad sam bila mala MORALA sam da razbijem sva jaja iz frižidera, i moja divna mama je to dopuštala :)
I još jedna stvar, nikad nisam kakila u tutu, uvijek pored nje :?
Kewa

#1773 Re: kad sam bio mali

Post by Kewa »

Kad sam bila mala (znala sam svoj pravac, oni bili katolici,,.a ne, ne radi se o tome) :-D

Mislila sam da je svijet prije bio crno bijeli
mušema

#1774 Re: kad sam bio mali

Post by mušema »

otherside wrote:
Ductus Holedocus wrote: -odgrizla malcu nos :?
-pricala djeci,kako je strina rodila dijete , da ga drzi u kadi i da o tome nikom ne prica :oops:
:shock: :lol:
uvjerila brata da su ga roditelji usvojili ali mu to ne mogu reci.
a ja sam naravno bila njihovo PRAVO dijete, samim tim, imala sam sve povlastice :D
nasla u nekoj kutiji tatine slike iz mladosti medju kojima je bilo par sa nekim tetama koje ne lice na mamu :D
uzela makaze i uredno ih isjekla sa svih slika do kojih sam dosla :D
A ja sam sestru ubijedila da sam ja tatino dijete iz prvog braka s Marjiom Šerifović :lol: :lol: :lol: (ona tada nije znala ko je to).. Onda je zaplakala, i rekla : "Ma nema veze, ja tebe volim kao da si mi prava sestra." :| :zoka:
Laki13

#1775 Re: kad sam bio mali

Post by Laki13 »

Tema je :lol:
-Kad sam imala 5 godina otisli smo kod moje tetke za Bajram.Ja sam napravila neki zijan valjda iz dosade(nesto sam prosula,isprljala).Za kaznu me je zakljucala u neku malu sobu tipa veseraja i rekla da cu tu ostati sama.Ti ces mene zakljucati jel?Tetka je zaboravila da su u toj sobi bili svi kolaci i slatkisi predvidjeni za taj bajramski dan.Ja sam za osvetu prstom umocila u svaku hurmasicu,baklavu,ruzicu i rolat.Kad sam polizala prste prekrivene agdom pojela sam dvije Milke sto sam nasla u ladici da se nagradim.Tetka kad je to vidjela zamalo nije fras dobila :-D Gosti se nisu osladili za taj Bajram :evil:
-U ratu smo bili na Bjelavama.Ja kad sam imala 3 godine naucila sam onu Vajtinu pjesmu '..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk harmonikeeee..'Ja bih sjedila,nogice stavila izmedju gelendera i pjevala citavom komsiluku:'..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk karmonikeeee' dok bih u isto vrijeme bacala igracke kroz prozor i tjerala drugu djecu da mi ih kupe i daju dok su okolo geleri sijevali.
Ima jos ihiii prica.Vazda sam bila spremna za sejtanluk :wink:
Post Reply