isto sam to govorio prije godinu-dvijeBordolini wrote:...i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca .
Cars & Coffee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
herbert mekfjuger
#1751 Re: Cars & Coffee
- johntra
#1752 Re: Cars & Coffee
prvo, porediti njega sa ovom trojicom je svetogrđe, haj barem da si rekao da 93 ide u klasu sa njima, a ne ide, jer je i on bolji od njih, možda bih te i shvatio...novi 95 je razvijan daleko prije bankrota, Spyker samo kupi kajmak...znači, ne mora se niko brinuti da li će ovaj model uspjeti...cijena i jeste visoka, ali to ovaj model zaslužuje, uostalom, SAAB nikada nije ciljao na konfekciju i kupce koji razmišljaju kao kupci prosječnog Golfa...automatik nije problem, imaš dosta modela BMW-a, Audija i Mercedesa koji dolaze samo sa automatikom...Bordolini wrote:Svidja mi se dizajn i noviteti ali tesko ce s ovim autom napraviti bum. Prije svega-preskup je. Uvijek je bio skuplji od passata, camryja, accorda ali nikad nije isao ovako visoko tj dosezao cijenu bmw 5 serije, audija a6 i slicno. Kad se tome doda cinjenica da su ljudi prilicno skepticni zbog svega sto se desavalo zadnju godinu-dvije bojim se da se nece bas proslaviti s ovim modelom.
Druga stvar koja mi je zasmetala, ne dolazi sa manuelnim mjenjacem uopste?!? Kakva glupost! Rezu granu na kojoj sjede. Njihov automatski mjenjac je fakat super ali ljudi vole i manuelni. Ja lakse prodam manuelca nego automatika i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca .
-
Bordolini
#1753 Re: Cars & Coffee
Jesi i ti jedan od onih koji vole stvari izvrtati i izvlaciti iz konteksta? Procitaj jos jednom pa ces vidjeti da ih uopste nisam poredio. Rekao sam da je uvijek bio skuplji od ta 3 modela i to nikad nije bio problem. Bolji je i treba da bude skuplji. ALI nikad nije isao ovako visoko. Realno treba da ostane tamo gdje je i bio, znaci izmedju passata i bmw5 recimo. Ovako je preskup, nema sanse da ukrade musterije od bmw-a i audija a to im je izgleda target.johntra wrote:prvo, porediti njega sa ovom trojicom je svetogrđe, haj barem da si rekao da 93 ide u klasu sa njima, a ne ide, jer je i on bolji od njih, možda bih te i shvatio...novi 95 je razvijan daleko prije bankrota, Spyker samo kupi kajmak...znači, ne mora se niko brinuti da li će ovaj model uspjeti...cijena i jeste visoka, ali to ovaj model zaslužuje, uostalom, SAAB nikada nije ciljao na konfekciju i kupce koji razmišljaju kao kupci prosječnog Golfa...automatik nije problem, imaš dosta modela BMW-a, Audija i Mercedesa koji dolaze samo sa automatikom...Bordolini wrote:Svidja mi se dizajn i noviteti ali tesko ce s ovim autom napraviti bum. Prije svega-preskup je. Uvijek je bio skuplji od passata, camryja, accorda ali nikad nije isao ovako visoko tj dosezao cijenu bmw 5 serije, audija a6 i slicno. Kad se tome doda cinjenica da su ljudi prilicno skepticni zbog svega sto se desavalo zadnju godinu-dvije bojim se da se nece bas proslaviti s ovim modelom.
Druga stvar koja mi je zasmetala, ne dolazi sa manuelnim mjenjacem uopste?!? Kakva glupost! Rezu granu na kojoj sjede. Njihov automatski mjenjac je fakat super ali ljudi vole i manuelni. Ja lakse prodam manuelca nego automatika i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca .
Automatik jeste problem jer auto je 9-5 model a on je uvijek dolazio i sa manuelnim mjenjacem pored automatika. Postoji masa ljudi koji ne zele cuti za automatik. Ovako ubijaju dobar broj svojih lojalnih musterija, kako onda ocekuju da pridobiju neke druge?!
Da ne bude zabune, ja pravo gotivim saab (u familiji uvijek imamo barem jedan model) i volio bih da stanu na noge, samo mislim da s ovim nece nista napraviti.
- johntra
#1754 Re: Cars & Coffee
Možda je vama u Americi čudno to što je skuplji od Camryija, ali ovdje je to potpuno logično, pogotovo kad se uzme u obzir cijena automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija A6 ili Merca E klase...
-
Bordolini
#1755 Re: Cars & Coffee
I ovdje je logicno, ko je rekao da nije?johntra wrote:Možda je vama u Americi čudno to što je skuplji od Camryija, ali ovdje je to potpuno logično, pogotovo kad se uzme u obzir cijena automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija A6 ili Merca E klase...
Uvijek je bio skuplji od camryja i opet je imao svoje musterije, sto znaci da su ljudi prepoznali kvalitet i nije im bio problem dati otprilike 50% vise novaca nego za taj isti camry. Problem nastaje kad se iz pepela pokusavaju dici na velika vrata. Hrabro, ali pogresno vrijeme a iskreno i pogresna klijentela (vec osvojena).
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#1756 Re: Cars & Coffee
danas na cesti

Last edited by corolla02 on 14/12/2010 01:26, edited 1 time in total.
- olensoner
#1757 Re: Cars & Coffee
Pa jesil se javio covjeku? 
-
kojeime
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#1759 Re: Cars & Coffee
jesam sviro mu, gleda u mene, a nist ne konta, da ce biti na SA-Xolensoner wrote:Pa jesil se javio covjeku?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1760 Re: Cars & Coffee
Čuj svir'o mu...trebao si viknuti "đe si jarane jebo te!"corolla02 wrote:jesam sviro mu, gleda u mene, a nist ne konta, da ce biti na SA-Xolensoner wrote:Pa jesil se javio covjeku?![]()
- corolla02
#1761 Re: Cars & Coffee
jos da je bio kakva treba, da je kucnem, pa da razmjenimo brojeve telefona1946 wrote:Čuj svir'o mu...trebao si viknuti "đe si jarane jebo te!"corolla02 wrote:jesam sviro mu, gleda u mene, a nist ne konta, da ce biti na SA-Xolensoner wrote:Pa jesil se javio covjeku?![]()
- johntra
#1762 Re: Cars & Coffee
hebo majku, svi bosanci u AmeriKi voze Mazdu... 
- corolla02
#1763 Re: Cars & Coffee
pa i nije bas tako, jer VW je daleko poznatiji kod nase klijentele, koja opet sve i svasta znajohntra wrote:hebo majku, svi bosanci u AmeriKi voze Mazdu...
ali voziti Mazdu ima rezona, jer daje dosta dosta muzike uz prihvatljivu cijenu, i pri tom budes drugaciji
http://www.autorivals.net/sedans/2010fu ... s20106.htm
- zecko_kupuz
#1764 Re: Cars & Coffee
Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
Krivica ide na račun drugih proizvođača koji su počeli pratiti trend "porodične/kućne maske".
Krivica ide na račun drugih proizvođača koji su počeli pratiti trend "porodične/kućne maske".
- anonimni clan
#1765 Re: Cars & Coffee
1972–1978zecko_kupuz wrote:Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
1975 bis 1983
1972 bis 1981
1976–1982

Pa sad.....bas ko jaje jajetu..........i nisu.
Doduse svi imaju 4 tocka............
- corolla02
#1766 Re: Cars & Coffee
u redu, mozda se oduvjek i pratilo mada nije bilo izvora informacija ko danas, tako da nije bilo moguce to odreditizecko_kupuz wrote:Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
al danas, ovo se posebno karakteristicno za trio iz njemacke, izuzev merca
- Bullet Tooth Tony
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1768 Re: Cars & Coffee
Nikad mi neće biti jasno zašto, kad mogu Opelovi modeli ići pod značku Vauxhalla, zašto se ne radi tako i u obrnutom smjeru (pogotovo u slučaju ovog VXR).
- Bullet Tooth Tony
#1769 Re: Cars & Coffee
kakv zvuk samo ima
- corolla02
- zecko_kupuz
#1771 Re: Cars & Coffee
Svaka im čast, od onako rastegnute limuzine napraviti takvu zujalicu..

- corolla02
- corolla02
- corolla02
#1775 Re: Cars & Coffee
ma prva liga