Emirov otac je bio komunista a ne Musliman-moguce je da bi Murat volio da je Emir ostao ateista ali vjerujem da bi postovao njegov izbor u svakom slucaju.Naglabanje o porodici(o pokojnicima sve najbolje) moze samo iritirati Emira da bude zadrt ko i otac mu-pustimo mrtve mrtvima i ovog velikog umjetnika da zivi svoj zivot.Pa zar mislite da ova suptilna dusa umjetnicka ne pati ili mislite da je divljak siledzija itd.Kako je vec rekao-ja sam zaboravio Sarajevo(mada licno mislim da to nije tacno) vrijeme je da i Sarajevo zaboravi mene.On nema domovine i to je najteza stvar na svijetu-bombanje frazama patriotizma ne vazi u umjetnosti-tamo je hvala bogu sve moguce pa i da Emir postane Nemanja.stari grad Visegrad wrote:Da je Emir promjenio vjeru i narod za vrijeme zivota svojih roditelja onda bih ja mislio da je to ok.exliberal wrote:Znaci sad ja odlucim da prihvatim hindu vjeru izdat cu roditelje.....mislim glupo ti razmisljanje kako cu ih izdat ako ih nastavim postovat i cijenit kao sto sam i prije?????stari grad Visegrad wrote: Roditelje je jedino izdao, jer da je bio covek onda bi se presalto u druge za vrijeme zivota roditelja, a ovako je ispalo da se presalto u druge nakon smrti roditelja i to zbog planine i para. To me debelo bash brige, srbijanski seljaci mu komsije
Jos jednu mi stvar objasni....sta je smjesno sto su mu srbijanski seljaci komsije....jel to neka razlika izmedju njega kojem su srbijanski seljaci komsije ili recimo Sidana kojem su bosancki seljaci komsije......dali bi bilo bolje da je u Parizu ...dali bi se i onda smijao ?
Ali je promjenio nakon smrti roditelja, znaci iza njihovih ledja i zato mislim da to smrdi. Jer da je bio "uvjeren u drugu vjeru i drugi narod" onda bi stao pred roditelje i to rekao. Ovako ih nije mogao gledati u oci te je to uradio nakon njihove smrti. Narocito je sumljivo mjenjati vjeru i narod u serd krvavog rata. Emir se pokazao ko guzica, stavio se u sluzbu Milosevicevog rezima radi koristoljublja. Trebao Milosevicu jer je Srbija pravila propagandu protiv Bosne i Hercegovine-mogu zamisliti naslove u svjetskim novinama: svi su to srbi, eto i Emir presao u srbstvo. To je u mashineriji sanu teatra i sirenja lazne slike u svijetu.
Da se razumijemo jedna je stvar promjeniti vjeru i narod, a druga je stvar sluziti fashistickom rezimu. To je to sto vrijedja bosanko-hercegovacki narod, ne prelazak vec sluzenje fashistima i ubicama.
Jedan intelektualac bi izabrao radije da zivi medju intelektualcima nego sa seljacima.![]()
Sidran zivi u Gorazdu sa gorazdacima a ne na selu.
Koga je to Emir K. izdao
-
drenmajster
#176 Re: Koga je to Emir K. izdao
-
Nuclear Winter
#177 Re: Koga je to Emir K. izdao
Malo SUTRA.Meni nije vjera "zadnje" utočište,ali mi NIJE HULJA,CINKAROŠ(ko i stari mu)JALIJAŠ i na kraju po vlastitom priznanju ČETNIK "zadnje" utočište kao TEBI niti će mi IKAD BITI.A kad je kusta više vrijedan od baterije haubica,što ga niste ostavili u gradu u aprilu 1992,nego ste SRAVNILI grad sa tim istim haubicamadrenmajster wrote:Vise vrijedi Kusturica ziv nego baterija haubica.Zuti ostaje zuti(procitati citate iz knjige"smrt je neprovjerena vijest")Dont Forget wrote:takozvana ''srpska vjera''? sta je to?
to uopste nepostoji!
a Kusturica Emir kao i njegovi roditelji su bili ateisti tako da sumljam da su imali razloga da zale spaljene dzamije po Bosni.
Nije dzaba Avdo Sidran otisao u Gorazde(ko djoja nije mogao zivjeti u SA iz finanskijih razloga).Sprema se flm koji ce pokupiti sve nagrade a zove se a ako ne drugacije-NA DRINI CUPRIJA.Avdo pise scenario za debele pare-nisu mu dali u SA jer se zajebao-vjerovao zutom i babi a oni ga okarili.Samo ti Kusta snimaj-nama je na ponos a ovi kojima je vjera zadnje utociste-vidimo se valjda na onome svijetu.
-
drenmajster
#178 Re: Koga je to Emir K. izdao
Vise vrijedi Kusturica kao sto vec rekoh nego baterija haubica-pitanje je ko ga otjera iz Sarajeva i Bosne-ima nesto sto se zove mangupluk.Cetnik Hulja Cinkaros Jalijas-kolika lepeza izraza za jednog od najjacih rezisera svijeta.Mozda je trebao snimati Mujo gleda lijepu Nizamu-a Zuti ostaje Zuti kako je vec zapisano.Na drini cuprija ce biti snimljena(o tome ne pises ili ne znas sta reci jer je nisi ni procitao).Drzi se vjerskih brosura-dijele ih na sve strane a uNuclear Winter wrote:Malo SUTRA.Meni nije vjera "zadnje" utočište,ali mi NIJE HULJA,CINKAROŠ(ko i stari mu)JALIJAŠ i na kraju po vlastitom priznanju ČETNIK "zadnje" utočište kao TEBI niti će mi IKAD BITI.A kad je kusta više vrijedan od baterije haubica,što ga niste ostavili u gradu u aprilu 1992,nego ste SRAVNILI grad sa tim istim haubicamadrenmajster wrote:Vise vrijedi Kusturica ziv nego baterija haubica.Zuti ostaje zuti(procitati citate iz knjige"smrt je neprovjerena vijest")Dont Forget wrote:takozvana ''srpska vjera''? sta je to?
to uopste nepostoji!
a Kusturica Emir kao i njegovi roditelji su bili ateisti tako da sumljam da su imali razloga da zale spaljene dzamije po Bosni.
Nije dzaba Avdo Sidran otisao u Gorazde(ko djoja nije mogao zivjeti u SA iz finanskijih razloga).Sprema se flm koji ce pokupiti sve nagrade a zove se a ako ne drugacije-NA DRINI CUPRIJA.Avdo pise scenario za debele pare-nisu mu dali u SA jer se zajebao-vjerovao zutom i babi a oni ga okarili.Samo ti Kusta snimaj-nama je na ponos a ovi kojima je vjera zadnje utociste-vidimo se valjda na onome svijetu.
ono sto ne znas ne diraj-tanak si po pitanju kulture-da ne provaljujem dalje.Za haubice sam mislio na bosanskoj strani-cetnik mudzahedin itd.dodje mu na isto-samo mi daj citat gdje je Kusturica rekao da je cetnik.
-
Nuclear Winter
#179 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pa nebih baš rekao da vrijedi više,jer da je tako sjedio bi on u beogradu a ne na mokroj gori u prašumi daleko od svake civilizacije.Niko njega nije otjerao,otišao je sam ko i TI jer mu je draže klanje,sveti sava ,kokarda,velika smrdija ko i tebi.Zato sada PLAČETE svi vi četnici koji ste 1992 vidjeli smrdiju do beča.Najveći svjetski režiser
nele jesi li to ti? Vire ti cipele iz nemanjinog pakaša.Taj tvoj "mangup" je tukao hašišare ispred kaktusa po starom srpskom principu:nas- PETNAEST "njih"-JEDAN .Vidim boli te nešto žuti non-stop ga spominješ.džaba ga spominješ njega više mrzim nego VAS četnike.Na drini ćuprija-nek se snima,nemam ništa protiv,samo će se gledati od vardara do triglava dalje NEMA.Četnik i mudžahedin nije isto.Četnik je recimo moj komšija,moj drug sa kojim sam odrastao pa me je "počastio" granatama i prijetnjom preko telefona(kako samo binsr "HRABRO" zna
),četnik je i bivši DIREKTOR moje osnovne škole,i na kraju četnik si i ti.A munđosi su po zadatku poslate budale i kriminalci,da bi VI četnici imali "opravdanje"(ako se nakon GENOCIDA može i imati opravdanje)za konc logore,klanja,vađenja očiju,silovanja SEDMOGODIŠNJAKINJA.U svakom slučaju operi se kad izađeš iz nemanjinog debelog crijeva.Vi se više ništa ne pitate,niti si ti,a pogotovo tvoj šmeker iz praških studentskih dana BITNI bilo kome.Eto vam ga,zadržite ga,imamo mi boljih.Za kraj jel lijepo nakon sokoca i kalovitih brda prošetati GRADOM 
-
Nuclear Winter
#180 Re: Koga je to Emir K. izdao
hornet prvi wrote:Mislim da si potpuno u krivu..Hemel wrote:Sada je postao Srbin da bi prezivio velikosrpstvo.Đurđevdana 2005. Kusturica je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao Nemanja Kusturica u manastiru Savina, u blizini Herceg Novog.[36][37] Kasnije je o svom poreklu govorio: "Moj otac je bio ateista i uvek se deklarisao kao Srbin. Dobro, možda smo mi bili Muslimani 250 godina, ali smo bili pravoslavci pre toga i duboko u sebi uvek bili Srbi, vera to ne može promeniti. Mi smo postali Muslimani samo da bi preživeli Turke."[38] U intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju OBN 2009. godine rekao je da je gledajući knjige utvrdio da je njegova porodica ustvari bila srpska, te da mu je vrlo važno kad umre da se zna ko je bio.[39]![]()
![]()
sljam se radja, zivi i umire kao sljam...
...mislim da gdin. Kusturica spada u onu vrstu ljudi , dovoljno jakih i velikih da bude ono sto misli da jeste, ne gledajuci koliko ce sa tim profitirati... Da je drugaciji,jasno je to ko dan,danas ne da bi bio jedna od glavnih faca u SA, i uopste medju bosnjacima, nego bi bio institucija...Mnogi mnogo ''manji''su to postali ..
Mislim da se mnogi medju bosnjacima ,u nekom sloju, osjecaju isto..ali eto..nisu svi jaki poput Mese,Skendera i jos mnogih drugih..
..zato toliki jed i bjes..
Mozda grjesim, ali meni to tako izgleda...
PS.
Uzgred ,ako su ti gore podaci da je pronasao svoje pravoslavne korjene tacni (a vjerujem da jesu) ...on nije ''presao'' u pravoslavnu vjeru , nego joj se vratio..U svakom slucaju mislim da se to tice samo njega licno, i da se za to ne trazi dozvola ni od koga.
- Adriatic
#181 Re: Koga je to Emir K. izdao
Nemanja je nešto najgore što je Sarajevo dalo.
Deset puta gori i od Miloševića i od Karadžića.
Kakav čovjek moraš biti pa da gledaš iz Beograda kako ti strada grad i ljudi sa kojima si odrastao?
I još k tome biti bjelosvjetski advokat balkanskog kasapina.
Kako li je samo ovim fašistima imponovalo da se na njihovu stranu stavi neko kome je ime Emir, koji je iz Sarajeva i još k tome poznati reditelj.
Hiljade tenkova nisu napravile zlo koje je ovom narodu nanio Nemanja.
Sjeme mu se zatrlo.
Nadam se da će ga stići krik bar jedne žrtve koja je stradala od strane njegovog idola Slobe i ostale bagre oko njega.
Kakav čovjek moraš biti pa da gledaš iz Beograda kako ti strada grad i ljudi sa kojima si odrastao?
Kako li je samo ovim fašistima imponovalo da se na njihovu stranu stavi neko kome je ime Emir, koji je iz Sarajeva i još k tome poznati reditelj.
Sjeme mu se zatrlo.
Nadam se da će ga stići krik bar jedne žrtve koja je stradala od strane njegovog idola Slobe i ostale bagre oko njega.
- Chisum
#182 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pa gdje vas kopaju vise, sunce ti jebem??hornet prvi wrote:Mislim da si potpuno u krivu..Hemel wrote:Sada je postao Srbin da bi prezivio velikosrpstvo.Đurđevdana 2005. Kusturica je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao Nemanja Kusturica u manastiru Savina, u blizini Herceg Novog.[36][37] Kasnije je o svom poreklu govorio: "Moj otac je bio ateista i uvek se deklarisao kao Srbin. Dobro, možda smo mi bili Muslimani 250 godina, ali smo bili pravoslavci pre toga i duboko u sebi uvek bili Srbi, vera to ne može promeniti. Mi smo postali Muslimani samo da bi preživeli Turke."[38] U intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju OBN 2009. godine rekao je da je gledajući knjige utvrdio da je njegova porodica ustvari bila srpska, te da mu je vrlo važno kad umre da se zna ko je bio.[39]![]()
![]()
sljam se radja, zivi i umire kao sljam...
...mislim da gdin. Kusturica spada u onu vrstu ljudi , dovoljno jakih i velikih da bude ono sto misli da jeste, ne gledajuci koliko ce sa tim profitirati... Da je drugaciji,jasno je to ko dan,danas ne da bi bio jedna od glavnih faca u SA, i uopste medju bosnjacima, nego bi bio institucija...
Mnogi mnogo ''manji''su to postali ..
Mislim da se mnogi medju bosnjacima ,u nekom sloju, osjecaju isto..ali eto..nisu svi jaki poput Mese,Skendera i jos mnogih drugih..
..zato toliki jed i bjes..
Mozda grjesim, ali meni to tako izgleda...
PS.
Uzgred ,ako su ti gore podaci da je pronasao svoje pravoslavne korjene tacni (a vjerujem da jesu) ...on nije ''presao'' u pravoslavnu vjeru , nego joj se vratio..
U svakom slucaju mislim da se to tice samo njega licno, i da se za to ne trazi dozvola ni od koga.
Sve po 20-30 priglupih postova, i kao slag na tortu - ono ce nama da truni ko je u Sarajevu bio faca, ko je danas faca, ko ce to sutra biti...
Ajde sto se onaj neki dan javi, iz BG ili odakle vec, da mi objasni kako to hoda u Sarajevu, nego, evo ga i ovaj sada, iz neke vukojebine u RS-u, da i on lane koju...
Srbi po zanimanju, hvatajte se Kusturice kao rezisera, jer ga samo na tom polju mozete braniti - samo na tom polju sam sebe moze da brani - a Sarajevo zaobilazite u sirokom luku, jer ga poznajete samo, onako, preko durbina, neletovih isforsiranih viceva ili ovako:
-
Bloger
#183 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kusturica je opsjednut vlastitim tretmanom u Sarajevu, misli da Sarajelije po vazdan misle samo o njemu. A ne zna jadničak da ga niko i ne spominje u rodnom gradu, niti je tema ijednog ozbiljnijeg razgovora.
- exliberal
#184 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pa ako cemo prema svim komentarima koji se jave cim se njegovo ime spomene ...nebih rekao da si u pravu.Bloger wrote:Kusturica je opsjednut vlastitim tretmanom u Sarajevu, misli da Sarajelije po vazdan misle samo o njemu. A ne zna jadničak da ga niko i ne spominje u rodnom gradu, niti je tema ijednog ozbiljnijeg razgovora.
-
IHAVEDREAM
#185 Re: Koga je to Emir K. izdao
Bloger wrote:Kusturica je opsjednut vlastitim tretmanom u Sarajevu, misli da Sarajelije po vazdan misle samo o njemu. A ne zna jadničak da ga niko i ne spominje u rodnom gradu, niti je tema ijednog ozbiljnijeg razgovora.
Koja ironija ( nisi ni svjestan sta si napisao......cemu onda ove silne stranice)
-
silm
#186 Re: Koga je to Emir K. izdao
Svako ima pravo da se opredjeljuje kako hoce pa i Muratov Nemanja.
-
Kenan-sa
#187 Re: Koga je to Emir K. izdao
Emir Kusturica je jedan veliki izdajnik i papak kakvog Sarajevo jos nije rodilo! Jedan veliki zlikovac koji je svoj narod i svoju vjeru prodao za saku dinara,uostalom on je isti kao Karadzic i Milosevic nista bolji a ni gori,covjek koji u stvari i nije covjek!..
-
Nuclear Winter
#188 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ove "silne" stranice su najviše zbog četnika koji provociraju.Ovo je prvi put da sam komentarisao bijednika i to samo zbog nebuloza koje prosipaju pojedini likovi iz šume iznad grada.Zaboli me za nemanju,nije mi bio bitan ni prije rata kad su apsolutno SVI svršavali na njega,a još manje mi je bitan sada.Meni je žao obične raje koja je otišla iz grada,doktora,naučnika,sportista,a ne barabe koji je u minut do dvanaest skont`o da bi bilo bolje titrat slobi muda,nego alji pošto je tada bilo izgledno da će alija zijanit tekmu,a glavati šmeker studenata iz praga(zanat naučio od babe udbaša)nije navikao da bude sa GUBITNICIMA.Zato je danas i završio u šumi jer je sve tekme osim "filmske" zijanio,a i tu tekmu igra na produžetke.A na njega "svršavaju" danas oni koji su rokali po ovom gradu pa nalaze u njemu(između ostalih) najbanalnije opravdanje zašto su to radili,i zbog toga dolaze nama ovdje "soliti" pamet.-Jel jasnije sada??IHAVEDREAM wrote:Bloger wrote:Kusturica je opsjednut vlastitim tretmanom u Sarajevu, misli da Sarajelije po vazdan misle samo o njemu. A ne zna jadničak da ga niko i ne spominje u rodnom gradu, niti je tema ijednog ozbiljnijeg razgovora.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koja ironija ( nisi ni svjestan sta si napisao......cemu onda ove silne stranice)
-
Nuclear Winter
#189 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pusti se ba i ti šuplje.Kakav ba narod i vjera,i kako ti on može biti isti ko karadžić? Jedino što si pogodio je da je izdajnik i PAPAKKenan-sa wrote:Emir Kusturica je jedan veliki izdajnik i papak kakvog Sarajevo jos nije rodilo! Jedan veliki zlikovac koji je svoj narod i svoju vjeru prodao za saku dinara,uostalom on je isti kao Karadzic i Milosevic nista bolji a ni gori,covjek koji u stvari i nije covjek!..
- exliberal
#190 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kao sto napisah ranije izdao je narod i vjeru a to se neprasta.....dok naprimjer Shaja ili Cengic nisu izdali ni narod ni vjeru ali to sto su zavalili narod, to sto su postali milioneri zavaljujuci svoj narod u ime vjere je ok...Nuclear Winter wrote:Pusti se ba i ti šuplje.Kakav ba narod i vjera,i kako ti on može biti isti ko karadžić? Jedino što si pogodio je da je izdajnik i PAPAKKenan-sa wrote:Emir Kusturica je jedan veliki izdajnik i papak kakvog Sarajevo jos nije rodilo! Jedan veliki zlikovac koji je svoj narod i svoju vjeru prodao za saku dinara,uostalom on je isti kao Karadzic i Milosevic nista bolji a ni gori,covjek koji u stvari i nije covjek!..
-
IHAVEDREAM
#191 Re: Koga je to Emir K. izdao
Bilo mi je jako neugodno citati tvoj post....Nuclear Winter wrote:Ove "silne" stranice su najviše zbog četnika koji provociraju.Ovo je prvi put da sam komentarisao bijednika i to samo zbog nebuloza koje prosipaju pojedini likovi iz šume iznad grada.Zaboli me za nemanju,nije mi bio bitan ni prije rata kad su apsolutno SVI svršavali na njega,a još manje mi je bitan sada.Meni je žao obične raje koja je otišla iz grada,doktora,naučnika,sportista,a ne barabe koji je u minut do dvanaest skont`o da bi bilo bolje titrat slobi muda,nego alji pošto je tada bilo izgledno da će alija zijanit tekmu,a glavati šmeker studenata iz praga(zanat naučio od babe udbaša)nije navikao da bude sa GUBITNICIMA.Zato je danas i završio u šumi jer je sve tekme osim "filmske" zijanio,a i tu tekmu igra na produžetke.A na njega "svršavaju" danas oni koji su rokali po ovom gradu pa nalaze u njemu(između ostalih) najbanalnije opravdanje zašto su to radili,i zbog toga dolaze nama ovdje "soliti" pamet.-Jel jasnije sada??IHAVEDREAM wrote:Bloger wrote:Kusturica je opsjednut vlastitim tretmanom u Sarajevu, misli da Sarajelije po vazdan misle samo o njemu. A ne zna jadničak da ga niko i ne spominje u rodnom gradu, niti je tema ijednog ozbiljnijeg razgovora.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zalim ljude koji imaju fobije proganjanja iracionalnih bica, stvari i predmeta.....
- Chisum
#192 Re: Koga je to Emir K. izdao
I zlocest, molim lijepo... zlocest si zaboravio.hornet prvi wrote: Kome vama..?
Zasto si neuljudan , prost i bezobrazan... ?
Pusti shuplju dreku i ''bleket'' ( onako iz stada )...
Reci konkretno , sa cim se ne slazes u mom gornjem komentaru..?
Kakva su to pitanja?!... k'o da te shibam po dupetu...
Nego, sto se zadnjeg pitanja tice, posluzi se carima internet foruma... vrati se koju stranicu unazad i vidjet ces nekoliko mojih odgovora, a medju njima - i odgovor na tvoje pitanje.
Last edited by Chisum on 09/11/2010 21:37, edited 2 times in total.
- Chisum
-
drenmajster
#194 Re: Koga je to Emir K. izdao
Covjece ti bi mogao praviti scenarije za horor filmove -mozda te Jasmila Zbanic uzme za scenaristu buduceg filma(ili Angelina).Toplo preporucujem knjigu Na Drini cuprija ako je nisi do sada procitao-tamo ces naci i korijene vlasttih nebuloza.ZutiNuclear Winter wrote:Pa nebih baš rekao da vrijedi više,jer da je tako sjedio bi on u beogradu a ne na mokroj gori u prašumi daleko od svake civilizacije.Niko njega nije otjerao,otišao je sam ko i TI jer mu je draže klanje,sveti sava ,kokarda,velika smrdija ko i tebi.Zato sada PLAČETE svi vi četnici koji ste 1992 vidjeli smrdiju do beča.Najveći svjetski režiser![]()
nele jesi li to ti? Vire ti cipele iz nemanjinog pakaša.Taj tvoj "mangup" je tukao hašišare ispred kaktusa po starom srpskom principu:nas- PETNAEST "njih"-JEDAN .Vidim boli te nešto žuti non-stop ga spominješ.džaba ga spominješ njega više mrzim nego VAS četnike.Na drini ćuprija-nek se snima,nemam ništa protiv,samo će se gledati od vardara do triglava dalje NEMA.Četnik i mudžahedin nije isto.Četnik je recimo moj komšija,moj drug sa kojim sam odrastao pa me je "počastio" granatama i prijetnjom preko telefona(kako samo binsr "HRABRO" zna
),četnik je i bivši DIREKTOR moje osnovne škole,i na kraju četnik si i ti.A munđosi su po zadatku poslate budale i kriminalci,da bi VI četnici imali "opravdanje"(ako se nakon GENOCIDA može i imati opravdanje)za konc logore,klanja,vađenja očiju,silovanja SEDMOGODIŠNJAKINJA.U svakom slučaju operi se kad izađeš iz nemanjinog debelog crijeva.Vi se više ništa ne pitate,niti si ti,a pogotovo tvoj šmeker iz praških studentskih dana BITNI bilo kome.Eto vam ga,zadržite ga,imamo mi boljih.Za kraj jel lijepo nakon sokoca i kalovitih brda prošetati GRADOM
- Bosnolog
#195 Re: Koga je to Emir K. izdao
Adriatic wrote:Nemanja je nešto najgore što je Sarajevo dalo.
Sjeme mu se zatrlo.
Nemanja je samog sebe uneredio da mu ostaje zauvijek da zivi sa tim i umre tako blizu a tako daleko od svog rodenog grada i drzave ciju je smrt i nestanak iste ocekivao nazdravljajuci sa najvecim dusmanima koje ne pamti BiH u svojoj dosadasnjoj hiljadugodisnjoj historiji postojanja,....
Nije se desilo ono sto je podrzavao,Bosna je odbranjena,opstala i sve jaca a Zlobina se Serbija gusi u velikosrpskoj jami fasizma gdje ce zauvijek ostati.Ostaje mu da se sprema za zimnicu na vrletima Mokre Gore,...... http://www.youtube.com/watch?v=_ZLkxIWS ... re=related
- haubica_i_to_teshka
#196 Re: Koga je to Emir K. izdao
opet se "kanada" javlja, samo se nick promijenio, dodushe, NE
bih dushu grijeshio...
To, shto je emir/nemanja promijenio vjeru...njegova stvar .Prod'o je jednom "veru za veceru" (i opet ce), nije za nekog njegovog morala neobicno. Shto se mene tice, moze sutra slobodno da bude i sveti nemanja. Necemo o ne
bitnim stvarima
Mogao je da bude TITO (ono po nashki) ali yebi ga ...Umjesto da je ostao u Parizu, on se vraca da zivi sa DzELATIMA njegovog rodnog grada. Podrzava milosevica, eto nije podrzavao cetnike ali jeste najveceg ZLOCINCA, koji stoji iza sveha toga. E, to mu ne mogu oprostiti !!!
Zashto nije ostao u Parizu ? Bio kokuz ? Nije mogao da zaradi i prehrani sebe i porodicu ?
Hajmo malo drugacije.
Naucio "guzovace" citav zivot. Od placenog i namjeshtenog studiranja u Pragu. Guzovace je dobio i zubnu protezu prije dodjele nagrade (hebi ga gdje cesh krezav a citav svijet te gleda). Nisi ti emir ti si Jugoslavia, pazi kako se ponashash ! Sve guzovace, vecere, putovanja, da ne spominjem one koji mu se (kao i ovdje na forumu) uvlacili u shupak da bi popili pice sa kustom i pricali sutra raji. A sada spushtaju druge koji eto nisu imali pristupa da sjede i piju sa poznatim i velikim. Sarajevska "elita" na pismenom forumskom zadatku...
Vjerovatno je kusta (bio) zasluzio i mnogo vishe ( od grada SARAJEVA). Ne prigovaram (samo sam navodio) shto je tako postupao u to vrijeme. Kao i svi, koristio mogucnosti, morao da plati ceh na kraju.
Samo ,bar on je imao mogucnost izbora, Paris, London, New York.... Vjerujem da bio rezirao mnogo bolje filmove i imao veci uspjeh. Ne bi morao da sjedi sa svakakvim smradovima, u vukojebini, koji su ga doveli do ovog kuste kojeg danas poznajemo. Iskreno, zao mi je shto je propao, kao covjek i reziser. Sam je kriv,pograshnom procjenom na pocetku agresije, kasnije tjerajuci neki inat (glupost). Svi mi grijeshimo, ali velicinu pokazujemo ako priznamo greshku. Nije mogao da se digne/spusti na taj nivo.
Da je bio gospodin uzdigao bi se iznad svih tih sitnih dusha ,ostao po strani od yebene politike. I sarajevske a narocito beogradske..
Ovako, za mene je smrad. Znam da mu nije bitno moje mishljenje i pisanje, tako da je ovo namijenjeno onim smradovima koji podravaju pomenutog.
To, shto je emir/nemanja promijenio vjeru...njegova stvar .Prod'o je jednom "veru za veceru" (i opet ce), nije za nekog njegovog morala neobicno. Shto se mene tice, moze sutra slobodno da bude i sveti nemanja. Necemo o ne
Mogao je da bude TITO (ono po nashki) ali yebi ga ...Umjesto da je ostao u Parizu, on se vraca da zivi sa DzELATIMA njegovog rodnog grada. Podrzava milosevica, eto nije podrzavao cetnike ali jeste najveceg ZLOCINCA, koji stoji iza sveha toga. E, to mu ne mogu oprostiti !!!
Zashto nije ostao u Parizu ? Bio kokuz ? Nije mogao da zaradi i prehrani sebe i porodicu ?
Hajmo malo drugacije.
Naucio "guzovace" citav zivot. Od placenog i namjeshtenog studiranja u Pragu. Guzovace je dobio i zubnu protezu prije dodjele nagrade (hebi ga gdje cesh krezav a citav svijet te gleda). Nisi ti emir ti si Jugoslavia, pazi kako se ponashash ! Sve guzovace, vecere, putovanja, da ne spominjem one koji mu se (kao i ovdje na forumu) uvlacili u shupak da bi popili pice sa kustom i pricali sutra raji. A sada spushtaju druge koji eto nisu imali pristupa da sjede i piju sa poznatim i velikim. Sarajevska "elita" na pismenom forumskom zadatku...
Vjerovatno je kusta (bio) zasluzio i mnogo vishe ( od grada SARAJEVA). Ne prigovaram (samo sam navodio) shto je tako postupao u to vrijeme. Kao i svi, koristio mogucnosti, morao da plati ceh na kraju.
Samo ,bar on je imao mogucnost izbora, Paris, London, New York.... Vjerujem da bio rezirao mnogo bolje filmove i imao veci uspjeh. Ne bi morao da sjedi sa svakakvim smradovima, u vukojebini, koji su ga doveli do ovog kuste kojeg danas poznajemo. Iskreno, zao mi je shto je propao, kao covjek i reziser. Sam je kriv,pograshnom procjenom na pocetku agresije, kasnije tjerajuci neki inat (glupost). Svi mi grijeshimo, ali velicinu pokazujemo ako priznamo greshku. Nije mogao da se digne/spusti na taj nivo.
Da je bio gospodin uzdigao bi se iznad svih tih sitnih dusha ,ostao po strani od yebene politike. I sarajevske a narocito beogradske..
Ovako, za mene je smrad. Znam da mu nije bitno moje mishljenje i pisanje, tako da je ovo namijenjeno onim smradovima koji podravaju pomenutog.
- Chisum
#197 Re: Koga je to Emir K. izdao
hornet prvi wrote:..opet suplja...Chisum wrote:I zlocest, molim lijepo... zlocest si zaboravio.hornet prvi wrote: Kome vama..?
Zasto si neuljudan , prost i bezobrazan... ?
Pusti shuplju dreku i ''bleket'' ( onako iz stada )...
Reci konkretno , sa cim se ne slazes u mom gornjem komentaru..?![]()
Kakva su to pitanja?!... k'o da te shibam po dupetu...
Nego, sto se zadnjeg pitanja tice, posluzi se carima internet foruma... vrati se koju stranicu unazad i vidjet ces nekoliko mojih odgovora, a medju njima - i odgovor na tvoje pitanje.
Pusti ''cari interneta,shibanje dupeta'', ostale ''doskocice'' i sl jeftinoce...to ti tamo sa rajom sa kojom pijes pivu pred granapom![]()
Ako si se vec nakacio na moj kometar ,odgovori konkretno
EDIT: Sta god napisem, ispadne mi smijesno na kraju, jer - kome pisem?
Jedno cu da ostavim, onako za zajebanciju
Evo ti link... kviz pitanje...
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/101106033#
Nadji mi ovdje covjeka, na jednoj od fotografija, koji je crva ponizio kao i spustio do poda, da mu se grad smijao... Nama prisutnim tada jako smijesna i simpaticna situacija.... Ali toga, nazalost, nema u Neletovim intervjuima, niti je Isidora o tome kada lanula.
Last edited by Chisum on 10/11/2010 11:23, edited 2 times in total.
- NightSkyWalker
#198 Re: Koga je to Emir K. izdao
Izdao je sebe.
-
Nuclear Winter
#199 Re: Koga je to Emir K. izdao
drenmajster wrote:Covjece ti bi mogao praviti scenarije za horor filmove -mozda te Jasmila Zbanic uzme za scenaristu buduceg filma(ili Angelina).Toplo preporucujem knjigu Na Drini cuprija ako je nisi do sada procitao-tamo ces naci i korijene vlasttih nebuloza.ZutiNuclear Winter wrote:Pa nebih baš rekao da vrijedi više,jer da je tako sjedio bi on u beogradu a ne na mokroj gori u prašumi daleko od svake civilizacije.Niko njega nije otjerao,otišao je sam ko i TI jer mu je draže klanje,sveti sava ,kokarda,velika smrdija ko i tebi.Zato sada PLAČETE svi vi četnici koji ste 1992 vidjeli smrdiju do beča.Najveći svjetski režiser![]()
ko zuti
-nisam mu ja dao nadimak-to je vec zapisano u knjizi i ostace zauvijek.Gdje je Emir-Nemanja izjavio da je cetnik ako ima nesto takvo da je izjavio-povlacim svaku svoju rijec.Mora da si bio prisutan kad je mlatio narkomane (mada sam misljenja da mu nisi mogao ni pice narucitiu kafani-bio je preveliki za tebe);Kako Emir rece za Sarajevo-guzno crijevo-pa za promjenu malo se izvuci napolje(izvinjenje sarajlijama koji se trude da grad lici na onaj predratni).Ako ce ti biti lakse skokni malo do Torabija u Zetru ima vode energetske praaavo
Kao prvo mogu pisati scenarije za horore,šta sam od vas OPANČARA i bivših "građana"(mada to nikad niste bili s obzirom odakle ste šljegli u ovaj grad)doživio,i to za vesley-a cravena(da li znaš za dotičnog pošto ne pripada tvom ljudožderskom plemenu iz šume
-
sve za raju i jarane
#200 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pa ja sam cuo da je Emir Kusturica izdao ako ikoga onda svoju majku. Prica je slijedeca u toku rata, Emir je isao u posjetu svojoj majci, i ona se nesto motala po kuhinji pravila mu nesto da jede, i tako kako se nagela, Emira nesto prebaci i on joj zadigne suknji i pocne tarlahati, oho veselo vece.... vjerovatno je nas Predsjednik na to mislio.