Vlada sama, ministarstva, kako bi nadoknadili propusteno. Pricao sam o tome prije par stranica. Kukaju kako nije bila formirana vlast, kako sve kasni, i onda odose bezveze na odmor.palermo wrote:ček malo, nisam siguran da te sada dobro razumijem. Je li ti predlažeš da vlada donese odluku da ona sama radi ili predlažeš da se donese odluka o tome da se ne prebacuju dani, pa da svi rade.Alfons Kauders wrote: Procitaj fino sta sam pisao - radi se o simbolici, nista vise. Rekao sam bi bilo bolje da su npr. iskoristili drugi i treci maj za nekakve sastanke sa sindikatima, cisto kao neki PR fol.
U situaciji kad je svaka peta marka budzeta dolazi iz kreditnih sredstava MMF-a, nekako mi je licemjerno, pa cak i nemoralno da vlada sama sebi poklanja dodatni neradni dan. Halo ba, zaduzuju se za svoje plate i jos pride prebacuju neradni dan, da imaju kad potrositi te plate. E to mi ide na kurac, da su se zaduzili za razvojne projekte, za penzije, socijalu, skolstvo, zdravstvo, pa hajde, ali nisu.
Naravno da jedan radni dan vise nista ne rjesava, ali su mogli i trebali iskoristiti ovu priliku da pokazu kako im je stalo do rada, a ne nerada... To sto je zakon takav i sto bi se sindikati mogli buniti me ni najmanje ne interesuje - sindikati ionako sute i za puno vaznije stvari, a sumnjam da bi bas imali neku podrsku kada bi zaprijetili strajkom ili nekim protestnim skupom.
Ako je prvo, onda ok, bilo bi lijepo, ako je drugo, nemoj majke ti simboliku preko leđa naroda. Tih iskustava sa upravo tom simbolikom se sjećam još iz prošlog sistema, pa je znalo biti , kobajagi zbog ekonomske krize u zemlji taj dan nije neradni....i onda se crni narod skupi, pa ispijaš kafe, pa se sam glupo osjećaš, jer tvoj unutarnji osjećaj ti govori da izigravaš budalu, jer je tamo neko zbog svojih interesa odlučio da se za praznik radi.
Ljudi koji istinski rade će se dobro i zasluženo odmoriti ova četiri dana, a oni koji ionako ne rade, e to već nije problem praznika.
Ali inace mislim da bi se prebacivanje praznika trebalo ukinuti. Jebes ga, ako padne praznik u nedjelju, ok ga je slaviti u ponedjeljak, nemam ama bas nista protiv, ali utorak je preseravanje i nista vise.