Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Satovi
Moderator: anex
- skafiskafsnjak
#1751 Re: Satovi
Da li bi konkretno preporucio neki model? seriju?
-
shin
#1752 Re: Satovi
Uzmi joj kakvav rolex look sa cirkonima, jer njoj ce biti to sve isto.
Philip watch malo ispada iz budgeta, mada imas brdo satova da izgledaju ovako.

Philip watch malo ispada iz budgeta, mada imas brdo satova da izgledaju ovako.

-
Zlaja82
#1753 Re: Satovi
Sedmica dana sa novim Submarinerom. Svidja mi se novi siri stil kucista i keramika. Nova narukvica je puno bolja od stare. Nova ima solidne linkove za razliku od starih sto imaju suplje srednje linkove. Kopca je glidelock i puno laksa za namjestiti.

-
Zlaja82
#1755 Re: Satovi
Svidjela mi se kombinacija zlato, metal i plava boja a od prije imam metalni Sub, pre-ceramic.shin wrote:Što baš two tone?
-
shin
#1756 Re: Satovi
Standardni sub je meni zakon, nabaci sliku.
- fatality
#1757 Re: Satovi
a ruznog li sata (slazem se da se o ukusima ne raspravlja, al...)Zlaja82 wrote:Sedmica dana sa novim Submarinerom. Svidja mi se novi siri stil kucista i keramika. Nova narukvica je puno bolja od stare. Nova ima solidne linkove za razliku od starih sto imaju suplje srednje linkove. Kopca je glidelock i puno laksa za namjestiti.
-
Zlaja82
#1758 Re: Satovi
U pravu si, o ukusima se ne raspravlja. Meni je uvijek bio san. Vidim da si iz "grada kulture". Bas si kulturan.fatality wrote: a ruznog li sata (slazem se da se o ukusima ne raspravlja, al...)
Koje ti satove imas?
-
shin
#1759 Re: Satovi
To je ba kultni sat, nema đaba ''submariner look'' kategorija 
- Ivo Lola
#1760 Re: Satovi
dzaba mu sto je kultni
ruzan je brate da je sav od zlata
al dobro razumijem ako se nekom svidja, ja nebi sebi uzeo rolex nikad da imam te pare na raspolaganju
al dobro razumijem ako se nekom svidja, ja nebi sebi uzeo rolex nikad da imam te pare na raspolaganju
- Qler
#1761 Re: Satovi
Neko ima ukusa, a neko ne voli Rolex 
- Ivo Lola
#1762 Re: Satovi
il
neko ima ukusa a neko voli rolex
neko ima ukusa a neko voli rolex
-
Zlaja82
#1763 Re: Satovi
Haha, a sta bi ti uzeo da mi je samo znati?Ivo Lola wrote:dzaba mu sto je kultni
Procitaj malo o istoriji oko rucnih satova i Rolexov dio te istorije pa ce ti biti jasnije.
-
Zlaja82
#1765 Re: Satovi
Evo i mog drugog ljubimca.

Imam i ovaj ali ovaj je vise dressy.

Imam i ovaj ali ovaj je vise dressy.

-
shin
#1766 Re: Satovi
Koji je promjer datejusta, ima li preko 40mm?
-
Zlaja82
#1767 Re: Satovi
Jeste, DJII, 41mm. Ali u stvarnosti ne izgleda veci nego Submariner.shin wrote:Koji je promjer datejusta, ima li preko 40mm?
- Ivo Lola
#1768 Re: Satovi
vidis vec ovde tvoj komentar odise prepotentnoscu i ismijavanjem meneZlaja82 wrote:Haha, a sta bi ti uzeo da mi je samo znati?Ivo Lola wrote:dzaba mu sto je kultni
al dobro razumijem ako se nekom svidja, ja nebi sebi uzeo rolex nikad da imam te pare na raspolaganju![]()
Procitaj malo o istoriji oko rucnih satova i Rolexov dio te istorije pa ce ti biti jasnije.
ja to nisam nikad uradio prema tebi, al nebitno je to, da ti odgovorim na pitanje
iz te vrhunske kategorije svaki zenith, omega, tag, hublot... mi je ljepsi od ovog tvog submarinera
tebi svaka cast imas vrhunski sat, tu nema sumnje, al samo sam rekao da u toj kategoriji ima puno puno ljepsih a u najmanju ruku isto kvalitetnih satova
-
Zlaja82
#1769 Re: Satovi
Cim svrstavas Tag Heuer u kategoriju vrhunskih satova sve mi je jasno. Vrhunska kategorija je uvijek bila Patek, Lange, Vacheron, Jaeger, AP itd. Tag se ne moze ni uporediti sa tim markama koje si naveo u svom komentaru.Ivo Lola wrote:vidis vec ovde tvoj komentar odise prepotentnoscu i ismijavanjem meneZlaja82 wrote:Haha, a sta bi ti uzeo da mi je samo znati?Ivo Lola wrote:dzaba mu sto je kultni
al dobro razumijem ako se nekom svidja, ja nebi sebi uzeo rolex nikad da imam te pare na raspolaganju![]()
ja to nisam nikad uradio prema tebi, al nebitno je to, da ti odgovorim na pitanje
iz te vrhunske kategorije svaki zenith, omega, tag, hublot... mi je ljepsi od ovog tvog submarinera
tebi svaka cast imas vrhunski sat, tu nema sumnje, al samo sam rekao da u toj kategoriji ima puno puno ljepsih a u najmanju ruku isto kvalitetnih satova
-
polovka
#1770 Re: Satovi
"Ljubimca" sa druge slike ne bi stavio na ruku ni pod prijetnjom odsjecanje iste 
- Ivo Lola
#1771 Re: Satovi
@zlaja
da nemam pojma o satovima opet mogu znati sta je lijepo a sta ne
tebi je rolex lijep zato sto je rolex ?
hoces da ti nadjem 10 festina i citizena za koje ce ti vise ljudi reci da su ljepse od rolexa ?
izgled nema veze sa cijenom u nekim slucajevima, a kod rolexa u vecini slucajeva
jebes druze rolex ako vec hoces da krkanski pricas jer ocito ne znas drugacije
imas ruzan sat i to je to, mogo si za te pare uzet puno ljepsi, sad se nosi sa tim
kupio si ga da bi privlacio poglede, nazalost mogo si kupit bolji magnet za poglede od rolexa
zivio
hoces da ti nadjem 10 festina i citizena za koje ce ti vise ljudi reci da su ljepse od rolexa ?
izgled nema veze sa cijenom u nekim slucajevima, a kod rolexa u vecini slucajeva
imas ruzan sat i to je to, mogo si za te pare uzet puno ljepsi, sad se nosi sa tim
kupio si ga da bi privlacio poglede, nazalost mogo si kupit bolji magnet za poglede od rolexa
zivio
-
Zlaja82
#1772 Re: Satovi
Ma ja, ruzan kao mrak. Sad sam tek skontao da sam Rolex kupio zbog imena. Hvala ti sto si mi objasnio sve. Idem odmah da popravim gresku.Ivo Lola wrote:@zlaja
zivio
-
Zlaja82
#1773 Re: Satovi
polovka wrote:"Ljubimca" sa druge slike ne bi stavio na ruku ni pod prijetnjom odsjecanje iste
- NeKi_LiK
#1775 Re: Satovi
Ne bih da zagađujem temu ali Ivo i ti se ponašaš kao seoska lola samo upakovano u jeftin šljašteći celofanIvo Lola wrote:@zlaja
zivio
Kolekcionari i ljudi koji se razumiju u satove ne kupuju sat isključivo što je lijep, to je rezervisano za one što kupuju D&G, Armanie, Fossile, Invicte, mada je većina tih satova lijepo koliko i Golum. Isto kao da dodješ na auto forum i nekome ko je upravo kupio polovnu Lanciu Deltu Integrale kažeš da je mogao kupiti rozog Hyundai i30. Ono, istina, svako ima pravo na mišljenje ali za neke bezvremenske dizajne se bar iz kurtoazije koristi "meni se ne sviđa ja bih za te pare kupio..."... Mogu se meni i Mona Lisa, VW buba, Mini, 911, Lambo Miura, Eamsove stolice ne svidjati ali neću doći na temu pa ljudima reći da kupe Zastavu i stolice u Dallasu...
Pozdrav i hajmo dalje o satovima
Zlaja, zašto opet sub ako već imaš jedan? Za malo (malo više možda