Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
haris0032

#176 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by haris0032 »

Sto se bolan namuci za te sarafe :)
Ja na pezou imao isti problem, nevezano za kramara, otisao kod momka sto auspuhe vari, skinuo sva cetiri za 20 min i za 20 KM :)
Navari maticu na lopov i samo odvrne...
Ringhio

#177 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ringhio »

haris0032 wrote:Sto se bolan namuci za te sarafe :)
Ja na pezou imao isti problem, nevezano za kramara, otisao kod momka sto auspuhe vari, skinuo sva cetiri za 20 min i za 20 KM :)
Navari maticu na lopov i samo odvrne...

Jest da nisu rupe duboke pa se nije moglo prici s elektrodama i sarafima :)
agent_zero

#178 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by agent_zero »

Meni je vopra bezze kod kramra što se drže jedino i isključivo turbodizela k'o pjani plota. Barem kad sam ja zadnji put gledao im ponudu.

Nigdje benzinaca, niti običnih dizelaša.
goran16v

#179 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

Obicnog dizela? Kojeg? Ja sam mislio da to poslije Golfa V 2,0 SDI vise niko nema u ponudi.
Mlad i Nevin

#180 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

A koliko ljudi će kupiti Insigniu ili Audija A6 benzince ? Vrlo mali broj ....

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Mlad i Nevin

#181 Re: Odg: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

A koliko ljudi će kupiti Insigniu ili Audija A6 benzince ? Vrlo mali broj ....zajebi ba benzinca u velikim i skupim limuzinama.

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#182 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Entropio »

.
hzsa22

#183 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hzsa22 »

Od prijatelja cuh pricu od njegovom rodjaku koji je kod Kramara uzeo nekakvu mecku od 20tak hiljada. Na kraju se ispostavi da je bio ukradeni da je bila neka lokalna prodaja sta li. Otis'o on Kramaru, covjek ga odveo u Mercedesov salon i rek'o mu proberi auto kakvo hoces. Frajer sad voza Mecku E-klasa. :thumbup:
plucna mahramica

#184 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by plucna mahramica »

Ja mislim da je ipak to bio dobar drug kcerke od komsinice tog rodjaka.
goran16v

#185 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

I to amidzic njegove zene...
TheGodfather001

#186 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheGodfather001 »

hzsa22 wrote:Od prijatelja cuh pricu od njegovom rodjaku koji je kod Kramara uzeo nekakvu mecku od 20tak hiljada. Na kraju se ispostavi da je bio ukradeni da je bila neka lokalna prodaja sta li. Otis'o on Kramaru, covjek ga odveo u Mercedesov salon i rek'o mu proberi auto kakvo hoces. Frajer sad voza Mecku E-klasa. :thumbup:
Kraljević da odvede nekoga u Mercedesov salon i da mu kaže da probere auto??!!! Grohotom se smijem pa makar da je Tito ustao iz groba i ovo ispričao :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#187 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

TheGodfather001 wrote:
hzsa22 wrote:Od prijatelja cuh pricu od njegovom rodjaku koji je kod Kramara uzeo nekakvu mecku od 20tak hiljada. Na kraju se ispostavi da je bio ukradeni da je bila neka lokalna prodaja sta li. Otis'o on Kramaru, covjek ga odveo u Mercedesov salon i rek'o mu proberi auto kakvo hoces. Frajer sad voza Mecku E-klasa. :thumbup:
Kraljević da odvede nekoga u Mercedesov salon i da mu kaže da probere auto??!!! Grohotom se smijem pa makar da je Tito ustao iz groba i ovo ispričao :lol:
Prava lovačka. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#188 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

:mrgreen: ne znam aktere
ali šta sve ljudi neće izmislit :D
hladan.preminger

#189 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

Jedina iole normalna varijatna ove price je da mu je dao u svom salonu da izabere drugo auto, za zamjenu za ukradeno koje mu je prodao.
neki

#190 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by neki »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
TheGodfather001 wrote:
Prava lovačka. :D
Image

Ova slika objasnjava toliko toga..
hzsa22

#191 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hzsa22 »

Kako kupio, tako i prod'o. :D
agent_zero

#192 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by agent_zero »

goran16v wrote:Obicnog dizela? Kojeg? Ja sam mislio da to poslije Golfa V 2,0 SDI vise niko nema u ponudi.
Nisam to mislio, naravno da nema, ali nemaju ni petica, niti četvorki sa SDI motorima. Isto tako što nemaju obične benzince ili turbobenzince? Svako im auto TDI u više varijacija na temu.

Kad sam spominjao kramar, nisam uopšte gledao skupocjene limuzine, nego ove hečbekove. Odgovor za mladog i nevinog ;)

Poenta je samo da bih volio da malo prošire paletu vozila i motora koje imaju ponudi, da ne robuju samo turbodizelima.
Mlad i Nevin

#193 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

Jarane, oni prodaju vozila uglavnom starosti do 5 godina, Golf 5 a pogotovo Golf 4 su izvan te granice. Bude tu doduše poneka petica iz zadnjih serija no ko SDI danas je malo kome atraktivan, a pogotovo ne onom ko daje 15 milja za polovan auto. Takav kupac sigurno ne namjerava da se vuče cestom kao prebijena mačka.

agent_zero

#194 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by agent_zero »

Dobro, ali šta je s benzincima i turbobenzincima?
drndalo

#195 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

A jesi zapeo... Ljudi su trgovci, trguju da zarade, zaradjuje se na prodaji, prodaja trazi TDI-e jer musterije to traze... Musterije su ko ? Prosjecni Bosanci i Hercegovci...

Da musterije traze elektricne aute, Hero bi im elektricne nabavio... Prilicno jednostavno...
ado-šampion

#196 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

agent_zero wrote:Dobro, ali šta je s benzincima i turbobenzincima?
Evo moje misljenje...

Benzince nece jer je kod nas interesovanje slabo i u svakom slucaju lakse je prodati dizela nego benzinca. Druga stvar, oni uzimaju auta koja su skinuta s lizinga... Ljudi koji kupe ta auta na lizing vjerovatno imaju racunicu 20-30 hiljada godisnje (jer takva su sva vozila kod Kramara), tako da im je u startu isplativiji dizel, nego atmosferski benzinac.

Sto se tice turbo-benzinca, mislim da to u periodu 2008-2012 (vecina vozila kod Kramara) oni jos nisu zazivili kao alternativa turbo-dizelu (a pitanje jesu li i dan-danas). U tom periodu turbo-benzinaca je bilo bas malo. Dodaj na to da su turbo-benzinci skupi kao i turbo-dizeli kao novi, plus nase podneblje, realno puno ce vremena kod nas proci prije nego sto neko uzme turbo-benzinca polovnog za cijenu za koju moze uzeti istog turbo-dizela.

Imaju u vidu sve ovo gore, sasvim je logicno (meni barem) da su kod Kramara sve ili uglavnom dizeli. Vecinom je tako i kod drugih kuca.
condy

#197 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Pored Kramara, i svi drugi uvoze samo dizelaše. Niko ne uvozi benzince :sad:

Benzinci su kod nas istrebljeni ko neke životinje u Africi.

Kod nas bi ljudi da imaju što moćniju mašinu, da ide dvije stoje a da ona troši pet litara po gradu, pa im samo dizelaš dolazi u obzir i ništa drugo ne postoji. Šteta jer su ovi novi turbobenzinci izuzetno dobre mašine.
goran16v

#198 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

Odgovor je jednostavan, zbog nabavne cijene svi uvoze aute koji godisnje prelaze min 30-40k km. Za takvu prosjecnu kilometrazu vani niko ne kupuje benzinca, bilo flotni auto, bilo leasing, bilo privatno. Benzinac istog godista i 1/2 manje kilometraze je jednako skup kao ovaj dizel, a dizel sa 1/2 manje kilometara je znatno skuplji, ako se uopste nekom isplati da ga proda, i to nasim trgovcima vec nije interesantno.
BrazzoRacing

#199 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BrazzoRacing »

vecina auta sa lizinga. sva su odrzavana redovno i imaju dosta kilometara u odnosu na godine starosti. Kramar ne laze kilometrazu ali je znao sakriti da je auto bio udaren. Meni je rekao da se negdje zagubila serivisna knjiga. Po broju sasije Audi A6 je bio udaren. Tada su zamijenjeni: lijeva varta, lijevi blatobran, prednja karomobilka, maska i lijevi far. U principu sve je islo na saraf i uradjeno korekto. Ipak mislim da je trebao reci za unfal. Kada sam s prijateljem dan poslije otisao taj vec dogovoreni A6 prodao je 2h prije naseg dolaska sto je dno dna. Na radni sto smo mu pred musterijom stavili papire iz ASA Auta pa je promijenio boju lica jer je sve bilo crno na bijelo. Naglasavam da je A6 usprkos sudara bio O.K. jer nije bilo peglanja lima (u VW istoriji radova sve je bolesno pedantno. Stavljaju cak i sve tipove sarafa i plasticnih zabica koje su zamijenili pa o ostalom ne treba ni pisati). Provjerio sam jos nekoliko auta i kod svih je kilometraza istinita. Da li i dalje masla za sudare nemam pojma. U principu Kramar ima savrseno razradjen sistem nabavke auta. Za razliku od ostalih krizu nije osjetio. Naprotiv, svakim danom je sve veci. Ocigledno, kupci su zadovoljni...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#200 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

https://www.youtube.com/watch?v=Fo_FUmfXjrA
p.s. ne znam sta se desava nece da stavi klip :-)
Locked