The Maniacs
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#176 Re: FK Željezničar
Amar izveo početni udarac u finalu. Nekakvi čobani zijaniše na penale. Nestvarno da nemaju mozga da skontaju kakav su turnir došli da igraju. Nekakav pritisak na sudije, udaranja... Čuo sam da su i ošamarili nekog lika u polufinalu. Ono je trebalo izbacit odmah, vratit im pare i vozdra. Kafić Valentino osvojio, a i oni su malo to preozbiljno shvatili, sudeći prema nazivu ekipe. Neukusan marketing. U revijalnoj šampionska generacija 1998 satrala navijače, koji su imali dosta slabu ekipu, ali logično je da se tu ne gleda samo fudbalsko umijeće, i opravdano. Adžem oprobao mangupske škarice i to bi bilo to vrijedno pomena. Nekih stotinjak prisutnih, otprilike. Sutra u 19 h okupljanje kod spomen ploče za odavanje počasti Đildi.
Još možda vrijedi reći da su ovi veterani svi igrali u replikama dresova prve šampionske generacije. Branio im je nedavni junior Kustura, a igrali Kurt, Biščević, Muharemović, Šopović, Mulaosmanović, Mulalić, S. Žerić, Hurić, Adžem... Nije bilo Zubanovića.
Još možda vrijedi reći da su ovi veterani svi igrali u replikama dresova prve šampionske generacije. Branio im je nedavni junior Kustura, a igrali Kurt, Biščević, Muharemović, Šopović, Mulaosmanović, Mulalić, S. Žerić, Hurić, Adžem... Nije bilo Zubanovića.
-
Arma-Sarma
#177 Re: FK Željezničar
Za Valentino je igrao Amar Mehić 
-
Rookie
#178 Re: FK Željezničar
I nije se sastavio s loptom. Zapravo jeste ga jednom pogodila pred golom i odbila se k'o od dasku.Arma-Sarma wrote:Za Valentino je igrao Amar Mehić
-
Arma-Sarma
#179 Re: FK Željezničar
A kakav je bio stoper Šehić, isto naš junior?
-
Rookie
#180 Re: FK Željezničar
Aaaaaaa, znam da je on bio negdje u mlađim kategorijama, ali nisam znao da je naš junior. Sa Alipašinog, iš'o sam mu sa sestrom u razred. Onako, on je ušao negdje na poluvremenu i nije imao posla. Mislim da je i penal zabio.Arma-Sarma wrote:A kakav je bio stoper Šehić, isto naš junior?
-
Rookie
#181 Re: FK Željezničar
Obrisali su mi komentar na portalu, ali sliku nisu promijeniliRookie wrote:
Slika koju je avaz odabrao za najavu Džildinog turnira.![]()
Kako čujem u 7 je revijalna, pola 8 finale, tako da ću svratit.
![]()
- ganjeta
#182 Re: FK Željezničar
Moram reci svaka cast Manijacima na oragnizaciji,turnir je podignut na jedan veci nivo,sljedece godine bit ce bolji.
Hustorčad su zasluzili pobjedu,2-0 vodlil i isfulali se,penali lutrija...ali to je fudbal.
@ Rookie nisu nikakvi sabani,Meho,Riki i ekipa idu na tekme,gostovanja...a to sto je bilo tenzija u finalnoj i daje čar turniru,nije bilo nekih posebnih nagrada,a igralo se ostro i muski...nije bio revijalni,to je po meni odlicno.
Čiča može jos igrati
Drago mi je sto sam vidio Hurića,nisam dugo
P.S Vidi se da si igrao rukometne sportove
Hustorčad su zasluzili pobjedu,2-0 vodlil i isfulali se,penali lutrija...ali to je fudbal.
@ Rookie nisu nikakvi sabani,Meho,Riki i ekipa idu na tekme,gostovanja...a to sto je bilo tenzija u finalnoj i daje čar turniru,nije bilo nekih posebnih nagrada,a igralo se ostro i muski...nije bio revijalni,to je po meni odlicno.
Čiča može jos igrati
Drago mi je sto sam vidio Hurića,nisam dugo
P.S Vidi se da si igrao rukometne sportove
-
Rookie
#183 Re: FK Željezničar
Ono je nedostojno takvog turnira. Na najobičniju sudijsku odluku petorica ulaze u teren i ovi što su na terenu ga napadaju i unose mu se u lice. A to za šamaranje sam čuo od prisutnih. Treba imati više poštovanja za jedan memorijalni turnir. Nisu svi takvi bili u ekipi, samo dvojica. Onaj visoki momak što je fulio odlučujući penal je bio nešto grublji, ali se nakon utakmice jedini pozdravio sa svima iz protivničke ekipe. On je, recimo, bio svjestan na kakvom se turniru nalazi.
P.S. Ako si na mene mislio, ja sam igrao košarku.
P.S. Ako si na mene mislio, ja sam igrao košarku.
- nemam_ideje
#184 Re: FK Željezničar
Drug, nije ovo turnir hortikulture nego fudbala
31 ekipa, nemoguće je da ne dođe do incidenta. Bukvalno. Ti očito nikad nisi igrao na nekom turniru. Uvijek je tako. Ovo je navijački turnir. I sve je prošlo savršeno. Realno.
-
Rookie
#185 Re: FK Željezničar
Znam samo da onaj ko fakat ima pravo poštovanje za čovjeka u čiju se čast turnir igra, iskontrolisat će se da bude korektan. Eto sad sve neki luđaci od kojih je to jače i ja se eto ne razumijem u to, jer nisam živio.
Sve se može igrati krajnje agresivno, a krajnje korektno. Sve je u glavi, odnosno stavu. I nije ovo bilo kakav turnir.
Sve se može igrati krajnje agresivno, a krajnje korektno. Sve je u glavi, odnosno stavu. I nije ovo bilo kakav turnir.
- Deriguz
#186 Re: FK Željezničar
sto se toga tice... stajao sam pored Amara danas, i kad je vidio ko igra za tu Haustorcad, samo je rekao "ovi nisu ni H od haustorcadi" 
-
LSD
#187 Re: FK Željezničar
Turnir je extra stvar i protekao je odlicno, a bogami moglo se vidjeti i dobrih poteza i igre.
Finale žestoko, kakvo i treba biti na kraju.
Što se tice Valentina, to je raja naših igraca koji redovno tamo sjede...znam neke likove jer mi je to u komšiluku...Haustrocad trebali pobjediti, ali ne znaju - važnost finala i trema ucinili svoje
Uglavnom, sam turnir, prikupljanje pomoci za porodicu Begić, sjecanje na rahmetli Đildu i sve skupa je jedna super stvar na koju sam ponosan kao manijak.
Finale žestoko, kakvo i treba biti na kraju.
Što se tice Valentina, to je raja naših igraca koji redovno tamo sjede...znam neke likove jer mi je to u komšiluku...Haustrocad trebali pobjediti, ali ne znaju - važnost finala i trema ucinili svoje
Uglavnom, sam turnir, prikupljanje pomoci za porodicu Begić, sjecanje na rahmetli Đildu i sve skupa je jedna super stvar na koju sam ponosan kao manijak.
- Charuga
- Globalni moderator
#188 Re: The Maniacs
Uvijek ces biti sa nama!
Dževad Begić Đilda 11.07.1992. - 11.07.2011.

Otiso si LEGEDNO, ostala je tuga, vjecno ce te voljeti manijaci s juga!
Dževad Begić Đilda 11.07.1992. - 11.07.2011.

Otiso si LEGEDNO, ostala je tuga, vjecno ce te voljeti manijaci s juga!
- ganjeta
#189 Re: The Maniacs
Otis'o si Džilda ostala je tuga vječno će te voljeti Manijaci s juga!!!
Don't forget Srebrenica !!!
Don't forget Srebrenica !!!
- ganjeta
#191 Re: The Maniacs
Manijaci večeras kreću na daleki put,sretno svim koji idu..i pamet u glavu
Sretno Željo
Sretno Manijaci
-
Rookie
#192 Re: The Maniacs
Od 3:30 ide reportaža "Sheriff će igrati u paklu" i divljenje "jednim od najfanatičnijih navijača u Evropi".
-
Wind of change
#194 Re: The Maniacs
a da me vidi babo,a da me vidi babo...da se opijam da se opijam 7 JEGERAA!! TM 87
- vinnie_jones
#195 Re: The Maniacs
Ima li iko nekoga od raje da je otišao, kakva je situacija "gore", priča se da je bogat noćni život u Kišinjevu 
-
Wind of change