Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

herbert mekfjuger

#1751 Re: Cars & Coffee

Post by herbert mekfjuger »

Bordolini wrote:...i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca . :sad:
isto sam to govorio prije godinu-dvije :D Sad nikad ne bi sjeo u manuelca :D
johntra

#1752 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

Bordolini wrote:Svidja mi se dizajn i noviteti ali tesko ce s ovim autom napraviti bum. Prije svega-preskup je. Uvijek je bio skuplji od passata, camryja, accorda ali nikad nije isao ovako visoko tj dosezao cijenu bmw 5 serije, audija a6 i slicno. Kad se tome doda cinjenica da su ljudi prilicno skepticni zbog svega sto se desavalo zadnju godinu-dvije bojim se da se nece bas proslaviti s ovim modelom.
Druga stvar koja mi je zasmetala, ne dolazi sa manuelnim mjenjacem uopste?!? Kakva glupost! Rezu granu na kojoj sjede. Njihov automatski mjenjac je fakat super ali ljudi vole i manuelni. Ja lakse prodam manuelca nego automatika i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca . :sad:
prvo, porediti njega sa ovom trojicom je svetogrđe, haj barem da si rekao da 93 ide u klasu sa njima, a ne ide, jer je i on bolji od njih, možda bih te i shvatio...novi 95 je razvijan daleko prije bankrota, Spyker samo kupi kajmak...znači, ne mora se niko brinuti da li će ovaj model uspjeti...cijena i jeste visoka, ali to ovaj model zaslužuje, uostalom, SAAB nikada nije ciljao na konfekciju i kupce koji razmišljaju kao kupci prosječnog Golfa...automatik nije problem, imaš dosta modela BMW-a, Audija i Mercedesa koji dolaze samo sa automatikom...
Bordolini

#1753 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

johntra wrote:
Bordolini wrote:Svidja mi se dizajn i noviteti ali tesko ce s ovim autom napraviti bum. Prije svega-preskup je. Uvijek je bio skuplji od passata, camryja, accorda ali nikad nije isao ovako visoko tj dosezao cijenu bmw 5 serije, audija a6 i slicno. Kad se tome doda cinjenica da su ljudi prilicno skepticni zbog svega sto se desavalo zadnju godinu-dvije bojim se da se nece bas proslaviti s ovim modelom.
Druga stvar koja mi je zasmetala, ne dolazi sa manuelnim mjenjacem uopste?!? Kakva glupost! Rezu granu na kojoj sjede. Njihov automatski mjenjac je fakat super ali ljudi vole i manuelni. Ja lakse prodam manuelca nego automatika i sam nikad ne bih sjeo u automatika. Po meni velika greska jer ce ovim potezom izgubiti pravo puno istinskih saabovaca . :sad:
prvo, porediti njega sa ovom trojicom je svetogrđe, haj barem da si rekao da 93 ide u klasu sa njima, a ne ide, jer je i on bolji od njih, možda bih te i shvatio...novi 95 je razvijan daleko prije bankrota, Spyker samo kupi kajmak...znači, ne mora se niko brinuti da li će ovaj model uspjeti...cijena i jeste visoka, ali to ovaj model zaslužuje, uostalom, SAAB nikada nije ciljao na konfekciju i kupce koji razmišljaju kao kupci prosječnog Golfa...automatik nije problem, imaš dosta modela BMW-a, Audija i Mercedesa koji dolaze samo sa automatikom...
Jesi i ti jedan od onih koji vole stvari izvrtati i izvlaciti iz konteksta? Procitaj jos jednom pa ces vidjeti da ih uopste nisam poredio. Rekao sam da je uvijek bio skuplji od ta 3 modela i to nikad nije bio problem. Bolji je i treba da bude skuplji. ALI nikad nije isao ovako visoko. Realno treba da ostane tamo gdje je i bio, znaci izmedju passata i bmw5 recimo. Ovako je preskup, nema sanse da ukrade musterije od bmw-a i audija a to im je izgleda target.

Automatik jeste problem jer auto je 9-5 model a on je uvijek dolazio i sa manuelnim mjenjacem pored automatika. Postoji masa ljudi koji ne zele cuti za automatik. Ovako ubijaju dobar broj svojih lojalnih musterija, kako onda ocekuju da pridobiju neke druge?!
Da ne bude zabune, ja pravo gotivim saab (u familiji uvijek imamo barem jedan model) i volio bih da stanu na noge, samo mislim da s ovim nece nista napraviti.
johntra

#1754 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

Možda je vama u Americi čudno to što je skuplji od Camryija, ali ovdje je to potpuno logično, pogotovo kad se uzme u obzir cijena automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija A6 ili Merca E klase...
Bordolini

#1755 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

johntra wrote:Možda je vama u Americi čudno to što je skuplji od Camryija, ali ovdje je to potpuno logično, pogotovo kad se uzme u obzir cijena automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija A6 ili Merca E klase...
I ovdje je logicno, ko je rekao da nije? :-D
Uvijek je bio skuplji od camryja i opet je imao svoje musterije, sto znaci da su ljudi prepoznali kvalitet i nije im bio problem dati otprilike 50% vise novaca nego za taj isti camry. Problem nastaje kad se iz pepela pokusavaju dici na velika vrata. Hrabro, ali pogresno vrijeme a iskreno i pogresna klijentela (vec osvojena).
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1756 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

danas na cesti :D

Image

Image

Image
Last edited by corolla02 on 14/12/2010 01:26, edited 1 time in total.
olensoner

#1757 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

Pa jesil se javio covjeku? :-D
kojeime

#1758 Re: Cars & Coffee

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 18:19, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#1759 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

olensoner wrote:Pa jesil se javio covjeku? :-D
jesam sviro mu, gleda u mene, a nist ne konta, da ce biti na SA-X :P :-D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1760 Re: Cars & Coffee

Post by 1946 »

corolla02 wrote:
Čuj svir'o mu...trebao si viknuti "đe si jarane jebo te!"
corolla02

#1761 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

1946 wrote:
corolla02 wrote:
Čuj svir'o mu...trebao si viknuti "đe si jarane jebo te!"
jos da je bio kakva treba, da je kucnem, pa da razmjenimo brojeve telefona :lol:
johntra

#1762 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

hebo majku, svi bosanci u AmeriKi voze Mazdu... :D
corolla02

#1763 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

johntra wrote:hebo majku, svi bosanci u AmeriKi voze Mazdu... :D
pa i nije bas tako, jer VW je daleko poznatiji kod nase klijentele, koja opet sve i svasta zna :D

ali voziti Mazdu ima rezona, jer daje dosta dosta muzike uz prihvatljivu cijenu, i pri tom budes drugaciji :wink: among the rest!

http://www.autorivals.net/sedans/2010fu ... s20106.htm
zecko_kupuz

#1764 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
Krivica ide na račun drugih proizvođača koji su počeli pratiti trend "porodične/kućne maske". :roll:
anonimni clan

#1765 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

zecko_kupuz wrote:Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
Krivica ide na račun drugih proizvođača koji su počeli pratiti trend "porodične/kućne maske". :roll:
1972–1978
Image

1975 bis 1983
Image

1972 bis 1981
Image

1976–1982
Image

Pa sad.....bas ko jaje jajetu..........i nisu.
Doduse svi imaju 4 tocka............ :mrgreen:
corolla02

#1766 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

zecko_kupuz wrote:Možda bi se autor teksta trebao malo vratiti kroz vrijeme i pogledati BMW-ove i Audijeve modele od prije nekih trideset-četrdeset godina - svi su kao jaje jajetu. Ljudi očigledno imaju takav običaj i gotovo.
u redu, mozda se oduvjek i pratilo mada nije bilo izvora informacija ko danas, tako da nije bilo moguce to odrediti

al danas, ovo se posebno karakteristicno za trio iz njemacke, izuzev merca
Bullet Tooth Tony

#1767 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1768 Re: Cars & Coffee

Post by 1946 »

Nikad mi neće biti jasno zašto, kad mogu Opelovi modeli ići pod značku Vauxhalla, zašto se ne radi tako i u obrnutom smjeru (pogotovo u slučaju ovog VXR).
Bullet Tooth Tony

#1769 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

kakv zvuk samo ima :-) :-) :-)

corolla02

#1770 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

zecko_kupuz

#1771 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Svaka im čast, od onako rastegnute limuzine napraviti takvu zujalicu.. :thumbup: :thumbup:
corolla02

#1772 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Zvek

#1773 Re: Cars & Coffee

Post by Zvek »

Image
corolla02

#1774 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

corolla02

#1775 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ma prva liga :thumbup:

Post Reply