Meni je zaista dosta vise ovog. Slobodno me mozes banirati dobrovoljno (jer mi je vise mrsko i gledati na ovu temu i forum). Previse se sekiram oko ovoga. Samo nemojte zatvarati temu. Ali banirati me mozes i to trajno. Ja sam svoje napisao. Vise mi je dosta da me neko okrakterise kao CETNIKA ili USTASE ili NJIHOVOG. Samo zato sto iznosim svoje misljenje (za koje mislim da je misljenje vecine urbanog stanovnistva BiH).Shoshana wrote:
I.... ideologija niej nosilac nacionalnog identiteta, mada moze imati veliku ulogu pri stvaranju istog. Samo mi nije jasno zasto pises "nasi intelektualci su odlucili da nas formiraju..." kada se ocito radi o NJIHOVIM intelektualcima?
Nemamo mi nista sa starim Bosancima eto samo sto su to nasi genetski preci; sto nosimo njihova prezimena i jezik I sto slucajno etp zivimo na tom teritoriju na kojem su oni stvarali drzavu Bosnu (bosanski rusak). Ostalo nam je sve "drugacije". Niti imamo ikakve veze sa evropom samo eto tu smo se silom prilika nasli (?)- pali sa neba-; ili kao sto bi Ceric rekao:"Mi jesmo Turci, mi to jesmo ali smo i Bosnjaci; nasa matica je Turska."
Ako vecina Bosnjaka u BiH to zeli iako popis stanovnistva stvarno pokaze da se vecina ljudi identifikuje sa tim "bosnjastvom" onda neka vam je sa srecom. Sta se imam na kraju krajeva ja tu pitati i preprirati i brinuti oko toga. Mi smo ionako dijaspora. Imamo svoj pogled na zivot i svijet, vjeru i sve ostalo. To je na kraju kraje vasa stvar i vasa dillema. I sada me slobodno mozes dati trajni jer dobrovoljno pristajem na to i to zelim.
Sve najbolje