Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
zlajaBHF

#176 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by zlajaBHF »

komeba wrote:Prijateljstvo se na drugoj strani ne mora formirati s onim s kojim politicki i misaono nisi blizak.
Ti se znaci druzis samo sa onima koji glasaju za SDP :lol:

Ni malo me ne iznenadjuje

SB je ista kao i prije 10 godina.....Samo sto sad lupaju po "tvojoj" stranci, pa ti nije pravo :D
Nass

#177 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

komeba wrote:Kao prvo, ja ne govorim ovdje o ugroženosti SDP-a kao stranke, već ugroženosti onih stvari koje promovišu suživot, toleranciju i generalno jedinstvenu državu.SDP je trenutno nosilac pozitivnih kretanja...isto bih reagovao kad bi to sutra bila Naša Stranka, ili bilo koja druga organizacija/stranka/osoba.
Mogu da zatvorim oči i da se pravim slijep pred hajkom na sve pozitivno u BiH koju vrše separatisti i da tako dočekam novi rat, ili da pratim medije pa ponekad barem otvorim temu na forumu, ako već nisam aktivan u stranci.
Valjda tome i služi forum, a zaista ne znam gdje ti vidiš bilo kakvo bombardovanje....imaš dosta drugih tema koje možeš čitati i na kojma možeš diskutovati ako ti je ova dosadna.
Upravo tako :thumbup: Uvijek se mora birati manje zlo, a SDP je trenutno najmanje zlo koje se jos uz to nalazi pred ofanzivom Ujedinjenih Mafijasa i Nacionalista sa svih strana. Mada se SDP-u moze mnogo toga prigovoriti, i jasno je da FTV treba podici profesionalni standard i da se moraju uredjivacki odvojiti od SDP-a radi dobra i njih samih i cijele drzave, ipak su oni koji stalno napadaju SDP a ISTOVREMENO afirmisu ili brane najgore separatisticke i mafijaske snage puno opasniji za nasu buducnost. A ako i SDP pocne surovati i talovati sa takvim snagama, isti ce takav tretman imati, barem s moje strane.
dr.Gonzo

#178 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by dr.Gonzo »

A ako i SDP pocne surovati i talovati sa takvim snagama, isti ce takav tretman imati, barem s moje strane.
Ma gdje bi to Zlaja, on se tali samo sa moralnim vertikalama iz SDA i HSP-a :lol:
Sa HDZ-om, boze sacuvaj, ne bi nikad jer su oni trazili previse fotelj%$#@, pardon, jer se ne slazu sa predlozenim programom!
elSaik

#179 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Razumijem da se nekome ne sviđa SDP iz ovog ili onog razloga, ali da se oni napadaju a sagovornici i istomišljenici traže u ljudima koji javno izgovore "nas ne ZANIMA PROGRAMSKA VLAST, nas SAMO ZANIMAJU FOTELjE" (znači, bez ikakvog izvlačenja ili glume, već direktno i otvoreno govore kako žele još 4 godine ništa ne raditi) mi je za nepovjerovati. Pa uzmi ovaj forum gdje jedni druge podupiru NighSkyWalker, Corto i mustra...
travnik

#180 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by travnik »

Ev' čisto moj doprinos oko nekih stvari. Vidim da se raspravljalo o Blažu Kraljeviću. Blaž Kraljević je bio pripadnik Hrvatskog revolucionarnog bratstva, što je u biti, hrvatski ustaški pokret i trebao je biti članom grupe Feniks koja je pokušala dignuti ustanak u Bugojnu. On je lik koji je baštinio cijeli život desničarsku i fašističku politiku, osoba koja je izvorni Pavelićev pravaš, a to je obnova NDH, ili u prijevodu, Hrvatska do Drine. Međutim, on zbog toga nije stradao, već zbog toga što nije odgovarao određenim hercegovačkim moćnicima i činjenica je da je bio protiv sukoba sa Bošnjacima.

Oko SB. Mislim da je manje važno zašto Avdić piše to što piše, a više šta piše. To znači da su motivi manje bitni u odnosu na sadržaj teksta. Dakle, više treba obratiti pozornost na njegove procjene situacije, zamjerke SDP-u i stavove oko cijele ove situacije, a ne nagađati o razlozima njegovog takvog pisanja. Jedni će reći lova, drugi sujeta, treći iskren stav, četvrti dobronamjerna kritika i itd. To ne znamo. Stoga je bolje da se analizira utemeljenost i argumentiranost upućenih kritika na račun SDP-a. Moje mišljenje je da je malo pretjerao u nekim stvarima, ali da je znatan dio procjena na mjestu i, još važnije, dobronamjeran.
nikad_vise

#181 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nikad_vise »

Marka za avaz,dane,oslobodjenje itd..je marka protiv BIH
marka za FTV je marka za prospretitetniju Federaciju :dance:

cinjenice sto bi rekao gandfy :D

p.s.sto se tice same kritike bilo kojeg medija to svakako podrzavam.Ako je u pitanju kleveta svako se moze lijepo pozvati na sud i rijesen problem..uglavnom najbolji nacin da SDP i uopste ova koalicije usutka svoje oponente je da ima dobre rezultate za ove 4 godine..ukoliko to nisu u stanju neka ih razapnu i to je to..bilo koja stranka da je u pitanju.. :bih:
don vito

#182 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

nikad_vise wrote:najbolji nacin da SDP i uopste ova koalicije usutka svoje oponente je da ima dobre rezultate za ove 4 godine..ukoliko to nisu u stanju neka ih razapnu i to je to..bilo koja stranka da je u pitanju.. :bih:
Apsolutno tacno!
Jedino ako uspiju formirati vlast jer im Avdic savjetuju da trebaju ostati u opoziciji.

Svi kukaju da ne valja, svi traze promjene
Dodju izbori na kojima je jedina promjena SDP umjesto SBiH

A onda se svi ujedine protiv SDP-a. Valjda im SDP pokvario idilu. :-)
nikad_vise

#183 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nikad_vise »

don vito wrote:
nikad_vise wrote:najbolji nacin da SDP i uopste ova koalicije usutka svoje oponente je da ima dobre rezultate za ove 4 godine..ukoliko to nisu u stanju neka ih razapnu i to je to..bilo koja stranka da je u pitanju.. :bih:
Apsolutno tacno!
Jedino ako uspiju formirati vlast jer im Avdic savjetuju da trebaju ostati u opoziciji.

Svi kukaju da ne valja, svi traze promjene
Dodju izbori na kojima je jedina promjena SDP umjesto SBiH

A onda se svi ujedine protiv SDP-a. Valjda im SDP pokvario idilu. :-)
ma senad se pita isto koliko ja i ti..sam et sto ima srece da mu neke budale mozda plate za takve tekstove a ja i ti ev moramo ovako dzaba pisati po forumu :D a koliki je utjecaj SB ja mislim da cak vise ljudi procita ove postove na forumu nego piskaranje SB :roll:
Jimmy_The_Saint

#184 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Jimmy_The_Saint »

Ko se ba ujedinio protiv SDP? SDP se ujedinio protiv svih, o tome je problemu naime riječ. U slučaju SB se 'ladno ujedinio sam protiv sebe takoreći. Zašto? Zato što je Senad Avdić čovjek s kakvim-takvim javnim integritetom, pocinčanim mudima, iskusan i bistar i pismen, pa im neće nikad biti k'o što nikad nije ni bio, mapetovac poput Bakira Hadžiomerovića (i kamare sličnih, da ne nabrajam sad i ovdje).

I sad treba nekako naspinovati da je Avdić Senad gori i veći ustaša od kompletnog Glavnog Stana. :-)
Gandalf

#185 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

Ako možemo kritikovati političare na osnovu njihovih izjava, ne vidim razloga zašto ne bismo mogli kritikovati i novinare na osnovu njihovih pisanja - uostalom zar novinari ne učestvuju u kreiranju javnog mišljenja - zar iz tog razloga ne bi morali imati malo više obzira kada nešto pišu, jer ljudi čitaju novine, gledaju na tv-u političke emisije - zar isti novinari nisu ljudima dužni reći istinu ako već nešto znaju - zar bi jedan novinar ozbiljne tv kuće ili ozbiljne novine ( makar se taj medij trudio da izgleda ozbiljan) trebao radi ličnih sujeta zavaravati javnost i bacati u eter senzacionalne naslove bez realnog pokrića, samo radi svog ličnog zadovoljstva i jer mu se može i hoće - ovo se odnosi na sve novinare - i na one avazove, i one sa 60 minuta, i na one iz Oslobođenja a zašto se ne bi odnosilo i na Senada Avdića - ne vidih ja nikakav certifikat da je dotični bezgrješan ;-)
Jimmy_The_Saint

#186 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Puno si napis'o a ništa nisi rek'o. Senad je Avdić takav kakav je, dušmanin SDP-a nije. A evo ovdje se salomiste od truda da ga nekako, nekom alhemijom rieči i nekim moralnim saltom predočite kao, ni manje ni više, hadezeovog plaćenika.
Kamara zaslijepljenih kretena.
Corto Maltese

#187 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Corto Maltese »

elSaik wrote:Razumijem da se nekome ne sviđa SDP iz ovog ili onog razloga, ali da se oni napadaju a sagovornici i istomišljenici traže u ljudima koji javno izgovore "nas ne ZANIMA PROGRAMSKA VLAST, nas SAMO ZANIMAJU FOTELjE" (znači, bez ikakvog izvlačenja ili glume, već direktno i otvoreno govore kako žele još 4 godine ništa ne raditi) mi je za nepovjerovati. Pa uzmi ovaj forum gdje jedni druge podupiru NighSkyWalker, Corto i mustra...
Corto ne traži istomišljenike niti saveznike. Nije ovo partijski kongres nego internetski forum. Većina ovdje i dolazi da bi se suočila sa suprotnim razmišljanjima. Neki se sa tim bolje nose, a neki gore, ali osnovna ideja je čuti tuđe ideje i stavove, a zauzvrat ponuditi svoje.
Last edited by Corto Maltese on 21/01/2011 16:50, edited 1 time in total.
dr.Gonzo

#188 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by dr.Gonzo »

Ako možemo kritikovati političare na osnovu njihovih izjava, ne vidim razloga zašto ne bismo mogli kritikovati i novinare na osnovu njihovih pisanja - uostalom zar novinari ne učestvuju u kreiranju javnog mišljenja - zar iz tog razloga ne bi morali imati malo više obzira kada nešto pišu, jer ljudi čitaju novine, gledaju na tv-u političke emisije - zar isti novinari nisu ljudima dužni reći istinu ako već nešto znaju - zar bi jedan novinar ozbiljne tv kuće ili ozbiljne novine ( makar se taj medij trudio da izgleda ozbiljan) trebao radi ličnih sujeta zavaravati javnost i bacati u eter senzacionalne naslove bez realnog pokrića, samo radi svog ličnog zadovoljstva i jer mu se može i hoće - ovo se odnosi na sve novinare - i na one avazove, i one sa 60 minuta, i na one iz Oslobođenja a zašto se ne bi odnosilo i na Senada Avdića - ne vidih ja nikakav certifikat da je dotični bezgrješan
To je sve istina, standardi novinarstva u BiH su na strasno niskim granama. Samo sto ovdje nije u pitanju kritika standarda novinarstva(to ocigledno nije problem u slucaj 60 minuta), vec sadrzaja. Nije problem sto je Avidic pise gluposti (godinama), vec je problem sto sad prica protiv SDP-a.
klixober

#189 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Jimmy_The_Saint wrote:Ko se ba ujedinio protiv SDP? SDP se ujedinio protiv svih, o tome je problemu naime riječ
Protiv svih fašista, a puna ih je BiH, jeste.SDP je zajebao koncepciju nacionalističko-kriminalnog vladanja državom, kao jedina relevantna multietnička stranka i kao jedina koja pretenduje na vlast sa programom/platformom i planom postizanja ciljeva,a ne pukom podjelom ministarstava.
Zato ovolika hajka...
Gandalf

#190 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

dr.Gonzo wrote:
Ako možemo kritikovati političare na osnovu njihovih izjava, ne vidim razloga zašto ne bismo mogli kritikovati i novinare na osnovu njihovih pisanja - uostalom zar novinari ne učestvuju u kreiranju javnog mišljenja - zar iz tog razloga ne bi morali imati malo više obzira kada nešto pišu, jer ljudi čitaju novine, gledaju na tv-u političke emisije - zar isti novinari nisu ljudima dužni reći istinu ako već nešto znaju - zar bi jedan novinar ozbiljne tv kuće ili ozbiljne novine ( makar se taj medij trudio da izgleda ozbiljan) trebao radi ličnih sujeta zavaravati javnost i bacati u eter senzacionalne naslove bez realnog pokrića, samo radi svog ličnog zadovoljstva i jer mu se može i hoće - ovo se odnosi na sve novinare - i na one avazove, i one sa 60 minuta, i na one iz Oslobođenja a zašto se ne bi odnosilo i na Senada Avdića - ne vidih ja nikakav certifikat da je dotični bezgrješan
To je sve istina, standardi novinarstva u BiH su na strasno niskim granama. Samo sto ovdje nije u pitanju kritika standarda novinarstva(to ocigledno nije problem u slucaj 60 minuta), vec sadrzaja. Nije problem sto je Avidic pise gluposti (godinama), vec je problem sto sad prica protiv SDP-a.
Kako za koga - rekao sam već ranije da ne podliježem dogmama o savršenim političarima, savršenim partijama, pa ni savršenim novinarima - SB čitam već 15-ak godina pa i kada nije pisao protiv SDP-a nisam se slagao sa njim o svemu onome što bi izrekao recimo na račun bičakčić, čengića, behmena, silajdžića - bilo je u tim tekstovima istine, svakako, ali je bilo i finih nebuloza, svakako - opet ne vidim razlog zašto Senad Avdić ne bi trpio kritike zbog neobjektivnosti koja je prisutna u njegovom radu.

Ja svoj sud o trenutnoj situaciji ne donosim samo na osnovu jednih "bezgrješnih" novina i jedne "bezgrješne" političke emisije - pratim izdanja raznih novina, iz raznih gradova, čitam malo i pisanja na drugim portalima, pa sklopim jednu kakvu takvu sliku u glavi, ako ništa ideološki neopterećenu.

Ako neko kritikuje Senada ne znači da je odmah SDP-ov staljinista i medijski satrap. Senada kao novinara cijenim ali mislim da je čović ponudio bolje uslove od Zlaye - i nije to mišljenje centrale već moje lično, ako ga smijem izraziti na ovom forumu a da ne budem brutalno izvrjeđan.

A neke forumaše koje neistomišljenike nazivaju zasljepljenim kretenima bih zamolio da se malo kulturnije ponašaju, nismo mi ovdje dužni trpjeti tuđe izljeve frustracija i prostakluka.
Jimmy_The_Saint

#191 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Ne, nego protiv svih NAS koji, eto, ne mislimo da je baš sve što NAŠA i vaša omiljena stranka uradi ramazansko maslo - pardon, ZAVNOBIH i antifašizam. :evil:

I još imaš muda brbljati o nekakvoj "hajki" kad se na prste mogu prebrojati mediji van kontrole NEUSPOSTAVLJENE vlasti? Aj, karamela.

Gandalfe, nisam ni ja dužan trpljeti izljeve vaših frustracija, ali ću jebi ga u STVARNOM životu itekako snositi posljedice politike koju vode moji predstavnici. Pa računam da je bolje na vrijeme, makar i ovako ugluho kažem šta mislim o, recimo, proglašavanju SB rezervnim Glasnikom HDZ.
don vito

#192 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Gandalf wrote:A neke forumaše koje neistomišljenike nazivaju zasljepljenim kretenima bih zamolio da se malo kulturnije ponašaju, nismo mi ovdje dužni trpjeti tuđe izljeve frustracija i prostakluka.
Ma Senci zaboravio da je na forumu a ne u rubrici "7 dana" :-D
Jimmy_The_Saint

#193 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Nisam bolan Senad nego Martina Sopta Mlinarević prerušena u Hadžifejsa. :evil:
don vito

#194 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Jimmy_The_Saint wrote:I još imaš muda brbljati o nekakvoj "hajki" kad se na prste mogu prebrojati mediji van kontrole NEUSPOSTAVLJENE vlasti? Aj, karamela.
Da vidimo:
Na jednoj strani: FTV, eventualno San
Manje vise neutralni: Avaz, Oslobodjenje i Dani (Vildanin salto-mortale nakon kraha Silajdzica kojeg su podrzavali), Hayat.
Anti-SDP: TVBiH, RTRS, TV1, SB, Nezavisne, Glas Srpske, zapravo svi srpsko-hrvatski mediji od televizija, preko portala do novina...
Last edited by don vito on 21/01/2011 17:20, edited 1 time in total.
klixober

#195 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Jimmy_The_Saint wrote:Nisam bolan Senad nego Martina Sopta Mlinarević prerušena u Hadžifejsa. :evil:
Vidi se ...zaslijepljeni kreteni - kupljena bagra.
Isto obračunavanje sa neistomišljenicima.
klixober

#196 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

don vito wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:I još imaš muda brbljati o nekakvoj "hajki" kad se na prste mogu prebrojati mediji van kontrole NEUSPOSTAVLJENE vlasti? Aj, karamela.
Da vidimo:
Na jednoj strani: SDP, eventualno San
Manje vise neutralni: Avaz, Oslobodjenje i Dani (Vildanin salto-mortale nakon kraha Silajdzica kojeg su podrzavali), Hayat.
Anti-SDP: TVBiH, RTRS, TV1, SB, Nezavisne, Glas Srpske, zapravo svi srpsko-hrvatski mediji od televizija, preko portala do novina...

Anti : TVBiH,RTRS,TV1,SB,Glas Srpske,BN,Nezavisne,Večernji list,zmijski portal,Bljesak,dnevnik.ba i još stotine lokalnih televizija,radija,portala..
Jimmy_The_Saint

#197 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

komeba wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Nisam bolan Senad nego Martina Sopta Mlinarević prerušena u Hadžifejsa. :evil:
Ma ne obračunavam se ja s tobom, nego si ti otvorio temu da se obračunavaš sa boljim od sebe. Ja te samo, druže, dijagnosticiram. A ti sam odmjeri koliko si kreten, a koliko zaslijepljen - sljepilo može biti privremeno, kretenluk se teže liječi.

Sretno. :bih:
ultima_palabra

#198 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Jimmy_The_Saint wrote:Ne, nego protiv svih NAS koji, eto, ne mislimo da je baš sve što NAŠA i vaša omiljena stranka uradi ramazansko maslo - pardon, ZAVNOBIH i antifašizam. :evil:

I još imaš muda brbljati o nekakvoj "hajki" kad se na prste mogu prebrojati mediji van kontrole NEUSPOSTAVLJENE vlasti? Aj, karamela.

Gandalfe, nisam ni ja dužan trpljeti izljeve vaših frustracija, ali ću jebi ga u STVARNOM životu itekako snositi posljedice politike koju vode moji predstavnici. Pa računam da je bolje na vrijeme, makar i ovako ugluho kažem šta mislim o, recimo, proglašavanju SB rezervnim Glasnikom HDZ.
Daj ba Jimmy, nemoj mijenjati teze... ne čitam SB ali neko reče da su 30 strana posvetili SDP-u koji još nije ni preuzeo vlast :-) Pa valjda to nešto govori... ako si iskren kritičar, sačekaj pola godine pa kritikuj do mile volje, imaćeš sigurno zbog čega.

Inače primjećujem da dosta raje negoduje kad im se spale iluzije o Avdiću... jbg i djeca se rasplaču kad saznaju da Superman nije stvaran :roll:
don vito

#199 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Nije taj Lagumdzija toliko los.
Evo pomirio je dva Senada - Avdica i Pecanina - perjanice bh. "nezavisnog" novinarstva koji su dosad komunicirali preko nisana.
Uuupppssss, mozda su ih, ipak, pomirili Jerlagic, Heco i Orucevic ("Nije kasno za bolji zivot", Sretan Bozic/Bajram pravoslavcima/katolicima/muslimanima zeli Elektroprivreda BiH)
klixober

#200 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Jimmy_The_Saint wrote:
komeba wrote:
Ma ne obračunavam se ja s tobom, nego si ti otvorio temu da se obračunavaš sa boljim od sebe. Ja te samo, druže, dijagnosticiram. A ti sam odmjeri koliko si kreten, a koliko zaslijepljen - sljepilo može biti privremeno, kretenluk se teže liječi.

Sretno. :bih:

U nepristojnosti i nekulturi si definitivno bolji :thumbup:
Locked