1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Locked

Podrzavate li 4 (cetiri) neradna dana za 1. Maj?

Da
77
50%
Ne
63
41%
Ionako ne radim, zaboli me
14
9%

Total votes: 154

Alfons Kauders

#176 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote: Procitaj fino sta sam pisao - radi se o simbolici, nista vise. Rekao sam bi bilo bolje da su npr. iskoristili drugi i treci maj za nekakve sastanke sa sindikatima, cisto kao neki PR fol.

U situaciji kad je svaka peta marka budzeta dolazi iz kreditnih sredstava MMF-a, nekako mi je licemjerno, pa cak i nemoralno da vlada sama sebi poklanja dodatni neradni dan. Halo ba, zaduzuju se za svoje plate i jos pride prebacuju neradni dan, da imaju kad potrositi te plate. E to mi ide na kurac, da su se zaduzili za razvojne projekte, za penzije, socijalu, skolstvo, zdravstvo, pa hajde, ali nisu.

Naravno da jedan radni dan vise nista ne rjesava, ali su mogli i trebali iskoristiti ovu priliku da pokazu kako im je stalo do rada, a ne nerada... To sto je zakon takav i sto bi se sindikati mogli buniti me ni najmanje ne interesuje - sindikati ionako sute i za puno vaznije stvari, a sumnjam da bi bas imali neku podrsku kada bi zaprijetili strajkom ili nekim protestnim skupom.
ček malo, nisam siguran da te sada dobro razumijem. Je li ti predlažeš da vlada donese odluku da ona sama radi ili predlažeš da se donese odluka o tome da se ne prebacuju dani, pa da svi rade.
Ako je prvo, onda ok, bilo bi lijepo, ako je drugo, nemoj majke ti simboliku preko leđa naroda. Tih iskustava sa upravo tom simbolikom se sjećam još iz prošlog sistema, pa je znalo biti , kobajagi zbog ekonomske krize u zemlji taj dan nije neradni....i onda se crni narod skupi, pa ispijaš kafe, pa se sam glupo osjećaš, jer tvoj unutarnji osjećaj ti govori da izigravaš budalu, jer je tamo neko zbog svojih interesa odlučio da se za praznik radi.
Ljudi koji istinski rade će se dobro i zasluženo odmoriti ova četiri dana, a oni koji ionako ne rade, e to već nije problem praznika.
Vlada sama, ministarstva, kako bi nadoknadili propusteno. Pricao sam o tome prije par stranica. Kukaju kako nije bila formirana vlast, kako sve kasni, i onda odose bezveze na odmor.

Ali inace mislim da bi se prebacivanje praznika trebalo ukinuti. Jebes ga, ako padne praznik u nedjelju, ok ga je slaviti u ponedjeljak, nemam ama bas nista protiv, ali utorak je preseravanje i nista vise.
atko

#177 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by atko »

baklava2 wrote:
ja radim i 2. i 3. maja isto kao i svaki drugi radni dan :x
neće meni ništa bolje biti da svi rade kad i ja radim :run:

Poenta onoga sto ja zelim reci je da se treba pobrinuti prvo za rad da bi se onda od cega imali odmarati ;) ... kod nas pola nesaposleno pola na 'the sisi' propadamo kroz zivo blato godinama ... al najvaznije je neraditi

ovo je nacija lezihljebovica i neradnika ... bas smo FUJ
Bloo
Globalna šefica

#178 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

muha_sa wrote:
Bloo wrote:ja ne radim samo u ponedeljak (mozda) :roll:
ko eto sad radis :lol:

pauza na forumu :roll: posto ne mogu izaci vanka (snijeg i mora neko napraviti elektronsku verziju izvjestaja) eto mi pauze :D

dodi da te zaspem ubudalim grahom :D
Alfons Kauders

#179 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote:
muha_sa wrote:
Bloo wrote:ja ne radim samo u ponedeljak (mozda) :roll:
ko eto sad radis :lol:

pauza na forumu :roll: posto ne mogu izaci vanka (snijeg i mora neko napraviti elektronsku verziju izvjestaja) eto mi pauze :D

Kakav ba snijeg? Gdje je vama kancelarija, na Igmanu? :D
Bloo
Globalna šefica

#180 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

Alfons Kauders wrote:
:sad: jesi ti zao čiko

nemam kišobrana :D i ne sjedi mi se u Operi na M Dvoru sa alololičarima od 50 godina :D
palermo

#181 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Vlada sama, ministarstva, kako bi nadoknadili propusteno. Pricao sam o tome prije par stranica. Kukaju kako nije bila formirana vlast, kako sve kasni, i onda odose bezveze na odmor.

Ali inace mislim da bi se prebacivanje praznika trebalo ukinuti. Jebes ga, ako padne praznik u nedjelju, ok ga je slaviti u ponedjeljak, nemam ama bas nista protiv, ali utorak je preseravanje i nista vise.
Pa i radnici u Ministarstvima trebaju odmor, što se mene tiče nek novoustoličeni ministri sastanče koliko hoće, to je ok, ali radnike nek puste kući. A što se tiče prenošenja , amerikanci su to dobro smislili, u njih je većina praznika označena kao prvi ponedeljak u aprilu, ili drugi ponedeljak u maju.....mislim da osim 4 Jula i Dana zahvalnosti nijedan drugi neradni dan nije fiksiran za datum. Plus, uvijek se dobija produženi vikend.

by the way iznenađen sam od tebe da kao pristalica liberalnog kapitalizma promoviraš ovdje metode samoupravnog socijalizma :D
muha_sa

#182 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by muha_sa »

Bloo wrote:
Alfons Kauders wrote:

nemam kišobrana :D i ne sjedi mi se u Operi na M Dvoru sa alololičarima od 50 godina :D
nije te stid tako govorit za moju raju :D sad trk tamo i pozdravi mi gazdu--mog druga iz djetinjstva :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#183 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

Bloo wrote:

pa "ONI" (privatnici) daju Hagra svojim radnicima :shock: :x :evil: ......pa to je MAjoriziranje budjetlija..... :shock: ......"Žuta Gredo gledaj bruku, radnici ce da nas tuku".
Bloo
Globalna šefica

#184 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

muha_sa wrote: nije te stid tako govorit za moju raju :D sad trk tamo i pozdravi mi gazdu--mog druga iz djetinjstva :D

ma nije problem gazda :D nego prateći inventar :D

i ja sama srčem kafu i listam Dane :D
Alfons Kauders

#185 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisam znao da se tamo skupljaju, zvuci kao mjesto za mene... :D
pici

#186 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

i srĆu kaHFVicu i listaju novine kod privatnika :shock: :? ....joooooojjj ....Ustaj te vi budjetsko robljeeee...
Alfons Kauders

#187 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote: Vlada sama, ministarstva, kako bi nadoknadili propusteno. Pricao sam o tome prije par stranica. Kukaju kako nije bila formirana vlast, kako sve kasni, i onda odose bezveze na odmor.

Pa i radnici u Ministarstvima trebaju odmor, što se mene tiče nek novoustoličeni ministri sastanče koliko hoće, to je ok, ali radnike nek puste kući. A što se tiče prenošenja , amerikanci su to dobro smislili, u njih je većina praznika označena kao prvi ponedeljak u aprilu, ili drugi ponedeljak u maju.....mislim da osim 4 Jula i Dana zahvalnosti nijedan drugi neradni dan nije fiksiran za datum. Plus, uvijek se dobija produženi vikend.

by the way iznenađen sam od tebe da kao pristalica liberalnog kapitalizma promoviraš ovdje metode samoupravnog socijalizma :D
Potencijal samoupravnog socijalizama nikad nije realiziran... :D Nije to do njega, vec do nas - nema tog sistema koji mi necemo sjebat. :D Da su ga Japanci implementirali, svasta bi bilo...
Last edited by Alfons Kauders on 13/04/2011 14:17, edited 1 time in total.
madner

#188 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Sta se bre zalite, ima nas koji cemo spojiti Uskrs (iako nismo latini) i 1. Maj. A nismo na drzavnoj sisi :D
Klodovik

#189 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Klodovik »

madner wrote:Sta se bre zalite, ima nas koji cemo spojiti Uskrs (iako nismo latini) i 1. Maj. A nismo na drzavnoj sisi :D
Šta vas briga, možete zadovoljno da ćapćate.
Bloo
Globalna šefica

#190 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

madner wrote:Sta se bre zalite, ima nas koji cemo spojiti Uskrs (iako nismo latini) i 1. Maj. A nismo na drzavnoj sisi :D

ti nešto drugo sisaš, pa možeš? :mrgreen:
madner

#191 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Smejem vam se u lice zbog ispoljavanja zlobe i zavisti :D
pici

#192 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

ova tema je od naziva pa naovamo opereĆena CiCama i CiCanjem :oops:
Klodovik

#193 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Klodovik »

madner wrote:Smejem vam se u lice zbog ispoljavanja zlobe i zavisti :D
Ma, kakva zloba i zavist. Ne smijem ni reći kako kod mene stoje stvari. Ubili bi me k'o zeca.
madner

#194 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Bloo wrote:

ti nešto drugo sisaš, pa možeš? :mrgreen:
Bigus dickus, pitaj u Jagodi za mene :D
madner

#195 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Klodovik wrote:
Ma, kakva zloba i zavist. Ne smijem ni reći kako kod mene stoje stvari. Ubili bi me k'o zeca.
Nisam mislio na tebe, nego na ove druge napacene koji bi zelili da i komsiji crkne krava.
Bloo
Globalna šefica

#196 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

Klodovik wrote:
pobjegao HAVANI? :D
muha_sa

#197 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by muha_sa »

samo vi praznujte :D
yellow cat

#198 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by yellow cat »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: aj oplakah pa zar nije dosad niko skonto da je ovaj forum pun lezihljebovića, administrativnih crva.

Pa evo samo pratite dnevne rasprave na svim temama....svaki dan udaran je od 09:00 do 17:00 i nakon toga sve diskusije zamiru.

Znači ovi što se ubiše od posla, ustvari se ubiše od forumanja i onda u 17:00 odoše kući kukati istu šuplju svojim sudružnicima.

ma razgulite :run:
ej vala ti. :thumbup:
Klodovik

#199 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Klodovik »

Bloo wrote:
Klodovik wrote:
pobjegao HAVANI? :D
On je razuman čovjek, dogovorit ćemo se.
pici

#200 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

opet majoriziranje...ima naske koji radimo do 15:00h :oops:
Locked