Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1751 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

Image

:run:

Image

:dance: :dance: :dance:
Point.

#1752 Re: Serie A

Post by Point. »

Jao ovih romanista ocam, smijesni su i pateticni sa ovim prozivanjem Morattija i Intera i sudija. Jadna mala roma i sudije i papa i Opus Dei i slobodni zidari se urotili protiv Sensijeve momcadi. :-)
Tarik19

#1753 Re: Serie A

Post by Tarik19 »

Po meni, najbolja liga na svijetu! 8)
ultima_palabra

#1754 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Point. wrote:Jao ovih romanista ocam, smijesni su i pateticni sa ovim prozivanjem Morattija i Intera i sudija. Jadna mala roma i sudije i papa i Opus Dei i slobodni zidari se urotili protiv Sensijeve momcadi. :-)
Vidjela žaba da se konj potkiva... :D
Romanista 101%

#1755 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Image
Point.

#1756 Re: Serie A

Post by Point. »

Image

Image

ZERO TITOLI
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1757 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Romanista 101%

#1758 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Image

Image
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:04, edited 1 time in total.
Point.

#1760 Re: Serie A

Post by Point. »

Haha al je nekima krivo sto laziali i interisti prijateljstvuju. Ko vam je kriv sto sami sebe nemozete kamoli sa nekom navijackom skupinom. :-)

Image

OH NOOO!
Neelix

#1761 Re: Serie A

Post by Neelix »

ja fakat nme mogu shvatiti kako neko pored svih fashista koji su igrali za taj klub, pored shupchina na tribinama koji su pokazali svoje pravo lice pred kraj ove sezone, moze navijati za jedan nazio :?
Point.

#1762 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:ja fakat nme mogu shvatiti kako neko pored svih fashista koji su igrali za taj klub, pored shupchina na tribinama koji su pokazali svoje pravo lice pred kraj ove sezone, moze navijati za jedan nazio :?
A ja ne mogu shvatiti kako neko koji izvali ovako nesto misli da ce ga iko uzeti za ozbiljno i udostojiti se da mu odgovori. Al, posto sam ja merhametli duse, ja cu te pitati, sine dragi, koji su to svi silni fasisti IGRALI za Lazio? Imenom i prezimenom, molto grazie. ;-)

Sto se tice navijaca, sta su to oni uradili da su pokazali pravo lice, izvrsili stampedo na stadionu, pobili gostujuce navijace, izboli nekoga (taktika romanista), sta su to ucinili da su ostavili tako los ukus? :-)
Neelix

#1763 Re: Serie A

Post by Neelix »

Paolo di Canio, Sinisa Mihajlovic.

Navijaci su pokazali koliko im je vazno sportsko nadmetanje. Navijati protiv Rome, a ne za Lazio je cisto shupachki, da izvines :)

da ne spominjem prijetnje igracima vlastite "svetinje" (aha, malo morgen), ukoliko pobijede inter :?

Surovanje s Arkanom je posebna prica.

Nisi mi jasan fakat :?

(ne navijam za Romu, daleko od toga)
2407

#1764 Re: Serie A

Post by 2407 »

Sta je ono sa Romom? Izgleda da ce zavrsiti isto kao i Bosmal, u raljama Unicredita :mrgreen:
Romanista 101%

#1765 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Roma dobija uskoro novog vlasnika, familija Sensi se povlaci poslije 17 godina.
2407

#1766 Re: Serie A

Post by 2407 »

Romanista 101% wrote:Roma dobija uskoro novog vlasnika, familija Sensi se povlaci poslije 17 godina.
Zna li se ko bi to mogao biti? Hoce li banka zadrzati vlasnistvo nad klubom ili ce ga prodati nekom investitoru? Prosle godine ako se ne varam George Soros je bio zainteresovan za kupovinu odredjenog dijela kluba?
Romanista 101%

#1767 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Soros je prije 2 godine imao jako dobru ponudu ali je Rosella sve to odbila.

Sastanak jos traje ali najvjerovatnije od veceras Unicredit preuzima 67% akcija AS Rome. Rosella ce i dalje biti predsjednik ali samo dok se ne nadje novi vlasnik.
Point.

#1768 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote: Paolo di Canio, Sinisa Mihajlovic.
Societa Sportiva Lazio postoji od 1900 godine, dakle kroz ekipu je proslo bukvalno mali milion igraca i jedan jedini, Paolo Di Canio, se izjasnio kao fasista. Eto nek ti bude fora nek je i Sinisa fasista. Od svih fasista sto su igrali za klub dodjemo do cifre jedan, ili eto dva. Ali vidju vraga, pa Sinisa je zapoceo talijanski put upravo u Romi. Jebe te matematika i to golemo.

Neelix wrote: Navijaci su pokazali koliko im je vazno sportsko nadmetanje. Navijati protiv Rome, a ne za Lazio je cisto shupachki, da izvines :)
Rivalitet izmedju Lazia i Rome je nesto posebno. Fudbal je daleko vise od samo sportskog nadmetanja i ponasanje laziala te divne noci nije jedinstven u Italiji. Tako su i romanisti proslavljali kada im je toliko omrazeni Juventus punio mrezu da nebi, Inter ili Milan cini mi se, pobijedio ligu. Ako zelis postavicu ti klip pa se uvjeri.Vjerovatno navijas za Milan, ekipa iz grada gdje je derbi izgubio svaki smisao i gdje rivalitet upola nije kao u vjecnom gradu.
Neelix wrote: da ne spominjem prijetnje igracima vlastite "svetinje" (aha, malo morgen), ukoliko pobijede inter :?
Koje prijetnje? Jes ti to prico sa Zarateom, Floccarijem ili Stendardom pa ti oni licno rekli da su dobijali prijetnje? Jedino je predsjednik Lotito dobio prijetnju i to da Lazio mora pobijediti Intera.

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... azio-inter

Slobodno klikni, istina je samo click away. :-) ;-)
Neelix wrote: Surovanje s Arkanom je posebna prica.
Kakvo surovanje? Trans je napravljen na nagovor Mihajlovica, mislis da prosjecan navijac, zatucan samo u fudbal, zna ko je Arkan bio? Poslije se i ogradilo od tog transa, ali ko sam ja da ti ubijam idilu? :zzzz:

Neelix wrote: Nisi mi jasan fakat :?
Nek nisam. Nisi ni ti meni, posto vidim da bi se, polovicno nacitan u materiju, uvlacio u neke dublje diskusije. ;-)
Romanista 101%

#1769 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Huligani Lazija ‘kroje’ novi Interov naslov (croportal net, 3.05.10)

Legenda kaže da su jednom na suprotnim stranama ključnu utakmicu igrali Bobby i Jackie Charlton. Bobbyju pobjeda ništa nije značila, Jacku - opstanak, kruh, sve! Bobby je bio nemilosrdan, pobijedio je i unesrećio mlađeg brata, a sutradan je njihova majka izjavila: “Danas sam najponosnija majka u Engleskoj!”

Tako fair play doživljavaju u njegovoj domovini, gdje će i princ Charles čekati, kao šesti u redu u ambulanti, nakon što je na utakmici pola slomio ruku. Ni član kraljevske obitelji ne želi privilegije i prijem preko reda. U nogometu taj pojam u Engleskoj ne blijedi, iako su gladijatorski startovi u nogometu sve češći, polomljene noge sve brojnije, a huligani skandiraju kostolomcima i oni su njihovi heroji. Ne Robbie Fowler, koji diže glas za “dokere”, već Martin Taylor, koji je slomio nogu Eduardu da Silvi.

Međutim, ono što su u nedjelju navečer priredili navijači Lazija je ubojstvo fair playa i elementarne sportske etike, onome što je jednom uspostavljeno u Engleskoj kao sveti zakon, zabijen je nož u srce. Navijači Lazija su zaprijetili svojim nogometašima da će im porazbijati automobile ako se usude pobijediti - Inter. A sve u inat omraženim romanistima, kojima bi pobjeda Lazija nad Mourinhom vjerojatno donijela naslov.

Bilo je sumnjivih utakmica, čak i na svjetskim prvenstvima (Austrija - Njemačka, Švedska - Danska, Hrvatska - Portugal), no sve su to, ipak, bile samo - sumnje! Ali ovo u nedjelju navečer je bio otvoreni teror, ucjena, nasilje par excellence. Grupa huligana, kojoj je “mržnja prema romanistima” način života, naredila je svojim igračima da lažiraju utakmicu, inače će im se krvavo osvetiti!

Je li nogomet postao talac ultrasa, radikalnih navijača i bolesnih ideja? Sportske tribine su, osim ulice, još jedina oaza slobodnog demokratskog izraza, tamo vas neće kazniti zbog verbalnog delikta, jer, kada bi Sammir tužio Dinamove navijače “zbog duševnih boli”, bio bi bogat čovjek.

Nažalost, u tom ratu svi su nemoćni: i policija i sudstvo, i predsjednici klubova i igrači. Osim ako nisu drski i prkosni kao golman Muslera i Zarate i imaju “jaja” odigrati meč kao da se bore za prvaka Italije, a ne da su samo obični sparing partner. U mojim očima oni su šampioni fair playa...

Kako se nakon svega osjećao Jose Mourinho? Nakon bezbrojnih komplimenata o najboljem taktičaru nakon Helena Herrere ovo je bila pljuska i njegovu radu, njegovoj nogometnoj vještini, pa i naslovu prvaka, koji su umjesto njega osvojili “huligani Lazija”.

Ne znam bi li trebao biti ponosan i na tu titulu, kao što ima pravo biti ponosan na tri ovogodišnje utakmice: Chelsea i dvije s Barcelonom. Nakon rimske predstave, makar direktno nije kriv, zbog brutalnog ubojstva fair playa, morao se barem zacrvenjeti. Ako u takvom karakteru uopće ima pigmenata...
Neelix

#1770 Re: Serie A

Post by Neelix »

Point. wrote:
Neelix wrote: Paolo di Canio, Sinisa Mihajlovic.
Societa Sportiva Lazio postoji od 1900 godine, dakle kroz ekipu je proslo bukvalno mali milion igraca i jedan jedini, Paolo Di Canio, se izjasnio kao fasista. Eto nek ti bude fora nek je i Sinisa fasista. Od svih fasista sto su igrali za klub dodjemo do cifre jedan, ili eto dva. Ali vidju vraga, pa Sinisa je zapoceo talijanski put upravo u Romi. Jebe te matematika i to golemo.

Neelix wrote: Navijaci su pokazali koliko im je vazno sportsko nadmetanje. Navijati protiv Rome, a ne za Lazio je cisto shupachki, da izvines :)
Rivalitet izmedju Lazia i Rome je nesto posebno. Fudbal je daleko vise od samo sportskog nadmetanja i ponasanje laziala te divne noci nije jedinstven u Italiji. Tako su i romanisti proslavljali kada im je toliko omrazeni Juventus punio mrezu da nebi, Inter ili Milan cini mi se, pobijedio ligu. Ako zelis postavicu ti klip pa se uvjeri.Vjerovatno navijas za Milan, ekipa iz grada gdje je derbi izgubio svaki smisao i gdje rivalitet upola nije kao u vjecnom gradu.
Neelix wrote: da ne spominjem prijetnje igracima vlastite "svetinje" (aha, malo morgen), ukoliko pobijede inter :?
Koje prijetnje? Jes ti to prico sa Zarateom, Floccarijem ili Stendardom pa ti oni licno rekli da su dobijali prijetnje? Jedino je predsjednik Lotito dobio prijetnju i to da Lazio mora pobijediti Intera.

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... azio-inter

Slobodno klikni, istina je samo click away. :-) ;-)
Neelix wrote: Surovanje s Arkanom je posebna prica.
Kakvo surovanje? Trans je napravljen na nagovor Mihajlovica, mislis da prosjecan navijac, zatucan samo u fudbal, zna ko je Arkan bio? Poslije se i ogradilo od tog transa, ali ko sam ja da ti ubijam idilu? :zzzz:

Neelix wrote: Nisi mi jasan fakat :?
Nek nisam. Nisi ni ti meni, posto vidim da bi se, polovicno nacitan u materiju, uvlacio u neke dublje diskusije. ;-)
odgovaracu ti komad po komad, posto mi se ne da quotat dijelove :D

dakle

1) Hajde dobro, hoces li reci da prosjecan zatucani navijac ne zna sta znaci Sieg Heil, pa nako mashe Di Caniu bezveze? Hoces reci da su se navijaci ogradili od toga, osudili ga i trazili da ode iz kluba? Da deklarisanog fashistu nisu uzdizali kao legendu kluba?
Fasisticke organizacije treba zabraniti, slazes li se?

2) Rivalitet ili ne, ja kada budem navijao protiv nekog kluba, a ne za svoj, prestacu pratit fudbal. Gdje je tu car igre? Gdje je sportski duh? (Nije da od navijaca Lazia ocekujem da zna sta je to). Da, navijam za Milan, navijam i za Sarajevo, i za Atletico Madrid, a ne protiv Intera, Zelje ili Reala. Upratices na temi o Interu da mi je draze sto su oni osvojili LP nego Bayern.

3) Ove prijetnje http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ce-inquiry

4) Nije da je rat na Balkanu bijesnio na drugom kraju svijeta od Italije. Mozda nisu svi culi ko i sta je Arkan, ali ih je medju navijacima sigurno bilo koji su znali. A slika ce nas vjecno podsjecati o kakvim shupcima je rijec.
Image

p.s.
nemam nista licno protiv tebe, samo te brate ne mogu shvatit :D pored toliko klubova ti chetalje da odaberes :D
Point.

#1771 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote: 1) Hajde dobro, hoces li reci da prosjecan zatucani navijac ne zna sta znaci Sieg Heil, pa nako mashe Di Caniu bezveze? Hoces reci da su se navijaci ogradili od toga, osudili ga i trazili da ode iz kluba? Da deklarisanog fashistu nisu uzdizali kao legendu kluba?
Fasisticke organizacije treba zabraniti, slazes li se?
Mi ovdje pricamo o igracima a ne navijacima. Ti si napisao ja fakat nme mogu shvatiti kako neko pored svih fashista koji su igrali za taj klub, znaci kad sam te ufatio da plivas u plicaku okrenuo si plocu i sad su navijaci u centru paznje. :-)
Al po tebi ispada da je citav, pun stadion pozdravljao Di Canija. Laziali nisu samo oni sto stoje iza gola. ;-)
Neelix wrote: 2) Rivalitet ili ne, ja kada budem navijao protiv nekog kluba, a ne za svoj, prestacu pratit fudbal. Gdje je tu car igre? Gdje je sportski duh? (Nije da od navijaca Lazia ocekujem da zna sta je to). Da, navijam za Milan, navijam i za Sarajevo, i za Atletico Madrid, a ne protiv Intera, Zelje ili Reala. Upratices na temi o Interu da mi je draze sto su oni osvojili LP nego Bayern.
Nakon Tittyjevog prozivanja poslije derbija, svaka akcija je opravdana. Ne razumijes rivalitet Lazio contra Roma i dzaba.
A jesi se nasao govoriti, ti koji navijas za Milan, tim u kojem je igro teski ujko Boban, pa Atletico u kojem je igro teski cetalj Kezman, ma ne mogu da vjerujem :roll: ( ako cemo tvojom logikom )
Nedokazano prijatelju moj. Prijetnje su bile da Lazio mora pobijediti, mozemo predpostaviti od koga su upucene. ;-)

Neelix wrote: 4) Nije da je rat na Balkanu bijesnio na drugom kraju svijeta od Italije. Mozda nisu svi culi ko i sta je Arkan, ali ih je medju navijacima sigurno bilo koji su znali. A slika ce nas vjecno podsjecati o kakvim shupcima je rijec.
Ne znas ni ti ko je na vrhu Brigate Rosse, sto su sijali teror u Italiji nekad. Za talijane smo mi ista bagra, stoga sumnjam da su bas navijaci pratili sta i ko ratuje sa druge strane Jadrana.
Neelix wrote: p.s.
nemam nista licno protiv tebe, samo te brate ne mogu shvatit :D pored toliko klubova ti chetalje da odaberes :D
A sad nije fasisticki klub nego je i chetaljski. Koji je sljedeci epitet? 8-)
Ja za Lazio navijam od ´94, kad je Boksic harao u nebeskoplavom dresu, kad je Signori bio bog i batina sesnaesterca, kad se kod Zemana igralo leprsavo i za oci. Ne pada mi na pamet da zbog jednog hajvana iz Borova Sela "promijenim" tim. Za mene je Lazio bio i prije, a i polije njega. Nadam se da ces, kao navijac, shvatiti da se tek tako nemoze prestati navijati za neki tim sto zavolis.
Nemam ni ja nista protiv tebe licno, al nemogu te brate shvatiti da navijas za klub za koji navija Mile Kitic i koji je licni prijatelj Gallijanija. :D
Romanista 101%

#1772 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Point. wrote:
Nedokazano prijatelju moj. Prijetnje su bile da Lazio mora pobijediti, mozemo predpostaviti od koga su upucene. ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol: hahahaha e prejak si stvarno, odavno se nisam ovoliko nasmijao, nastavi molim te ocekujem i dalje ovakve bisere od tebe :D
Point.

#1773 Re: Serie A

Post by Point. »

Romanista 101% wrote:
Point. wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: hahahaha e prejak si stvarno, odavno se nisam ovoliko nasmijao, nastavi molim te ocekujem i dalje ovakve bisere od tebe :D
Cuj da i ti napises koju prostoprosirenu recenicu, cudi me da nisi postavio kakvu sliku :D
Obuca9

#1774 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

A jes naporan ovaj romanista, šta su vam Lazijali krivi što je Roma imala titulu u rukama tri kola prije kraja i nije uspjela ostvariti 3 pobjede? Luzerska ekipa, sa luzerskim trenerom i vozdra.
Romanista 101%

#1775 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

hz__semir wrote:A jes naporan ovaj romanista, šta su vam Lazijali krivi što je Roma imala titulu u rukama tri kola prije kraja i nije uspjela ostvariti 3 pobjede? Luzerska ekipa, sa luzerskim trenerom i vozdra.

vidim jako slabo pratis Seriju A: zadnja 3 kola - parma:Roma 0:1, Roma:cagliari 2:1, chievo:Roma 0:2

drugo ako sam ti naporan mozes slobodno razgulit gdje hoces

trece, ovdje je samo jedan luzer od nas dvojice a to si ti jer navijas za pravu luzersku ekipu

i na kraju da kazem da nije lazio nista kriv sto Roma nije osvojila titulu vec je iskljucivo samo Roma kriva, vidim da ne razumijes neke stvari jer ovdje nije rijec o krivici vec o odanosti navijaca prema klubu za kojeg "kobajage" navijaju.

vozdra!
Post Reply