Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
MuaDib

#1751 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by MuaDib »

hAZNADAR wrote:
MuaDib wrote:@hAZNADAR nema te sile koja može iskrene Bosance utjerati u bošnjačku suru, pogotovo tu silu nema današnja malograđanska, rigidna, religizirana i mitomizirana vizija Bošnjaštva koju ti zastupaš. Kreni od sebe i svojih stavova i shvati da ono što ne želiš da drugi rade tebi, nemoj ni drugima ti raditi.

Sve ima svoj slijed, međutim očigledno da nedostatak argumenata, pokušava se nadoknaditi igranjem s fontom slova.
Međutim, ovo na najbolji način pokazuje tvoj modus operandi, koji karakteriše redukacija tuđih stavova na željene stavove.
Možda je problem nerazumjevanje opasnosti koje nosi šovinizam za sobom.
Ti si svoj sovinizam dokazao negiranjem jezika.
Kome sam ja sta negirao?

Odakle ti pomisao da vas neko zeli utjerati u suru? Vas par forumskih Bosanaca neko kao zeli u svojoj raji sa takvim rezonima, mrznjom i predrasudama?
Nadjite druge srodne duse na ovim prostorima, siguran sam da bi imali razumjevanja za to sto pisete.
Poenta spominjanja lekisičkih nedoumica, nije bilo negiranje jezika, već ukazati na licimjerje po kom čovjek može biti Bošnjak i govoriti bosanski, a ne može biti Bosanac, niti smije postaviti pitanje ako ne postoji Bosanac, kako se jezik može imenovati kao bosanski jezik. To nije negiranje jezika, već ukazivanje na vaše nonsense koje koristite u raspravi. I tu se uvjek upalite, a ne vidite npr. da se književnost na bosanskom jeziku, imenuje kao bošnjačka književnost. Pa ti meni reci kako zvuči naziv bosanski jezik i bošnjačka književnost.

Duga stvar ovdje sam naučio da kad god izgubite argumentovanost svojih stavova, okrećete se etiketiranju forumaša s kojima se ne slažete.
Tako da ne znam čemu ova briga koja raja nas želi ili ne. Ovdje nema nikakve mržnje, ali ne dozvoljavam da neko omalovažava to što se etnički izjašnjavam kao Bosanac, niti da me vrijeđa zbog toga i optužuje za podilaženje srpskim, hrvatskim, jugoslavenskim, antibosanskim, antibošnjačkim, islamofobičnim i kakvim sve ne interesima.
Rampage

#1752 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Zanimljivo je da nikad nijednog "Bosanca" nećeš vidjeti na temama o najvećem zlu koje je Evropa izrodila nakon Hitlera - UZP-ovicma i genocidašima. Niti jednom jedinom rječju nikada nisu osudili stvarno zlo na ovim prostorima.

Doduše, ukaže se poneki na tim temama, s pričom da su "svi činili zločine" i relativiziranjem zločina nad Bošnjacima.

Da ne bi bilo zabune, tipkam o "Bosancima", ne o Bosancima :thumbup:
The 51st State

#1753 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by The 51st State »

Rampage wrote:Zanimljivo je da nikad nijednog "Bosanca" nećeš vidjeti na temama o najvećem zlu koje je Evropa izrodila nakon Hitlera - UZP-ovicma i genocidašima. Niti jednom jedinom rječju nikada nisu osudili stvarno zlo na ovim prostorima.

Doduše, ukaže se poneki na tim temama, s pričom da su "svi činili zločine" i relativiziranjem zločina nad Bošnjacima.

neces ni vidjeti, propade im poso onda.
GeeTnT

#1754 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

MuaDib wrote:
Duga stvar ovdje sam naučio da kad god izgubite argumentovanost svojih stavova, okrećete se etiketiranju forumaša s kojima se ne slažete..
..i obratno.
BHCluster

#1755 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

GeeTnT wrote:
MuaDib wrote:
Duga stvar ovdje sam naučio da kad god izgubite argumentovanost svojih stavova, okrećete se etiketiranju forumaša s kojima se ne slažete..
..i obratno.
On je samo zrtva svoje arogancije i umisljenosti.
decembar2017

#1756 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by decembar2017 »

MuaDib wrote:
hAZNADAR wrote:
MuaDib wrote:@hAZNADAR nema te sile koja može iskrene Bosance utjerati u bošnjačku suru, pogotovo tu silu nema današnja malograđanska, rigidna, religizirana i mitomizirana vizija Bošnjaštva koju ti zastupaš. Kreni od sebe i svojih stavova i shvati da ono što ne želiš da drugi rade tebi, nemoj ni drugima ti raditi.

Sve ima svoj slijed, međutim očigledno da nedostatak argumenata, pokušava se nadoknaditi igranjem s fontom slova.
Međutim, ovo na najbolji način pokazuje tvoj modus operandi, koji karakteriše redukacija tuđih stavova na željene stavove.
Možda je problem nerazumjevanje opasnosti koje nosi šovinizam za sobom.
Kome sam ja sta negirao?

Odakle ti pomisao da vas neko zeli utjerati u suru? Vas par forumskih Bosanaca neko kao zeli u svojoj raji sa takvim rezonima, mrznjom i predrasudama?
Nadjite druge srodne duse na ovim prostorima, siguran sam da bi imali razumjevanja za to sto pisete.
Poenta spominjanja lekisičkih nedoumica, nije bilo negiranje jezika, već ukazati na licimjerje po kom čovjek može biti Bošnjak i govoriti bosanski, a ne može biti Bosanac, niti smije postaviti pitanje ako ne postoji Bosanac, kako se jezik može imenovati kao bosanski jezik. To nije negiranje jezika, već ukazivanje na vaše nonsense koje koristite u raspravi. I tu se uvjek upalite, a ne vidite npr. da se književnost na bosanskom jeziku, imenuje kao bošnjačka književnost. Pa ti meni reci kako zvuči naziv bosanski jezik i bošnjačka književnost.

Duga stvar ovdje sam naučio da kad god izgubite argumentovanost svojih stavova, okrećete se etiketiranju forumaša s kojima se ne slažete.
Tako da ne znam čemu ova briga koja raja nas želi ili ne. Ovdje nema nikakve mržnje, ali ne dozvoljavam da neko omalovažava to što se etnički izjašnjavam kao Bosanac, niti da me vrijeđa zbog toga i optužuje za podilaženje srpskim, hrvatskim, jugoslavenskim, antibosanskim, antibošnjačkim, islamofobičnim i kakvim sve ne interesima.

Najbolje od svega ti je taj avatar, ljiljan u petokraci na crevnoj podlozi, tj bosanac na komunistickoj pozadini , a to se zove oksimoron.

Da su komunisti bili na strani Bosanaca, kao sto to danas zelite da predstavite, ne bi u totalitarnom sistemu, gdje su mogli da donesu odluke i zakone kako su zeljeli , negirali postojanje Bosanaca pa umjesto da Bosnu i Hercegovinu proglase zemljom Bosanaca oni je proglase " Ni Srpskom, ni Hrvatskom , ni Muslimanskom vec ...." znas nastavak a znas i da su odma poslije uspostave apsolutne vlasti izbacili i to Muslimani iz deficije pa uveli Ostali ili Neporedjeljeni. Ni B od Bosanaca za vrijeme komunistickog rezima tu nije bilo osim geografske odrednice.

Tako ako hoces da sebe i ostale predstavis kao Bosnace onda ne moze to u paketu sa komunizmon ili pozivanjem na komunisticki vakat jer to dvoje ne ide.
Last edited by decembar2017 on 13/02/2018 11:11, edited 2 times in total.
GeeTnT

#1757 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

BHCluster wrote:
GeeTnT wrote:
MuaDib wrote:
..i obratno.
On je samo zrtva svoje arogancije i umisljenosti.
Bitan je koliko i mrijest lososa u Kanadi....
hAZNADAR

#1758 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

MuaDib wrote:
hAZNADAR wrote:

Kome sam ja sta negirao?

:lol: ne negiras jezik samo ga ne priznajes drugima zbog radi "leksickih nedomica". Ovo je ko nisam rasista ali,.... :mrgreen:

Ma ja niti nalazim leksicke nedoumice kod drugih niti nazivam nonsensom,.. licemjerima,.. i dok je tako mogu ti dati tecaj antifasizma. Historija BiH se mora uzeti kakva jeste - cinjenica je da su bosnjacko ime i bosanski za jezik nastali pod tim imenima i trajali vjekovima. Ja to prihvatam - a ti?

A pitas kako meni kako zvuči naziv bosanski jezik i bošnjačka književnost? Skroz regularno i nediskutabilno. Isto kao americka, australska knjzevnost na engleskom jeziku, meksicka na spanskom, brazilska na portugalskom, pakistanska na Urdu, kineska na Mandarin, Kanton,... jezicima, kenijska na Swahili,... ja imam dovoljno siroke vidike da prihvatim sve raznolikosti i sve kulturne bastine. Nisam ogranicen da postavljam okvire sta je logicno a sta ne a jos manje kreten koji ce imati razlicite arsine i maksuz jedne nazvati licemjerima.

Dalje - sva ova prica o nekoj tobozoj konfrontaciji dvije grupe, mojih i tvojih,... o cemu ti pricas? Bosnjaci u stvarnosti trose energiju i vrijeme na srpske i hrvatske nacionaliste u BiH, interne konfrontacije izmedju zelenih i crvenih, odnosno vika na islamiste i komunajre, plus borba za fotelje i interes. Ko ste sad pa vi? U stvarnosti politicki ne postojite niti ikome stojite na putu - na forumu perjanice fasizma.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1759 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by _BataZiv_0809 »

Rampage wrote:Zanimljivo je da nikad nijednog "Bosanca" nećeš vidjeti na temama o najvećem zlu koje je Evropa izrodila nakon Hitlera - UZP-ovicma i genocidašima. Niti jednom jedinom rječju nikada nisu osudili stvarno zlo na ovim prostorima.

Ovaj argument cesto vidjam i evo zanima me zasto toliko prizeljkujete Bosance na tim temama kad su vam viska na svim drugim?

Da li da nas i tu mozete etiketirati kao petokolonase ili zbog iskrene zelje da se oko necega slozimo?
hAZNADAR

#1760 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote:Po toj logici, sve i jedan zlocinac/podstrekac i autor ideoloske podloge za isti je radio u duhu vremena, pa je s toga anahrono retrospektivno analizirati i osudjivati iste. A ideoligija i danas aktuelna, te osnova genocidne politicke misli komsija. :oops: Da ne spominjem kako argument vrijedi samo za jedne, pa se tako drvlje i kamenje baca na one koje po nebitnom piskaralu s antisemitskim stavovima nazivaju ulicu, dok se nalazi razumijevanje za Nobelovca kod Hitlera, te njegove rasisticke izjavama o muslimanima, sve u duhu vremena, dabome. :D
Sto se, svakako nadovezuje na ovu pricu, gdje pojedini vriste o "nacionalizmu",jednih koji se sastoji u pravu na jezik, narodno ime, historiju i kulturu, dok na one susjedne koji su odgovorni za ratove, zlocine i razaranje, ostaju nijemi. Posebno simptomatican je nekakav pokusaj nijekanja historijskog kontinuiteta Bosnjacima, uprkos relevantnim histirijskim izvorima, dok se drugima isti podrazumijeva jos od stoljeca sedmog, a do Vase Pelagica i sl. nazivali se svakako.
Svakako, sav bijes, frustracije "neoravdom" u vidu "kradje" rezerviran je za forum, na terenu stvari ipak stoje drugacije. :wink:
O bosnjackom romantizmu 19 vijeka - radije Jukica nego Beslagica. Sto li?
Shodno duhu vremena koji se oprasta - moze Njegos a ne moze Ante Starcevic.

Nikako mi nije jasno kako pokusavaju prodti pricu nekima koji su sami imali slicne zablude nekada. Pocev od mene licno.
Rampage

#1761 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

_BataZiv_0809 wrote:

Ovaj argument cesto vidjam i evo zanima me zasto toliko prizeljkujete Bosance na tim temama kad su vam viska na svim drugim?

Da li da nas i tu mozete etiketirati kao petokolonase ili zbog iskrene zelje da se oko necega slozimo?
"Ovaj argument" jednostavno govori ko su forumski "Bosanci". Što se mene tiče, niti "vas" gdje priželjkujem niti ste gdje viška, kao i svi ostali forumaši.

Neka svako tipka o čemu želi da tipka, pa nismo u Sjevernoj Koreji :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1762 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by _BataZiv_0809 »

Rampage wrote:
"Ovaj argument" jednostavno govori ko su forumski "Bosanci". Što se mene tiče, niti "vas" gdje priželjkujem niti ste gdje viška, kao i svi ostali forumaši.

Pa sto onda prozivas?
Rampage

#1763 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

_BataZiv_0809 wrote:
Rampage wrote:

Pa sto onda prozivas?
Koga bolan prozivam?

Ti još ponosan što si se našao u kategoriji onih koji podržavaju UZP-ovce i genocidaše :-)
pustopoljina

#1764 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by pustopoljina »

Mozes li objasniti svoju zadnju recenicu?
I- nisi u pravu.
GeeTnT

#1765 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote:

Bosanci nisu petokolonasi, sto se za tebe ne moze reci...kako objasniti cinjenice tvog odnosa Bata—tema o Srbiji, Bata—tema o Kosovu i Bata — bilo koja tema u kojima se spominju Bosnjaci..Samo u poslednjoj navedenoj stavki ti porastu zubi i nevjerovatno sa kojim elanom krenes puniti 155-icu...
Rampage

#1766 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

pustopoljina wrote:

I- nisi u pravu.
Za šta nisam u pravu?

Pod "Bosancima" mislim na one koji se predstavljaju kao Bosanci a u principu mrze Bosnu i sve bosansko iz dna duše.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1767 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by _BataZiv_0809 »

GeeTnT wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Bosanci nisu petokolonasi, sto se za tebe ne moze reci...kako objasniti cinjenice tvog odnosa Bata—tema o Srbiji, Bata—tema o Kosovu i Bata — bilo koja tema u kojima se spominju Bosnjaci..Samo u poslednjoj navedenoj stavki ti porastu zubi i nevjerovatno sa kojim elanom krenes puniti 155-icu...
To je do tvog utiska. Svi pisemo na temama koje su nam zivotno najblize.
pustopoljina

#1768 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by pustopoljina »

Rampage wrote:
pustopoljina wrote:

I- nisi u pravu.

Za šta nisam u pravu?

Pod "Bosancima" mislim na one koji se predstavljaju kao Bosanci a u principu mrze Bosnu i sve bosansko iz dna duše.
Ti ili jako dobro poznajes opus svakog bosanca na forumu ili cinis nepravdu tim ljudima.
Rampage

#1769 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Samo malo - da li sam ja ikoga prozvao po imenu ovdje?

Šta ja mogu što se oni sami otkrivaju i nalaze u mom postu:)

Pa lijepo sam naveo da mislim na "Bosance" a ne Bosance, zar ne:)
Fudo387

#1770 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

GeeTnT wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Nemoj tako, Subara je Bosnjo 1/1, onaj bublasti...sam’ sto je vazda pjan i pise budalastine.
pustopoljina

#1771 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by pustopoljina »

Rampage wrote:Samo malo - da li sam ja ikoga prozvao po imenu ovdje?

Šta ja mogu što se oni sami otkrivaju i nalaze u mom postu:)

Pa lijepo sam naveo da mislim na "Bosance" a ne Bosance, zar ne:)
Pa koja je svrha toga sto radis?
Ti odredjujes ko je "bosanac", a ko bosanac i napadas nikog konkretno (pa da se osoba moze braniti), a kad tebe neko napadne onda to nisi kriv sto se neko osjeca prozvanim hihi
gukni i izadji na megdan, kad vec prozivas.
Rampage

#1772 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

:lol:

Mišljenje na forumu je "napadanje"?

Ili samo "Bosanci" imaju pravo na mišljenje :-)
Point.

#1773 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Ja se pitam zasto su Bosanci toliko kivni na Bosnjake, pa se gotovo svaka tema o Bosnjacima pretvori u mini rat na toj relaciji? Isto da su Bosnjaci najveci neprijatelji BiH, a ne dva druga naroda koja otvoreno zagovaraju propast drzave?
pustopoljina

#1774 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by pustopoljina »

Rampage wrote::lol:

ovo sto si ti napisao bas i ne izgleda kao misljenje, nego kao atak.
Rampage

#1775 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

pustopoljina wrote:
Rampage wrote::lol:

ovo sto si ti napisao bas i ne izgleda kao misljenje, nego kao atak.
Pa ne znam šta da ti kažem, valjda je stvar percepcije. Ovdje se uglavnom svako mišljenje koje se razlikuje od našeg ličnog smatra atakom.

Ipak, ako je "atak" iznošenje činjenica da pojedini forumaši ovdje prodaju daMu pod bubrege onda moje mišljenje jeste atak :thumbup:
Locked