Moderators: Charuga, Tomahawk11
Vidjela žaba da se konj potkiva...Point. wrote:Jao ovih romanista ocam, smijesni su i pateticni sa ovim prozivanjem Morattija i Intera i sudija. Jadna mala roma i sudije i papa i Opus Dei i slobodni zidari se urotili protiv Sensijeve momcadi.

A ja ne mogu shvatiti kako neko koji izvali ovako nesto misli da ce ga iko uzeti za ozbiljno i udostojiti se da mu odgovori. Al, posto sam ja merhametli duse, ja cu te pitati, sine dragi, koji su to svi silni fasisti IGRALI za Lazio? Imenom i prezimenom, molto grazie.Neelix wrote:ja fakat nme mogu shvatiti kako neko pored svih fashista koji su igrali za taj klub, pored shupchina na tribinama koji su pokazali svoje pravo lice pred kraj ove sezone, moze navijati za jedan nazio
Zna li se ko bi to mogao biti? Hoce li banka zadrzati vlasnistvo nad klubom ili ce ga prodati nekom investitoru? Prosle godine ako se ne varam George Soros je bio zainteresovan za kupovinu odredjenog dijela kluba?Romanista 101% wrote:Roma dobija uskoro novog vlasnika, familija Sensi se povlaci poslije 17 godina.
Societa Sportiva Lazio postoji od 1900 godine, dakle kroz ekipu je proslo bukvalno mali milion igraca i jedan jedini, Paolo Di Canio, se izjasnio kao fasista. Eto nek ti bude fora nek je i Sinisa fasista. Od svih fasista sto su igrali za klub dodjemo do cifre jedan, ili eto dva. Ali vidju vraga, pa Sinisa je zapoceo talijanski put upravo u Romi. Jebe te matematika i to golemo.Neelix wrote: Paolo di Canio, Sinisa Mihajlovic.
Rivalitet izmedju Lazia i Rome je nesto posebno. Fudbal je daleko vise od samo sportskog nadmetanja i ponasanje laziala te divne noci nije jedinstven u Italiji. Tako su i romanisti proslavljali kada im je toliko omrazeni Juventus punio mrezu da nebi, Inter ili Milan cini mi se, pobijedio ligu. Ako zelis postavicu ti klip pa se uvjeri.Vjerovatno navijas za Milan, ekipa iz grada gdje je derbi izgubio svaki smisao i gdje rivalitet upola nije kao u vjecnom gradu.Neelix wrote: Navijaci su pokazali koliko im je vazno sportsko nadmetanje. Navijati protiv Rome, a ne za Lazio je cisto shupachki, da izvines![]()
Koje prijetnje? Jes ti to prico sa Zarateom, Floccarijem ili Stendardom pa ti oni licno rekli da su dobijali prijetnje? Jedino je predsjednik Lotito dobio prijetnju i to da Lazio mora pobijediti Intera.Neelix wrote: da ne spominjem prijetnje igracima vlastite "svetinje" (aha, malo morgen), ukoliko pobijede inter![]()
Kakvo surovanje? Trans je napravljen na nagovor Mihajlovica, mislis da prosjecan navijac, zatucan samo u fudbal, zna ko je Arkan bio? Poslije se i ogradilo od tog transa, ali ko sam ja da ti ubijam idilu?Neelix wrote: Surovanje s Arkanom je posebna prica.
Nek nisam. Nisi ni ti meni, posto vidim da bi se, polovicno nacitan u materiju, uvlacio u neke dublje diskusije.Neelix wrote: Nisi mi jasan fakat![]()
odgovaracu ti komad po komad, posto mi se ne da quotat dijelovePoint. wrote:Societa Sportiva Lazio postoji od 1900 godine, dakle kroz ekipu je proslo bukvalno mali milion igraca i jedan jedini, Paolo Di Canio, se izjasnio kao fasista. Eto nek ti bude fora nek je i Sinisa fasista. Od svih fasista sto su igrali za klub dodjemo do cifre jedan, ili eto dva. Ali vidju vraga, pa Sinisa je zapoceo talijanski put upravo u Romi. Jebe te matematika i to golemo.Neelix wrote: Paolo di Canio, Sinisa Mihajlovic.
Rivalitet izmedju Lazia i Rome je nesto posebno. Fudbal je daleko vise od samo sportskog nadmetanja i ponasanje laziala te divne noci nije jedinstven u Italiji. Tako su i romanisti proslavljali kada im je toliko omrazeni Juventus punio mrezu da nebi, Inter ili Milan cini mi se, pobijedio ligu. Ako zelis postavicu ti klip pa se uvjeri.Vjerovatno navijas za Milan, ekipa iz grada gdje je derbi izgubio svaki smisao i gdje rivalitet upola nije kao u vjecnom gradu.Neelix wrote: Navijaci su pokazali koliko im je vazno sportsko nadmetanje. Navijati protiv Rome, a ne za Lazio je cisto shupachki, da izvines![]()
Koje prijetnje? Jes ti to prico sa Zarateom, Floccarijem ili Stendardom pa ti oni licno rekli da su dobijali prijetnje? Jedino je predsjednik Lotito dobio prijetnju i to da Lazio mora pobijediti Intera.Neelix wrote: da ne spominjem prijetnje igracima vlastite "svetinje" (aha, malo morgen), ukoliko pobijede inter![]()
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... azio-inter
Slobodno klikni, istina je samo click away.![]()
![]()
Kakvo surovanje? Trans je napravljen na nagovor Mihajlovica, mislis da prosjecan navijac, zatucan samo u fudbal, zna ko je Arkan bio? Poslije se i ogradilo od tog transa, ali ko sam ja da ti ubijam idilu?Neelix wrote: Surovanje s Arkanom je posebna prica.![]()
Nek nisam. Nisi ni ti meni, posto vidim da bi se, polovicno nacitan u materiju, uvlacio u neke dublje diskusije.Neelix wrote: Nisi mi jasan fakat![]()

Mi ovdje pricamo o igracima a ne navijacima. Ti si napisao ja fakat nme mogu shvatiti kako neko pored svih fashista koji su igrali za taj klub, znaci kad sam te ufatio da plivas u plicaku okrenuo si plocu i sad su navijaci u centru paznje.Neelix wrote: 1) Hajde dobro, hoces li reci da prosjecan zatucani navijac ne zna sta znaci Sieg Heil, pa nako mashe Di Caniu bezveze? Hoces reci da su se navijaci ogradili od toga, osudili ga i trazili da ode iz kluba? Da deklarisanog fashistu nisu uzdizali kao legendu kluba?
Fasisticke organizacije treba zabraniti, slazes li se?
Nakon Tittyjevog prozivanja poslije derbija, svaka akcija je opravdana. Ne razumijes rivalitet Lazio contra Roma i dzaba.Neelix wrote: 2) Rivalitet ili ne, ja kada budem navijao protiv nekog kluba, a ne za svoj, prestacu pratit fudbal. Gdje je tu car igre? Gdje je sportski duh? (Nije da od navijaca Lazia ocekujem da zna sta je to). Da, navijam za Milan, navijam i za Sarajevo, i za Atletico Madrid, a ne protiv Intera, Zelje ili Reala. Upratices na temi o Interu da mi je draze sto su oni osvojili LP nego Bayern.
Nedokazano prijatelju moj. Prijetnje su bile da Lazio mora pobijediti, mozemo predpostaviti od koga su upucene.Neelix wrote: 3) Ove prijetnje http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ce-inquiry
Ne znas ni ti ko je na vrhu Brigate Rosse, sto su sijali teror u Italiji nekad. Za talijane smo mi ista bagra, stoga sumnjam da su bas navijaci pratili sta i ko ratuje sa druge strane Jadrana.Neelix wrote: 4) Nije da je rat na Balkanu bijesnio na drugom kraju svijeta od Italije. Mozda nisu svi culi ko i sta je Arkan, ali ih je medju navijacima sigurno bilo koji su znali. A slika ce nas vjecno podsjecati o kakvim shupcima je rijec.
A sad nije fasisticki klub nego je i chetaljski. Koji je sljedeci epitet?Neelix wrote: p.s.
nemam nista licno protiv tebe, samo te brate ne mogu shvatitpored toliko klubova ti chetalje da odaberes
Point. wrote:
Nedokazano prijatelju moj. Prijetnje su bile da Lazio mora pobijediti, mozemo predpostaviti od koga su upucene.![]()
Cuj da i ti napises koju prostoprosirenu recenicu, cudi me da nisi postavio kakvu slikuRomanista 101% wrote:Point. wrote:
Nedokazano prijatelju moj. Prijetnje su bile da Lazio mora pobijediti, mozemo predpostaviti od koga su upucene.![]()
![]()
![]()
![]()
hahahaha e prejak si stvarno, odavno se nisam ovoliko nasmijao, nastavi molim te ocekujem i dalje ovakve bisere od tebe
hz__semir wrote:A jes naporan ovaj romanista, šta su vam Lazijali krivi što je Roma imala titulu u rukama tri kola prije kraja i nije uspjela ostvariti 3 pobjede? Luzerska ekipa, sa luzerskim trenerom i vozdra.