novo auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#176 Re: novo auto

Post by johntra »

bježi ba emko, čuj haman 26 godina...od sad te isključujem iz bilo koje ozbiljne diskusije... :D
jesi zvao FAC i Lexus...dole u salonu u Osjeku stoji jedan teget plavi IS, tako da mislim da ćeš imati priliku da provozaš za test..
Jimmy_The_Saint

#177 Re: novo auto

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma pun mi je više kurac, nije ni dragi Emko nikakva cvjećka, prevashodno mi smeta što ne pali žmigavac kad mijenja trake, to je vrlo ozbiljno remećenje javnog reda i mira.... Ali ovi poluidioti, koji su u kofer za Ameriku spakovali i mentalitet samoupravljača, pa se gore "snašli" kako se jedino samoupravljač može i snaći - guleći leđima za siću, svoju "snađenost" imaju zahvaliti samo i jedino okrutnom kapitalizmu. E, kad gledaju okrutni kapitalizam kod kuće, bude im zlo - jer eto nema guzovače, nema ovog nema onog. Buah.

Broz vas mrtvi ne jebo, to je NAJNORMALNIJA stvar, da čovjek stiče imetak kako bi ga ostavio djetetu - neće meni ili tebi, NAJNORMALNIJA je stvar da, ako ćaća ima firmu, a dijete hoće raditi u istom obrtu, da djete radi s ćaćom, bolje nek' radi s njim nego da mu Branković Nedžad daje 820 marki državnih, bolje nek' njemu ćaća plati pet hiljada mjesec, nego da ja kod tog istog mu ćaće crnčim za 500 maraka. Šta ste se okomili, svima su vam do rata POJAM bili polumajmuni koji su iz Njemačke dolazili s gutom i otvarali kafić, butik ili kupovali FAP-a.

Ali ne, ko će se po Njemačkoj jebavati spavajuć u nekim barakama na čarapama kolege Turčina, ko će teglit na baušteli kad ovde možeš k'o gospodin, olovkom.... :evil:
donsedin

#178 Re: novo auto

Post by donsedin »

Ko je potego i imo je, a ko je kuko i sad kuka, nema vise servirano pa daj, rintaj i imas,nego emko care kupi 5 upravo zbog vakih.
O'zone
Globalni moderator

#179 Re: novo auto

Post by O'zone »

Offtopic: @Emko1234 dokle si stigao sa izabirom auta???

Izvinite na offtopic-u na temi o babinim sinovima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vozač

#180 Re: novo auto

Post by vozač »

šta bi na kraju, jel nam EMKO šta kapariso 8)
AdnanSA

#181 Re: novo auto

Post by AdnanSA »

Usraste sa moraliziranjem.
Azamo

#182 Re: novo auto

Post by Azamo »

vozač wrote:šta bi na kraju, jel nam EMKO šta kapariso 8)

Ma stipu šuplju,ko kupuje auto za 50 + milja taj se nema šta skim savjetovati,ode i jednostavno kupi auto...
herbert mekfjuger

#183 Re: novo auto

Post by herbert mekfjuger »

Dosta vas bezveze sere :D U neku ruku ima logike što drug whow kaže, a i što se Emka tiče, baš me briga, hvala bogu ako ima, njegov "problem" :D Ilegalno ili ne, to me ni najmanje ne zanima, pola bi vas se sad upusstilo u kakav ilegalan biznis, al jbg... rizik je prevelik, a i nema se mozga, nema ideje :D Znači Emko druže svaka čast, čestitam, pusti ih nek pričaju šta hoće, nisu ti oni dali, a i da jesu ko im je kriv :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#184 Re: novo auto

Post by corolla02 »

Azamo wrote:
vozač wrote:šta bi na kraju, jel nam EMKO šta kapariso 8)

Ma stipu šuplju,ko kupuje auto za 50 + milja taj se nema šta skim savjetovati,ode i jednostavno kupi auto...
ma uvjek je bilo: bolje znati, nego imati
whow

#185 Re: novo auto

Post by whow »

Dabog da da svi mi vozimo Audije , Mecedesa i BMW samo da se posteno zaradi i da nekoga ne zakinemo . Ima svega i u dijaspori a bogami i u BiH. Istina ne znam puno o Emki izgleda mi da je covjek auto entuzijasta kad ulece toliku lovu i jos se uvaljuje u dug da bi vozio premium marku. Nije moralisanje samo logika. A neka mu je sretna kupovina i neka to Audija kupi u ASI da podrzi domacu ekonomiju . Mozda babo moze napraviti neku kompenzaciju ;-)
madner

#186 Re: novo auto

Post by madner »

whow disi, pozelenio si :D
respo

#187 Re: novo auto

Post by respo »

na ovoj temi cu se sloziti sa golfistom cini mi se prvi put na forumu uopste :D
Blobi

#188 Re: novo auto

Post by Blobi »

respo wrote:na ovoj temi cu se sloziti sa golfistom cini mi se prvi put na forumu uopste :D
Da se i ja slozim sa tobom, a i golfistom djelimicno :D...
emko1234

#189 Re: novo auto

Post by emko1234 »

i ja se slazem s golfistom u 75% stvari koje je napisao..samo jedna cinjenica sto se tice dijaspore..niko ih nije tjerao da idu..neko im ne brani da se vrate..ja znam da je vecina tih ljudi otisla ne zato sto im je bilo ovdje sjajno al brate ja nisam kriv a moj stari jos manje..al to nije ni bitno ins* je dobro napisao/la isto ko i jimmy the saint*
golfista*ako dodje ikad vrijeme da drzava proradi kako treba i da neke stvari sjednu na svoje..vjeruj mi brate da ja necu imat ovo sto imam,imat cu vise..jer kad bi mom babi priznali i vratili sve sto mi duguju ja bi sad pisao vama iz st.tropeza s plaze gdje mi tri crnkinje pusu u muda i hlade ih..cistacicu sam uzeo ko najobicniji primjer..jer logicno je da joj je zanimanje pri samo dnu neke hijerahije poslova u svakoj firmi..na kraju jebe mi se za tu cistacicu..svak bira svoj put..ja nisam nikom oteo,ukrao ni zajebo..ja sam iskorstio ono sto mi je taj isti zivot koji i vi zivite nudio..svi smo imali sansu,bar nas 90% ovdje na forumu a za ove sto su je ispusili ja nisam kriv..rad red i rezultat..mene su tako ucili..al eto da ne moralisemo vise..neko ulaze u garderobu neko u nekretnine a neko u pokretnine..
johntra* ja koliko sam se raspitao taj lexus je is250..tako da nemam razloga da ga testiram..opet ce sasd neki osut paljbu al eto stari je pricao s nekim ljudima u asi koji se malo vise pitaju tako da cu vjerovatno u pon il utorak vozit svoje auto na procjenu..i ide se na leasing varijantu preko firme..danas je potpisan ugovor o prodaji neke zemlje koju smo prodavali za sta je eto velikim dijelom zasluzna i moja i sreca i nafaka,pa cu dobit jedan dio te love tako da ce moj udio se sad povecat na nekih 45k s tim sto ce mi stari posudit jos 10k i to ce mi bit osnova za novo auto..90% ce to bit a4 b8 3.0tdi quattro s s line paketom..takav je plan..cijena je 83 000 modela s manuelnim mjenjacem sad se lomim da li da uzmem tiptronic..auto ima preko 500nm momenta sto nije bas pogodno za voznju u gradu,pogotovo svakodnevnu..s line paket ce me izaci jos nekih 10-12k km..s tim sto cu dobit popust na auto pa bi me sve trebalo izaci oko 90k na cesti do registracije,dobro bit ce jos par dzidza naruceno tako da eto,imam jos nesto cega sam oslobodjen zbog kupovine preko firme..racunam da je moje auto nekih 25k i onda cu imat ja nekih 10k leasinga da otplatim..naravno auto ce imat rok isporuke do 45 dana od dana kad se naruci..pa cu vjerovatno u svojoj b7-ici uzivat jos nekih mjesec,mjesec i po..
ljubav_aha

#190 Re: novo auto

Post by ljubav_aha »

golfista wrote:haj ba ne kakite svi, emko s jedne strane , možda i jeste malo postavio bezveze topic, jer je pametan dovoljno da zna šta hoće, ali eto lijep je osjećaj kada kupuješ premium automobil, pa je isto tako lijepo to podijeliti sa što više ljudi i naslađivati se .To što je babin sin, pa šta, imate ih na stotine takvih, ni krivi ni dužni imaju priliku da uživaju u onome što postratna Bosna može ponuditi. Jesmo li to svi trebali prepustiti se stihiji, i čekati da rođak odradi duplu smjenu pa da pošalej koji dolar? Iskali ste kapitalizam evo vam ga. Emko samo naprijed uživaj u babinoj firmi i svom audiju, stanu ili vikendici, zaboli te što neko nema za kifle, to nije tvoj problem, jer se ti problemi rješavaju sistemski, a ne pojedinačno. A to kako je ko zaradio bogatstvo za kratko vrijeme, odnosno od rata naovamo, s tim će se nekada baviti , isto tako, sistemski, država, i to kada ojača i smogne snage da se razračuna sa ološem i lopovima, e tada će se, Emmko, brojati babini čirevi na gujici, pregledavati projekti, tabiriti tenderi i sl.Tad ćemo znati ko je ko, samo ovaj put i zvanično ;). Tek tada ćeš moći srati o poštenju, trudu i radu, do tada bi se ja ušutio, ili bar batlio ovakve teme, jer moraš znati, kao što znaš, da ova država, trenutno funkcionira na šteli, nepotizmu i kriminalu i da bi uspio moraš biti involviran u nesto od toga, jer bez čovjeka ovdje ili ondje možeš zajedno sa babom crtati i raditi ku.cu, jer te sam sistem tjera da muljaš da bi isplivao, e iz tog razloga ne kaki, iz tog razloga znamo da nema poštenih uspješnih ljudi, jer takve je davno pojela nelojalna konkurencija.
Što se tiče dijaspore, samo oni znaju kako im je, rijetki su ti koji su se uspjeli asimilirati do te mjere da im domaćini priznaju status ravnopravnog građanina, živjeti sa tom činjenicom i buditi se svako jutro, i nije baš najprijatniji osjećaj, stoga im i skidam kapu. Dijaspora je utoliko bolja jer može sa poštenim radom i trudom steći ono o čemu Emko govori, dakle pristojan dom, pristojan automobil,. pristojno putovanje te pristojan iznos na štednoj knjižici, a da nemora muljati, podmićivati i sl. Nadalje kada neko takav dođe na odmor u Bosnu ja ga pozdravljam, jer ja, za razliku od takvih, idem u Hrvatsku i tamo ostavljam novac, a oni mogu gdje hoće a ipak odaberu BiH. Takođe potrebno je naglasiti da nije bilo dijaspore ko zna šta bi bilo sa nama u ratu,a bogamuii nakon rata, jer toliko novca stiže iz dijaspore da je to dostatno za pola federalnog budžeta svake godine, pa vi vidite.
Sve u svemu za poštenog insana vakat nije najbolji, gdje god da živi. I da, Emko, i čistačice su ljudi, imaju i one svoje snove, svoju djecu, svoj dom, a imaju i nadu..nadaju se svemu..
bas tako,inace,nema snase da bih pisala ovako dug post :-D :thumbup:
johntra

#191 Re: novo auto

Post by johntra »

nema labavo kod emka... :D
haj, neka si se odlučio...
ljubav_aha

#192 Re: novo auto

Post by ljubav_aha »

emko1234 wrote:...jer kad bi mom babi priznali i vratili sve sto mi duguju ja bi sad pisao vama iz st.tropeza s plaze gdje mi tri crnkinje pusu u muda i hlade ih...
ooopa,mokri snovi sa crnkinjama :D

sto se ti uospte ispricavas nekome o svome zivotu na forumu ,na kojem nikoga ne poznajes
Chemist

#193 Re: novo auto

Post by Chemist »

Prije svega mi nije jasan zasto uopce pita na forumu koje auto da kupi, a jos manje da prica o svome zivotu...emko druze, prijateljski savjet...lay low i kupi sta ti volja samo ne pisi na forumu o tome. Kako ti nije jasno da u ovoj j...j drzavi 30 % ljudi zivi od 289 KM penzije iz mjeseca u mjesec a ti se raspricao o autu koje vrijedi 90 000 KM...
whow

#194 Re: novo auto

Post by whow »

Chemist wrote:Prije svega mi nije jasan zasto uopce pita na forumu koje auto da kupi, a jos manje da prica o svome zivotu...emko druze, prijateljski savjet...lay low i kupi sta ti volja samo ne pisi na forumu o tome. Kako ti nije jasno da u ovoj j...j drzavi 30 % ljudi zivi od 289 KM penzije iz mjeseca u mjesec a ti se raspricao o autu koje vrijedi 90 000 KM...

Istom lokigom ko ti garantuje da EMKO 1234 ne vozi 1986 Golfa II i sanja o nekakvom Audiju :lol: . Na Forumu mozemo svi voziti BMW-ove i Mercedese u stavrnom zivotu , not so much.
respo

#195 Re: novo auto

Post by respo »

emko srami se kako mozes reci dijasporu niko nije tjerao da ode
nemoj sve uzimati da su otisli poslije rata
sta je sa onima koji su protjerani

ako si bio u sarajevu kao ja peti deseti
lako je nama bilo vecina iz sarajeva je ostala u svojim stanovima i zivjeli smo u svom na svom
sta je sa onim iz banja luke bijeljine visegrada foce itd oni su morali pobjeci bilo lokalno bilo vani
i molim te nemoj tako pricati
bio sam u ratu prezivio svasta al je bilo i gorih slucajeva od mog
i sva sreca sto sam citavo vrijeme ostao na jednom mjestu sa smjetajem

i naravno da niko nece da je kurvin sin
zato postedi nas toga da je normalna drzava mi bi imali vise bla bla tu nisi ti da to odredjujes nego neko drugi ako ikad dodje do toga
daleko smo off ja vise necu o tome
johntra

#196 Re: novo auto

Post by johntra »

daj ba, ode vam tema u neku stvar...eto, emko je skoro kupio auto i zaključajte ovo...a mi se možemo preći svađati na onoj temi o Golfu.. :lol:
johntra

#197 Re: novo auto

Post by johntra »

kod mene je ta činjenica davno opovrgnuta, a onima sa užim vidokrugom ne mogu i ne želim pomoći.. ;-)
herbert mekfjuger

#198 Re: novo auto

Post by herbert mekfjuger »

johntra wrote:kod mene je ta činjenica davno opovrgnuta, a onima sa užim vidokrugom ne mogu i ne želim pomoći.. ;-)
to je to! :) Ko je spao na golfga i uz to je još zadovoljan... ja mu tu ne mogu ništa (osim na putu :D )
johntra

#199 Re: novo auto

Post by johntra »

golfista wrote:e nek imaš širi pogled i jasniju sliku na autoindustriju, jel ono kod tebe Peugeot ?
kod mene je smeće talijansko, ne smijem ni reći vama što vozite golfove... :D
johntra

#200 Re: novo auto

Post by johntra »

pa dobro, ti želiš biti kao ostali, ja ne želim...ima tema o golfu, tamo ćemo... :D
Post Reply