Poenta spominjanja lekisičkih nedoumica, nije bilo negiranje jezika, već ukazati na licimjerje po kom čovjek može biti Bošnjak i govoriti bosanski, a ne može biti Bosanac, niti smije postaviti pitanje ako ne postoji Bosanac, kako se jezik može imenovati kao bosanski jezik. To nije negiranje jezika, već ukazivanje na vaše nonsense koje koristite u raspravi. I tu se uvjek upalite, a ne vidite npr. da se književnost na bosanskom jeziku, imenuje kao bošnjačka književnost. Pa ti meni reci kako zvuči naziv bosanski jezik i bošnjačka književnost.hAZNADAR wrote:Ti si svoj sovinizam dokazao negiranjem jezika.MuaDib wrote:@hAZNADAR nema te sile koja može iskrene Bosance utjerati u bošnjačku suru, pogotovo tu silu nema današnja malograđanska, rigidna, religizirana i mitomizirana vizija Bošnjaštva koju ti zastupaš. Kreni od sebe i svojih stavova i shvati da ono što ne želiš da drugi rade tebi, nemoj ni drugima ti raditi.
Sve ima svoj slijed, međutim očigledno da nedostatak argumenata, pokušava se nadoknaditi igranjem s fontom slova.
Međutim, ovo na najbolji način pokazuje tvoj modus operandi, koji karakteriše redukacija tuđih stavova na željene stavove.
Možda je problem nerazumjevanje opasnosti koje nosi šovinizam za sobom.
Kome sam ja sta negirao?
Odakle ti pomisao da vas neko zeli utjerati u suru? Vas par forumskih Bosanaca neko kao zeli u svojoj raji sa takvim rezonima, mrznjom i predrasudama?
Nadjite druge srodne duse na ovim prostorima, siguran sam da bi imali razumjevanja za to sto pisete.
Duga stvar ovdje sam naučio da kad god izgubite argumentovanost svojih stavova, okrećete se etiketiranju forumaša s kojima se ne slažete.
Tako da ne znam čemu ova briga koja raja nas želi ili ne. Ovdje nema nikakve mržnje, ali ne dozvoljavam da neko omalovažava to što se etnički izjašnjavam kao Bosanac, niti da me vrijeđa zbog toga i optužuje za podilaženje srpskim, hrvatskim, jugoslavenskim, antibosanskim, antibošnjačkim, islamofobičnim i kakvim sve ne interesima.