Islamska deklaracija

Post Reply
zrakomlat

#176 Re: Islamska deklaracija

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Neko zalijepio titl na YT
Ja konto neka fb stranica ko birvaktile vlada rsk kad ono ozbiljnija situacija.

Jbt što bi neko prevodio takvu pjesmu na engleski, nije valjda da uploader misli da je to zanimljivo nekom ko ne razume srBski i nije tnikče. Ono, Fredrik iz Švedske je sluša sad i divi se :D
mO k3

#177 Re: Islamska deklaracija

Post by mO k3 »

zrakomlat wrote:
insomnia78 wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
A idi u qrtz s ovim slikama :lol:

Jel sam svoj majstor ili neka stranica s tom tematikom?

You destroyed a peaceful dream me ukinula sa stolice :D
dobro baja je slika onih koji ga gotive i slusaju , seljaci , krkani , nepismena bagra... nesto kontam sta su mislile ove dvije na slici kada su snimale ovaj video sa njim ?? Mislim koliko su dobila para?
Hemel

#178 Re: Islamska deklaracija

Post by Hemel »

a one kao bolje?
insomnia78

#179 Re: Islamska deklaracija

Post by insomnia78 »

Nisu dvije :lol:
Hemel

#180 Re: Islamska deklaracija

Post by Hemel »

insomnia78 wrote:Nisu dvije :lol:
sta ba, nisam valjda za cunu ufatio? :roll: :D
insomnia78

#181 Re: Islamska deklaracija

Post by insomnia78 »

Nisi no imaju cetiri
rajv0sa

#182 Re: Islamska deklaracija

Post by rajv0sa »

0:23
Pojedini od Alije vehabiju napraviše, iako su oni koji su poklonici te ideje na dijametralno različitim stranama.
vatrogasac

#183 Re: Islamska deklaracija

Post by vatrogasac »

rajv0sa wrote: Pojedini od Alije vehabiju napraviše...
Nudili su oni njemu svašta, ali im dao dvicu.

Image
vatrogasac

#184 Re: Islamska deklaracija

Post by vatrogasac »

insomnia78 wrote:Nisi no imaju cetiri
Ovo je kolo samo što curke očito ne znaju tekst.

Image
nenadivan

#185 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

evo imam jedno pitanje, možda banalno - procijenite. Ovaj gore idiot bi u svakoj normalnoj državvi bio optužen za ratno huškanje, za pozivanje na ubistva itd. NIsam pravnik, ali čini mi se da ima elemenata za optužnicu. Ako već niko od srpskih političara, ili elite neće da pokrene tužbu protiv tog čovjeka pred sudom BiH, zašto to ne uradi niko s bošnjačke strane? To prosto ne mogu da shvatim? Ako ništa, bar bi dobili to da ne može da hoda po Bosni i drži koncerte, mlati lovu i zaglupljuje mase još dublje (ako može dublje).
Eto voliio bih da mi neko od vas da taj odgovor. Eto i vas koji ste za SDA - imate moju punu podršku da se ovaj bandit bar optuži - da mu nije jednostavno kada treba da pređe granicu. Zašto to niko od vas nije uradio?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#186 Re: Islamska deklaracija

Post by Chmoljo »

ako ih sve strpaju u zatvore, od koga bi nas onda SDa branila?
nenadivan

#187 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

Chmoljo wrote:ako ih sve strpaju u zatvore, od koga bi nas onda SDa branila?
Pa neka ga bar optuže, pa nek se brani. Da objasni tekstove, koje, nemojte zaboraviti i danas dan on ponavlja po kafanama u RS i ima i vrlo dobro posjećene koncerte. Znaci čovjek na ratnom huškanju i danas dan mlati dobru lovu
A ne kažem SDa, evo može bilo ko, od privatnih lica do organizacija da pokrene
cyprus

#188 Re: Islamska deklaracija

Post by cyprus »

zrakomlat wrote:Ja konto neka fb stranica ko birvaktile vlada rsk kad ono ozbiljnija situacija.

Jbt što bi neko prevodio takvu pjesmu na engleski, nije valjda da uploader misli da je to zanimljivo nekom ko ne razume srBski i nije tnikče. Ono, Fredrik iz Švedske je sluša sad i divi se :D
Ima i stranjskih interesanata :D

nenadivan

#189 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

ja kad sam se 2003 ženio u BL je bila popularna "Radovane siđi sa planine" - ne znam ko to pjeva (niti želim da saznam). Ja sam muzičarima, naivan kakav jesam, podvukao da se ne smiju pjevati nacionalitičke pjesme, što su mi oni čvrsto obećali. U rodbini imam osim Srba i dosta Hrvata i Bošnjaka - a i da nemam ne podnosim takve pjesme. Elem, negdje već oko 22.30 čujem tu pjesmu, već je više od pola prošlo, ja sam razgovaerao sa nekim od gostiju pa nisam obratio pažnjuu - odem tamo kod njih gotovo pred kraj pjesme ljut, kad oni meni kažu neki moj rođak, je došao i insistirao (poslije sam saznao da im je dao i 50KM za tu pjesmu). Ne mogu vam opisati kako mi je neprijatno bilo zbog rodbine. Sve zbog jednog seljačine, primitivca.
zrakomlat

#190 Re: Islamska deklaracija

Post by zrakomlat »

nenadivan wrote:ja kad sam se 2003 ženio u BL je bila popularna "Radovane siđi sa planine" - ne znam ko to pjeva (niti želim da saznam). Ja sam muzičarima, naivan kakav jesam, podvukao da se ne smiju pjevati nacionalitičke pjesme, što su mi oni čvrsto obećali. U rodbini imam osim Srba i dosta Hrvata i Bošnjaka - a i da nemam ne podnosim takve pjesme. Elem, negdje već oko 22.30 čujem tu pjesmu, već je više od pola prošlo, ja sam razgovaerao sa nekim od gostiju pa nisam obratio pažnjuu - odem tamo kod njih gotovo pred kraj pjesme ljut, kad oni meni kažu neki moj rođak, je došao i insistirao (poslije sam saznao da im je dao i 50KM za tu pjesmu). Ne mogu vam opisati kako mi je neprijatno bilo zbog rodbine. Sve zbog jednog seljačine, primitivca.
Mene bivši šef nije zvao na svadbu radi takvih pjesama, i konkretno je tu spominjao kao primjer :D
Kaže ne mogu uticati na to, biće ti takvih dosta narudžbi sigurno, ima svakakvih gostiju s obe strane. Rekoh ma normala, a kontam taman dobro, nije mi se ni išlo, zima, snijeg, a red bi bio otići da je zvao :D
nenadivan

#191 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

Ja sam se u to doba vratio, mada sam i dalje bio na relaciji Bg - Bl i većina rodbine me je gledala kao desertera jer boze moj sa svojih 19g 1995 nisam branio srpstvo. Najveće iznenadjenje je bilo kad nisam dozvolio da u svadbenoj koloni budu srpske zastave. Ja pitam ljudi ja se ženim, kakve to veze ima sa srpstvo.m. Onda problem sa rodbinom što neću crkveno venčanje. Pola rodbine me i danas dan smatra izdajnikom
Nadzornik

#192 Re: Islamska deklaracija

Post by Nadzornik »

nenadivan wrote:Ja sam se u to doba vratio, mada sam i dalje bio na relaciji Bg - Bl i većina rodbine me je gledala kao desertera jer boze moj sa svojih 19g 1995 nisam branio srpstvo. Najveće iznenadjenje je bilo kad nisam dozvolio da u svadbenoj koloni budu srpske zastave. Ja pitam ljudi ja se ženim, kakve to veze ima sa srpstvo.m. Onda problem sa rodbinom što neću crkveno venčanje. Pola rodbine me i danas dan smatra izdajnikom
Jes ti cuo za obicaje.... :-)

Danas majko,zenis svoga sina,zenis svoga sinaaaaaaaaaaa,oj ha... :D

Image
nenadivan

#193 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

Je8o me konj koji me nagovori da se vratim ovdje.
muha_sa

#194 Re: Islamska deklaracija

Post by muha_sa »

nenadivan wrote:Je8o me konj koji me nagovori da se vratim ovdje.
:lol:

ne pridaji srcu
Tara the River

#195 Re: Islamska deklaracija

Post by Tara the River »

nenadivan wrote:evo imam jedno pitanje, možda banalno - procijenite. Ovaj gore idiot bi u svakoj normalnoj državvi bio optužen za ratno huškanje, za pozivanje na ubistva itd. NIsam pravnik, ali čini mi se da ima elemenata za optužnicu. Ako već niko od srpskih političara, ili elite neće da pokrene tužbu protiv tog čovjeka pred sudom BiH, zašto to ne uradi niko s bošnjačke strane? To prosto ne mogu da shvatim? Ako ništa, bar bi dobili to da ne može da hoda po Bosni i drži koncerte, mlati lovu i zaglupljuje mase još dublje (ako može dublje).
Eto voliio bih da mi neko od vas da taj odgovor. Eto i vas koji ste za SDA - imate moju punu podršku da se ovaj bandit bar optuži - da mu nije jednostavno kada treba da pređe granicu. Zašto to niko od vas nije uradio?

Sloboda govora je sloboda govora. Ili postoji u cjelosti, ili ne postoji nikako. Sto je za nekoga uvreda, za nekog drugog nije. Mene ove `pjesme` uopce ne vrijedjaju, niti bilo sta slicno, niti smatram da `predstavljaju` citavu grupu ljudi. Zar nije bolje da ti neko otvoreno kaze sta misli o tebi i da se pripazis, ili da suti i muti tebi iza ledja. Ako preferiras `verbalni delikt` pa ti onda idi u Sj. Koreju.
nenadivan

#196 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

Tara the River wrote:

Sloboda govora je sloboda govora. Ili postoji u cjelosti, ili ne postoji nikako. Sto je za nekoga uvreda, za nekog drugog nije. Mene ove `pjesme` uopce ne vrijedjaju, niti bilo sta slicno, niti smatram da `predstavljaju` citavu grupu ljudi. Zar nije bolje da ti neko otvoreno kaze sta misli o tebi i da se pripazis, ili da suti i muti tebi iza ledja. Ako preferiras `verbalni delikt` pa ti onda idi u Sj. Koreju.
Ne može biti sloboda govora da se poziva na ubijanje. Uzmite samo tekstove, mislim da ima osnova za tužbu.
LBVIEW

#197 Re: Islamska deklaracija

Post by LBVIEW »

nenadivan wrote:
Tara the River wrote:

Ne može biti sloboda govora da se poziva na ubijanje. Uzmite samo tekstove, mislim da ima osnova za tužbu.
Na granici izmedju slobode govora i govora mrznje.
Samo, sta i da zabranis, ako vecina i dalje to smatra prihvatljivim, cak pozeljnim. To je puno veci/kompleksniji problem koji Srbi trebaju rijesiti sami sa sobom, a isti je samo indikator cjelokupnog odnosa tog naroda prema Bosnjacima.
nenadivan

#198 Re: Islamska deklaracija

Post by nenadivan »

LBVIEW wrote:
nenadivan wrote: Ne može biti sloboda govora da se poziva na ubijanje. Uzmite samo tekstove, mislim da ima osnova za tužbu.
Samo, sta i da zabranis, ako vecina i dalje to smatra prihvatljivim, cak pozeljnim. To je puno veci/kompleksniji problem koji Srbi trebaju rijesiti sami sa sobom, a isti je samo indikator cjelokupnog odnosa tog naroda prema Bosnjacima.
Ja nažalost ne vidim način da se bilo šta promjeni. Kad komunisti za 40g nisu uspeli dovoljno , a imalo se volje, kako tek sada kada su i pozicija i opozicija usaglašeni oko toga? Kod Hrvata isto.
Što se tiče Bošnjaka, bojim se da će se kod njih zbog svega toga akumulirati mržnja (što se već događa) pa će onda u drugom poluvreme, kad neki novi sukob izbije, Srbi da naje8u.
Tišma je lijepo rekao, možda ću parafrazirati:"Tito je spasio Hrvate od osvete Srba zbog NDH, a istovremeno je spasio i Srbe od sopstvene osvete prema Hrvatima". Mi danas nemamo Tita.
LBVIEW

#199 Re: Islamska deklaracija

Post by LBVIEW »

nenadivan wrote:
LBVIEW wrote:
nenadivan wrote: Ne može biti sloboda govora da se poziva na ubijanje. Uzmite samo tekstove, mislim da ima osnova za tužbu.
Ja nažalost ne vidim način da se bilo šta promjeni. Kad komunisti za 40g nisu uspeli dovoljno , a imalo se volje, kako tek sada kada su i pozicija i opozicija usaglašeni oko toga? Kod Hrvata isto.
Što se tiče Bošnjaka, bojim se da će se kod njih zbog svega toga akumulirati mržnja (što se već događa) pa će onda u drugom poluvreme, kad neki novi sukob izbije, Srbi da naje8u.
Tišma je lijepo rekao, možda ću parafrazirati:"Tito je spasio Hrvate od osvete Srba zbog NDH, a istovremeno je spasio i Srbe od sopstvene osvete prema Hrvatima". Mi danas nemamo Tita.
Ali, Srbi se nisu "svetili" Hrvatima, nego Bosnjacima. :oops: I danas, nisu Hrvati problem vec Bosnjaci.
Po meni, razlog lezi u tome sto se Hrvate, iako se radi o neprijatelju, uvazava, dok se Bosnjaci, prvenstveno zahvaljujuci srpskoj mitologiji, kolektivno dehumaniziraju do te mjere, da se ni najtezi zlocini protiv istih ne posmatraju takvima.
Pri tom, naravno, ne misleci na cijeli narod vec politicku elitu i javno mijenje koje ista kreira.
decembar2017

#200 Re: Islamska deklaracija

Post by decembar2017 »

LBVIEW wrote:
nenadivan wrote:
LBVIEW wrote: Samo, sta i da zabranis, ako vecina i dalje to smatra prihvatljivim, cak pozeljnim. To je puno veci/kompleksniji problem koji Srbi trebaju rijesiti sami sa sobom, a isti je samo indikator cjelokupnog odnosa tog naroda prema Bosnjacima.
Ali, Srbi se nisu "svetili" Hrvatima, nego Bosnjacima. :oops: I danas, nisu Hrvati problem vec Bosnjaci.
Po meni, razlog lezi u tome sto se Hrvate, iako se radi o neprijatelju, uvazava, dok se Bosnjaci, prvenstveno zahvaljujuci srpskoj mitologiji, kolektivno dehumaniziraju do te mjere, da se ni najtezi zlocini protiv istih ne posmatraju takvima.
Pri tom, naravno, ne misleci na cijeli narod vec politicku elitu i javno mijenje koje ista kreira.
Pa ne cuti politicka elita vec 20 i kusur godina o masovnim grobnicama pored njihovih kuca , o kostima i poluraspadnutim tijelima koje su prevozena pored njihovih kuca i stanova, vec citava sela, gradovi, regije " obicnih " ljudi. O Tomasnici progovorili tek kada su htjeli da se rijese smrada koji im je smetao, po Podrinju i danas cute a danima, sedmicama su prevozeni kamioni puni raspadnutih tijela, potoci krvi su se lili asfaltom a glave, noge , ruke, dijelovi tijela su otpadali po cestama i sve su to mogli da vide ko god je prosao tim putem a to je bilo na desetine km i desetine sela i gradova. I niko nista ni danas, ni anonimno. I ne misli cijeli narod vec politicka elita negativno i dehumanizirajuce o Bosnjacima :-)
Post Reply