Americka "auta"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zvek
#176 Re: Americka "auta"
A ogranicenja brzine i policija koja je u Americi jako stroga?
Po tome bi na njemackim auto putevima mogli samo da lete americki automobili, jer ovi drugi ce da se raspadnu, a ono obrnuto. Najkvarljiviji auto u Evropi Chrysler Voyager.
Po tome bi na njemackim auto putevima mogli samo da lete americki automobili, jer ovi drugi ce da se raspadnu, a ono obrnuto. Najkvarljiviji auto u Evropi Chrysler Voyager.
-
whow
#177 Re: Americka "auta"
To me uopce ne cudi , Chrysler se voli pokvariti to je cudo jedno al' to je obicno slucaj sa kompanijama kojima je ideja vodilja da auta budu sto veca a sto jeftinija , nesto kao nova Jetta .Zvek wrote:A ogranicenja brzine i policija koja je u Americi jako stroga?
Chrysler je ideju Nove Jetta "skontao" jos prije 5-6 godina kada je izbacio novog Chrysler Seberinga koji je ustvari bio mehanicki isti kao njihov dotadasnji 7 godina stari model . VW je ovu ideju "pinching pennies" ( Pennies a ne penis znas Corolla
-
mišmaš
#178 Re: Americka "auta"
šta mi imate govorit o američkom fordu molim vas, dvije godine sam bio u iraku, i koristili smo ford pickupe, excursion i explorer, naravno blindirane, i dizele (radi zapaljivosti i tih stvari), i svaki je bio preko 4-5-6 tona, a opet je mogao ići super, i sa klimom po vazda voziti po pustinji, napunit filtere pijeskom, voznja po 10-15 sati na 55 stepeni, i opet da ne umre motor niti išta tako, da te ostavi negdje u pustinji. naravno bili su powerstroke dizel motori, a evo i par sličica kako su izgledali... 6.0 PowerStroke V8 Turbo Diesel, oko 350 ks i oko 6 tona mase...

Danger stay back 100 m, inače ćeš biti izrešetan

-
vnm
#179 Re: Americka "auta"
to su osnovne prednosti velikih motora iz kojih se ne izvlaci previse.
gorivo mozes sipati kakvo god hoces, a i na ulje nije osjetljiv. manji su pritisci u komorama a time i temperature, manje se grije, a i to malo sto se zagrije se bolje ohladi jer mu je veca povrsina preko koje se odvodi toplota.
gorivo mozes sipati kakvo god hoces, a i na ulje nije osjetljiv. manji su pritisci u komorama a time i temperature, manje se grije, a i to malo sto se zagrije se bolje ohladi jer mu je veca povrsina preko koje se odvodi toplota.
-
whow
#180 Re: Americka "auta"
mišmaš wrote:šta mi imate govorit o američkom fordu molim vas, dvije godine sam bio u iraku, i koristili smo ford pickupe, excursion i explorer, naravno blindirane, i dizele (radi zapaljivosti i tih stvari), i svaki je bio preko 4-5-6 tona, a opet je mogao ići super, i sa klimom po vazda voziti po pustinji, napunit filtere pijeskom, voznja po 10-15 sati na 55 stepeni, i opet da ne umre motor niti išta tako, da te ostavi negdje u pustinji. naravno bili su powerstroke dizel motori, a evo i par sličica kako su izgledali... 6.0 PowerStroke V8 Turbo Diesel, oko 350 ks i oko 6 tona mase...
Joj sta ti nazivas autom , ocigledno da ti je to Iracko sunce malo omeksalo tu Bosansku tintaru pa se ovako provaljujes. Covjece to je tenk , ovo su vozila specijalne namjene . To ti je isto kao da si reko' da je FAP odlican SUV
-
internazionale
#181 Re: Americka "auta"
jeste jarane možda nisi znao ali takvi su putevi u ameriKikaranana wrote:de ba, pa ne vozis kroz pustinju.PeshtA wrote:
A o americkim autima blatiti dok se ne proba voziti jedno od njih je suvisno ...
Motori su toliko veliki i mogu podnijeti toliko opterecenja sto je neshvatljivo u BH uslovima. De da vidim nekog "misicavog" evropljana sa dvo litrenim i kusur ... motorom od 100 i kusur konja da vozi sat-dva pod punim gasom na auto putu ... halal mu sve ... Na poslu imam Chevy Trailblazera koji ima redni 6ak 4.2 litra i svaki dan od kuce do posla ne pustam gasa ... do lima ... i evo tako 4 godine ... nikad mu nista nije falilo ... a privatno sam imao Mitsubishi Lancer EX 2.0 150 KS ... u 3 mjeseca se auto rasulo zbog mog stila voznje ....
voziš asfaltiranim auto putem 20ak kilometara pa ide dionica prekrivena snijegom i ledom
pa onda 20ak kilometara vrelih pustinja...i to sve pod punim gasom
znam da ne vjeruješ ali to je tako
zato ovi evropski "terenci" tu nemaju šansi
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#182 Re: Americka "auta"
internazionale wrote:jeste jarane možda nisi znao ali takvi su putevi u ameriKikaranana wrote:de ba, pa ne vozis kroz pustinju.PeshtA wrote:
A o americkim autima blatiti dok se ne proba voziti jedno od njih je suvisno ...
Motori su toliko veliki i mogu podnijeti toliko opterecenja sto je neshvatljivo u BH uslovima. De da vidim nekog "misicavog" evropljana sa dvo litrenim i kusur ... motorom od 100 i kusur konja da vozi sat-dva pod punim gasom na auto putu ... halal mu sve ... Na poslu imam Chevy Trailblazera koji ima redni 6ak 4.2 litra i svaki dan od kuce do posla ne pustam gasa ... do lima ... i evo tako 4 godine ... nikad mu nista nije falilo ... a privatno sam imao Mitsubishi Lancer EX 2.0 150 KS ... u 3 mjeseca se auto rasulo zbog mog stila voznje ....
voziš asfaltiranim auto putem 20ak kilometara pa ide dionica prekrivena snijegom i ledom
pa onda 20ak kilometara vrelih pustinja...i to sve pod punim gasom
znam da ne vjeruješ ali to je tako
zato ovi evropski "terenci" tu nemaju šansi
De ba ne prdite bez veze! Kakav konstantni puni gas, o čemu vi uopšte pričate? Je li to po Nascar ovalima vozite?!
Volim i ja američka vozila (barem dosta njih), ali mi ih sad dizati na pijedestal i smatrati ih nepoderivim a po svakoj mogućoj statistici su na dnu liste pouzdanosti mi je blesavo.
-
mišmaš
#183 Re: Americka "auta"
e moj whow doktore osviješteni
blago tebi
- kreso_atac
#184 Re: Americka "auta"
whow, shvatam da su provokacije, ali stvarno lupetaš nebuloze. expedition ovaj koji se koristi u te svrhe je serijski model, aftermarket dograđen i zaštićen. znači motor, mehanika sve isto kao kod modela sa kojima možeš u pozorište

to je isti taj expedition. znamo da ne voliš američka vozila, ali...

- holowey
#185 Re: Americka "auta"
zar ono nije ford excursion?kreso_atac wrote:whow, shvatam da su provokacije, ali stvarno lupetaš nebuloze. expedition ovaj koji se koristi u te svrhe je serijski model, aftermarket dograđen i zaštićen. znači motor, mehanika sve isto kao kod modela sa kojima možeš u pozorište

ova vozilica mislim da nema ekvivalenta na europskom trzistu... bar ne ekvivalenta dostupnog za siroke narodne mase, tako da sva prica dobar je vs los je pada u vodu...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#186 Re: Americka "auta"
onaj gore mismasov post sa slikama je svakako Excrusion koji se ne radi vec od 2008 tj. perioda "adaptacije" Detroita
ovaj gore Expedition od holowaya je takodjer dosta rijedak danas naci na cesti sad kad je gorivo $3.00 po galonu.
Ford se dramaticno okrenuo nakon 2008 pocevsi pratiti svijetske trendove, sasijom i motorom iako nije bio pred stecajem te ce sad poceti raditi crossovere i cetvrtake sa turbinom typa Explorer nesto sto Mazda radi vec godinama npr. CX7
ovaj gore Expedition od holowaya je takodjer dosta rijedak danas naci na cesti sad kad je gorivo $3.00 po galonu.
Ford se dramaticno okrenuo nakon 2008 pocevsi pratiti svijetske trendove, sasijom i motorom iako nije bio pred stecajem te ce sad poceti raditi crossovere i cetvrtake sa turbinom typa Explorer nesto sto Mazda radi vec godinama npr. CX7
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
-
mišmaš
#188 Re: Americka "auta"
ti vazda corolla bio majstor skretanja tema
a jeste ono gore je blindirani excursion, a takođe i expedition se radi u ovim blindiranim izvedbama, kao i f series, kao i explorer, kao i chevy silverado, i chevy tahoe, i trailblazer i svi ti veliki SUVovi iz SAD.
- corolla02
#189 Re: Americka "auta"
a ovo je ocigledno Saturn/Opel verzija samo u novom ruhu Buicka....treba smanjiti muziku 
- corolla02
#190 Re: Americka "auta"
ma ovo se samo jos u Saudiji moze vozitimišmaš wrote:ti vazda corolla bio majstor skretanja temaa jeste ono gore je blindirani excursion, a takođe i expedition se radi u ovim blindiranim izvedbama, kao i f series, kao i explorer, kao i chevy silverado, i chevy tahoe, i trailblazer i svi ti veliki SUVovi iz SAD.
-
mišmaš
#191 Re: Americka "auta"
nije v10, nego v8
i nije to tako baš kako ti pričaš što se potrošnje tiče. malo jest više nego što se naviklo, ali de ti guraj 6 tona da može fino povući 
- corolla02
#192 Re: Americka "auta"
Ford zvani Ekskurzija, a vidi se i zasto
- beco
- citroen
#194 Re: Americka "auta"
Izgubi Corolla posao na forumuwhow wrote:Dok je benzin bio 20-tak centi po litru Americka auta su bila dobra , sada kad je i ovdje litar supera preko dollara mislim da se sve vise ljudi odlucuje za manja Japanska vozila. Amerikanci su super ako imas lovu da visis po benzinskim pumpama i kod auto-mehanicara za sve ostalo gledaaj nesto sto je made in Japan.
- Zvek
#195 Re: Americka "auta"
Meni se strasno svodja ovaj Cherokee, a valja li sta ne znam 

Takodje i novi Durango i Grand Cherokee su odlicni!

Takodje i novi Durango i Grand Cherokee su odlicni!

-
herbert mekfjuger
#196 Re: Americka "auta"
[quote="Zvek"]Meni se strasno svodja ovaj Cherokee, a valja li sta ne znam 
đe neće valjat bolan
đe neće valjat bolan
- zambaklija
#197 Re: Americka "auta"
ako Bog da,uskoro je moj.....

-
herbert mekfjuger
#198 Re: Americka "auta"
tooooo kraljuzambaklija wrote:ako Bog da,uskoro je moj.....
-
whow
#199 Re: Americka "auta"
E jelde da je provala , ovo je pravi anit-climax. Predopostavljam da se i cudnije stvari desavaju u cudesnom svjetu automobilizma , nazalost na koncu -konca svaki business se na kraju svodi na pinching pennies ( Corola konto pinching penis pa sav poplaviocitroen wrote:Izgubi Corolla posao na forumuwhow wrote:Dok je benzin bio 20-tak centi po litru Americka auta su bila dobra , sada kad je i ovdje litar supera preko dollara mislim da se sve vise ljudi odlucuje za manja Japanska vozila. Amerikanci su super ako imas lovu da visis po benzinskim pumpama i kod auto-mehanicara za sve ostalo gledaaj nesto sto je made in Japan.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Pick -up truck je opjevan u skoro svakoj drugoj pjesmi na Country top 10 .
- corolla02
#200 Re: Americka "auta"
evo i od mene jedan BOXY