eh to je vjecna raspravadebeljko20 wrote:kako se izgovara kuyt? kristić ga zove kujt ali ja mislim da je kajt.
moze i kujt i kajt, a valjda je najispravnije nesto kao "kaut" (tako je on sam rekao, i onda dodao, zovite me kako hocete
Moderators: Charuga, Tomahawk11
eh to je vjecna raspravadebeljko20 wrote:kako se izgovara kuyt? kristić ga zove kujt ali ja mislim da je kajt.
Na Areni ga zovu Kaut.debeljko20 wrote:kako se izgovara kuyt? kristić ga zove kujt ali ja mislim da je kajt.
100% si upravu, da je Bogdo nasim komentatorima najveci problem je li F ili V!Revolucionar ★ wrote:Jedino da ima vise dijalekata .. ali hajde svejedno, da mu je izgovaranje holandskih imena jedina greska
Entropio wrote:Na Areni ga zovu Kaut.debeljko20 wrote:kako se izgovara kuyt? kristić ga zove kujt ali ja mislim da je kajt.
Comrad wrote:Nije da nesto branim nase komentatore, ali meni ti izgovori imena nikad nisu smetali. Vise mi smetaju neke druge nebuloze. Sad ocekivati da Kristic zna kako se izgovara slovo v na 15 evropskih jezika, jbg. Ja to ne ocekujem od njega...
I tu sam na strani nasih komentatora, jer kad cujem strane komentatore kako izgovaraju prezimena sa ovih prostora. Pa uzas. I fakat mi nije jasno kako ne mogu izgovoriti Džeko, Spahić, Ibrahimović normalno kao i mi. Jer ako ja mogu izgovoriti ö, ako su me tjerali da francuski izgovaram ko parizanin...onda mi nije jasno kako neki englez ne zna izgovoriti Dž e k o, nego lupaju jecko, jeko itd. A imaju i DŽ u izgovoru, imaju i E, imaju i K, imaju i O, dakle nije da imaju neku prepreku da to izgovore, nego jednostavno ne zele da nauce...ljudima se hebe za to, bas ce se on prilagodjavati, neka se mi njima prilagodjavamo.
dobro onda moras razumit i engleze,kome oni ba da se prilagodjavaju,nek se njima drugi prilagode,u njih je sve na kontruComrad wrote:Nije da nesto branim nase komentatore, ali meni ti izgovori imena nikad nisu smetali. Vise mi smetaju neke druge nebuloze. Sad ocekivati da Kristic zna kako se izgovara slovo v na 15 evropskih jezika, jbg. Ja to ne ocekujem od njega...
I tu sam na strani nasih komentatora, jer kad cujem strane komentatore kako izgovaraju prezimena sa ovih prostora. Pa uzas. I fakat mi nije jasno kako ne mogu izgovoriti Džeko, Spahić, Ibrahimović normalno kao i mi. Jer ako ja mogu izgovoriti ö, ako su me tjerali da francuski izgovaram ko parizanin...onda mi nije jasno kako neki englez ne zna izgovoriti Dž e k o, nego lupaju jecko, jeko itd. A imaju i DŽ u izgovoru, imaju i E, imaju i K, imaju i O, dakle nije da imaju neku prepreku da to izgovore, nego jednostavno ne zele da nauce...ljudima se hebe za to, bas ce se on prilagodjavati, neka se mi njima prilagodjavamo.
ma garant ima papire ispred sebe,obori glavu i citaSarajevo1946 wrote:Mene je iznervirao Šuko oko one pištaljke, došlo mi je redakciju da zovem. Kad se neko s tribina šalio sa pištaljkom. Kaže kraj meča i nastavi 10 sekundi vaziti o tome, ovamo se utakmica uveliko nastavila. Kako idiote jedan idiotski ne skontaš, kad već gledaš tu utakmicu, da nije kraj utakmice, ako sudija jasno to ne pokaže i igrači nastave igrati?
Još pola minute kasnije, kad se opet čula pištaljka sa tribina, genije slavodobitno govori: E neću ovaj put nasjesti. Ma marš kretenu jedan.
Revolucionar ★ wrote:Ma ima da se spremaju ko za ispit ako vec moramo placat pretplatu .. pazi nesto, kad vidim kako su spremni voditelji na sportklubu a komentarisu ljudi dansku, ukrajinsku, rusku, svicarsku ligu, komentarisu ragbi , sve zivo i opet ima o cemu pricat, kamara informacija. Dakle opet je sve do voditelja ..
Ja ovo govorim otkako se Robben pojavio, ali ne jebu ovi nasi komentatori zivu silu! I sto je jos zalosnije i onog ko pravilno izgovora (nekad MArjan Mijajolovic) neki od kretena ubjede da to nije tako pa ga navuku na svoj izgovor Robeeeeen, pa nije Francuz jebote!symbolstar wrote:
Robben-Roben, kratko i jasno, naglasak na prvom slogu. Kakav crni Robeeeeeeeeeeeen...
BHF_Manijak wrote: Ja ovo govorim otkako se Robben pojavio, ali ne jebu ovi nasi komentatori zivu silu!
Sta je tebi sega?Mr. Brightside wrote:BHF_Manijak wrote: Ja ovo govorim otkako se Robben pojavio, ali ne jebu ovi nasi komentatori zivu silu!

Källstrom se izgovara otprilike Šelström...Koshpa wrote:Sharlstrom![]()
![]()
![]()