manje glava boli, u svakom slučaj...radi x stvari...corsa wrote:Kako kome...johntra wrote:u svakom slučaju je bolji od uvezenog BMW-a, Golfa, Merca i ostalih sa navodnih 200.000 pređenih kilometara...ado-šampion wrote:Bez da ulazim u to vrijedi li ovaj postavljeni Megane 10 k ili ne, 10 godina staro auto je 10 godina staro auto, taman da ima 10 k na satu. Koliko god se ovdje po forumu prodavala prica da je kilometraza jedino bitna. Da ne pitam u kakvom je stanju taj Megane koji je mjesecno pravio 400 km i koliko je puta za tih 10 godina vidio postenu turu od 300-400 km u cugu.
Megane II iskustva ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#176 Re: Megane II iskustva ?
- amar1994
#177 Re: Megane II iskustva ?
ma joj , ja navikao da sve svijetlijohntra wrote:nije baš, čini ti se zbog digitalne klime...nema dosta stvari, onako na prvu...citroen xm wrote:Kako slabo? Ovo je jedan od boljih paketa.amar1994 wrote:Ako je u bas dobrom stanju kao sto je prikazan , 9000, mada slabo opreme ima
- corsa
#178 Re: Megane II iskustva ?
Ma dobro, ja nikoga nikad ni u sta ne ubjedjujem sto se toga tice, samo se malo nekad salim.johntra wrote:manje glava boli, u svakom slučaj...radi x stvari...corsa wrote:Kako kome...johntra wrote:
u svakom slučaju je bolji od uvezenog BMW-a, Golfa, Merca i ostalih sa navodnih 200.000 pređenih kilometara...
Ma ja sam za to da svako voza sta mu se svidja! Jedino mi se Dacia i KIA malo gade!
- johntra
#179 Re: Megane II iskustva ?
ma ne ubjeđujem ni ja bilo koga, daleko od toga..samo mi se ovo čini kao logičan izbor za nekoga ko želi da ga u budućnosit manje glava boli...za nekoga ko će imati auto na duže staze za minimalna ulaganja...nije bitno što je Megane, bilo koje drugo auto...ja imam filozofiju da ne volim automobile sa puno kilometara, jednostavno sam takav...volim i ja nešto što nije žabarsko ili niže klase, ali kad pomislim da to i to auto iz uvoza ima minimum 400 milja na satu, ne kupuje mi se baš...ne bi nikad bio opušten sa takvim autom, kao sa ovim Renoom...corsa wrote: Ma dobro, ja nikoga nikad ni u sta ne ubjedjujem sto se toga tice, samo se malo nekad salim.Svako ima svoje prioritete sto se tice auta. Sjecam se jednom kad sam te sreo, a ti tek poslije Brave kupio Stila. I ja ti kazem, pa kad ces vise parava auta poceti kupovati, a ti si mi tad rekao dok je takvih k'o ti ja cu mlado auto za malo para vozati!
Ali eto popravljas se, presao si sa talijana na francuze!
![]()
Ma ja sam za to da svako voza sta mu se svidja! Jedino mi se Dacia i KIA malo gade!![]()
jbga, evo Ado kaže da ne bi kupio jer to auto nikada nije ni prešlo 400 kilometara u cugu, što je meni bolje nego da je prešlo tih 400 kilometara...isto tako, sumnjam da neko ko ne voli BMW ili nekog švabu ne bi dao više para za auto sa kilometrima ko ovaj Megane...
-
dgL_
#180 Re: Megane II iskustva ?
Na ovom motoru 1.6 16v nema zavrzlama, zahvalan motor, voli potrosit po gradu mozda 8-9 litara benzina ali nema skupih servisa...
Ima sad grobova i ispod 5000 KM.. Po 4000 ih prodaju al grobine da ne mozes cjerovat... Al eto za 6000 KM se moze uzeti fin primjerak... Naravno traziti a ne zaljetati se
Ima sad grobova i ispod 5000 KM.. Po 4000 ih prodaju al grobine da ne mozes cjerovat... Al eto za 6000 KM se moze uzeti fin primjerak... Naravno traziti a ne zaljetati se
- Doda37
#181 Re: Megane II iskustva ?
amar1994 wrote: ma joj , ja navikao da sve svijetli, recimo radio bi mu ja odma zamijenio jer svakako nema komande na volanu (a 2007 godiste
)
kako nema komande, ima ali ne na volanu vec pored, komande na volanu na meganu su jedino od tempomata, kojeg ovaj model nema, jedinu zamjerku na opremu iako nisam siguran 100% jer se ne vidi najbolje, nema prekidaca za ASR/ESP, on stoji lijevo od volana pored nivelacija svjetala i osvjetljenja table
- amar1994
#182 Re: Megane II iskustva ?
nema teorijedgL_ wrote:Na ovom motoru 1.6 16v nema zavrzlama, zahvalan motor, voli potrosit po gradu mozda 8-9 litara benzina ali nema skupih servisa...
- amar1994
#183 Re: Megane II iskustva ?
cuj , nisam znao , svejedno bi ovaj srednjovijekovni radio letio napoljeDoda37 wrote:amar1994 wrote: ma joj , ja navikao da sve svijetli, recimo radio bi mu ja odma zamijenio jer svakako nema komande na volanu (a 2007 godiste
)
kako nema komande, ima ali ne na volanu vec pored, komande na volanu na meganu su jedino od tempomata, kojeg ovaj model nema, jedinu zamjerku na opremu iako nisam siguran 100% jer se ne vidi najbolje, nema prekidaca za ASR/ESP, on stoji lijevo od volana pored nivelacija svjetala i osvjetljenja table
meni se to ne svidja kao ni polozaj start/stop dugmeta
Last edited by amar1994 on 26/04/2017 13:00, edited 1 time in total.
-
dgL_
#184 Re: Megane II iskustva ?
Kod mene 2004. G. I ima ASR dugme.. Al to je to... Zato nema kozni volan recimo... Nema ni tempomat...Doda37 wrote:amar1994 wrote: ma joj , ja navikao da sve svijetli, recimo radio bi mu ja odma zamijenio jer svakako nema komande na volanu (a 2007 godiste
)
-
dgL_
#185 Re: Megane II iskustva ?
Kod mene vjerovao ili ne po boardu prethodnih 2100km od toga 70% gradska voznja i 30% otvoreno potrosnja 8.1 l.. Prosjecna brzina 26.7 km/h eto sve sam ti rekaoamar1994 wrote:nema teorijedgL_ wrote:Na ovom motoru 1.6 16v nema zavrzlama, zahvalan motor, voli potrosit po gradu mozda 8-9 litara benzina ali nema skupih servisa...
Ima sad grobova i ispod 5000 KM.. Po 4000 ih prodaju al grobine da ne mozes cjerovat... Al eto za 6000 KM se moze uzeti fin primjerak... Naravno traziti a ne zaljetati se, pogtovo ako se vozi u jutarnjoj i poslijepodnevnoj spici
- johntra
#186 Re: Megane II iskustva ?
meni ljeti u tim špicama uzima između 9 i 10, zimi je to 12+...otvorena između 5,7 i 6,5...zavisi od ceste...amar1994 wrote:nema teorijedgL_ wrote:Na ovom motoru 1.6 16v nema zavrzlama, zahvalan motor, voli potrosit po gradu mozda 8-9 litara benzina ali nema skupih servisa...
Ima sad grobova i ispod 5000 KM.. Po 4000 ih prodaju al grobine da ne mozes cjerovat... Al eto za 6000 KM se moze uzeti fin primjerak... Naravno traziti a ne zaljetati se, pogtovo ako se vozi u jutarnjoj i poslijepodnevnoj spici
- Doda37
#187 Re: Megane II iskustva ?
Da ali gubis onda one komande pored volana, jedini je isao odredjeni model radio sada sam zaboravio je li sony , alpina ili pionner i odrdjeni adapter koji je skupamar1994 wrote:cuj , nisam znao , svejedno bi ovaj srednjovijekovni radio letio napoljeDoda37 wrote:amar1994 wrote: ma joj , ja navikao da sve svijetli, recimo radio bi mu ja odma zamijenio jer svakako nema komande na volanu (a 2007 godiste
)
kako nema komande, ima ali ne na volanu vec pored, komande na volanu na meganu su jedino od tempomata, kojeg ovaj model nema, jedinu zamjerku na opremu iako nisam siguran 100% jer se ne vidi najbolje, nema prekidaca za ASR/ESP, on stoji lijevo od volana pored nivelacija svjetala i osvjetljenja table![]()
Da bi bilo sve jasnije, ovo auto napravljeno 2002 godine
- corsa
#188 Re: Megane II iskustva ?
Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?johntra wrote:ma ne ubjeđujem ni ja bilo koga, daleko od toga..samo mi se ovo čini kao logičan izbor za nekoga ko želi da ga u budućnosit manje glava boli...za nekoga ko će imati auto na duže staze za minimalna ulaganja...nije bitno što je Megane, bilo koje drugo auto...ja imam filozofiju da ne volim automobile sa puno kilometara, jednostavno sam takav...volim i ja nešto što nije žabarsko ili niže klase, ali kad pomislim da to i to auto iz uvoza ima minimum 400 milja na satu, ne kupuje mi se baš...ne bi nikad bio opušten sa takvim autom, kao sa ovim Renoom...corsa wrote: Ma dobro, ja nikoga nikad ni u sta ne ubjedjujem sto se toga tice, samo se malo nekad salim.Svako ima svoje prioritete sto se tice auta. Sjecam se jednom kad sam te sreo, a ti tek poslije Brave kupio Stila. I ja ti kazem, pa kad ces vise parava auta poceti kupovati, a ti si mi tad rekao dok je takvih k'o ti ja cu mlado auto za malo para vozati!
Ali eto popravljas se, presao si sa talijana na francuze!
![]()
Ma ja sam za to da svako voza sta mu se svidja! Jedino mi se Dacia i KIA malo gade!![]()
jbga, evo Ado kaže da ne bi kupio jer to auto nikada nije ni prešlo 400 kilometara u cugu, što je meni bolje nego da je prešlo tih 400 kilometara...isto tako, sumnjam da neko ko ne voli BMW ili nekog švabu ne bi dao više para za auto sa kilometrima ko ovaj Megane...
https://www.olx.ba/artikal/24716774/mercedes-e270/
Last edited by corsa on 26/04/2017 13:04, edited 1 time in total.
- amar1994
#189 Re: Megane II iskustva ?
eh to je okdgL_ wrote:Kod mene vjerovao ili ne po boardu prethodnih 2100km od toga 70% gradska voznja i 30% otvoreno potrosnja 8.1 l.. Prosjecna brzina 26.7 km/h eto sve sam ti rekaoamar1994 wrote:nema teorijedgL_ wrote:Na ovom motoru 1.6 16v nema zavrzlama, zahvalan motor, voli potrosit po gradu mozda 8-9 litara benzina ali nema skupih servisa...
- amar1994
#190 Re: Megane II iskustva ?
ako je pravi , nije skup al ne bi mu vise od 19 daocorsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
- johntra
#191 Re: Megane II iskustva ?
nisam ja rekao da Megane vrijedi cenera, jer ne vrijedi toliko...nego samo da bi ga uzeo prije nego nekog pregaženog dizelaša...corsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
kad smo već kod Megija, ja sam svog sa 52.000 kilometara prije dvije godine uzeo za 7.300, 2005. godina...da sam stigao ranije uzeo bi ga i za sedam čisto...znači, to je ista ravan kao ovaj Megan, ista starost, samo što ima 10 milja kilometara manje na satu...znači i da se za ovaj Megane maksimalno može uzeti osam milja...isto vrijedi i za ovu Mečku, mislim da joj je realnija cijena dvije do tri milje manje...ali uvijek naleti neko ko će dati više, pogotovo ako se prodavcu ne žuri...
- corsa
#192 Re: Megane II iskustva ?
E jbg, ali mozes novu Daciu uzeti za te pare!amar1994 wrote:ako je pravi , nije skup al ne bi mu vise od 19 daocorsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
- corsa
#193 Re: Megane II iskustva ?
To je realno, mislim i za Megana, a i za Mecku se slazem, jer se ovo godiste krece oko 14. Za 20 vec mozes facelift kupiti.johntra wrote:nisam ja rekao da Megane vrijedi cenera, jer ne vrijedi toliko...nego samo da bi ga uzeo prije nego nekog pregaženog dizelaša...corsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
kad smo već kod Megija, ja sam svog sa 52.000 kilometara prije dvije godine uzeo za 7.300, 2005. godina...da sam stigao ranije uzeo bi ga i za sedam čisto...znači, to je ista ravan kao ovaj Megan, ista starost, samo što ima 10 milja kilometara manje na satu...znači i da se za ovaj Megane maksimalno može uzeti osam milja...isto vrijedi i za ovu Mečku, mislim da joj je realnija cijena dvije do tri milje manje...ali uvijek naleti neko ko će dati više, pogotovo ako se prodavcu ne žuri...
- johntra
#194 Re: Megane II iskustva ?
Vidiš da imamo isti ukus za Mečke, i meni se sviđa isto ova generacija...ne pitaj me zašto...
ne bi bježao od toga da mi bude sljedeće auto...
- basicm
#195 Re: Megane II iskustva ?
Meni ne vrijedi, da je bezprijekoran okolo mozda, njegove 92 hiljade dzaba kad je volan trpio, farovi mutni, vozacevo sjediste vjesto preskocio...amar1994 wrote:ako je pravi , nije skup al ne bi mu vise od 19 daocorsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
Motor se napravi, zamjeni. Mene kilometri na autu ne zanimaju, gledam stanje auta, samo mi ne moze prodati lazne kilometre.
Megan sa oglasa ima skoro sve iz sport opreme, samo mi volan ne djeluje isti, i desni blatobran je nesto zinuo. ESP nema jer ga ta oprema nije imala. Ko voli nek izvoli, e da li ce uzeti koliko trazi ne znam, jer nov je bio oko 25 hiljada.
- amar1994
#196 Re: Megane II iskustva ?
ovo je dobar ulov , jos manuelnicorsa wrote:E jbg, ali mozes novu Daciu uzeti za te pare!amar1994 wrote:ako je pravi , nije skup al ne bi mu vise od 19 daocorsa wrote: Jeste da malo zacatavamo temu, ali ako se gleda kilometraza, sta mislis vrijedi li ovaj ovoliko para?
inace meni pravi mercedes od ovih normalnih pocinje od E klase
- corsa
#197 Re: Megane II iskustva ?
Ali samo FL i neces pogrijesiti. Ja nisam imao para za FL, pa sam kupio c klasu FL.johntra wrote:Vidiš da imamo isti ukus za Mečke, i meni se sviđa isto ova generacija...ne pitaj me zašto...![]()
- johntra
#198 Re: Megane II iskustva ?
ma jedino me odbija što mi je preveliko auto za svakodnevne, najčešće, gradske potrebe...više je to auto za otvorene ceste...ali da mi se sviđa, sviđa mi se...vidiš da nisam tako zatvoren... 
- corsa
#199 Re: Megane II iskustva ?
E vidis, ja kad sam ga vidio rekao sam samo steta sto nije automatik.amar1994 wrote:ovo je dobar ulov , jos manuelnicorsa wrote:E jbg, ali mozes novu Daciu uzeti za te pare!amar1994 wrote: ako je pravi , nije skup al ne bi mu vise od 19 dao![]()
![]()
inace meni pravi mercedes od ovih normalnih pocinje od E klase, necemo gledat kupe i kabriolete
- corsa
#200 Re: Megane II iskustva ?
Nema sta, na kraju te vidim sa zvijezdom na haubi!johntra wrote:ma jedino me odbija što mi je preveliko auto za svakodnevne, najčešće, gradske potrebe...više je to auto za otvorene ceste...ali da mi se sviđa, sviđa mi se...vidiš da nisam tako zatvoren...