Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BarbaDue

#176 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by BarbaDue »

Ja sam to odavno rekao, u nasem gradu ima par trgovina koje se mogu mjeriti sa intereksom i ostalima...naravno namiru kupujem kod njih. Ko zna mozda sutra moje djete bude radilo kod njih. Naprijed nasi :bih:
pshhh

#177 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

quasar wrote: Mene krade ovdašnja vlast. Ne kradu me ni Slovenci, ni Hrvati ni Srbi ni Mađari... Ljudi mi uredno prodaju robu. Koriste poslovnu priliku koju su im kreirali domaći "ugledni biznismeni". Ovdašnja banda je kriva za sve, sa svojim ciničnim osmjesima, ljubavnicama, stanovima, neradom i nesposobnošću.
Gledam sinoc na 60 minuta, gdje god su Slovenci neku firmu kupili totalno su je unistili.

Uzeli bi sve sto je vrijedno iz pogona. Ostavili bi samo prazne hale i zidove a nase radnike bez posla.

Kaze jedan radnik neke firme u Jablanici "Citav rat smo cuvali ovu firmu da bi je unistili poslije rata".

Do kdaj se bomo neumni Bosance?
pshhh

#178 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

Gdje kontrola kvaliteta?
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100510091

Opet postavljaju ploče

Prvi dio radova u Ferhadiji gotov za pet dana

Radovi na sanaciji i zamjeni popucalih kamenih ploča u sarajevskoj ulici Ferhadija, na dionici Mango - Slatko ćoše, bit će potpuno završeni za pet dana, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Općini Stari Grad, koja finansira radove.

"S izvođačem, firmom 'Mibral', proširili smo ugovor, pa će oni čim završe ovu dionicu, nastaviti raditi na sanaciji ulice Ferhadija do apoteke, prema Štrosmajerovoj ulici. Tada ostaje da se sanira dio od Volksbanke do Tržnice, odnosno granice s općinom Centar, za što je novac planirala izdvojiti Gradska uprava", rekla nam je Almedina Lojo iz Službe za informisanje Općine Stari Grad.

Radovi od Manga do apoteke neće dugo potrajati, jer je riječ o kratkoj dionici. Općina će ukupno za dio od Slatkog ćošeta do apoteke platiti "Mibralu" 16.500 KM.

"U septembru ili oktobru je planiran početak rekonstrukcije dijela od Volksbanke do Tržnice. U toku je izrada projektne dokumentacije, a planirano je da se radi kompletna rekonstrukcija, podizanje starih ploča, betoniranje podloge i postavljanje novih ploča debljine osam centimetara", rekla nam je Lojo.

Vrijednost ove investicije je, prema njenim riječima, oko 310.000 KM, a dinamika radova zavisit će upravo od plasmana novca koji treba osigurati Grad Sarajevo.

Emir Suljagić, glasnogovornik Gradske uprave Sarajeva, je za Sarajevo-x.com istakao da je Grad u ovoj godini planirao 309.000 KM za sanaciju Ferhadije, te da na raspolaganju za taj posao ima još 200.000 KM, koje su ostale od rekonstrukcije Bezistana.

"Imamo obećanje načelnika starogradske općine Ibrahima Hadžibajrića da će Općinsko vijeće na majskoj sjednici ustupiti nadležnost nad Ferhadijom Gradu, kako bismo mogli pristupiti sanaciji. Odmah nakon toga mi ćemo, već u junu, raspisati tender za izbor izvođača radova, koji bi najvjerovatnije trebali početi u septembru ili oktobru, na dionici Volksbanka - Tržnica", rekao je Suljagić.
Ukupno: 835.500 KM x 10 godina (svake godine postavljanje novih plocica) = 8.355.000 KM

Vidite li vi kolika je to cifra samo na bezveznim plocicama pa moze se pokrenuti fabrika a da ne spominjemo ostalo.

Izvinite na ponavljanju ovoga pitanja znam da sam dosadan ali pogledajte ove cifre i kako da se covjek po hiljadu puta ne upita jedno te isto do kada cemo vise biti glupi bosanci?

Znajte da je ovo nas budzetski novac koji su nam ukrali iz dzepa.

Da ima kontrole kvaliteta ove plocice bi trajale deset godina a onaj ko ne bi ispostovao dogovor platio bi kaznu a ovako sve po budzetu i dzepu gradjana.
drndalo

#179 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by drndalo »

pshhh wrote: Gledam sinoc na 60 minuta, gdje god su Slovenci neku firmu kupili totalno su je unistili.
Ah u pi*du materinu, ko im je prodao te firme ? Ko im je napravio tender onako da se njima isplati da to kupe da uniste ? Ja ? Ti ? Obicni ljudi ? Ili su im kupovinu omogucili nasi supci, i to za smijesno male provizije (za ustupljenu imovinu )...!!!

Kod nas je najgori taj podanicki mentalitet, prodali bi i majku za 200 KM, a gdje nece "tudju" firmu za 10.000 provizije... Ili ne daj boze 100.000... Kod nas bi se i neki hipoteticki Ministar, koji vec ima npr. 5.000.000 EUR u steku, polakomio i na dodatnih 10.000...

Ja da sam politicar, ja se ne bih dao jeftino... Kad bi mi neko ponudio 10.000 istjerao bih ga iz kancelarije, mozda i u zatvor strpao, jer bi moja cijena bila > 1.000.000... Ko nema da plati, nek' ne privatizira.... :lol:
drndalo

#180 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by drndalo »

pshhh wrote:Vidite li vi kolika je to cifra samo na bezveznim plocicama pa moze se pokrenuti fabrika a da ne spominjemo ostalo.

Izvinite na ponavljanju ovoga pitanja znam da sam dosadan ali pogledajte ove cifre i kako da se covjek po hiljadu puta ne upita jedno te isto do kada cemo vise biti glupi bosanci?

Znajte da je ovo nas budzetski novac koji su nam ukrali iz dzepa.
Kakve ovo ima veze sa Slovencima, Hrvatima, Francuzima, Srbima, Englezima, Talijanima, Estoncima, te Jermenima ???
pshhh

#181 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

drndalo wrote: Ja da sam politicar, ja se ne bih dao jeftino... Kad bi mi neko ponudio 10.000 istjerao bih ga iz kancelarije, mozda i u zatvor strpao, jer bi moja cijena bila > 1.000.000... Ko nema da plati, nek' ne privatizira.... :lol:
Vidis @drndalo vecina mladih ljudi u BiH razmislja kao ti jer su im iskrivili svijest pa misle da je to normalno a nije.

Pitanje je samo sta nas kao narod ceka u buducnosti sa takvom iskrivljenom svjescu i razmisljanjem?

Sigurno ni ovi koji uzimaju DANAS lopatom nece SUTRA biti sretni medju masom nesretnih.
drndalo

#182 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by drndalo »

Hoce biti SRETNI jer ce biti u svojoj kuci na Azurnoj obali, dok ispijaju jutarnju kahvicu s pogledom na obliznji Monte Carlo...
pshhh

#183 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

drndalo wrote:Hoce biti SRETNI jer ce biti u svojoj kuci na Azurnoj obali, dok ispijaju jutarnju kahvicu s pogledom na obliznji Monte Carlo...
NECE to je samo privremeno ...

Trajno na tudjoj nesreci niko nije izgradio vlastitu srecu.

Primjera ima dosta ne zelim da ti ih nabrajam.

Uglavnom ko god uzima tudje i od sirotinje na kraju dozivi nesrecu ...
uvjek dobar gost

#184 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by uvjek dobar gost »

pshhh wrote:
drndalo wrote:Hoce biti SRETNI jer ce biti u svojoj kuci na Azurnoj obali, dok ispijaju jutarnju kahvicu s pogledom na obliznji Monte Carlo...

jedno retoričko pitanje kad je il kada će taj kraj svanuti ???
pshhh

#185 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

uvjek dobar gost wrote:
pshhh wrote:

jedno retoričko pitanje kad je il kada će taj kraj svanuti ???
Ovo je istina sto sam rekao.

Ne znam koliko imas godina ali svasta sam se nagledao.

Ide to sporo ali uvijek dodje ... nema srece na tudjoj nesreci.
drndalo

#186 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by drndalo »

Da, rece Alemko uzivajuci u plodovima "svoga Rada"... :x
pshhh

#187 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

drndalo wrote:Da, rece Alemko uzivajuci u plodovima "svoga Rada"... :x
Mislis da je on sretan? Samo da znas u kakvim je problemima. :-)

Mislis da je sretan sto kupi u Ilijasu zutu jaknu iz Njemacke od 50 KM i prica raji po carsiji da je platio 1.000 KM.

Pa taj nocima ne spava a trza se na svaki sum kad ide carsijom a ostalo necu ni da ti spominjem.

Raspitaj se malo po carsiji o njegovoj sreci. :-)
uvjek dobar gost

#188 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by uvjek dobar gost »

Imam preko tri banke i do sad nisam vidio da išta dolazi.... sve samo odlazi i ukoliko sami ne pokažemo volju, energiju i zube... i dalje ćemo tonuti... jer gubimo bitku za bitkom...
Last edited by uvjek dobar gost on 11/05/2010 11:47, edited 1 time in total.
mido_Hz

#189 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by mido_Hz »

trebam li reci DA mims-merkuru koji je nasa firma a cijene skuplje za 30%...pa nije niko lud,nek slabi privreda kad u foteljama sjede nepismeni ljudi
pshhh

#190 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

mido_Hz wrote:trebam li reci DA mims-merkuru koji je nasa firma a cijene skuplje za 30%...pa nije niko lud,nek slabi privreda kad u foteljama sjede nepismeni ljudi
Sve je to istina ... ali to je nas narod i oni su dosli iz naseg naroda nisu pali sa marsa.

Opet ponavljam i pitam dokle cemo biti glupi bosanci?

Da li medju nama, evo ovdje bar na forumu, ima pametnih bosanaca koji mogu nesto pametno skontati da nam svima bude bolje ili cemo se svi prepustiti i dopustiti da i dalje kolektivno tonemo?

Nemojte samo govoriti ''Izadji na izbore'' to je davno prezvakana i suplja prica.

Naravno da treba izaci ali na izborima uglavnom pobjedjuju oni koji imaju najvise novca.

Sve ce ostati isto a promjena ce biti samo u nekoliko promila i par novih stranaka.
bez_ideje

#191 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by bez_ideje »

Ja mislim da je malo licemjerno traziti od "obicnog bosanca" sa platom od 600 KM i penzijom od 300 KM,da pomaze domacu proizvodnju tako sto ce kupovati skuplje i nekvalitetnije proizvode ,ignorirati bolju uslugu zarad patriotizma ,dok ce na izborima da se izglasaju ljudi koji ce opet po ko zna koji put postaviti nesposobnjakovice na cela ministarstava ,te nastaviti ono sto su do sada radili.......
Preimenuj temu u recimo NE korumpiranim politicarima koje biramo zarad nacionalnih interesa i svjesno upropastavamo sami sebe ,pa ce ti se konstruktivan prijedlog sam da nametne ;-)
pshhh

#192 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

bez_ideje wrote:Ja mislim da je malo licemjerno traziti od "obicnog bosanca" sa platom od 600 KM i penzijom od 300 KM,da pomaze domacu proizvodnju tako sto ce kupovati skuplje i nekvalitetnije proizvode ,ignorirati bolju uslugu zarad patriotizma ,dok ce na izborima da se izglasaju ljudi koji ce opet po ko zna koji put postaviti nesposobnjakovice na cela ministarstava ,te nastaviti ono sto su do sada radili.......
Preimenuj temu u recimo NE korumpiranim politicarima koje biramo zarad nacionalnih interesa i svjesno upropastavamo sami sebe ,pa ce ti se konstruktivan prijedlog sam da nametne ;-)
Razmisljam da preimenujem ovu temu u: Do kada cemo biti glupi bosanci?
Gospoda Ministarka

#193 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by Gospoda Ministarka »

pshhh wrote:
drndalo wrote:Da, rece Alemko uzivajuci u plodovima "svoga Rada"... :x
Mislis da je on sretan? Samo da znas u kakvim je problemima. :-)

Mislis da je sretan sto kupi u Ilijasu zutu jaknu iz Njemacke od 50 KM i prica raji po carsiji da je platio 1.000 KM.

Pa taj nocima ne spava a trza se na svaki sum kad ide carsijom a ostalo necu ni da ti spominjem.

Raspitaj se malo po carsiji o njegovoj sreci. :-)

Neznam o njegovoj sreci alu znam o nesreci... "lezao" je u zatvoru a redovno dolazio na rucak u svoj hotel koji je na ime njegove sestre tako da mu je i nesreca bolja nego nasa... jbg... on za razliku od nekih koje je sprecavalo to " ima Boga" ima da plati tu istu jaknu 1.000KM ali valjda ima "poznanstva" pa moze i jeftinije.
Nebrini ipak on spava a bude se njegovi tjelohranitelji te motre dok on ide carsijom.
bez_ideje

#194 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by bez_ideje »

Sve dok kriticna masa glasackog tijela zaokruzuje jedne te iste........
Tu pomoci nema,ni lakseg puta ni opravdanja
;-)
susc_ovjek

#195 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by susc_ovjek »

Da, recimo ne ovima iz naslova teme tako sto necemo zaokruzit one koje su ih doveli.
pshhh

#196 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

moderator wrote: Covjek je znaci glup ako u besparici.
Pa jeli pametan?

Sta je uzrok toj u besparici?

Da li se iko od nas bosanaca pita zasto su nam vecinom plate 600 KM a penzije 300 KM?

Jeli besparica u Sloveniji i kolike su tamo plate i penzije?

Da li se iko od nas pita zasto je nezaposlenost 49% i sta je uzrok tome?

Itd ... itd ... itd ...
bez_ideje

#197 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by bez_ideje »

Meni nije jasno jesi li ti glup il se pravis :? :? :? :?
Pa covjece,jel u Sloveniji gradjani sami vode sebe putem napretka........ili biraju najbolje ljude na izborima koji to rade u njihovo ime.......Sta rade ministarstva poljoprivrede,sumarstva,zastite okolisa,turizma u regionu,a sta ko nas ?
drndalo

#198 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by drndalo »

Pa to ti govorimo od druge strane... :wink:

Cinjenica je da kod nas nema kriticne mase ljudi koji su svjesni i voljni, a zatim i sposobni nesto promijeniti...

Sindrom: "Suti, dobro je kako moze bit', ne talasaj..." ostavlja tragove, i jedna generacija je unistena... Ljudi znaju da se u 90% slucajeva samo stelom nesto moze postici, i tu ce promjena dug trajati... Bar generaciju...

Sto se glupih bosanaca tice, citiracu Djuru iz jednog intervjua...

"Mi i Slovenci smo jako slicni u sustini, i oni i mi volimo viceve o glupim Bosancima..."

Dok god je vecina naroda spremna puhati u dupe bilo kojem strancu (od kojeg se moze ali i nekad i ne moze ocekivati kosrist), a lokalne cemo docekivati sacmaricom, ja cu govoriti da patimo od podanickog mentaliteta, u kojem vazda nekome moras ljubiti dupe, a ako nemas kome, onda je red da nadjes sto prije kome ces...
bez_ideje

#199 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by bez_ideje »

drndalo wrote:
Pa to ti govorimo od druge strane... :wink:

Cinjenica je da kod nas nema kriticne mase ljudi koji su svjesni i voljni, a zatim i sposobni nesto promijeniti...

Sindrom: "Suti, dobro je kako moze bit', ne talasaj..." ostavlja tragove, i jedna generacija je unistena... Ljudi znaju da se u 90% slucajeva samo stelom nesto moze postici, i tu ce promjena dug trajati... Bar generaciju...

Sto se glupih bosanaca tice, citiracu Djuru iz jednog intervjua...

"Mi i Slovenci smo jako slicni u sustini, i oni i mi volimo viceve o glupim Bosancima..."

Dok god je vecina naroda spremna puhati u dupe bilo kojem strancu (od kojeg se moze ali i nekad i ne moze ocekivati kosrist), a lokalne cemo docekivati sacmaricom, ja cu govoriti da patimo od podanickog mentaliteta, u kojem vazda nekome moras ljubiti dupe, a ako nemas kome, onda je red da nadjes sto prije kome ces...
Ovo potpisujem ...ne mogu oni nikad udarat koliko mi mozemo trpit :roll:
i stavljam ruku u vatru da bi svakoj domacoj pojavi koja iole smeka na na rad i napredak...prvo sva krvna zrnca prebrojali pa sve ostalo
pshhh

#200 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...

Post by pshhh »

bez_ideje wrote:Meni nije jasno jesi li ti glup il se pravis :? :? :? :?
Pa covjece,jel u Sloveniji gradjani sami vode sebe putem napretka........ili biraju najbolje ljude na izborima koji to rade u njihovo ime.......Sta rade ministarstva poljoprivrede,sumarstva,zastite okolisa,turizma u regionu,a sta ko nas ?
Ono sto zelim da kazem jeste to da Slovenci biraju najbolje jer su se kao narod kolektivno pokazali veoma pametni, bar sto se tice ekonomije.

U BiH svi nasi ljudi za koje cemo glasati dolaze iz naroda i za njih ce glasati isti ljudi kao sto su i oni.

Politicari su ogledalo jednog naroda i dok god se ne promjeni svijest i nacin razmisljanja koji je ko vecine nasih ljudi licni sitno-sicarski i ne pocnemo razmisljati o kolektivnom dobru i buducnosti kao sto to svi normalni ljudi u evropi razmisljaju bice nam ovako kako jeste.
Post Reply