bavi wrote:Fuj, kakav smo narod postali, želiti drugom nesreću, a nadati se dobrom.Eleonora wrote:Neka ba, propast ce Gras, samo laganini...![]()
![]()
Ma ja, daBogda oni prevozili putnike još 100 godina
Kriminalci prve vrste!
bavi wrote:Fuj, kakav smo narod postali, želiti drugom nesreću, a nadati se dobrom.Eleonora wrote:Neka ba, propast ce Gras, samo laganini...![]()
![]()
tosho wrote:...Stvarno mi nije jasno kako niko od vas nije dosao do zakljucka da je za sve sto se desava u GRAS-u odgovorno Ministarstvo saobracaja to jest Vlada kantona!!!!!
Oni postavljaju menadzment,odredjuju cijenu karte,broj uposlenih,redove voznje,dijele besplatne karte...........
poznanik wrote:tosho wrote:...Stvarno mi nije jasno kako niko od vas nije dosao do zakljucka da je za sve sto se desava u GRAS-u odgovorno Ministarstvo saobracaja to jest Vlada kantona!!!!!
Oni postavljaju menadzment,odredjuju cijenu karte,broj uposlenih,redove voznje,dijele besplatne karte...........
Djelomično si u pravu. Skupštinu GRAS-a imenuje Skupština KS, a Skupština dalje bira Nadzorni odbor, Upravu kao organ upravljanja i Odbor za reviziju. Nadzorni odbor bira Upravu - direktora, između kandidata iz javnog konkursa, koji ne može biti politički angažiran, i nadzire njegov rad. Odbor za reviziju vrši reviziju finansijskog poslovanja i dostavlja izvještaje Skupštini i Nadzornom odboru. To znači, a i Statutom je određeno, da GRAS-om upravlja Skupština, a ne Vladino Ministarstvo za saobraćaj.
Skupštinu GRAS-a predstavljaju, od 2009. godine:
1. HAMDO KARIĆ, predsjednik Skupštine,
2. GORDANA LALEVIĆ, član Skupštine,
3. OSMAN LINDOV, član Skupštine
Kanton Sarajevo je osnivač GRAS-a, i u njegovom vlasništvu je cjelokupna imovina preduzeća, i pravo na donošenje odluka o postupcima u slučaju gubitaka u poslovanju.
Kako li si ti zaključio odgovornost delegata Skupštine KStosho wrote:Bas lijepo sto si razjasnio jednu birokratsku zavrzlamu koja je napravljena tako da niko ne odgovara niti snosi posljedice za ono sto uradi u GRAS-u.
Iz ovoga sto si objasnio mogu samo da zakljucim da je glavni krivac za situaciju u GRAS-u Skupstina Kantona!!!
Ko nam to onda sjedi u Skupstini kantona i radi protiv interesa svojih gradjana i jos je debelo placen za to sto radi.
Zar vise nema onih tramvajskih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa... znam da je malo, ali barem ovo.r_faruk wrote:.............Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...............
to i radimo a jos uvijek nije privatizovan......................izmedju ostalog, zato se i zalimo.............
ja tu kartu nikad vidjela nisam. sve kontam da je to neka urbana legenda.dresdener78 wrote:Zar vise nema onih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa...r_faruk wrote:.............Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...............
to i radimo a jos uvijek nije privatizovan......................izmedju ostalog, zato se i zalimo.............
Bas cudno! Prosle godine sam je vise puta kupio, poslacu sken, imam jos jednu neiskoristenu u novcaniku. Ove godine sam kupovao samo dnevne jer mi je bilo ugodnije i smjesten sam bio u centru...minjonja wrote:ja tu kartu nikad vidjela nisam. sve kontam da je to neka urbana legenda.dresdener78 wrote:Zar vise nema onih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa...r_faruk wrote:.............Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...............
Ma ima je u prodaji, naravno.dresdener78 wrote:Zar vise nema onih tramvajskih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa... znam da je malo, ali barem ovo.r_faruk wrote:..Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...to i radimo a jos uvijek nije privatizovan....izmedju ostalog, zato se i zalimo...
Ima vremenska karta ali vazi samo za tramvaje...ja probao u bus kaze mi vozac ne vazidresdener78 wrote:Zar vise nema onih tramvajskih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa... znam da je malo, ali barem ovo.r_faruk wrote:.............Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...............
I da nađem takvu kartu, šta uraditi kad je kupim, poništim, vozim se 40 minuta, izađem da presjednem, čekam trolejbus još 30 minuta a sat vremena već prošlo ?!dresdener78 wrote:Zar vise nema onih tramvajskih pojedinacnih karata (tekst zelene boje) u kioscima za 1,60 KM na kojoj stoji "VREMENSKA KARTA - Karta važi 1 sat poslije prvog poništenja"? S ovom bi trebalo biti moguće presedanje u toku 1 sata i izmedju tramvaja-trolejbusa-autobusa... znam da je malo, ali barem ovo.r_faruk wrote:.............Ili kao idioti platiti novu pojedinacnu kartu prilikom svakog presjedanja i svakog puta...............
Znas sta, ja zivim na spomenutoj relaciji, ne razumijem gdje je logika ovog komentara? Ne treba kupovati nova vozila ionako ce se razvaliti? Onda ne treba kupovati nove cipele ionako ce se iznosati... Ne smatram da ja kao osoba koja ima punu torbu papirica jer ne bacam okolo, tj smatram da nisam seljak trebam da ispastam sto ima "jalije".Glas wrote:Da GRAS kupi najmodernije spejsšatl minibuse i uvede ih na nekim padinskim linijama tipa Latinska ćuprija - Jarčedoli/Mahmutovac, Baščaršija - Sedrenik/Vratnik i sl. ta ista vozila bi u roku pola godine bila zrela za otpad ili remont što zahvaljujući savjesnim građanima sa visokorazvijenom ekološkom sviješću, to i zahvaljujući inteligentnom i sposobnom menadžmentu GRAS-a koji puste da jedno vozilo radi cijeli dan na jednoj liniji (odmara se samo navečer 5-6 sati u garaži) umjesto da se smjenjuju tri ili četiri vozila kako bi se ista sačuvala od grubog "trošenja" i pretrpavanja koji je sigurno i glavni uzročnik kvara ovih vozila te općenito problema na padinskim linijama.
Ja mislim da mozes predati na Otoci za kartu, tako je bar bilo za dvomjesecne, prema mjestu stanovanja se predavalo za kartu. A radi ti od 07:30 ili od 8:00 , nisam bas sigurankusur wrote:da li znate otkad ujutro radi ona Grasova poslovnica u gradu gdje se predaje za karte?
i imal neka blize Cengic Vili da ne moram bas do grada ici?