To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
ateisti takodjer vjeruju u nesto,stoga jeste oblik vjerovanja/religije;forma
samo ti nastavi traziti godoa u sebi,a ne u drugima![]()
vjernik i arogancija,jos jedan minus
Religija i moć/pohlepa
- BHF_Manijak
#176 Re: Religija i moć/pohlepa
-
strongwoman
#177 Re: Religija i moć/pohlepa
Hajd' ba.. minus i minus daju plus.. Tamam sam namirilaBHF_Manijak wrote:To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
- BHF_Manijak
#178 Re: Religija i moć/pohlepa
Ma zao mi je, osjedit ce rpije vakta...strongwoman wrote:Hajd' ba.. minus i minus daju plus.. Tamam sam namirilaBHF_Manijak wrote:To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
-
strongwoman
#179 Re: Religija i moć/pohlepa
Ima Garnijer, neka prekrijeBHF_Manijak wrote:
Ma zao mi je, osjedit ce rpije vakta...A tebi seko maksuz selam
![]()
alejkumu selam, braco
Necemo vise zacatavati temu
-
Great Cornholio
#180 Re: Religija i moć/pohlepa
Nije dokazala da Bog ne postoji, a ni da postoji, ali je u mogućnoti pokazati da je nebuloza "istina" po kojoj je čitavo čovječanstvo nastalo od muškarca kojeg je bog stvorio od blata i žene koju je stvorio od muškarčeva rebra, pa se kasnije populacija širila incestom.strongwoman wrote:Great Cornholio wrote: Jeste, tako je, kad ti u mladosti napune glavu pričama o zmijama koje govore, pričama o zlim đavolima, svemogućem bogu i sličnim bajkama onda te priče predstavljaju prepreku prihvatanju naučnih saznanja koja su u suprotnosti s bajkama u koje vjeruje vjernik.
![]()
![]()
![]()
A nauka je dokazala da Bog ne postoji...![]()
![]()
, i religija je u suprotnosti sa naukom
![]()
![]()
...
Znaci svi naucnici koji su religiozni su u suprotnosti sa samim sobom
-
Bossana
#181 Re: Religija i moć/pohlepa
velika seoba naroda
sad ćem sjednem da otkrijem zaŠTO
sad ćem sjednem da otkrijem zaŠTO
-
strongwoman
#182 Re: Religija i moć/pohlepa
Meni je gore vjerovati da su ljudi nastali od dva majmuna, koji su se sirili incestomGreat Cornholio wrote:Nije dokazala da Bog ne postoji, a ni da postoji, ali je u mogućnoti pokazati da je nebuloza "istina" po kojoj je čitavo čovječanstvo nastalo od muškarca kojeg je bog stvorio od blata i žene koju je stvorio od muškarčeva rebra, pa se kasnije populacija širila incestom.strongwoman wrote:Great Cornholio wrote: Jeste, tako je, kad ti u mladosti napune glavu pričama o zmijama koje govore, pričama o zlim đavolima, svemogućem bogu i sličnim bajkama onda te priče predstavljaju prepreku prihvatanju naučnih saznanja koja su u suprotnosti s bajkama u koje vjeruje vjernik.
![]()
![]()
![]()
A nauka je dokazala da Bog ne postoji...![]()
![]()
, i religija je u suprotnosti sa naukom
![]()
![]()
...
Znaci svi naucnici koji su religiozni su u suprotnosti sa samim sobom
Last edited by strongwoman on 30/04/2011 01:30, edited 1 time in total.
-
Bossana
#183 Re: Religija i moć/pohlepa
BHF_Manijak wrote:To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
e ovo se čekalo
ubitačna kombinacija bilateralna šteta
-
Great Cornholio
#184 Re: Religija i moć/pohlepa
Đe si drug, tebi izgleda mrsko razmišljat svojuom glavom , pa se konstantno šlepaš uz neke malo "prosvjećenije", braću ili sestre, vjernikeBHF_Manijak wrote:To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
-
Great Cornholio
#185 Re: Religija i moć/pohlepa
<iframe width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/HCQVY-uUJkQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>strongwoman wrote:
Meni je gore vjerovati da su ljudi nastali od dva majmuna, koji su se sirili incestom
-
pemanapemani
#186 Re: Religija i moć/pohlepa
Ne moraš biti religiozan da bi vjerovao u Boga.
Na kraju krajeva, religijski službenici svakodnevno pobijaju vlastite svete knjige.
Hajmo praktično: "svi ljudi su sestre i braća", a zabranjeno je miješanje između dvije religije; "materijalno nije važno", u skladu sa izgovorenim, sjedaju u automobile od stotinjak hiljada maraka; "ko ubije jednog čovjeka, kao da je ubio čitav svijet", tako su pokrenuti križarski ratovi, inkvizicija, bombaši samoubice... ; "pustite djecu k meni", šta reći...
Nadam se da Bog sve vidi i sve zna, te da će pomoći IZ i Nadbiskupiji da se zajedničkim snagama izbore protiv onog koji je nanijetio ukinuti vjeronauk
.
Na kraju krajeva, religijski službenici svakodnevno pobijaju vlastite svete knjige.
Hajmo praktično: "svi ljudi su sestre i braća", a zabranjeno je miješanje između dvije religije; "materijalno nije važno", u skladu sa izgovorenim, sjedaju u automobile od stotinjak hiljada maraka; "ko ubije jednog čovjeka, kao da je ubio čitav svijet", tako su pokrenuti križarski ratovi, inkvizicija, bombaši samoubice... ; "pustite djecu k meni", šta reći...
Nadam se da Bog sve vidi i sve zna, te da će pomoći IZ i Nadbiskupiji da se zajedničkim snagama izbore protiv onog koji je nanijetio ukinuti vjeronauk
-
Great Cornholio
#187 Re: Religija i moć/pohlepa
strongwoman wrote:
Meni je gore vjerovati da su ljudi nastali od dva majmuna, koji su se sirili incestom
- BHF_Manijak
#188 Re: Religija i moć/pohlepa
Ne, vec mi je puna kapa likova takvih poput tebe sa kojima sam davno rascistio, nema diskusije sa podje..ntima!Great Cornholio wrote:Đe si drug, tebi izgleda mrsko razmišljat svojuom glavom , pa se konstantno šlepaš uz neke malo "prosvjećenije", braću ili sestre, vjernikeBHF_Manijak wrote:To ti i dalje statisticike podatke skupljas?! Jes' tebi dosadno u zivotu, ni brige ni...Blago tebi!ljubav_aha wrote:
Pozdrav
-
Great Cornholio
#189 Re: Religija i moć/pohlepa
Alejkumu selamBHF_Manijak wrote:
Ne, vec mi je puna kapa likova takvih poput tebe sa kojima sam davno rascistio, nema diskusije sa podje..ntima!![]()
Pozdrav
- BHF_Manijak
#190 Re: Religija i moć/pohlepa
Great Cornholio wrote:Alejkumu selamBHF_Manijak wrote:
Ne, vec mi je puna kapa likova takvih poput tebe sa kojima sam davno rascistio, nema diskusije sa podje..ntima!![]()
Pozdrav
-
strongwoman
#191 Re: Religija i moć/pohlepa
Great Cornholio, fakat si zanimljiv lik
Darvinova terorija zagovara da je čovjek evuluirao od neke vrste čovjekolikog majmuna u toku posljednjih milion godina, a fosilizovani ljudski tragovi su pronadjeni jos od prije 345 miliona godina...
Procitaj raspravu "Miocenski čovjek", mozda ti bude jasno da su dokazi jaci od teorije!!!
Darvinova terorija zagovara da je čovjek evuluirao od neke vrste čovjekolikog majmuna u toku posljednjih milion godina, a fosilizovani ljudski tragovi su pronadjeni jos od prije 345 miliona godina...
Procitaj raspravu "Miocenski čovjek", mozda ti bude jasno da su dokazi jaci od teorije!!!
-
Great Cornholio
#192 Re: Religija i moć/pohlepa
Ako je Darwin pogriješio u nečemu to ne mora značiti da je istinita priča o Ademu i Havistrongwoman wrote:Great Cornholio, fakat si zanimljiv lik![]()
Odoh, dosta je za danas
-
pemanapemani
#193 Re: Religija i moć/pohlepa
Nastali smo od Adema/Adama i Eve/Have i ne, nismo se širili incestom. Eva maznula jabuku, pa nas protjeralo iz rajskog vrta. Onda je Adem zaboravio kontracepciju, te dobiše dva sina. Kada su maksumčad porasla, ovaj stariji ubije mlađeg... Kad skontaš, fakat nismo nastali incestom. Opet, i da jesmo, bolje i incestom dva uspješna primjerka čovječije vrste, nego prokletih majmuna.
- ljubav_aha
#194 Re: Religija i moć/pohlepa
Great Cornholio wrote:Ljubav -aha, ja mislim da strongwoman želi reći da se svi ljudi rađaju kao muslimani, pa kasnije zastrane
relligion si attitude too
-
strongwoman
#195 Re: Religija i moć/pohlepa
K'o god voli da vjeruje da je majmunkog porjekla, a ne Boz'jeg nek' vjeruje
... njemu na volju i svima ostalima.. Ali je jedino malo cudno se Darvinova terorija pobija upravo onim na sto se najvise pozivala - naukom...
-
strongwoman
#196 Re: Religija i moć/pohlepa
Pa dajte zeni kahve, kolaca, pita, sarme....lilla wrote:@ljubavi, obradovana sam tvojim povratkom
- ljubav_aha
#197 Re: Religija i moć/pohlepa
srdacno hvalalilla wrote:@ljubavi, obradovana sam tvojim povratkom
nadam se da boljem medjusobnom razumjevanju pripadnika svih institucija/religija ,jer sam ziasta zasicena forumskim sukobima,kojim uopste ne tezim,hvala
- NIN
#198 Re: Religija i moć/pohlepa
...uh, uh, uh, ...sabur, saburli lagano...strongwoman wrote:K'o god voli da vjeruje da je majmunkog porjekla, a ne Boz'jeg nek' vjeruje... njemu na volju i svima ostalima.. Ali je jedino malo cudno se Darvinova terorija pobija upravo onim na sto se najvise pozivala - naukom...
- nellington
#199 Re: Religija i moć/pohlepa
Kako priča o evoluciji uvijek završi (počne) sa majmunima?
-
strongwoman
#200 Re: Religija i moć/pohlepa
Sabur, saburnellington wrote:Kako priča o evoluciji uvijek završi (počne) sa majmunima?